Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: asta

LBL FINALS KEY MOMENTS

LBL FINALS KEY MOMENTS
Grant battery is low, please charge.

Piedāvāju šajā topikā uztaisīt viedokļu apmaiņu par LBL fināliem, iesaistītiem spēlētājiem, utt.

VEF:

Pirmkārt, par VEF runājot, ir jāpiemin fakts, ka beidziet taču viņus nolikt par sezonas sākumu! Man reāli sāk palikt žēl, ka esam nolaidušies tik zemu, ka nespējam neko analizēt.

VEF komanda sezonas sākumā bija izmainījusies pa 180 grādiem - gados jauns sastāvs, kurš ne reizi tā īsti nav spēlējis kopā un kurš tiek iemests uzreiz 2 spēcīgos turnīros (EK + VTB), pie tam ar treneru debitantu. Tas tiešām ir tikai normāli, ka jauniem čaļiem vajag laiku, lai adaptētos un saspēlēties.

Timma - tam čalim kaut kas jādara pa vasaru ar savu galvu! Viņam ir visas iespējas, lai kļūtu par, vismaz, EL stabilo spēlētāju, bet viņš vienkārši nespēj psiholoģiski sagatavoties atbildīgiem brīžiem. Iespējams, ka "komandas kapteiņa uzšuve" arī bija pie vainas. Bet jā, skats bija pabriesmīgs. +jāuzlabo caurgājiens/crossover

Garie - nebūtu Mareks, tad būtu ziepes. MVP!!!
A.Bērziņš - jums nebija sajūtas, kad viņš uznāk laukumā, tad tiešām paliek bail, ka nu tūlīt būs s...i? Prom un steidzami!
Zaķis - līdzīga problēma, kā Timmam, jāstrādā pie psiholoģiskā. Es neticu, ka viņš nespēj trāpīt no groza apakšas!!! LBL līmenī, manuprāt, labākais centrs ko var dabūt, ja, atkārtošos, strādās ar savu galvu (no intervijas ar Mazuru - iespējams bija trauma)
Pasečņiks - tūlīt būs operācija... Sniegumu 18 gados var piedot, pie tam, ja bija trauma. Tomēr sezonas vidū viņš tiešām sāka rādīt labu sniegumu, to nevar noliegt. Tagad jāstrādā vasarā!!!
Bamba Fall - viņa ļoti pietrūka. Ja viņš būtu, tad uzskatu, ka sērija beigtos 4-0. Varat nepiekrist.

Melnie - 2 no 3 varētu mēģināt noturēt uz nākamo sezonu.
J.R. - Jā, Robinsons šad tad aizspēlējās pirmajās spēlēs, bet kopumā vērtējot viņa ieguldījums ir milzīgs.
Lowery - uzskatu, ka čalis ir komandas "Duracell", spēlē un cīnās no sirds.
Heriss - bija tāda sajūta, ka viņam ir garlaicīgi. Nelaiž - pasēdēšu uz soliņa, uzlaiž laukumā - paskraidīšu.. Augstasinība gan 80 LVL.

Strēlnieks - slavenā aizsardzība šad tad iekrita, bet, salīdzinot ar Butauta laikiem, tagad čalis ir sācis arī mest iekšā.
J.Bērziņš - debijas fināls un traumas pauze dot par sevi manīt. Izskatījās, ka līdz galam vēl nav pārliecināts par sevi - cerams, ka satrenēsies pa vasaru un būs Timmas aizstājējs nākamsezon.
Jakovičs - čalis ir manāmi progresējis pa šo gadu. Jā, sniegums nav stabils, bet potenciāls ir liels!

Treneri - kā jau minēju, tad Mazuram&co šī bija debijas sezona un kopumā viņš ir malacis. Viņš noteikti izjuta visu spiedienu par samēra neveiksmīgu sezonu EK/VTB un zināja, ka šī, principā ir pēdējā iespēja nekļūt atkal par palīgu (līdzība ar Ābolu, Neģeždu un DR?). Sezonas vidū jau varēja manīt, kā treneris ir sapratis ko viņš grib redzēt laukumā, bet svarīgākais, ka arī spēlētāji ir sapratuši to. Jā, ir kļūdas, bet visas tās pieļauj, īpaši pirmajā sezonā.

Ventspils:

Agrāk skatoties Ventspils spēli bija tāda patīkama sajūta, šoreiz palika pretīgi no rādītā snieguma.

Štelmahers - daudz ir runāts par viņa treniņ procesiem un disciplīnu, bet man acīs iekrita kas cits. Jūs pamanījāt ka Ventspils spēle fināla atšķirās no tās spēles, kura bija visas sezonas garumā? Izskatījās ka Štelmahers ir pēkšņi sapratis, ka kaut kas jāmaina, lai vismaz pacīnītos, bet dolbijot iekšā spēlētājos visu sezonu vienu taktiku, pa "3 dienam" viņi nesāks spēlēt citādāk. Manuprāt Ventspilij jāsaka Robertam paldies.

Janičenoks - LBS vajadzētu padomāt par naudas soda uzlikšanu šim spēlētājam, jo gan pirmajā mačā viņš uzliek kāju priekšā Robinsonam, gan pēdējā viņš vienkārši uzliek kulaku Robinsonam.. tādas situācijas bija daudz šajā sērijā. Ir saprotams, ka nav vairs tas ātrums un kaut kā jāglābj situācija, bet ne jau šādi. Bet par komandas sapurināšanu un vilkšanu svarīgos momentos - liels plus. Domāju, ka maza spēļu prakse sezonas laikā un Štelmahera sistēma arī ir ietekmējuši sniegumu.

Gkikas un Bārnijs - nu jā, viņiem kārtīgi neaizgāja, bet, manuprāt, arī nevajadzēja aiziet. Nav viņi tāda kalibra spēlētāji, kā, piemēram, Robinsons, un viņi nevar pēkšņi par tādiem kļūt.

Peiners - viņu daudz slavē, jo tiešām, rezultāti (šad tad) ir spīdoši, bet vai tikai man izskatās ka viņam visu laiku veicās? Nu tiešām, viņš bieži vien izlec ar bumbu un tikai tad domā "mest vai dot piespēli? a ja dot, tad kam?". Apsveicami protams, ka haļava ir viņa pusē, bet negribētos viņu redzēt izlasē.

Vairogs - meistarības ziņā ne ar ko neatšķiras no pārējiem Ventspilniekiem, bet cīņasspars un griba ir augstākajā līmenī. Viens no nedaudzajiem spēlētājiem no V., uz kuru bija žēl skatīties.

Grants - nebūtu viņš, būtu 4-0. Žēl, bet enerģijas sērijas otrajai pusei mazliet, tomēr, pietrūka.

Gražulis - kāpēc viņu neizmanto? Nu vismaz uz 3 minūtēm taču uzlaižat uz laukuma!!! Cik atceros tad EK +- nekrita ārā no komandas un arī bija izcēlies ar dažam šova epizodem.

Par pārējiem nav īsti ko teikt, tāpēc domāju Jūs paši varat kaut ko sarakstīt komentāros.

Atvainojos par gramatiku, dzimtā krievu, tāpēc rakstot gadās kaut kur pa daudz/maz garumzīmju salikt.


, 2015-05-29 12:52, pirms 9 gadiem
Gaidu Bimbja analīzi.
, 2015-05-29 12:56, pirms 9 gadiem
Anyway, pirmajās spēlēs daudz deva Butjankova enerģija, 3pters... Aizmirsi lkm.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-05-29 14:50, pirms 9 gadiem
Par VEF +/- viss pateikts. Gribētos, lai tomēr Robinson, Lowery un Herris paliek.
Robinson - ļoti labs spēlētājs, bet dažreiz aizraujas ar strītbolu. Par laimi pēdējās spēlēs Mazurs spēja viņu ievirzīt komandas spēlē. Nakamajā sezonā varētu būt vēl labāks. Kaut gan šaubos vai VEF viņu spēs noturēt. Tomēr citi Eiropas klubi ir naudīgāki.
Lowery - enerģijas spēlētājs, no kura mūsu aizsargi var daudz ko pamācīties. Dalot laiku uz pusēm ar Jakoviču, nebūtu slikts variants arī nākamo sezonu.
Herris - tika paņemts sezonas otrajā pusē, kā aizstājējs Robinsonam. Savu uzdevumu izpildija godam. Pie tam pēdējās spēles beigās parādija savu aukstasinību atdodot rezultatīvu piespēli un iemetot 3 pts. Savu max potenciālu tā arī neparādija, kas nozīmē, ka šo spēlētāju vajadzētu paturēt arī nākotnē.
Fall - lai arī cik simpātisks liekas šis 2.17 m garais spēlētājs daudziem VEF līdzjūtējiem, tomēr vietu nākotnes VEF modelī viņš varētu arī neatrast. Skaidrojums ir ļoti vienkāršs - ar šādu ķermeņa masu augstākā līmenī, kur VEF noteikti plāno tiekties, neko dižu nesasniegsi, ko parādīja arī spēles šajā sezonā pret nopietniem pretiniekiem. Dažu brīdi likās, ka pēc kārtējās dunkas no pretinieka centra spēlētāja puses, Bamba vienkārši sabruks...

Pagaidām viss. Turpinājums sekos...
, 2015-05-29 15:01, pirms 9 gadiem
Redneck rakstīja: Autore ir labi aprakstījusi esošo situāciju, lai gan jāsaka, ka VEF daudz patraucēja kvalitatīvu treniņu trūkums sezonas sākumā....Kas saistās ar jauno iespēlēšanu, tad man mazliet smiekli nāk no tā, ka apgalvo, ka VEF norok talantus, lai gan nekas tāds nav noticis, drīzāk ir jāskatās BKV virzienā un jākrata pirksts par Gražuļa neizmantošanu, labs spēlētājs, bet tiek soliņš deldēts....viņš jebkurā citā komandā, tostarp VEF, tiktu pie biežākas spēlēšanas un vairāk minūtēm....

BKV iegāza sastāva komplektācija, jo nu tas daļēji neatbilda Štelmahera spēles plānām un visu spēli taisīja Četmens, bez kura bija redzams, ka komanda nevelk un Gkikas atkal nav tāda tipa pg....Bet nu jā, kopumā es nesaprotu, ar kādu domu BKV sastāvu veidoja...
autors
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-05-29 18:15, pirms 9 gadiem
Jaunupam nav taisnība krievu sporta līdzjutēji skatās basketbolu. Nu.. vismaz viens..
, 2015-05-29 19:22, pirms 9 gadiem
teemusalami rakstīja: Jaunupam nav taisnība krievu sporta līdzjutēji skatās basketbolu. Nu.. vismaz viens..
Tas, ka man dzimtā valoda ir krievu valoda - nenozīmē, ka esmu krievs. Esmu arī spēlējis basketbolu n-tos gadus, bet traumas..
, 2015-05-30 11:10, pirms 9 gadiem
Bet tomēr, biju gaidījis ko vairāk no fināla... : (

Jēkabpils pret Liepāju bija interesantāk.
, 2015-05-30 15:05, pirms 9 gadiem
Šķidrs raksts...
, 2015-05-30 22:41, pirms 9 gadiem
Interesanta tēma, apdomāšu, uzrakstīšu
, 2015-06-01 22:00, pirms 9 gadiem
Tiku liidz- kā jau minēju, tad Mazuram&co šī bija debijas sezona un kopumā viņš ir malacis-beidzu lasiit
Gregs Vitingtons. Foto: Mikus Kļaviņš/VEF Rīga

Duelēšanos LBL pusfināla stadijā uzsāks čempione VEF un pārsteidzošā "Liepāja"

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas pusfināla kārta šovakar iesāksies ar spēli "Rimi" Olimpiskajā centrā, kur pulksten 19:00 sāksies sērija līdz tīrs uzvarām starp aktuālo valsts čempionvienību "VEF Rīga" un nedaudz pārsteidzoši pusfinālu sasniegušo "Liepāju". Spēles tiešraidi demonstrēs kanāls TV4.
Rodrigo Būmeisters. Foto: Mikus Kļaviņš
1

LBL pusfināls sāksies 25. aprīlī Rīgā, dienu vēlāk otras sērijas pirmā spēle Ventspilī

Latvijas Basketbola savienība (LBS) publicējusi Latvijas čempionāta pusfināla spēļu kalendāru. Kā pirmās laukumā dosies aktuālā valsts čempionvienība "VEF Rīga", kas jau ceturtdien sacentīsies ar garā ceturtdaļfināla sērijā ogrēniešus pieveikušo "Liepāju". Savukārt sērija starp "Ventspili" un debitantiem "Rīgas Zeļļiem" sāksies piektdien.
Kristaps Ķilps. Foto: Jānis Martels
40

45 vadības maiņas un Ķilpa 38 punkti: "Ogre" pirmoreiz kopš 2017. gada bez pusfināla

Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālā otro sezonu pēc kārtas piedalīsies "Liepāja", kura ceturtdaļfināla sērijas piektajā kaujā izbraukumā pagrinājumā uzveica (85:81) "Ogri". Ogrēnieši, skaitot pabeigtās sezonas, pēdējoreiz pusfinālu nesasniedza 2017. gadā.