Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Mārtiņš Laksa: "Treneris Štelmahers pēc darba Ventspilī kļuvis mierīgāks"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Mārtiņš Laksa: "Treneris Štelmahers pēc darba Ventspilī kļuvis mierīgāks"
Mārtiņš Laksa
Foto: Valmiera/ORDO

"Treneru maiņas spēlētājiem neļauj atslābināties – visu laiku maksimāli jākoncentrējas, jāpierāda sevi katram trenerim," basketbola kluba "Valmiera/ORDO" uzbrucējs Mārtiņš Laksa stāsta par sezonu, piedalīšanos "Aldaris" LBL Zvaigžņu spēlē un māsas Kitijas gaitām Amerikā.

Laksas ir viena no spilgtākajām basketbola ģimenēm valstī. Mamma Elita ir pieredzējusi basketbola trenere, tēvs Jānis spēlētāja gaitās pārstāvējis Latvijas valstsvienību, viņa pēdās devušies arī bērni. Mārtiņš kļuvis par vienu no LBL labākajiem snaiperiem, bet Kitija pirmajā sezonā nopelnījusi trīs labākās jaunās spēlētājas atzinības spēcīgajā "American" līgā NCAA pirmajā divīzijā.

Nesen uzvarēji "Sportland" metienu konkursā, apsteidzot vairākus spēcīgus sāncenšus. Kā Tu vērtē piedalīšanos Zvaigžņu spēlē?
Pasākumam nebiju gatavojies, taču esmu salīdzinoši labā formā. Zvaigžņu spēle Liepājā kļuva par pozitīvu un labi organizētu pasākumu. Spēlētāji sanāk kopā nepiespiestā atmosfērā, izbauda basketbolu. Pati spēle vairāk sastāv no šova elementiem – dribli, danki. Forši!

Vai spēlēs esi iemetis no centra?
Vienu reizi – jaunatnes līgas B grupā. Tas notika 9 vai 10 gadus atpakaļ.

Treneru konkursā izskatījās, ka Kārlis Muižnieks bija funkcionāli vislabāk gatavs (izpildīt metienus no centra).
Kārlim ir ļoti labs metiens. Man patika arī pagājušā gada uzvarētāja Arņa Vecvagara sniegums. Viņš palaida bumbu groza virzienā ar ļoti labu lidojuma trajektoriju.

Valmieras komanda šosezon piedzīvojusi daudz notikumu – vairākas lieliskas uzvaras pār finālistiem, neveiksmes, treneru maiņas.
Sezona izvērtusies raiba – gan ar labām uzvarām, gan sāpīgiem zaudējumiem. Nesen piedzīvojām arī nepatīkamu zaudējumu pret Valku/Valgu. Tādas neveiksmes pavasarī nevaram atļauties. Treneru maiņas spēlētājiem neļauj atslābināties – visu laiku maksimāli jākoncentrējas, jāpierāda sevi katram trenerim.

Pagaidām domājat tikai par regulāro sezonu vai noskaņojaties augstākiem mērķiem?
Valmierai ir augstākie mērķi abos turnīros. Baltijas līgā jau sākušās “play-off” spēles – ar tādu cīņas sparu un atdevi kā pret Tallinas “Kalev” rezultāti neatpaliks. Ja turpināsim tāpat, aizcīnīsimies līdz medaļām gan Latvijā, gan Baltijā. Ir jācīnās!

Treneris Zvirgzdiņš ir ļoti prasīgs un stingrs treneris. Vai treneris Štelmahers ir vēl stingrāks?
Darbs pie trenera Zvirgzdiņa kļuva par interesantu pieredzi – pie tāda trenera vēl nebiju strādājis. Uzzināju daudz jauna par viņa basketbola redzējumu un filozofiju. Par treneri Štelmaheru varu teikt tikai labākos vārdus. Salīdzinājumā ar Ventspils laikiem viņš ir mainījies – kļuvis mierīgāks, nav tik daudz asumu.

Tavai māsai Kitijai labi veicas studentu basketbola augstākajā līmenī Amerikā. Vai esi noskatījies kādu spēli?
Tiešraidē redzēju “South Florida” mājas spēli pret (desmitkārtējām NCAA čempionēm) “UConn Huskies”. Tās bija fenomenālas pretinieces. Meitenes – faktiski sievietes – ļoti fiziskas, atlētiskas. Priecājos par māsas sniegumu. Var redzēt, ka viņa iespēlējusies un jūtas komfortabli. Domāju, ka Kitija nenožēlo izvēli – viņa spēlē ļoti labā līgā.

Viņa ir daudz mācījusies no Tevis.
Prieks dzirdēt. Bērnībā daudz laika pavadījām, spēlējot pie mājas pagalmā uzstādītā groza – sākot ar metieniem un beidzot ar spēli viens pret vienu. Pārsvarā spēlējām divatā, citreiz pievienojās arī mana māsīca, kura ir manā vecumā. Mūs abus bija grūti dabūt nost no laukuma. Vecāki iegādājās ļoti labu grozu, kuram var regulēt augstumu, turklāt pie mājām ir bruģēts laukums.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2016-02-29 18:22, pirms 8 gadiem
Štelmis nepārprotami ir labs treneris, un vēlu veiksmi šogad aizcīnīties vismaz līdz bronzai. Laksam ieteiktu uzspēlēt arī kaut kur ārpus LV, jo LBL vienmēr paspēs atgriezties. Ārzemju klubs, kas ir laba komanda, vienmēr dos lielu progresu. Veiksmi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-02-29 19:15, pirms 8 gadiem
Redneck rakstīja: Ja ne ārzemēs, tad vismaz uz VEF, kur varētu savu spēkus VTB pamēģināt un ja to līmeni velk, tad varētu meklēt kādā labā vidusmēra eiropas klubā
Isti nav parliecibas vai vilktu VTB limeni..Kautvai redzam cik gruti iet tam pasam Gekam,Jakovicam,ari Berzinam,kuri tomer bija visai izteikti lideri atteciigi Jelgava,Liepaja un Valmieraa..Turklat sie visi pieminetei kadri,bija lideri sajas komandas pasa karjeras sakuma posma.Laksa tomer ir jau labakajos gados. Bet nu metiens jau vinam labs...tik satbils ,skiet nav nevienam no pasreizeja Vef modela latviesu speletajiem...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-02-29 19:35, pirms 8 gadiem
Redneck rakstīja: Nav gan un tas ir lielas kritikas vērts, it īpaši Berziņa virzienā, jā pērn bija sezona pēc savainojuma, bet pa vasaru bija kārtīga rehabilitācija utt.
Njaa,bet problema nav tikai vinam.Kaa var salidzinosi labi saneiperi visi ka viens no talas distances mest zem 30 %...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-02-29 19:44, pirms 8 gadiem
Redneck rakstīja: Tieši tā, zinu it kā nodrāzta jau frāze un banāla, bet, ka tik viss tas nav jau no Frades iegājies un spēlētāji nespēj pārliecību atgūt, cerams, ka leģionāri pavilks vietējos
Cerams,katra zina vakar jau loti patika Mejera un Berzina sniegums.Bet vispar esmu ieverojis ,ka visi kas aiziet no Vefa savos nakamajos klubos spele ieverojami labak.Paskaties kautvai uz to pasu Timmu,esmu parliecinats,ka tuvako 2 gadu laika vins notekti bus eiroliga..Tas pats Zakis,loti solidi spele tai pasa Uleb kausaa(virs 10 pts).Nerunajot nemaz par Cobsu un Loveriju,kuri lieliski spele Vacijas grandos Bayern un Alba..un ta vel varetu turpinaat. Ta vien liekas,ka probelam ir kkur dzilaaka
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-02-29 20:13, pirms 8 gadiem
"Man patika arī pagājušā gada uzvarētāja Arņa Vecvagara sniegums. Viņš palaida bumbu groza virzienā ar ļoti labu lidojuma trajektoriju."
Kamīna sarunu līmenis