Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"ViA/Valmiera Glass" šosezon tēmē uz LBL2 pusfinālu, nākotnē uz dalību LBL

"ViA/Valmiera Glass" šosezon tēmē uz LBL2 pusfinālu, nākotnē uz dalību LBL
Foto: Klāvs Vasiļevskis

Šodien, 29.septembrī, Vidzemes augstskolā norisinājās Basketbola kluba „Vidzemes Augstskola/Valmiera Glass” preses konference par jauno sezonu, spēlētājiem un komandas mērķiem. Šogad komandas vadība nospraudusi augstākus mērķus - iekļūt pusfinālā un nākotnē kāpt soli augstāk, proti, spēlēt LBL.

„Vidzemes Augstkola/Valmiera Glass” komandai, kura aizvadītajā sezonā ceturtdaļfinālā piekāpās BJBS „Rīga/Pārdaugava/LU” vienībai, šī būs jau piektā sezona LBL2. Kā pastāstīja komandas ģenerālmenedžeris Miks Balodis, starpsezonā notikušas krasas pārmaiņas gan sastāva, gan treneru korpusa komplektācijā. „Esam papildinājuši sastāvu ar deviņiem jauniem studentiem. Komandā šobrīd ir 23 spēlētāji, no kuriem 16 ir studenti.”

Iepriekšējās divās sezonās komanda nespēja pārvarēt studentu komandu latiņu, atzīstot „”VEF kadeti” un „Pārdaugava/LU” basketbolistu pārākumu, tāpēc šogad komandas galvenais treneris uzskatījis par nepieciešamu likt lielāku uzsvaru uz fizisko sagatavotību, jo aizvadītajos gados pietrūkusi jauda tieši izšķirošajās spēlēs. Tāpēc komandai piesaistīti divi fiziskās sagatavotības treneri – Daniela Kupriša un Pēteris Karlivāns, savukārt komandas galvenā trenera pienākumus turpinās pildīt Roberts Zeile, bet par sportistu veselību gādās Ints Vēveris. Ņemot vērā, ka šogad komandas modelis veidots teju no nulles, iekļūšana LBL nav trenera plānos, tomēr skaidrs ir viens – valmierieši vēlas aizcīnīties līdz pusfināliem. „Var teikt, pirmo gadu šādā sastāvā spēlēs puse komandas, tās modeļa veidošanu sākām no nulles. Turpināsim startēt LBL2 turnīrā, savukārt mūsu fārmklubs startēs LBL3 turnīrā. Izskatām iespēju spēlēt Studentu basketbola līgā. LBL2 komandas mērķis ir izslēgšanas spēles, šogad pusfināls,” atklāja Balodis.

Jāpiezīmē, ka Vidzemes Augstskola/Valmieras Glass” ir spērusi milzīgu soli uz priekšu, kas attiecas uz studentu nodrošinājumu, lai tiem būtu iespēja pilnvērtīgi iesaistīties treniņprocesā. „Pirmo gadu komandā spēlējošajiem studentiem izveidots nodrošinājums, lai viņi varētu koncentrēties uz basketbola spēlēšanu un studijām, lai viņiem nesāp galva par studijām, studiju maksu, dzīvošanu un ēšanu,” pavēstīja ģenerālmenedžeris.

Tāpat ar saviem iespaidiem par gaidāmo sezonu dalījās komandas spēlētājs Rolands Eglītis. ‘’Šī sezona noteikti būs daudz interesantāka un negaidītāka gan pašiem spēlētājiem un citām komandā, gan skatītājiem. Sezona būs sarežģītāka, jo komandā ir ļoti daudz jaunu spēlētāju, kas vienlaikus piešķir lielu pienesumu, jo katram ir vēlme sevi apliecināt, tajā pašā laikā ļoti daudz problēmas, jo jādomā par saspēlēšanos. Fiziski esam ļoti labi pastrādājuši, uzskatu, ka esam jau visai pienācīgi sagatavojušies pirmajām spēlēm kā komanda. Domāju, ka šosezon ir iespēja sasniegt ļoti augstus mērķus.”

Tomēr komandas vadība liek uzsvaru uz darbu ilgtermiņā, neskrienot laikam pa priekšu. Kā pastāstīja Balodis, kluba mērķis ir spēlēt LBL, taču, lai to izdarītu, ir smagi jāstrādā, un tas nenotiks pāris nākamo gadu laikā. „Mūsu mērķis nav neko sasteigt. Sākām kā amatieri, bet esam jau sasnieguši LBL2 līmeni, tajā jūtamies komfortabli. Bet katrā turnīrā ir mērķis uzvarēt. Laiks rādīs, vai esam gatavi spert nākamo soli. Esam vērsti uz attīstību un neplānojam LBL2 spēlēt desmit gadus. Ja jutīsim, ka mums pietiek sportiskās jaudas un spēka, kā arī pietiek nodrošinājums, tad lemsim par tālāko.”

Savukārt Ģirts Vēveris pastāstīja, ka tiek iets pa pareizo ceļu, savienojot studijas ar sportu. „Esam aizpildījuši būtisku nišu Valmierā. Kvalitāte ir divu lietu savienošanā – mācības un sportošana. Pašreiz to veiksmīgi esam darījuši,”

Jau šo piektdien notiks LBL2 sezonas atklāšanas spēle, kurā Vidzemes Augstskola/Valmiera Glass” spēkiem mērosies ar “DSN/Sporta Bode” basketbolistiem.

     [+] [-]

, 2015-09-29 22:14, pirms 9 gadiem
Nesaprotu - vai Valmiera ir kāda megapilsēta?!?! Tak 1 komanda jau LBL ir - varbūt apvienojiet resursus un uztaisiet komandu, kas var vef vai v-pili uzvarēt?!?! Lai studenti spēlē 2.līgā.

  -1 [+] [-]

, 2015-09-29 23:48, pirms 9 gadiem
valdish rakstīja: Nesaprotu - vai Valmiera ir kāda megapilsēta?!?! Tak 1 komanda jau LBL ir - varbūt apvienojiet resursus un uztaisiet komandu, kas var vef vai v-pili uzvarēt?!?! Lai studenti spēlē 2.līgā.
Valmiera ir megapilsēta!!!