Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

"Ventspils" nākamsezon startēs ar samazinātu budžetu

"Ventspils" nākamsezon startēs ar samazinātu budžetu
Ralfs Pleinics. Foto: Lāsma Irša

LETA. Latvijas vicečempione basketbolā "Ventspils" nākamajā sezonā startēs ar mazāku budžetu nekā nupat aizvadītajā sezonā, taču klubs pauž apņēmību atkal piedalīties Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgā.

Lai arī vēl šomēnes "Ventspils" nenosargāja pērn izcīnīto Latvijas čempiontitulu, finālsērijā piekāpjoties principiālajai konkurentei "VEF Rīga", kluba valdes loceklis Ralfs Pleinics aizvadīto sezonu novērtēja kā labu.

"Sezona nebija viegla, bet jau no paša sākuma tā nesolījās tāda būt. Uzreiz traumas dēļ izkrita Jānis Antrops, tāpēc bija korekcijas sastāvā, bet pēc tam sākās problēmas garajā galā. Dažādi savainojumi izsita no ritma, bet par to nav jāraud. Sports bez traumām nav iedomājams," sacīja Pleinics. "Neskatoties uz to, Eirokausos nostartējām savu iespēju robežās - līdzīgi kā pērn bijām netālu no iekļūšanas Čempionu līgas izslēgšanas turnīrā."

"Šī sezona bija laba. Vienmēr jau gribas izcilu, bet tad vajadzēja sasniegt "play-off" Čempionu līgā un izcīnīt Latvijas čempiontitulu. Esam apmierināti ar treneru un spēlētāju paveikto," neslēpa Pleinics.

Kā Latvijas labākajai komandai "VEF Rīga" ir tiesības nākamsezon debitēt Čempionu līgā, taču tā no šādas iespējas varētu atteikties un dot priekšroku startam VTB Vienotajā līgā un pašmāju čempionātā.

Pleinics uzsvēra, ka "Ventspils" klubs ir gatavs ieņemt "VEF Rīga" vietu un startēt Čempionu līgā, ja rīdzinieki no šādas izdevības atteiksies.

"Man nav pretenziju pret nevienu no basketbolistiem, jo viņi nospēlēja savu spēju robežās. No ārzemniekiem pārsteigumus gan nesagaidījām," teica Pleinics, par sezonas kodola spēlētājiem nosaucot Āronu Džonsonu, Rihardu Lomažu un Māri Gulbi. Džonsons no "Ventspils" kluba gan jau ir atvadījies.

Līgums ar "Ventspili" ir noslēdzies arī galvenajam trenerim Robertam Štelmaheram. Pagaidām nav skaidrības, vai ar speciālistu tiks noslēgta jauna vienošanās, jo tas esot atkarīgs no Kurzemes kluba finansiālām iespējām.

"Ir jāizvērtē finansiālās iespējas. Tās neizskatās rožainas, jo startēsim ar mazāku budžetu. Šobrīd uzņēmēji vairs nav ieinteresēti atbalstīt sportu un kultūru, ja vien nav emocionālas sasaistes, bet raudāt par to netaisāmies," norādīja Pleinics.

Tā kā pagadām vēl nav zināms, vai "Ventspils" startēs FIBA Čempionu līgā, Pleinics atturējās komentēt, kādi uzsvari tiks likti sastāva komplektācijā.

"Ventspils" valdes loceklis arī vērsa uzmanību uz to, ka daudz jauno basketbolistu izvēlas doties prom no Latvijas, kas, viņaprāt, neesot pareizs solis.

"Vecāki izlemj, ko darīt ar savu bērnu, bet varu pateikt, ka nekur viņu atvase nebūs tik novērtēta kā savās mājās. "Ventspils" klubs ir pierādījis, ka daudzi basketbolisti pēc tam var spēlēt labā līmenī, ja viņi ir skolojušies mūsu sistēmā. Latvijas klubi nevar atļauties augstas klases latviešu spēlētājus, to maksātspēja krīt. Varētu ieguldīties jauno talantu attīstībā, bet viņi jau tiek vesti uz ārzemēm," atzina Pleinics. "Šādi tiek pārdots sapnis, nepazinoties tā sliktās puses. Nav nepieciešams vest prom 13-15 gadus vecus talantus - viņi nekur citur nebūs tik novērtēti kā Latvijā."

"Ventspils" par Latvijas čempioni kļuvusi desmit reizes, bet iepriekšējā sezonā tā kļuva par vēsturē pirmo Latvijas-Igaunijas apvienotā čempionāta uzvarētāju.


, 2019-05-29 14:56, pirms 5 gadiem
Vai tad kurzemes hercogs no zazagtās naudas neko nepiemetīs..
, 2019-05-29 15:01, pirms 5 gadiem
Kurzemes hercogam jau otrā instance un spīd reāls sešinieks - septītnieks...Tā kā ir citas domas galvā
ziemeļi rakstīja: Vai tad kurzemes hercogs no zazagtās naudas neko nepiemetīs..
, 2019-05-29 15:06, pirms 5 gadiem
Latvijas klubu baskets arvien liesāks un liesāks...
, 2019-05-29 15:15, pirms 5 gadiem
Tas sakrīt ar Spaliņas ienākšanu Ventspils Brīvostas pārvaldes valdē.

Valde - Ventspils brīvostas pārvalde
, 2019-05-29 15:28, pirms 5 gadiem
Kas tad nu - lumbergam naudiņas sāk aprtūkties?
, 2019-05-29 15:28, pirms 5 gadiem
Nepiekrītu Pleinicam par to, ka tas ir slikts solis doties uz ārzemēm. BKV sen jau pierāda, ka no atlases ļoti retais, kas tiek pro līmenī. Protams, doties uz NCAA nav pareizākais lēmums, bet ja esi Spānijas vai Itālijas sistēmā iemests viens, labāk būt tur un augt, jo tieši grūtībās var izaugt ļoti labi spēlētāji.
, 2019-05-29 16:17, pirms 5 gadiem
cobham rakstīja: Nepiekrītu Pleinicam par to, ka tas ir slikts solis doties uz ārzemēm. BKV sen jau pierāda, ka no atlases ļoti retais, kas tiek pro līmenī. Protams, doties uz NCAA nav pareizākais lēmums, bet ja esi Spānijas vai Itālijas sistēmā iemests viens, labāk būt tur un augt, jo tieši grūtībās var izaugt ļoti labi spēlētāji.
Tīri individuāli tas jāskatās, ne visiem tā pānija vai Itālija palīdz
, 2019-05-29 16:19, pirms 5 gadiem
Tika jau teikts, ka sponsori utt. Samazinās savu artavu, īpaši sportam, bet iepriekšējai valdībai sports neinteresēja, vai kultūra utt. Redzēsim, ko pamainīs šī valdība. Lai gan ne uz ko labu neceru, jaunā komunistu partija jau ziepes vāra, galvenais, lai šie sportu vēl vairāk nečakarē
, 2019-05-29 17:52, pirms 5 gadiem
Izskatās ka hercogs Lembergs tāpat kā hercogs Jēkabs ir nokļuvis gūstā. Viens zviedru , bet otrs likumu gūstā. Pēc Jēkaba atgriešanās no gūsta Kurzeme savu varenību nesasniedza. Arī tagadējais hercogs vairs nav tik varens.
, 2019-05-29 18:09, pirms 5 gadiem
Tikai retais zina, ka Ventspilij budžets šosezon bija krietni lielāks par VEF. Pirmo reizi starp citu. 20 000 € maksāt Štelmaheram mēnesī par 1:4 un netikšanu FIBA playofaa - kosmoss!!!!!! 15 000 maksāt Johnsonam mēnesī. Absurds! Apsēdās Pleinics ar Lembi, saprata laikam , ka ar mazāku budžetu tāpat var ierīt 1:4 finālā un netikt fiba playofā.
, 2019-05-29 18:17, pirms 5 gadiem
bārda un sifons rakstīja: Tikai retais zina, ka Ventspilij budžets šosezon bija krietni lielāks par VEF. Pirmo reizi starp citu. 20 000 € maksāt Štelmaheram mēnesī par 1:4 un netikšanu FIBA playofaa - kosmoss!!!!!! 15 000 maksāt Johnsonam mēnesī. Absurds! Apsēdās Pleinics ar Lembi, saprata laikam , ka ar mazāku budžetu tāpat var ierīt 1:4 finālā un netikt fiba playofā.
Tu ko? Nopietni? Un ja tā ir Džonsona alga, tad nu jāsaka, ka labi noslauca Ventspili. Vēl pie tāda budžeta Zaķi turēt un neņemt uz sezonas beigām pastiprinājumu PF līnijā, bet dzīt Boni, ir visai dīvaini, maigi sakot.
, 2019-05-29 21:29, pirms 5 gadiem
Piekritu tam, ka Pleinics apgalvo, ka jaunajiem bus labi palikt šeit, taču no avotu informācijas, varu apgalvot pretējo, ka tieši Ventspilī tas tā diemžēl nav, jo ,protams, ja esi ticis visās jauniešu izlasēs vai ari esi tāds spēlētājs kā Lomažs, tad garantija uz atzinumu no šī kunga ir iespējama. Labi, Ventspilī ir ļoti laba sporta bāze un perfekti apstākļi jebkuram centīgam sportistam, tapēc nepārmetu tiem jaunajiem, kas ir gājuši cauri tā sauktajai ''Ventspils gaļas mašīnai''. Mans arguments ir tāds, ka Ventspilī ilgi nav bijis neviens izaudzināts basketbolists no ''agras bērnības'', kurš nav pārņemts no kādas citas sporta skolas vai arī pieaicināts tad, kad jau uzsācis profesionāļa gaitas... Spilgtākais piemērs ir mūsu pašu VEF! Ļoti daudz spēlētāju ir uzauguši Rīgas VEF skolā , un turpinājuši savas gaitas ''lielajā'' komandā. Tas pats arī ir Valmierā. Vieglāk sakot - ka Pleinicam nav lielas intereses Ventspils sporta skolā....
, 2019-05-29 21:32, pirms 5 gadiem
bārda un sifons rakstīja: Tikai retais zina, ka Ventspilij budžets šosezon bija krietni lielāks par VEF. Pirmo reizi starp citu. 20 000 € maksāt Štelmaheram mēnesī par 1:4 un netikšanu FIBA playofaa - kosmoss!!!!!! 15 000 maksāt Johnsonam mēnesī. Absurds! Apsēdās Pleinics ar Lembi, saprata laikam , ka ar mazāku budžetu tāpat var ierīt 1:4 finālā un netikt fiba playofā.
Štelmahers savu algu nopelnija godam,tāpat arī Džonsons...1-4 pret Vef varēja ari dabūt kaut vai ar Obradoviču pie stūres...Lat-EST līgā Vef ierija vēl konkrētāk...tāpat regulārajā sezonā...
, 2019-05-29 21:55, pirms 5 gadiem
RealT rakstīja: Štelmahers savu algu nopelnija godam,tāpat arī Džonsons...1-4 pret Vef varēja ari dabūt kaut vai ar Obradoviču pie stūres...Lat-EST līgā Vef ierija vēl konkrētāk...tāpat regulārajā sezonā...
Neatpelnīja godam, par ko Tu sapņo? Jēga sezonas uzvarām, ja galvenajās spēlēs zaudi gandrīz katru galotni.
, 2019-05-29 22:20, pirms 5 gadiem
Tu vienkarši runā kā Vef fans....Vienkārši Vef soreiz bija labāki,bet bez Štelmahera,varēja vispār finālā netikt,gan Lat-Est,gan Latvijas čempionu noskaidrojot....
, 2019-05-29 22:52, pirms 5 gadiem
RealT rakstīja: Tu vienkarši runā kā Vef fans....Vienkārši Vef soreiz bija labāki,bet bez Štelmahera,varēja vispār finālā netikt,gan Lat-Est,gan Latvijas čempionu noskaidrojot....
Nē, es pašlaik nerunāju kā VEF fans, bet gan pragmatiski pieejot pie rezultāta un ņemot vērā Bārda teikto, tad klubs, kam budžets bija lielāks sezonas otro pusi nekomplektēja savu sastāvu. Nedaudz izgāza ČL, paveicās ar Latvijas-Igaunijas finālu (tā teikt, gadsimta spēle + Mejera faktors), bet kā atnāca LBL fināli, tā visu laiku kādas problēmas, stabili zaudēt 4 no 5 spēlēm galotnēs, ir slikts rādītājs. Pieminēji VEF, tad pats redzēji, kā viņi mainījas leģus, lai tikai atrastu pareizo spēlētāju. Es personīgi biju gaidījis, ka BKV ņems palīgu garajā galā, it īpaši ņemot vērā to, ka lielākais budžets Latvijā esot bijis.
, 2019-05-29 23:15, pirms 5 gadiem
bārda un sifons rakstīja: Tikai retais zina, ka Ventspilij budžets šosezon bija krietni lielāks par VEF. Pirmo reizi starp citu. 20 000 € maksāt Štelmaheram mēnesī par 1:4 un netikšanu FIBA playofaa - kosmoss!!!!!! 15 000 maksāt Johnsonam mēnesī. Absurds! Apsēdās Pleinics ar Lembi, saprata laikam , ka ar mazāku budžetu tāpat var ierīt 1:4 finālā un netikt fiba playofā.
Kāds tad bij tas budžets? Ja vefam 1,5 m? Nu neticu, ka Ventiņiem bij baigi vairāk.
, 2019-05-29 23:27, pirms 5 gadiem
Par Ventspils pilsētu varu diezgan daudz ko izstāstīt!
Agrāk piemēram vecāki savus bērnus varēja vest uz visādām sporta nodarbībām Ventspilī bez maksas - tad tagad kopš 2019.g. sākuma par katru bērnu vecākiem no savas kabatas jāmaksā 15 eur mēnesī (futbols, basketbols, utt.).
Ventspils beidzot izgaršo sava vecā komunista darba augļus - 50% pilsēta tiek nodarbināta ostā, bet ņemot vērā, ka visu laiku tika ignorēts fakts, ka attiecības ar krieviju nav iespējamas stabilas tad šobrīd Ventspils pašvaldība cieš no sava mākoņtēva kļūdām. Lielās tranzīta kravas sarūk, bet ražotnes verās vaļā ļoti gausi - un tagad var arī kost pirkstos, ka savulaik neļāva Ventspils pilsētā ienākt lieliem vietējiem uzņēmumiem (kā piemēram ''Depo''), kā rezultātā cilvēkiem ir grūti atrast darbu aizejot no ostas un tranzīta sfēras.
Jā, jā... attīstība notiek vienalga, bet tikai tagad sāk ventspils pievārst uzmanību ražotnēm - tāpēc arī nauda sporta klubiem ir mazliet apsīkusi - tāpēc aŗi nedomāju, ka HK Venta 2002 tik drīz varētu pievienoties Latvijas hokeja Virslīgai tuvākajā laikā.
Kuriozs vēl ir tas, ka Ventspils atklāja kādu gadu atpakaļ dārgāko strūklaku Baltijā - laikam kādi 5 milj. maksāja + mūzikas vidusskolu ar koncertzāli par 35 milj. (atklāšana notiks jūnija beigās). Tagad ceļ vēl vienu strūklaku ''Lietussargs'', bet tas ir 2012.g. projekts Ventspils arī uz šobrīdi ir atlikusi baseina būvniecību + plānoto sporta viesnīcu (6 stāvu). Un joprojām stāv atvilknē plāni par mākslīgā apgaismojuma uzstādīšanu stadionā! Ventspils sataisījusi tādu projektu kalnus, bet nu to realizācijai trūkst finanses - ik pa laikam viņi kaut ko realizē no projektiem, bet tas nāk ļoti lēni!
Tā, ka nebrīnos, ka šobrīd BK Ventspils varētu nedaudz samazināt budžetu.
, 2019-05-30 00:06, pirms 5 gadiem
andzis rakstīja: Kāds tad bij tas budžets? Ja vefam 1,5 m? Nu neticu, ka Ventiņiem bij baigi vairāk.
Kaut kas gan jau bija pa virsu, ja rēķinam, pēc viņa teiktā, ka Štelmahers + Džonsons, divatā ir izmaksājuši ap 350 tūkstošiem (ja pieņemam, ka desmit mēnešus maksāja), bļin, vefa sakotnējais algu budžets bija ap 600 tkst.
, 2019-05-30 07:22, pirms 5 gadiem
Lomažš un Jakovičš ticamāk prom ies un tāpēc iesasitīs varākus jaunos Viksne,Vitoļskis,Ķilps,Mikuļskis,Lācis +no īres nāks atpakaļ Vikentsijs un veseli būs Antrops un Freimanis tākā nemaz tik slikti neizskatās.
Rodrigo Būmeisters. Foto: Mikus Kļaviņš

LBL pusfināls sāksies 25. aprīlī Rīgā, dienu vēlāk otras sērijas pirmā spēle Ventspilī

Latvijas Basketbola savienība (LBS) publicējusi Latvijas čempionāta pusfināla spēļu kalendāru. Kā pirmās laukumā dosies aktuālā valsts čempionvienība "VEF Rīga", kas jau ceturtdien sacentīsies ar garā ceturtdaļfināla sērijā ogrēniešus pieveikušo "Liepāju". Savukārt sērija starp "Ventspili" un debitantiem "Rīgas Zeļļiem" sāksies piektdien.
Kristaps Ķilps. Foto: Jānis Martels
40

45 vadības maiņas un Ķilpa 38 punkti: "Ogre" pirmoreiz kopš 2017. gada bez pusfināla

Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālā otro sezonu pēc kārtas piedalīsies "Liepāja", kura ceturtdaļfināla sērijas piektajā kaujā izbraukumā pagrinājumā uzveica (85:81) "Ogri". Ogrēnieši, skaitot pabeigtās sezonas, pēdējoreiz pusfinālu nesasniedza 2017. gadā.
''Prometey'' komanda pēc titula iegūšanas. Foto: Paf League
17

Klavelam 26 punkti, ''Prometey'' kļūst par divkārtējo LAT-EST čempioni

Šodien Igaunijas galvaspilsētā Tallinā par divkārtējo apvienotās Latvijas - Igaunijas basketbola līgas čempioni kļuva Ukrainas komanda ''Prometey'', kas sīvā cīņā ar 91:83 pārspēja ''Kalev''/''Cramo''. Par spēles varoni kļuva Puertoriko basketbolists Džians Klavels, kuram sezonas rezultatīvākā spēle - 26 punkti.