Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Latvijas - Igaunijas līgā otrā treneru maiņa: Rapla atbrīvo Kūsmā

Latvijas - Igaunijas līgā otrā treneru maiņa: Rapla atbrīvo Kūsmā
Aivars Kūsmā. Foto: Avis Rapla

"Olybet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgā pirms gadu mijas notikusi sezonas otrā treneru maiņa. Šoreiz situāciju uz vienības komandtiltiņa nolēmusi mainīt Ervīna Jonāta pārstāvētā "Avis Rapla", no trenera pienākumiem atbrīvojot Aivaru Kūsmā.

Sezonas pirmā treneru nomaiņa notika "Valga/Valka" komandā, kas pēc septiņām aizvadītām spēlēm latviešu treneri Armandu Misu nomainīja pret kazahu speciālistu Mihailu Karpenko. Savukārt otrā komanda, kas sezonas laikā pieņēmusi lēmum mainīt trenerus, ir "Avis Rapla". Pēc 14 spēlēs piecām izcīnītām uzvarām no komandas galvenā trenera amata atbrīvots 51 gadu vecais igauņu treneris Aivars Kūsmā.

Kūsmā vadīja Raplas vienību kopš 2014. gada marta. Šajā laikā treneris komandu četras reizes aizvedis līdz Igaunijas čempionāta pusfinālam. 2017. gadā komanda sasniedza savu lielāko panākumu, tiekot pie sudraba medaļas, bet pārējos trīs pavasarus Kūsmā "Avis Rapla" galvenā trenera amatā noslēdza ar iegūtām bronzas medaļām.

Kūsmā vietā komandas trenēšanu uzņemsies līdzšinējais trenera asistents Tomas Anuks. Sasniedzot regulārās sezonas vidus punktu "Avis Rapla" ar piecām uzvarām un deviņiem zaudējumiem ieņem desmito vietu turnīra tabulā, no savas valsts komandām apsteidzot tikai "Valgu/Valku". Treneru nomaiņa lielā mērā skaidrojama ar to, ka pirms sezonas "Avis Rapla" tika uzskatīta par potenciāli otro spēcīgāko Igaunijas komandu, taču laukumā to pierādīt nav izdevies.

Izmantotie resursi:
https://korvpall24.ee/


, 2018-12-29 20:17, pirms 5 gadiem
Ar tādu sastāvu cerēt uz Igaunijas otrās komandas statusu nav nekāda pamata.
, 2018-12-29 20:25, pirms 5 gadiem
Atbrīvots gadu vecais treneris. Cipariņi pazuda, bet sanāca diezgan amizanti, ja no 2014. gada vadījis komandu jeb
Kad Aivars piedzima, viņš jau trīs gadus bija basketbola treneris.
Aizeja Osborns. Foto: Jānis Lārmanis
13

"Zeļļi" galotnē nospiež Valmieru un iesoļo LBL pusfinālā

Šovakar biļeti uz Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālu ieguva debitanti "Rīgas Zeļļi", kas izbraukumā ar 81:74 pieveica "Valmiera Glass"/ViA un ceturtdaļfināla sērijā guva virsroku ar 3-1.
Bens Šungu. Foto: Marita Brigitta Mones
27

"Ventspils" nespēj iegrožot Šungu, fināls bez Latvijas komandu piedalīšanās

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgā regulārās sezonas uzvarētāja "Kalev/Cramo" otrajā puslaikā kontrolēja notikumus laukumā, ar 84:73 laupot "Ventspils" cerības uz turnīra fināla sasniegšanu.
Roberts Blūms. Foto: Mikus Kļaviņš/VEF Rīga
26

Roberts Blūms pieteicies 2024. gada NBA draftam

''Octagon Europe'' basketbola aģentūra pavēstījusi, ka 18 gadus vecais Roberts Blūms ir pieteicies 2024. gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftam, kurš gaidāms šī gada jūnija beigās.