Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Pārbaudes turnīros Liepājā startēs VEF, "Ventspils" un pieci ārzemju klubi

Rolands Eliņš

Pārbaudes turnīros Liepājā startēs VEF, "Ventspils" un pieci ārzemju klubi
Jānis Blūms preses konferencē šovasar, paziņojot par pievienošanos "VEF Rīga" komandai
Foto:Vladislavs Proškins/F64

„Liepājas Olimpiskā centra” pārstāvji apstiprinājuši tradicionālā pirmssezonas turnīra „LOC CUP” dalībnieku sastāvu, kā arī „Liepaja CUP 2016” četras komandas.

LOC kausa izcīņa šoruden norisināsies jau desmito reizi un tajā piedalīsies sešas komandas. Latviju pārstāvēs turnīra mājiniece „Liepāja/Triobet”, kā arī „Ventspils”, savukārt no Krievijas ieradīsies Artūra Štālberga trenētā „Nizhny Novgorod” un Superlīgas (pēc spēka Krievijas otrās līgas) pagājušajās sezonas trešās vietas ieguvēja „Perm”, kas šosezon startēs VTB Vienotajā līgā. No Lietuvas ieradīsies Paņevežas vienība “Lietkabelis”, kas šogad savas cīņas azvadīs arī ULEB kausa izcīņā. Savukārt Igauniju pārstāvēs tās vicečempione un FIBA kausa pārstāve “TU/Rock”.

Komandas tiks sadalītas divās apakšgrupās. A grupā spēlēs mājinieki “Liepāja/Triobet”, Krievijas pārstāvji BC “Perm” un “TU/Rock”. Savukārt B grupā sacentīsies BK "Ventspils", Nizhny Novgorod” vienība no Krievijas un “Lietkabelis”. Turnīrs norisināsies no astotajam līdz 11. septembrim.

Savukārt pēc nepilnām divām nedēļām Liepāja uzņems turnīru „Liepaja CUP 2016”, kurā arī piedalīsies „Liepāja/Triobet” un „Nizhny Novgorod”. Tām viena apļa grupu turnīrā pievienosies Latvijas vicečempione „VEF Rīga” un Krasnojarkas „Enisey” no Krievijas, kas spēlē VTB Vienotajā līgā. „Enisey” vada Oļegs Okulovs, kuršpirms vairākiem gadiem strādāja kā treneris Liepājas komandā, kura tolaik bija pazīstama ar nosaukumu Liepājas „Lauvas”. Turnīrs norisināsies no 21. līdz 23. septembrim.

Nedēļas nogalē pirmās pārbaudes spēles tikmēr uzsākušas vairākas citas LBL komandas. „Jēkabpils” ar 79:74 pārspēja „Ogri/Kumho Tyre”, lai arī vēl pēc pirmā puslaika bija iedzinējos ar 35:40. Savukārt „Jūrmala/Fēnikss” pārbaudes spēļu ciklu sāka ar drošu uzvaru pār Kazahstānas čempioni „Barsy”, pieveicot pretiniekus ar 78:59, turklāt pirmā ceturtdaļa tika uzvarēta ar iespaidīgo 24:9. Jāpiezīmē, ka „Jūrmala/Fēnikss” nākamo LBL sezonu uzsāks jaunā basketbola hallē Kauguros, kas aizstās iepriekšējo komandas mājas spēļu vietu „Taurenīti”.

Savukārt „Liepāja/Triobet” ar aizvadītajā nedēļā divreiz pēc kārtas smagi zaudēja Lietuvas komandai „Neptūnas”. Pirmajā pārbaudes spēlē galvenā trenera Agra Galvanovska vadībā tika ciests zaudējums ar 73:98, bet aizvakar nācās piekāpties ar 64:106. Ar 18 punktiem otrajā mačā rezultatīvākais bija Artjoms Butjankovs, bet 15 pievienoja Dāvis Rozītis. Kā laikrakstam „Kurzemes Vārds” norādījis treneris Galvanovskis, komandā vēl nav ieradies piesaistītais leģionārs Latīfs Makmalans, tāpat tiek gaidīta bijušā „Barsy” spēlētāja Raiena Kuka ierašanās Liepājas komandā.

“LOC CUP 2016” dalībnieki

Klubs (valsts)Klubs (valsts)
“Liepāja/Triobet” (Latvija)BK “Ventspils” (Latvija)
“TU/Rock” (Igaunija)BC “Perm” (Krievija)
BC “Nizhny Novgorod” (Krievija)BC “Lietkabelis” (Lietuva)

“LIEPAJA CUP 2016” dalībnieki

Klubs (valsts)Klubs (valsts)
“Liepāja/Triobet” (Latvija)“VEF Rīga” (Latvija)
BC “Nizhny Novgorod” (Krievija)Krasnojarskas “Enisey” (Krievija)

Izmantotie resursi:
LOC |

  +7 [+] [-]

, 2016-08-29 13:12, pirms 8 gadiem
Un Titulbildē atkal VEF kluba Pārstāvji nekā labāk ielikt Liepājas kluba Pārstāvjus

  +4 [+] [-]

, 2016-08-29 16:58, pirms 8 gadiem
Cik es zinu tad LOC CUP ir savs logo. Ar ko tad vienas komandas pārstāvji ir īpašāki par citu klubju pārstāvjiem un vēl par pašu turnīru?
Loģiskāk būtu LOC CUP LOGO nevis Blūmu ar jaunupu likt.

  +3 [+] [-]

, 2016-08-29 17:00, pirms 8 gadiem
Tad jau pie raksta, kur Lawsons turpina karjeru "Kings" varēja ielikt Porziņģa bildi.