Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Jānis Bērziņš: "Visam pamatā ir smags darbs treniņos"

Jānis Bērziņš: "Visam pamatā ir smags darbs treniņos"
Jānis Bērziņš
Foto: Jānis Priedītis

"BK Valmiera" komandas jaunākais spēlētājs, 17 gadus vecais uzbrucējs Jānis Bērziņš, nelielā intervijā stāsta par aizvadīto spēli ar "Baronu", savu sniegumu šosezon un vasaras plāniem.

Pirmkārt, apsveicu ar skaisto uzvaru pār pagājušās sezonas čempioni "Barons"! Kādas sajūtas?
- Protams, esmu neizsakāmi priecīgs – šī ir ļoti svarīga uzvara pārliecības iegūšanai. Jūtu, ka komanda var rādīt daudz labāku sniegumu nekā tas atspoguļojas turnīra tabulā.

Šķiet, šī bija Tava nozīmīgākā spēle lielajā basketbolā līdz šim – vairāki svarīgi metieni spēles izskaņā, precīzie soda metieni?
- Jā, lielajā vīru basketbolā šī varētu būt nozīmīgākā spēle, bet ceru, ka ne pēdējā (Jānis atklāj, ka līdz šim par savu nozīmīgāko spēli uzskatījis U-16 Eiropas čempionāta spēli pret Itāliju, kad pēdējās sekundēs iemetis trīspunktu metienu un izrāvis Latvijai uzvaru). Jūtu, ka ar katru spēli spēlēju aizvien pārliecinošāk, arī komandas biedri sāk aizvien vairāk uzticēties, par to man īpašs prieks. Vēl jo lielāks prieks par līdzjutēju atbalstu un viņu cerību attaisnošanu.

Tev sanāca zināma veida "mikroduelis" ar vienu no šīs vasaras U-18 izlases līderiem Jāni Timmu...
- Epizodiski sanāca ar Jāni pacīnīties, bet lielāko daļu spēles gan aizsardzībā, gan uzbrukumā sanāca spēlēt pret spēlētāju, kuru ļoti augstu vērtēju – Aigaru Vītolu. Teikšu atklāti, nebija viegli, bet domāju, ka puslīdz ar savu uzdevumu tiku galā un šāda pieredze ir zelta vērtē!

Kā kopumā vērtē savu sniegumu jaunajā sezonā?
Vienmēr esmu licis komandas sniegumu priekšplānā individuālajam, tāpēc sezonas sākumu par sevišķi izdevušos saukt nevaru. Taču esam uz pareizā ceļa – šovakar vinnējām (intervija notika sestdienas vakarā) pagājušā gada čempionus, izcīnot otro uzvaru pēc kārtas. No otras puses, salīdzinot ar pagājušo sezonu, mana loma komandā ir pieaugusi – lielāko daļu pēdējās spēlēs esmu sācis pamatsastāvā gan Latvijas, gan Baltijas Basketbola līgas turnīros un treneris aizvien vairāk sāk uzticēties. Protams, viss nenotiek tāpat vien – visam apakšā ir smags darbs, jo šai sezonai trenera Gata Meldera vadībā sāku gatavoties jau 31.maijā.

Vasarā notiks divi nozīmīgi čempionāti Latvijas izlasēm – U-19 pasaules čempionāts, kas norisināsies Latvijā, un U-18 Eiropas čempionāts. Kādā no tiem noteikti spēlēsi?
- Šobrīd par to ir domāt pāragri – sezona vēl pietiekami ilga un tikai ar savu sniegumu laukumā varēšu nopelnīt dalību kādā no šiem turnīriem. Dalība izlasēs ir jānopelna ar smagu darbu, un tā ir goda lieta pārstāvēt savu valstsvienību! Mans mērķis ir pacīnīties par vietu U-19 izlasē, ja, protams, kāds mani tur aicinās. Būtu interesanti patrenēties trenera Ziedoņa Jansona vadībā, par kura darba procesu esmu dzirdējis tikai vislabākās atsauksmes. Tāpat būtu prieks atkal uzspēlēt kopā ar savu bijušo komandas biedru, tagad jau Eirolīgas "veci" Dāvi Bertānu un mūžīgo jaunatnes līgas pretinieku, "itālieti" Ojāru Siliņu.

Jānis Bērziņš

Numurs: 35
Dzimšanas datums: 04.05.1993
Pozīcija laukumā: vieglais uzbrucējs
Augums: 200 cm
Svars: 93 kg
Klubs: BK Valmiera
Treneri: Gatis Melderis, Edgars Toms
LBL 1.divīzija: 7 spēlēs vidēji 23 minūtes 7.4 punkti un 3.4 atlēkušās bumbas
BBL Elites divīzija: 7 spēlēs vidēji 12 minūtes 2.3 punkti un 2 atlēkušās bumbas

Interviju sagatavoja:
Kate Glika
BK Valmiera Sabiedrisko attiecību un mārketinga speciāliste


, 2010-11-29 10:57, pirms 13 gadiem
Veiksmi turpmākajā karjerā.
, 2010-11-29 11:22, pirms 13 gadiem
Laba intervija,veiksmi Bērziņam
, 2010-11-29 11:38, pirms 13 gadiem
LBL stati ļoti labi.

BK Valmieras vadība malači, ka dod jaunajiem iespēju spēlēt un attīstīties.
, 2010-11-29 11:41, pirms 13 gadiem
Tā tikai turpināt un galvenais neapstāties! Cik mums tā saucamie talantīgie savu talantu ir izniekojuši!? Ceru, ka šis nebūs tas gadījums!

Īstenībā Ziedonim veidojas laba izlase - Bertāns, Bērziņš, Timma, Vecvagars, Dukulis, Siliņš..
, 2010-11-29 11:47, pirms 13 gadiem
Bērziņa danks pret Šauļiem jau bija iespaidīgs YouTube
- BK Valmiera spēlētāja Jāņa...


Žēl, ka toreiz netika ielikts topā! Bērziņš visvairāk no visiem šosezon iepriecina!
, 2010-11-29 19:36, pirms 13 gadiem
Bonis šosezon ļoti iepriecina. Lai tā tik turpina.
Galvenais lai veselība turas, jo citiem Valmieras talantiem (Kaučam, Ziediņam) traumas paspējušas iecirst zobus karjerās.
Isufs Sanons spēlē pret "TalTech". Foto: BC Prometey
1

Latvijas un Igaunijas līgas pamatturnīrs noslēdzas ar "Prometey" uzvaru

Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas regulārās sezonas izskaņā Slobožanskes "Prometey" pārceltajā spēlē izbraukumā ar 104:81 sakāva "Tallinas Tehnoloģiju universitātes" komandu.
Džaizeks Lotijs. Foto: Mikus Kļaviņš
9

Toro 16+20, Lotijs ar sirēnlauzi ļauj VEF uzvarēt ''Avis Rapla'' Daugavpilī

Apvienotajā Latvijas - Igaunijas līgā šodien regulāro sezonu ar uzvaru pabeidza ''VEF Rīga'', kas, gandrīz izlaižot 16 punktu pārsvaru, tikai galotnē ar 80:78 apspēlēja ''Avis Rapla''. Uzvaras grozs pamatlaika pēdējā sekundē Džaizekam Lotijam, bet jaudīgs ''double-double'' Arnaldo Toro - 16 punkti un 20 bumbas zem groziem.
Toms Skuja ar bumbu. Foto: Andris Grīnbergs
13

"Rīgas Zeļļi" līdzvērtīgā cīņā tiek pie uzvaras pār BK "Liepāja"

Savu pamatturnīra noslēdzošo spēli "Pafbet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgā "Arēnā Rīga" aizvadīja "Rīgas Zeļļu" basketbolisti, kuri ar rezultātu 81:79 pēdējā minūtē nokārtoja panākumu pār "Liepājas" vienību. Tādējādi Jura Umbraško komanda regulāro sezonu pabeidza ar bilanci 18-12.