Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

LBL2: Cipruss sakrāj 23+16, "Jēkabpils" gūst astoto uzvaru pēc kārtas

LBL2: Cipruss sakrāj 23+16, "Jēkabpils" gūst astoto uzvaru pēc kārtas
Kaspars Cipruss. Foto: Lāsma Irša

Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijas čempionātā astoto uzvaru pēc kārtas izcīnīja BK "Jēkabpils" basketbolisti, kuri kā vienīgie turpina sezonu bez zaudējumiem.

Iepriekšējās septiņās spēlēs tikai uzvaras izcīnījusī "Jēkabpils" komanda nedomāja piebremzēt arī šodien, savās mājās uzņemot vienu no Austrumu konferences pastarītēm VEF BA Valkā. "Lūši" spēles ievadā izvirzījās vadībā, taču pirmā ceturtdaļas noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu. Otrā ceturkšņa ievadā jēkabpiliešu gados jaunākie pretinieki uz īsu brīdi izvirzījās vadībā, bet mača turpinājumā mājinieki ar pretiniekiem vairs neceremonējās. Atlikušajā spēlēs laikā jautājumi par uzvarētāju neradās, "Jēkabpils" komandai ar 102:51 sakaujot pretiniekus, tādējādi iemetot divas reizes vairāk nekā pretinieki.

Mača rezultatīvākais spēlētājs ar 26 punktiem bija jēkabpilietis Reinis Ermansons. Savukārt pieredzes bagātais centra spēlētājs Kaspars Cipruss sakrāja 23 punktus un sagrāba 16 atlēkušās bumbas zem groziem. Divdesmit gūto punktu robežu pārsniedza arī Mārtiņš Vīņauds, kura rēķinā šajā spēlē 21 gūts punkts. Zaudētāju rindās pie 19 punktiem izdevās tikt Artūram Aboltiņam, kurš guva vairāk nekā trešdaļu no komandas punktiem.

Pie droša panākuma tika arī OC "Limbaži". Tikai pirmā ceturkšņa vidū "Ogres" basketbolistiem izdevās baudīt vadības garšu. Limbažnieki līdz ar pirmā ceturkšņa izskaņu pārņēma kontroli pār maču un noveda to līdz drošam panākumam ar 107:77. Limbažnieku uzvaru ar 19 punktiem kaldināja Kaspars Veide, bet Inguss Immers izcēlās ar 18 punktiem. Viesiem 21 punktu sakrāja Mikus Brencāns.

Līdzīgi kā augstāk minētajās spēlēs arī Līvānos viesu komanda RTU spēja iegūt nelielu vadību pirmajā ceturtdaļā, bet pēc tam sekoja mājinieku - "Līvānu stikls" dominance. Līvānieši trešās ceturtdaļas izskaņā sasniedza 19 punktu vadību, taču beigās nedaudz atlaida, ļaujot pretiniekiem samazināt starpību. Skanot spēles biegu signālam, "Līvānu stikls" svinēja uzvaru ar 82:70. Rezultatīvākais ar 18 punktiem uzvarētāju rindās bija Raimonds Pabrieža, bet RTU sastāvā ar tikpat punktiem atzīmējās Linards Melderis.

Vienīgā komanda, kurai šovakar izdevās tikt pie panākuma izbraukumā, bija "Valmiera Glass/ViA-2". Valmieriešu jaunā maiņa ar rezultātu 81:65 tika pie panākuma pret "Ezerzeme/Rēzekne". Valmieriešiem sezonas trešo uzvaru palīdzēja gūt Kristera Golubeva 16 gūtie punkti. Savukārt Renārs Saukāns mājinieku rindās bija mača rezultatīvākais spēlētājs ar 17 punktiem. Taču rēzeknieši ir vienīgie, kuri pirmajos divos sezonas mēnešos tā arī nav tikuši pie uzvaras.

VAustrumiBilanceRietumiBilance
1.Jēkabpils8-0BA Turība7-1
2.Gulbenes Buki6-1Jelgava/LLU6-1
3.RSU5-2LU/BS Rīga5-1
4.Līvānu stikls5-3Saldus6-2
5.OC Limbaži5-3Ventspils Augstskola6-2
6.BS Ogre4-5Ķekava3-4
7.RTU3-5Kandava/Anzāģe2-5
8.Valmiera Glass/ViA-23-5Rīga/A.Kraukļa VEF2-6
9.Rīga/DSN3-5Liepāja/LSSS2-6
10.VEF BA Valkā1-7Rīga/Sportapunkts.lv1-6
11.Ezerzeme/Rēzekne0-8Bauska/Mēmele1-6

Izmantotie resursi:
https://basket.lv/


Bens Šungu. Foto: Marita Brigitta Mones
10

"Ventspils" nespēj iegrožot Šungu, fināls bez Latvijas komandu piedalīšanās

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgā regulārās sezonas uzvarētāja "Kalev/Cramo" otrajā puslaikā kontrolēja notikumus laukumā, ar 84:73 laupot "Ventspils" cerības uz turnīra fināla sasniegšanu.
Roberts Blūms. Foto: Mikus Kļaviņš/VEF Rīga

Roberts Blūms pieteicies 2024. gada NBA draftam

''Octagon Europe'' basketbola aģentūra pavēstījusi, ka 18 gadus vecais Roberts Blūms ir pieteicies 2024. gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftam, kurš gaidāms šī gada jūnija beigās.
Mats Juciks. Foto: Jānis Martels
2

Ķilpa 30 punkti nekavē "Ogres" ceļu pretī ceturtdaļfināla otrajai uzvarai

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas spēļu turnīrā uzvaras turpina krāt mājinieku komandas. Otrdienas vakarā "Ogre" savā laukumā ar 94:79 uzveica liepājniekus, ceturtdaļfināla sērijā līdz trīs uzvarām panākot 2-1.