Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"VEF Rīga" trīspadsmit uzvaru sērija un cīņa par "play-off". Bet kur ir fani?

"VEF Rīga" trīspadsmit uzvaru sērija un cīņa par "play-off". Bet kur ir fani?
"VEF Rīga" priecājās pēc uzvaru nesošā metiena pret "Zenit". Foto: vtb-league.com

Vēl pa visam nesen "VEF Rīga" bija padevies lielisks sezonas nogrieznis, kura ietvaros komanda spēja pakāpties no VTB līgas pēdējās vietas turnīra tabulā līdz robežpunktam, kas komandas šķir no iespējas iekļūt izslēgšanas spēlēs. Pēc pēdējo maču klupieniem un konkurentu uzvarām robeža ir kļuvusi krietni grūtāk saredzama, taču tas nemaina faktu, ka VEF mājas spēļu apmeklējums ir zems un arī nav audzis pēc pieminētās uzvaru sērijas. Pienācis laiks pašķetināt esošo situāciju saņemot arī "VEF Rīga" direktora Gata Jahoviča komentārus.

“VEF Rīga” ir pēdējās desmitgades Latvijas titulētākais basketbola klubs. Jau kopš 2010. gada komanda nav izlaidusi nevienu Latvijas Basketbola līgas (LBL) fināla sēriju, turklāt piecos gadījumu VEF spēlētāji virs galvas cēluši čempionu kausu. Ja neskaita Latvijas Universitātes studentus, tad ar galvaspilsētas atslēgām vairs nav jādalās, jo jau otro sezonu pēc kārtas VEF ir vienīgais profesionālais klubs, kas pārstāv Rīgu Latvijas basketbola spēcīgākajā sabiedrībā.

Šāds īss rezumē varētu šķist ļoti ievērojams un pievilcīgs jebkuram basketbola līdzjutējam. Izceļams arī fakts, ka komanda visu šo sezonu laikā Latvijas vārdu nesusi ārpus valsts robežām viesojoties tuvākās un tālākās zemēs. Rīgu regulāri apciemo Krievijas basketbola flagmaņi CSKA, “Unics” un “Khimki”. Savukārt nedaudz senākā pagātnē, kad “VEF Rīga” vārds bija atrodams ULEB Eiropas kauss turnīra dalībnieču pulkā, komandas fani vaigā varēja raudzīt spāņu “Valencia” (2012., 2013.) un “Bilbao Basket” (2013.) spēlētājus.

Arī pašu VEF kreklus ir rotājuši un rotā latviešu spēlētāju uzvārdi, ar kuriem basketbola fans ir iepazinies jau Latvijas nacionālās izlases spēlēs. Ja vēl tam visam pievieno faktu, ka līdz 20. marta spēlei Ņižņijnovgorodā kalendārā gada ietvaros rīdzinieki vēl nebija cietuši zaudējumu uzvarot visās 13 aizvadītajās spēlēs, tad varētu šķist, ka ap VEF vārdu vajadzētu valdīt kaut nelielai ažiotāžai, kas rezultējas spēļu apmeklējuma pieaugumā. Taču 450 sanākušie skatītāji “Arena Rīga” tribīnēs svētdienas pievakares spēlē pret Kazaņas “Unics”, kuru apmeklēja arī šo rindu autors, ne par ko tādu neliecināja. Ārpus konteksta, taču interesanti, ka tās pašas nedēļas ceturtdienas vakarā Ulbrokas vidusskolas pārpildītās sporta halles tribīnes Latvijas florbola čempionāta ceturtdaļfināla ietvaros uzņēma vien par astoņiem līdzjutējiem mazāk. Kā izskaidrot esošo situāciju un kādas domas šajā sakarā ir “VEF Rīga” kluba direktoram Gatim Jahovičam?

Aina tribīnēs šķērsgriezumā

Kā jau ierasts, lai nokļūtu kādā kultūras vai sporta pasākumā, nepieciešams iegādāties ieejas biļeti. Jau ierasta prakse Latvijā ir biļešu tirdzniecība internetā. Viena no Latvijas populārākajām interneta saitēm, kas sniedz šādu pakalpojumu, ir Biļešu Serviss. Vēl pagājušajā sezonā zem sadaļas “Sports” gozējās “VEF Rīga” mājas spēļu virtuālie plakāti, kas aicināja apmeklēt rīdzinieku spēles klātienē. Taču, lai gan portāla piedāvāto basketbola pasākumu pulkā atrodamas biļetes uz Ventspils, Liepājas un pat Kauņas “Žalgiris” spēlēm, melnbaltā trīs burtu kombinācija VEF no biļešu servisa rindām ir pazudusi. “VEF Rīga” kluba direktors Gatis Jahovičs skaidro, ka šajā sezonā klubs ir mainījis biļešu tirdzniecības pārstāvi. Tas gan nenozīmē, ka vefiņa biļetes ir atstājušas interneta vidi. Ieejot kluba mājas lapā, vien pāris klikšķu attālumā iespējams nonākt līdz “Arena Rīga” tribīņu plānojumam ar iespēju rezervēt sēdvietu izvēlētajā spēlē. Tā arī ir lieta, ko izceļ Gatis Jahovičs: “Sekojam līdzi laikam, liekot uzsvaru uz biļešu tirdzniecību tiešsaistē. Mūsdienās teju viss notiek ar datora vai telefona starpniecību.. Šādā veidā biļešu iegāde mūsu spēļu apmeklētājiem ir vienkāršāka, ērtāka un arī lētāka.” Neatkarīgi no nolūkotās sēdvietas cena par biļeti ir nemainīga. Apmeklējot spēli arēnā, biļetes cena ar studentu, skolēnu vai kādu citu VEF piedāvāto atlaidi izmaksās 5,70 EUR, bet pilnas biļetes cena būs 9,20 EUR. Savukārt, ja mačs norisinās “Elektrum” Olimpiskajā centrā, cenas būs attiecīgi 3,50 EUR un 6 EUR par personu.

Ierodoties uz maču klātienē, pirmie, kas pievērš uzmanību, ir jaunās atvases, kas tribīnēs nav retums. Vairums no viņiem pāri virsdrēbēm ir pārvilkuši basketbola kreklus vai jakas, kuri vēsta par jaunieša piederību kādai no basketbola skolām.Gatis Jahovičs norāda, ka redzamā aina nav nejaušība: “ Ja kāda basketbola skola izrāda interesi apmeklēt mūsu basketbola spēles, neatsakām. Dāvinām ielūgumus uz mūsu spēlēm, kurus topošie basketbola censoņi un viņu vecāki labprāt izmanto. Līdzīgā veidā sadarbojamies arī ar Latvijas bērnu namiem. Šajos jautājumos esam viegli sasniedzami, un bieži tiekam uzrunāti ar mājas lapā norādītās e-pasta adreses starpniecību.” Spēlē pret “Unics” šo iespēju izmantoja basketbola skolas “Rīga” un “Basketbola Klase” jaunie audzēkņi. Fonu jaunajai paaudzei veido sanākušo fanu vecāki, kuri tērpušies savā ikdienas gaitu apģērbā, iztiekot bez jebkādām fanu atribūtikām. Kopējā ainā redzami arī tie apmeklētāji, kas uz spēli ieradušies bez šādu ielūgumu starpniecības. Šajā kategorijā ietilpst nelielas divu vai trīs draugu kompānijas un pāris pārīši, kuri nedēļas nogales pievakari izvēlējušies ievadīt tieši ar basketbola spēli. Pamanāmi arī garlaikoti vientuļnieki, kuri konkrētajā pasākumā šķietami iemaldījušies nejauši. Reti, taču brīžiem pazib kāds fans, kurš tērpies sarkanbaltsarkanā basketbola kreklā, taču vefiņa simboliku par izplatītu grūti nosaukt.

Vienīgā vieta arēnā, kurā redzama neliela grupiņa jauniešu tērpušies VEF kreklos ar plīvojošiem kluba karogiem un bungām rokās, ir viens no tribīņu sānu sektoriem. Ierasti šādu vietu arēnā aizpilda nacionālo izlašu vai "Dinamo Rīga" fanu klubu pārstāvji, un tas nav izņēmums arī “VEF Rīga” spēlēs. Kluba direktors paskaidro: “Pēc īsa pārtraukuma, šosezon esam atjaunojuši “VEF Rīga” fanu klubu. Šobrīd fanu kluba gaitas organizē apņēmīga jauniešu grupa, kuri tika uzrunāti no mūsu puses. Fanu klubs ir nepieciešams. Tas var radīt īpašu atmosfēru un pacilājumu tribīnēs. Fanu klubu atbalstam gan ar bungām un kluba karogiem, gan arī biļešu ielūgumiem. Kā jau minēju, šis projekts ir atdzimis no jauna, tāpēc nākotnē strādāsim, lai fanu klubu attīstītu aizvien vairāk.” Iecere un nodoms ir tiešām apsveicami, taču, ja vien saukļi un ritmiska bungu rīboņa būtu parādījusies ātrāk par spēles noslēdzošo ceturksni, tad atmosfēra tribīnēs varētu būt kaut nedaudz atbalstošāka. Taču nospraustais virziens šķiet pariez, jo bez fanu kluba var rasties nepārvaramas grūtības iedibināt fanu kultūru un līdzi jušanu jebkura līmeņa un sporta veida komandai.

Kur palika ASK un Barona ultras?

Atskatoties šķietami nesenajā, taču jau padsmit gadus vecajā vēsturē, fanu piesaiste ap 2007. gadu nebija pārāk aktuāla problēma Latvijas klubu basketbolā. Nule svaigi uzceltajā “Arēna Rīga” uz basketbola spēlēm pulcējās vairāki tūkstoši rīdzinieku, kuri regulāri kā minimums spēja aizpildīt arēnas pirmo tribīņu stāvu. Šī aina bija ierasta pateicoties tā laika smagsvaru “ASK Rīga" un “Barons/LMT” aizraujošajiem basketbola dueļiem. Lai gan šis cīniņš ilga vien nepilnas trīs sezonas un noslēdzās ar "Barona" izvākšanos no arēnas telpām, tas spilgti iespiedies daudzu basketbola fanu atmiņās. Taču kur šie fani ir tagad? Gatis Jahovičs, kurš savas spēlētāja karjeras laikā ir pārstāvējis arī “ASK Rīga", norāda, ka tie notikumi ir pārāk tālā pagātnē, tāpēc to ir grūti salīdzināt ar mūsdienām: “Budžeti un iespēja atļauties pašmāju labākos spēlētājus krietni pārsniedza Latvijas klubu tagadējās iespējas. Tajā laikā arī Valmieras un Liepājas komandas spēja nokomplektēties ļoti nopietni, līdz ar to arī visas līgas līmenis bija augstāks. Taču nevajadzētu aizmirst, ka arī pēc šo klubu ēras VEF ir spējis pulcēt gana pilnas tribīnes. Šķiet, ka paši līdzjutēji arī ir kļuvuši izvēlīgāki, un skatītāju trūkums neatspoguļojas tikai mūsu spēlēs, bet arī citos pasākumos.” Apskatot spēlētājus, kas pārstāvēja tā laika trīs lielos LBL vaļus (abi Rīgas klubi un Ventspils), ir diezgan acīmredzami, ka komandas spēja darboties rocīgāk. Kvalitatīvi leģionāri, ārzemju treneri un labākie vietējie speciālisti. To visu papildina labākie pašmāju spēlētāji, kuri aizņēma lauvas tiesu no nacionālās izlases sastāva. Tiesa, šajā desmitgadē Latvijas izlases spēlētaji ir kļuvuši par pieprasītu preci Eiropā un arī okeāna otrā pusē, tāpēc noturēt vietējos talantus pašmāju klubos ir kļuvis sarežģītāk.

Jahovičs norāda, ka atrast vienu konkrētu iemeslu, kāpēc klubu basketbols šobrīd nav tik populārs, ir praktiski neiespējami. Atbildot par to, kāpēc popularitāte ap izlasi nav pacēlusi popularitāti basketbola klubiem, Jahovičs atbild: “Lai gan izlase spēj pulcēt pilnas tribīnes, jāņem vērā tas, ka tur vienuviet redzamas visas lielākās Latvijas basketbola zvaigznes, kā arī spēles notiek salīdzinoši reti. Arī rīdzinieks ir kļuvis krietni izvēlīgāks un izvēles iespējas arī ir vairāk. Lai gan netieši, bet arī Rīgas “Dinamo” paņem daļu no mūsu auditorijas.” VEF direktors uzskata, ka nesenā kluba 13 uzvaru sērija pierādīja to, ka arī sportiskie rezultāti nerada tiešu pienesumu tribīnēs. “Uzvarējām ne tikai Latvijas-Igaunijas līgas spēlēs. Sasniedzām piecu uzvaru sēriju arī VTB līgas mačos. Tas ļāva atgriezties cīņā par izslēgšanas spēlēm, taču svētdienas spēle pret “Unics” pierādīja, ka apmeklējumu tas nav spējis ietekmēt."

"VEF Rīga" VTB mājas spēles

DatumsApmeklējūmsPretinieksNorises vieta
05. okt.500“Khimki ”Arena Riga
10. okt.300“Parma”"Elektrum" olimpiskais centrs
27. okt.450“Zenit”"Elektrum" olimpiskais centrs
31. okt.3150“Kalev”Arena Riga
19. nov.600"Astana""Elektrum" olimpiskais centrs
23. dec.1100"CSKA"Arena Riga
13. jan.525“Zielona Gora”"Eletktrum" olimpiskais centrs
19. jan.315“Niznhy Novgorod”"Elektrum" olimpiskais centrs
17. mar.600"Avtodor"Arena Riga
24. mar.450"Unics"Arena Riga

Rakstu sagatavoja Sportacentrs.com Jauno žurnālistu akadēmijas dalībnieks.

1 2 42 komentāri

  +6 [+] [-]

, 2019-03-29 16:22, pirms 5 gadiem
Jā, Rebel, kādēļ neej uz arēnu???

  +4 [+] [-]

, 2019-03-29 16:27, pirms 5 gadiem
edza87 rakstīja: Jā, Rebel, kādēļ neej uz arēnu???
Viņš būs sašutis, ka raksts tieši par VEF apmeklējumu, nevis LV klubu kopumā.

  +7 [+] [-]

, 2019-03-29 16:41, pirms 5 gadiem
Acīmredzot Krievijas čempionāts kā tāds un paredzami zaudējumi vadošajiem tā klubiem līdzjutējus nepiesaista. Visas VEF pēdējo gadu spēles, kuras esmu tiešraidē skatījies, ir spēles pret Ventspili. Piedalītos eirokausos, tā spēles arī daļēji gan jau noskatītos.

  +1 [+] [-]

, 2019-03-29 16:43, pirms 5 gadiem
1. es neeju, jo mani patiešām nevilina regulāri klausīties psrs himnu!
2. vienu dienu vienā zālē, citu citā.. nu nav jau teātris ar lielo un mazo zāli..
3. un komandai galīgi nav harizmas. tas laikam galvenais.. tāda pelēkā eitanāzija. ne mellnā nāve

  +1 [+] [-]

, 2019-03-29 16:46, pirms 5 gadiem
isor rakstīja: 1. es neeju, jo mani patiešām nevilina regulāri klausīties psrs himnu!
2. vienu dienu vienā zālē, citu citā.. nu nav jau teātris ar lielo un mazo zāli..
3. un komandai galīgi nav harizmas. tas laikam galvenais.. tāda pelēkā eitanāzija. ne mellnā nāve
Ar nezināšanu nav jālielās, te nav KHL, kur pirms spēlēm skan RUS himna, tā ka esi izgāzies kā veca sēta.

  +2 [+] [-]

, 2019-03-29 16:52, pirms 5 gadiem
Jaunups un pakalpiņi aizgājuši var kliegt par savu projektu
Nav ko uzbāzties citiem

  +2 [+] [-]

, 2019-03-29 17:01, pirms 5 gadiem
Konkureet speejiiga komanda ir jaanokompletee uz sezonas saakumu, lai buutu uz ko skatiities no pirmaas speeles. Tas, kaa VEF speeleeja pirmajaa sezonas pusee atsita jebkaadu veelmi sekot taadai komandai pat TV, kur nu veel iet klaatienee veerot.

  +8 [+] [-]

, 2019-03-29 17:12, pirms 5 gadiem
Spēlētājiem nav ne vainas un rezultāti arī brīžiem ir ok, bet šī organizācija uzsit nelabumu kā tāda.
Un uz Barona vecajiem līdzjutējiem nav ko cerēt - tie nesēdēs viena zālē ar Jaunupu!

  +1 [+] [-]

, 2019-03-29 17:15, pirms 5 gadiem
Vai nav tā, ka daži ASK fani tagad ir TTT fanu kluba pulkā? Tas pats Dinārs, vai arī ko jaucu, un viņš nebija ASK fanu klubā?

 +10 [+] [-]

, 2019-03-29 17:46, pirms 5 gadiem
Ko var gribēt komanda, kurai nav savas mājvietas, kura ir braukājusi apkārt kā čigānu tabors spēlējot tur kur mazāk jāmaksā īre, kura spēlē atklātajā krievijas čempionāta, kurš tai ir proritāte. Nu ko var gribēt tāds VEFs, kurš neliekas šo visu redzot.Pazaudēt līdzjutējus ir viegli, ko arī VEF a vadība ir veiksmīgi īstenojusi.

  +2 [+] [-]

, 2019-03-29 17:51, pirms 5 gadiem
#rebelpakrūmiem. Raksts ielikts, bet Rebels nav ierakstījies

 +10 [+] [-]

, 2019-03-29 18:00, pirms 5 gadiem
Jaunupelis pagātnē ir izdarījis visu iespējamo, lai šim klubam lojālu līdzjutēju nebūtu. Tie 450 arī ir tikai basketbola mīļi, ne jau vef līdzjutēji.

Es, rīdzinieks, piemēram, šosezon uz Jūrmalas spelēm esmu bijis vismaz 3x vairāk, Lu spēlēm 2x vairāk kā vef spēlēm. Un arī tās bija, lai aizietu paskatīties uz grandiem, nevis vef. Bbola apkārt netrūkst, tāpēc vef būs pēdējā izvēle.

  -1 [+] [-]

, 2019-03-29 18:00, pirms 5 gadiem
D-Mob rakstīja: #rebelpakrūmiem. Raksts ielikts, bet Rebels nav ierakstījies
dažiem arī ir jāstrādā un ne visi strādā ofisos pie pc,tāpat dažiem nepatīk no telefona lasīt šādas ziņas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2019-03-29 18:39, pirms 5 gadiem
ja nebūtu ielūgumu un to īpašo kartiņu, skatītājus vēl droši varētu dalīt ar 3 :I offtopic, bet Barona pēdējā vai pirmspēdējā sezonā, kad vēl bija tie puslaika konkursi, ar galveno balvu auto, reiz bija tāda spēle, kur DSN bija kādi 100 cilvēki, bet nebija reāli no kā izlozēt, kuri 2 ies cīnīties par vietu lielajā finālā, jo neviens nebija nopircis biļeti

  -2 [+] [-]

, 2019-03-29 18:39, pirms 5 gadiem
Hokejs pāri visam! Arī šoreiz tas tiek pieminēts

  +3 [+] [-]

, 2019-03-29 18:42, pirms 5 gadiem
Jaunupa komandu nevar atbalstīt, tas ir kauns un negods

  +6 [+] [-]

, 2019-03-29 18:44, pirms 5 gadiem
sūdīgs menedžments. mutes bajāri lieli, bet darītāji nekādi. kad pirms 10-12 gadiem uz ASK bija pilnas tribīnes, katrs ārzemnieks bija ar "odziņu" - Miledžs, Bragss, Fergusons. viņi nebija superzvaigznes, bet piesaistīja skatītājus ar savu azartu u.t.t.. plus daži lietuvieši, kas ar nebija nekādas zvaigznes, bet komanda veidojās laba - Babrausks, Andrukaitis. daži pašu sliktie zēni kā sandis Valters un komanda uz kuru ir vērts aiziet. Jahovičs sūdzās, ka iet uz Dinamo, bet viņu menedzments no nekurienes izcēla Majoni, Videlu, Biļalovu. tur ir ko redzēt, ne sētmallē paņmets pirmais melnis, lai tikai krāsa atbilstu basketbolam

 +10 [+] [-]

, 2019-03-29 18:49, pirms 5 gadiem
Es labi atceros, ka pirmajās sezonās kādi 3-4 k gāja regulāri. Bet kad bija jāizdara izvēle starp Eirokausiem un VTB, Jaunups izvēlējās krievus. Jo tie par dalību maksā. Plus vēl LBL pastāvīgā nolikšana un lekšanās. Simpātijas tāds klubs nevairoja. Drīzāk otrādi

  +6 [+] [-]

, 2019-03-29 19:07, pirms 5 gadiem
Tikai neprātis var uzdot šādu jautājumu un domāt, ka skatītāju skaits tieši atkarīgs no uzvaru skaita.

VEF pats sev gadu gaitā ir izveidojis skatītājiem nedraudzīga kluba tēlu (galvk iedomīgie Jaunups, Spaliņa) un domāja var nopirkt ar dārgām reklāmām.

Un otrs pretinieki - nu neinteresē cilvēkiem tie bālie krievu klubi un igauņi. Man interesē BKV, CSKA un noteikti Eirokausi.

Neapšaubāmi, ka publikai joprojām basketbols ļoti interesē.

     [+] [-]

, 2019-03-29 20:38, pirms 5 gadiem
Daniel rakstīja: Tikai neprātis var uzdot šādu jautājumu un domāt, ka skatītāju skaits tieši atkarīgs no uzvaru skaita.

VEF pats sev gadu gaitā ir izveidojis skatītājiem nedraudzīga kluba tēlu (galvk iedomīgie Jaunups, Spaliņa) un domāja var nopirkt ar dārgām reklāmām.

Un otrs pretinieki - nu neinteresē cilvēkiem tie bālie krievu klubi un igauņi. Man interesē BKV, CSKA un noteikti Eirokausi.

Neapšaubāmi, ka publikai joprojām basketbols ļoti interesē.
Uzvaru skaitam ir liela ietekme uz rezultātu, tā aksioma ir novērojama visur un to padarīt par maznozīmīgu var cilvēks, kas neredz neko tālāk par degungalu....Protams ir izņēmumi, kā Knicks, kurš vienkārši tas tirgus ir liels...

Daudzas, tostarp ČL dalībnieces, šeit neinteresē. Tad, kur piedalīties? Realitāte ir tā, ka vienmēr būs komandas, kas nebūs interesantas. Ar vtb vismaz ir Eirolīgas un Eirokausa top komandas...

     [+] [-]

, 2019-03-29 20:41, pirms 5 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Jaunupelis pagātnē ir izdarījis visu iespējamo, lai šim klubam lojālu līdzjutēju nebūtu. Tie 450 arī ir tikai basketbola mīļi, ne jau vef līdzjutēji.

Es, rīdzinieks, piemēram, šosezon uz Jūrmalas spelēm esmu bijis vismaz 3x vairāk, Lu spēlēm 2x vairāk kā vef spēlēm. Un arī tās bija, lai aizietu paskatīties uz grandiem, nevis vef. Bbola apkārt netrūkst, tāpēc vef būs pēdējā izvēle.
Tāda atruna ir smieklīgi naiva....Vienu cilvēku saistīt ar klubu...Njā, diezgan skumji, nesakot pat vairāk...

     [+] [-]

, 2019-03-29 20:43, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Viņš būs sašutis, ka raksts tieši par VEF apmeklējumu, nevis LV klubu kopumā.
Iesaku tev padomāt, kāpēc tieši tagad, tieši šodien raksts, kad esi kritiski te par dažu labu izteicos, diezgan interesanta sakarība...

Kas saistās ar to čīkstēšanu par vtb (kas pilnīgākais bulšits) un jaunupi (lai gan viņš nav viss klubs), tad es to nedaudz par bērnišķīgu rīcību uztveru. Vienkārši pasmejos par tādiem cilvēkiem...

  +4 [+] [-]

, 2019-03-29 21:04, pirms 5 gadiem
Daudzi rīdzinieki fano par Ventspili nevis vefu, tas ir fakts

  +4 [+] [-]

, 2019-03-29 21:07, pirms 5 gadiem
Real Rebel tu tiešām domā,ka VTB nav pie vainas?Es esmu atbalstijis VEF ilgu laiku,bet tas,ka viņi nespēlē eiropā ir mīnuss.Viņi VTB neko nevar izcīnīt.Cik saprotu,tad spēlē,jo tur maksā.Bet tālākais ,kur var tikt ir 0-3 sērijā pret 1. vai 2.vietu.Sportiskā ziņā necīnas neparko.Piemēram,Čempionlīgā var aizķerties un faniem būtu cerība,ka var notikt cīņa līdz galam.Paskatoties,ko izdarīja BKV,var saprast,ka tur ir iespējas cīnīties par kausu,protams,mazas,bet ir.Viņi var zaudēt visiem un uzvarēt visus,visas spēles atkarīgas lielākoties no pašiem.Kur VEFam ir 0% iespēja uzvarēt CSKA,Khimkus(lai gan ir 2.uzvarējuši,bet sēriju nereāli uzvarēt,tāpat ar LOKO un Unics.Kādreiz tas VTB likās prātīgs,jo bija vairākas ārzemju komandas,tagad tikai RU.Labi,ka vismaz poļi ienāca līgā,vismaz viena ārzemju komanda klāt.
Pēc 13uzvaru sērijas ieslēdzu spēli pret Unics..Spēle nekāda,arēna tukša.Pirmo puslaiku vēl kaut kā cīnijās,vēl bija maza cerība ,ka varbūt izdosies pievilkt,bet 3/4 iesāka tik slikti,ka -17 un ar to arī viss beidzās.Otreiz tie skatītāji,kuri tur bija sanākuši vairs nenāks.

  +2 [+] [-]

, 2019-03-29 21:09, pirms 5 gadiem
Nu vēl varu pievienot Martinsonu un Spaliņu. Citu asociāciju vnk nav. Un vēl Sandi Valteru, kurš ar fanu klubu kāvās.

Nez, kādas vēl ir opcijas, neskaitot Putleru?

  +2 [+] [-]

, 2019-03-29 21:31, pirms 5 gadiem
izskaidrojums elementars nevienam sevi cienosham latvietim neinterese psrs chempionats

  +4 [+] [-]

, 2019-03-29 21:36, pirms 5 gadiem
biļetes cena būs 9,20 EUR
Nav tā ka par daudz, lai skatītos kā dabū pa pakaļu.

  +1 [+] [-]

, 2019-03-29 21:38, pirms 5 gadiem
HitMix* rakstīja: Daudzi rīdzinieki fano par Ventspili nevis vefu, tas ir fakts
ne tikai ridzenieki daudzas citas pilsets ar fano par ventinjiem jo tie ir vienigie iesti lv chempioni

  +1 [+] [-]

, 2019-03-29 21:41, pirms 5 gadiem
Sis VEFs nav tas kurs bija pec 1975 g.VEF bija gandriz tikai latviesu parstaveta komanda un tikai tapec Daugavas sporta nams bija parpildits.Latviesi gaja skatities Kruminu Egliti Streli Valdmani Bondarenko Melniks nelatviesi kurus visi pienema ka savejos.Pec tam jauna paaudze Muiznieks Jekabsons Valters Pencis(Liepa) un trneris Kraulins,ar kuru man bija gods sadarboties Rigas jurskola kur vins stra daja par pasniedzeju lidz1973...ja nemaldos gadam.Ar Psrs izjuksanu izjuka ari vefs.Valters nodeva un a.p.irsa savus komandas biedrus lai tiktu psrs izlase.Tas viss bija loti labi redzams no malas jo ka labakie kandidati no Latvijas uz to bridi bija Muiznieks un Jekabsons.Ta tas bija un lai vainigo soda dievs jo to vins ir pelnijis ari pec si stasta

  +1 [+] [-]

, 2019-03-29 21:54, pirms 5 gadiem
Gailitis nebija,nav,un nebus normals treneris.Atrada akstu kurs par santiniem tizlojas kamer lielie bosi zog naudu ka bija ar ASK.Veco VEFu mileja visa Latvija...so neieredz pat Riga.Latvija uz so bridi vairak cienas Ogrei

  -2 [+] [-]

, 2019-03-29 22:00, pirms 5 gadiem
HitMix* rakstīja: Daudzi rīdzinieki fano par Ventspili nevis vefu, tas ir fakts
Tu nemaz nezini cik daudziem riebjas pilsēta zem hūtes... jā un es un diezgan daudzi jelgavnieki ir VEF līdzjutēji...

     [+] [-]

, 2019-03-29 22:08, pirms 5 gadiem
Bet kur ir fani?
Paprasi padomu Dināram...

  +1 [+] [-]

, 2019-03-29 22:53, pirms 5 gadiem
Esmu ļoti apmierināts, ka ielikts šāds raksts. Perfekti paskaidrots, ka līdzjutējs nevēlas attīstīt šo VEF un drīzāk vēlas tā nogrimšanu kopā ar visu to vadību.
Starp citu, rakstā nav pieminēta Krimas okupācija un Krievija uzbrukums Ukrainai. Pēc šiem notikumiem daudziem atvērās acis arī uz Krievijas čempionātu basketbolā - kāpēc LV klubs tur ir un taisa peļņu šim produktam?

  +3 [+] [-]

, 2019-03-30 00:21, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Iesaku tev padomāt, kāpēc tieši tagad, tieši šodien raksts, kad esi kritiski te par dažu labu izteicos, diezgan interesanta sakarība...

Kas saistās ar to čīkstēšanu par vtb (kas pilnīgākais bulšits) un jaunupi (lai gan viņš nav viss klubs), tad es to nedaudz par bērnišķīgu rīcību uztveru. Vienkārši pasmejos par tādiem cilvēkiem...
Jaunups nav viss Vef, bet viņš pat esot LBS valdē klaji apņirdza LBL. Tāpat arī Martinsona ēna (cik saprotu viņa VEFā vairs nav, bet ilgu laika bija galvenais naudas donors) Tā paša Jaunupa un Spaliņas nievājošā attieksme pret faniem, normālas reklāmas neesamība, vāja selekcija, vāji rezultāti, spēlēšana VTB kur reāli, kā jau te rakstīja cīnās labākajā gadījumā par 0:3 PO pret, kādu krievu grandu un lielāko sezonas daļu jāskatās uz otrās šķiras krievu komandām vai nemotivētiem grandiem. Saliec to visu kopā un sapratīsi kāpēc VEF zaudējis savu šarmu.
Norādīji, ka uzvaras nes rezultātu- fanus tribīnēs. Iepriekšējā VTB sezona beigu beigās VEF bija solīda. Vai no tā auga skatītāju skaits? Nē. Tagad bija 13 uzvaru sērija (manuprāt, idiotisms jaukt LAT-EST un VTB uzvaras vienā katlā, bet nu ok) - diži pieauga skatītāju skaits? Nē. VEF pirmajās sezonās sitās ar RD par "krutākā" Rīgas kluba godu. Skatītājus nedaudz novāca Barons, Lu, kas ar Peineru sastāvā bija pat ļoti jaudīgs. Šobrīd bez Vefa Rīgā neviena nopietna baša kluba nav. RD pat sūdīgākajās sezonās vidēji spēja savākt 3-4 tūkstošus skatītāju. VEF pat pret CSKA, kas ir viens no top klubiem Eiropā 3-4 tūkstoši ir WOW. RD pret CSKA hokeja klubu savāc tuvu pilnai Arēnai. Pat sliktākajās sezonās. Tātad uzvaras nav vienīgais skatītāju vākšanas mehanisms. Arī nauda ne, jo, neskatoties uz to, ka RD naudas ir krietni vairāk kā VEF, salīdzinot ar citiem KHL klubiem, tās ir tikpat maz kā VEF, salīdzinot ar citiem VTB klubiem. Turklāt, pie RD stūres ir tādi paši jefiņi kā pie VEF - vieniem Savickis un Ulmanis, otriem Spaliņa un Jaunups. Kāpēc tad RD, kas no sportiskā viedokļa raugoties ir uzstādījuši pat vēl vājākus rezultātus, kā Vef (tajā pat laikā, lielākie panākumi arī ir spēcīgāki) spēj savākt tautu? Jo atšķirībā no VEF turpināja strādāt pie mārketinga pat sliktākajās sezonās, nežēloja tam naudu, laiku utt. VEF atlika nospēlēt sliktāk un mārketings noplaka. Pieliec klāt valdes stulbumu un LBL PO bojāšanu un apsmiešanu - te ir rezultāts.
1 2 42 komentāri