Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Bronzu izcīnījušais Visockis-Rubenis kļūst par "Ventspils" galveno treneri

Agris Suveizda

Bronzu izcīnījušais Visockis-Rubenis kļūst par "Ventspils" galveno treneri
Artūrs Visockis-Rubenis. Foto: Renārs Koris

Basketbola kluba “Ventspils” komandu turpmāk vadīs galvenais treneris Artūrs Visockis–Rubenis, paziņots kluba mājaslapā. Līgums ar Visocki–Rubeni noslēgts uz divām sezonām.

"BK “Ventspils” visa kluba vārdā pateicas Robertam Štelmaheram par veiksmīgo sadarbību, izcīnot vairākus Latvijas čempionu titulus, kā arī vēsturiskos čempionu titulus Baltijas Basketbola līga 2013. gadā un "Olybet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā šī gada 6. aprīlī. Lai veiksmīga turpmākā basketbola trenera karjera!" teikts kluba mājaslapā.

BK “Ventspils” ģenerālmenedžeris Ralfs Pleinics: “ Mēs esam priecīgi, ka ir izdevies parakstīt divu gadu sadarbības līgumu ar vienu no labākajiem gados jaunajiem galvenajiem treneriem Latvijā. Tās ir jaunas vēsmas BK “Ventspils”, ceram, ka komandas līdzjutēji to pamanīs un novērtēs. Strādāsim pie sastāva komplektācijas savu iespēju robežās. Ceram izveidot labu kolektīvu, kas spēs sasniegt izvirzītos mērķus, sagādājot prieku un gandarījumu visiem BK “Ventspils” atbalstītājiem un līdzjutējiem.”

Artūrs Visockis–Rubenis trenera karjeru profesionālā basketbolā aizsāka 2011. gadā, kad kļuva par "Latvijas Universitātes" galveno treneri, bet 2016. gadā pievienojās BK “Ogre” komandai, kur aizvadītajā sezonā pārspēja jūrmalniekus, atnesot Ogres pilsētai augstāko sasniegumu līdz šim – bronzas medaļas. Turklāt "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas "Final 4" sarūpēja galvassāpes gan ventspilniekiem, gan Igaunijas čempioniem "Kalev"/"Cramo", tomēr ogrēniešiem bija jāsamierinās ar 4.vietu, kas tika novērtēs kā augsts sasniegums.

Visockis–Rubenis šobrīd ir Latvijas U19 vīriešu izlases galvenais treneris un atrodas Grieķijā, lai kopā ar Latvijas izlases puišiem cīnītos Pasaules kausā. Pērn Visockis-Rubenis ar vairākiem šiem pašiem spēlētājiem izcīnīja Eiropas U18 čempionāta sudraba medaļas. 2015. gadā vadījis arī U16 jauniešu komandu, kur Eiropas čempionātā izcīnīja 11.vietu. Kopš 2015. gada apstiprināts arī par Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenā trenera asistentu, tajā pašā gadā palīdzēja arī Latvijas sieviešu basketbola izlasei. 2018.gadā nosaukts par Latvijas Gada labāko basketbola treneri, saņemot Latvijas Basketbola Savienības apbalvojumu.

BK “Ventspils” galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis: “Man ir milzīgs gods un izaicinājums pievienoties tādai organizācijai kā BK “Ventspils”. Organizācijai, kas balstās uz dziļām tradīcijām, augstiem sportiskiem sasniegumiem un mērķiem. Ticu, ka izveidosim spēcīgu un “izsalkušu” komandu, kura spēs sasniegt sev izvirzītos mērķus un tiekties uz izcilību. Man jāsaka liels paldies arī BK Ogre un visai Ogres pilsētai ar kuru kopā ir noieti neaizmirstami pēdējie trīs gadi. Tomēr katrai lietai ir savs nolikts laiks, un tagad ceļš turpināsies Ventspils pilsētā” .

Šobrīd Artūrs Visockis–Rubenis atrodas Grieķijā, kur Hēraklejā sāksies Pasaules kauss basketbolā U19 vīriešiem. Latvijas izlase šodien, 29.jūnijā, plkst.13:15 tiksies ar Āfrikas čempioni Mali. Latvija Pasaules kausam kvalificējās pagājušā gada Eiropas U18 čempionātā, kas notika Latvijā. Eiropas vicečempione Latvija kopā ar Āfrikas čempioni Mali, Āzijas čempioni Austrāliju un Amerikas vicečempioni Kanādu tika ielozēta B apakšgrupā, un šā kvarteta komandas izslēgšanas spēlēs cīnīsies pret A četrinieka izlasēm – Senegālu, ASV, Jaunzēlandi un Lietuvu.

"Savukārt BK “Ventspils” šobrīd notiek aktīva komandas komplektācija, kur kopā ar galveno treneri tiks veidota jauna komanda 2019./2020. gada sezonai, gatavojoties cīnīties kvalifikācijas turnīram FIBA Basketbola Čempionu līgā un Latvijas–Igaunijas basketbola līgā. “Ventspils” komanda vienmēr ir bijusi un būs gatava smagi strādāt, lai sasniegtu visaugstākos mērķus. Kopīga gatavošanās jaunajai sezonai sāksies augusta sākumā," sacīts kluba mājaslapā.

Izmantotie resursi:
BK Ventspils

  +9 [+] [-]

, 2019-06-29 11:10, pirms 5 gadiem
Turēšu īkšķus par šo treneri. Ja BKV būs krietni mazāks budžets, tad, manuprāt, šis treneris būs labāks variants par Štelmaheru.

  +4 [+] [-]

, 2019-06-29 11:23, pirms 5 gadiem
Labākais Latvijas jaunais treneris. Gaidu lielas lietas komandā, kurā ir lielāks budžets nekā viņš ir ieradis. Viens labs iemesls, lai turētu īkšķus par Ventspili.

  +1 [+] [-]

, 2019-06-29 11:23, pirms 5 gadiem
Labākais Latvijas jaunais treneris. Gaidu lielas lietas komandā, kurā ir lielāks budžets nekā viņš ir ieradis. Viens labs iemesls, lai turētu īkšķus par Ventspili.

  -4 [+] [-]

, 2019-06-29 11:26, pirms 5 gadiem
Nav nekāds pārsteigums, tomēr ņemsim vēl klāt, ka budžets mazinās...Vēl to, ka Pietiek.com izplata ziņas, ka BKV kalpojis kā starppunkts Lembergam, lai saviem stipendiātiem finansāli palīdzētu....Būs smaga sezona, galvenais, lai nenolej ČL kvali.

  +4 [+] [-]

, 2019-06-29 11:27, pirms 5 gadiem
izklausās, ka nekas diži krutāks par Ogres sastāvutur nebūs šosezon

  -2 [+] [-]

, 2019-06-29 11:28, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Turēšu īkšķus par šo treneri. Ja BKV būs krietni mazāks budžets, tad, manuprāt, šis treneris būs labāks variants par Štelmaheru.
Domāju, ka to "ja" var atmest. Diezgan daudz izteiks tas, cik par Lomažu iegūs.

  +3 [+] [-]

, 2019-06-29 11:30, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Domāju, ka to "ja" var atmest. Diezgan daudz izteiks tas, cik par Lomažu iegūs.
to ja var atmest jau mēnesi - Pleinics pats atzina, ka būš mazāk naudas - "Ventspils" nākamsezon startēs ar samazinātu...

  +4 [+] [-]

, 2019-06-29 11:32, pirms 5 gadiem
un ja vēl jaunpups žīdu miljonus neizkačās, tad vipār jautra sezona gaidāma, 3x3 čaļi var pārīti pievākt klāt un cīnīties par LBL titulu

  +2 [+] [-]

, 2019-06-29 11:34, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Nav nekāds pārsteigums, tomēr ņemsim vēl klāt, ka budžets mazinās...Vēl to, ka Pietiek.com izplata ziņas, ka BKV kalpojis kā starppunkts Lembergam, lai saviem stipendiātiem finansāli palīdzētu....Būs smaga sezona, galvenais, lai nenolej ČL kvali.
Siliņš pēdējā podkāstā teica, ka dzirdējis tādu info, ka BKV nespēlēs FIBA Eiropas kausā, ja neiekļūs ČL grupu turnīrā. Labi ir tas, ka būs jāpārvar tikai 1 kvalifikācijas kārta, lai tur tiktu. Man ļoti negribētos, lai BKV spēlētu tikai EST-LAT un LBL līgās nākošsezon. Protams, paši vainīgi, ja būtu kļuvuši par LBL čempioniem, tad būtu pa tiešo tikuši ČL grupu turnīrā.

  -3 [+] [-]

, 2019-06-29 11:39, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Siliņš pēdējā podkāstā teica, ka dzirdējis tādu info, ka BKV nespēlēs FIBA Eiropas kausā, ja neiekļūs ČL grupu turnīrā. Labi ir tas, ka būs jāpārvar tikai 1 kvalifikācijas kārta, lai tur tiktu. Man ļoti negribētos, lai BKV spēlētu tikai EST-LAT un LBL līgās nākošsezon. Protams, paši vainīgi, ja būtu kļuvuši par LBL čempioniem, tad būtu pa tiešo tikuši ČL grupu turnīrā.
Paši jau vainīgi, pie tam, viņi spēlēja ar lielāku budžetu, kā VEF. Tādā ziņā es galīgi nesapratu BKV, kuri neņēma papildinājumu PF pozīcijā, jo nu laiks bija pietiekoši, lai kādu atrastu, pat viduvējs LBL fināla PF būtu bijis labāks kā Bonis....Daudzi var Gailīti nolikt utt., bet viņš panēma ar lētākiem spēlētājiem, diezgan droši, visu sēriju...

Bet ja BKV nespēlē FIBA eiropas kausā, td uzskatu, ka tas būs komandas zaudējums, it īpaši, ja tiks jaunie diezgan iesaistīti.

     [+] [-]

, 2019-06-29 11:41, pirms 5 gadiem
Rafaello rakstīja: un ja vēl jaunpups žīdu miljonus neizkačās, tad vipār jautra sezona gaidāma, 3x3 čaļi var pārīti pievākt klāt un cīnīties par LBL titulu
pēc baumām spriežot, jaunpups ir vtb vadībai uzstādījis vienu noteikumu, ķipa, lai paliktu tur, viņiem ir sponsors jādod, savādāk viņi nevar ar savu budžetu būt gan ČL, gan LBL un VTB

  +1 [+] [-]

, 2019-06-29 11:43, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Paši jau vainīgi, pie tam, viņi spēlēja ar lielāku budžetu, kā VEF. Tādā ziņā es galīgi nesapratu BKV, kuri neņēma papildinājumu PF pozīcijā, jo nu laiks bija pietiekoši, lai kādu atrastu, pat viduvējs LBL fināla PF būtu bijis labāks kā Bonis....Daudzi var Gailīti nolikt utt., bet viņš panēma ar lētākiem spēlētājiem, diezgan droši, visu sēriju...

Bet ja BKV nespēlē FIBA eiropas kausā, td uzskatu, ka tas būs komandas zaudējums, it īpaši, ja tiks jaunie diezgan iesaistīti.
Neatmaksājas, tāpēc nespēlēs. Tā vismaz Siliņš teica.

  +2 [+] [-]

, 2019-06-29 11:52, pirms 5 gadiem
Interesanti. Vismaz būs jaunas vēsmas, citādi likās, ka tur sastāvējies kā pīļu dīķī.

     [+] [-]

, 2019-06-29 11:52, pirms 5 gadiem
Manupraat lieliska izveele,viens no talantiigaakajiem jaunajiem Latvijas trenneriem...Tiesaam jutiisu liidz Venspilniekiem,ko nedariju,kad bij Stelmahers,kurs man liekas vienkaarsi pretiigs cilveeks

  +1 [+] [-]

, 2019-06-29 11:53, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: pēc baumām spriežot, jaunpups ir vtb vadībai uzstādījis vienu noteikumu, ķipa, lai paliktu tur, viņiem ir sponsors jādod, savādāk viņi nevar ar savu budžetu būt gan ČL, gan LBL un VTB
Tiešām apsver iespēju spēlēt visos trīs turnīros? Somiem, zviedriem un, šķiet, vēl kādam spēlēšana arī VTB beidzās ar krahu.

     [+] [-]

, 2019-06-29 11:57, pirms 5 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Tiešām apsver iespēju spēlēt visos trīs turnīros? Somiem, zviedriem un, šķiet, vēl kādam spēlēšana arī VTB beidzās ar krahu.
Nezinu, tā vismaz rakstīja twitterī viens

  -1 [+] [-]

, 2019-06-29 11:58, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Neatmaksājas, tāpēc nespēlēs. Tā vismaz Siliņš teica.
Nav jau īsti tāda turnīra, kur atmaksāto kādai Latvijas komandai piedalīties + FIBA EK ir mazākas prašības, līdz ar to mazāki izdevumi. Jebkurā gadījumā tur ir iestājusies naudas taupīšana.

  +2 [+] [-]

, 2019-06-29 11:59, pirms 5 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Tiešām apsver iespēju spēlēt visos trīs turnīros? Somiem, zviedriem un, šķiet, vēl kādam spēlēšana arī VTB beidzās ar krahu.
Pag, vai tad zviedri spēlēja VTB? Varbūt es aizmirsis? Somu "Bisons" klubu gan atceros.

  +1 [+] [-]

, 2019-06-29 12:00, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Nav jau īsti tāda turnīra, kur atmaksāto kādai Latvijas komandai piedalīties + FIBA EK ir mazākas prašības, līdz ar to mazāki izdevumi. Jebkurā gadījumā tur ir iestājusies naudas taupīšana.
Par naudām nezinu, bet pēc Siliņa sacītā sapratu, ka spēlēšana ČL atmaksājas ar bonusu.

  +1 [+] [-]

, 2019-06-29 12:00, pirms 5 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Interesanti. Vismaz būs jaunas vēsmas, citādi likās, ka tur sastāvējies kā pīļu dīķī.
Visockis-Rubenis toto nerambās?

  +1 [+] [-]

, 2019-06-29 12:06, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Nav jau īsti tāda turnīra, kur atmaksāto kādai Latvijas komandai piedalīties + FIBA EK ir mazākas prašības, līdz ar to mazāki izdevumi. Jebkurā gadījumā tur ir iestājusies naudas taupīšana.
Pie visām basketa sērgām un problēmām, pievienojas vēsturē plānākie klubi... Grūti laiki šim sporta veidam.

  +2 [+] [-]

, 2019-06-29 12:10, pirms 5 gadiem
Žēl Ogres..

  -1 [+] [-]

, 2019-06-29 12:17, pirms 5 gadiem
Nez no kurienes te dažiem ir info par Ventspils kluba budžetu iepriekšējās sezonās, jo mums zināmu iemeslu pēc, to nekad nav bijis atļauts publicēt.

  +3 [+] [-]

, 2019-06-29 12:26, pirms 5 gadiem
Visockim-Rubenim tas noteikti ir kāpiens uz augšu. Lai izdodas! Gan nākamajā sezonā ar Ventspili gan šodien pret Mali! Manīju komentāros, ka dažiem šī informācija bija jau vakar!

  +1 [+] [-]

, 2019-06-29 12:41, pirms 5 gadiem
ak68 rakstīja: Visockim-Rubenim tas noteikti ir kāpiens uz augšu. Lai izdodas! Gan nākamajā sezonā ar Ventspili gan šodien pret Mali! Manīju komentāros, ka dažiem šī informācija bija jau vakar!
Komentāros par AVR iespējamo pievienošanos BKV lasīju jau pirms vairākām nedēļām.

  +3 [+] [-]

, 2019-06-29 13:01, pirms 5 gadiem
Super! Ticu, ka spēs atrast labu lomu Ķilpam

  +1 [+] [-]

, 2019-06-29 13:10, pirms 5 gadiem
Viss ir super, treneris ir kolosāls. Tikai viena piebilde, lūdzu neņemt bijušos LU un Ogres džekus, jo BKV ir tomēr augstāki mērķi un var atļauties labākus spēlētājus

  +3 [+] [-]

, 2019-06-29 13:19, pirms 5 gadiem
Kas tagad Ogri trenēs?

  +1 [+] [-]

, 2019-06-29 13:27, pirms 5 gadiem
Pēdējā laika viena no pozitīvākajām ziņām Latvijas basketbola sakarā. Lai veicas, atšķirībā no vēl viena jaunā trenera MG ar garīgām novirzēm un tieksmes visur līst kadrā gudri komentējot Visockim Rubenim ir liels potenciāls.

     [+] [-]

, 2019-06-29 13:28, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Par naudām nezinu, bet pēc Siliņa sacītā sapratu, ka spēlēšana ČL atmaksājas ar bonusu.
Par vienu piedalīšanos vien jau maksā.

  -1 [+] [-]

, 2019-06-29 13:48, pirms 5 gadiem
Ja tiek samazināts budžets, tad vismaz 3x jāpaceļ biļešu cenas!
Cieti!

  +6 [+] [-]

, 2019-06-29 14:39, pirms 5 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Kas tagad Ogri trenēs?
Vējonis

  -3 [+] [-]

, 2019-06-29 16:04, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Visockis-Rubenis toto nerambās?
Redzot Ogres rezultātus, diemžēl ir aizdomas, ka Visockis ir iesaistīts šajās lietās.

  +1 [+] [-]

, 2019-06-29 16:45, pirms 5 gadiem
Nuja Gulbi jau nevar ņemt tas jau ir psixs.

  -1 [+] [-]

, 2019-06-30 21:00, pirms 5 gadiem
Laikam jau ventiņiem tas labākajā gadījumā būs variants, ka sliktäk nebūs. Par Štelmi šitais "jauno talantu talants" noteikti labāks nebūs, bet tās jau ir Pleinica problēmas - cik ir naudas un ko par to var dabūt...