Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Ventspils uzņems Jēkabpili, VEF grib revanšēties Liepājai, čempione Ogrē

Ventspils uzņems Jēkabpili, VEF grib revanšēties Liepājai, čempione Ogrē
"Valmiera/Ordo" pirmo reizi vēsturē sāks čempiontitula aizstāvēšanas sezonu
Foto: bkvalmiera.lv

Šovakar ar trim spēlēm sāksies jaunā "Olybet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) sezona. Pirmajā spēļu kārtā lielisku pirmssezonu aizvadījusī "Ventspils" uzņems latvisko "Jēkabpili", vicečempione VEF Saldū tiksies ar nesenajiem pāridarītājiem "Liepāju/Triobet", savukārt čempione "Valmiera/Ordo" viesosies Ogrē pie otrajai sezonai līgā gatavās "Ogres/Kumho Tyre".

Pagājusī bija 25. jubilejas sezona un zīmīgi, ka tajā triumfēja nevis kāda no ierastajām fināla komandām, bet gan "Valmiera/Ordo", izcīnot savu pirmo titulu vēsturē. Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, notikusi viena būtiska izmaiņa - starp elites līgas vienībām vairs neatrast "Jelgavas" vārdu. Līdz ar to komandu skaits noapaļots līdz desmit, tiesa, vienmērīga turnīra norisei arvien traucē atsevišķu komandu (VEF un "Valka/Valga") startēšana vien divos apļos. Pārējās astoņas komandas katra ar katru spēlēs četras reizes.

Vietu kārtību tabulā noteiks izcīnīto uzvaru procents. Sešas labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas turnīram, kas sāksies aprīļa beigās. "LMT Straumes" vietā šosezon spēļu translācijas regulārajā turnīrā nodrošinās "Lattelecom", kas sola rādīt pa divām spēlēm nedēļā. Piemēram, šodien no Saldus tiks demonstrēta VEF un "Liepājas/Triobet" spēkošanās (komandām ļauts nodrošināt tiešraides arī saviem spēkiem, pagaidām zināms tikai par LU lēmumu rādīt savas spēles).

19:00 Ventspils - Jēkabpils

Pirmās gan laukumā dosies citas komandas - "Ventspils" mājās uzņems "Jēkabpili". Kurzemniekiem pēc neveiksmes (citādi nosaukt bronzas izcīnīšanu Ventspilī nevar) pagājušajā sezonā izdevies paveikt teicamu sagatavošanās darbu jaunajai sezonai. Sākot ar komandas komplektācijas darbu un beidzot ar fizisku gatavošanos sezonai. Sastāvs izveidots ļoti dziļš un pat tagad, kad ierindā arvien nav Kristapa Janičenoka un Māra Gulbja, Kārlim Muižniekam drīzāk jādomā, kā sadalīt minūtes visiem spēlētājiem. Baltijas līgas kausa finālā paklupts pret valmieriešiem, taču jāņem vērā arī objektīvie apstākļi - ierindā nebija Folarina Kempbela, bet jau pašā mača sākumā savainojumā iedzīvojās pamata spēka uzbrucējs un komandas kapteinis Andrejs Gražulis.

"Jēkabpils" laicīgi apzinājās savas iespējas un attiecīgi sāka komplektēt sastāvu, izveidojot Latvijas līdzjutējam ļoti simpātisku sastāvu - tikai no vietējiem spēlētājiem. Palikuši pieci spēlētāji no iepriekšējās sezonas, vēl vairāki atgriezušies pēc neliela pārtraukuma, piemēram, Andrejs Šeļakovs un Jurijs Aleksejevs), bet pirmos soļus profesionālajā basketbolā spers no studijām ASV atgriezies spēka uzbrucējs Artūrs Vītiņš. Pirmssezonā demonstrēts sakarīgs sniegums, kas liek domāt, ka jēkabpilieši būs nopietni pretendenti cīņā par medaļām. Komandas vadība uzticēta bijušajiem "Latvijas Universitātes" sistēmā kopā strādājušajiem Rūdolfam Rozītim un Gunāram Gailītim.

19:30 VEF Rīga - Liepāja/Triobet

Gunāra brālim Jānim pie VEF stūres šovasar nācās piedzīvot krasas izmaiņas - komandā no iepriekšējās sezonas palika tikai viens pats Mārtiņš Meiers. Tomēr sarežģītais komplektācijas darbs Latvijas čempionāta vajadzībām noritējis sekmīgi (labam startam VTB līgā jaudas varētu pietrūkt), un jādomā atkal atvēris līdzjutēju sirdis, jo sastāvā pārsvarā pulcēti labi zināmi vietējie kadri. Kaspars Vecvagars un Abduls Gadijs ir divi dažāda stila saspēles vadītāji, malās skatītājus gatavi priecēt izlases kapteinis Jānis Blūms un kolorītais Armands Šķēle, vienīgi zem groziem ar Meiera un cīnītāja Arnolda Helmaņa pūliņiem pret brangāk nokomplektētiem pretiniekiem varētu nebūt gana.

Arī liepājniekiem starpsezonā notikušas ievērojamas izmaiņas. Pirmkārt, galvenā trenera postenī, jo Uvis Helmanis pieņēmis čempionu izaicinājumu, bet viņa vietā atgriezies Agris Galvanovskis. Sastāvā it kā ir pat pieci pagājušās sezonas spēlētāji, tomēr liela daļa no tiem ir jaunie, kuriem līdz šim nav bijusi liela loma rezultāta veidošanā. Abi amerikāņu aizsargi izskatās pēc labiem papildinājumiem, to pašu var teikt par Artūra Ausēja, Dāvja Rozīša un Artjoma Butjankova piesaistīšanu. Jaunā kvalitātē sevi var pieteikt Roberts Krastiņš un Kārlis Lasmanis, bet pirmos soļus profesionālā basketbola laukos spers talantīgais spēka uzbrucējs Rihards Bērziņš, kurš pārnācis no "VEF skolas".

Nesen notikušajā pārbaudes turnīrā Liepājā mājinieki pārsteidza līdzjutējus, svinot uzvaru pār VEF. Skaidrs, ka arī šodien favorītes loma tiks atvēlēta rīdziniekiem, kuriem neveiksme pagājušajā nedēļā būs papildus motivācija. Taču skaidrs, ka kurzemnieki nevienu brīdi negrasās griezt ceļu, vēl jo vairāk pēc tāda pārliecība lādiņa, ko deva panākums jau minētajā pārbaudes mačā.

19:30 Ogre/Kumho Tyre - Valmiera/Ordo

Sezonu šodien oficiāli uzsāks arī čempione "Valmiera/Ordo", kas viesosies pie pagājušās sezonas debitantes "Ogres Kumho/Tyre". Ogrēniešiem starpsezonā jauns galvenais treneris - Latvijas U16 izlases vadītājs Artūrs Visockis-Rubenis, kuram šis būs pirmais darbs pēc LU, tātad pirmais darbs ar pilnīgi profesionālu komandu. Ogres atbalstītāja vēriens kļuvis lielāks, un tas ļāva starpsezonā veikt atbilstoši līmenim (šosezon debija Baltijas līgā) vērtīgus papildinājumus garajā galā - klāt nākuši ogrēnieši Gints Antrops un Jānis Pozņaks. Noteikti vērā ņemams papildinājums būs arī Kristaps Pļavnieks. Kombinācijā ar kodola saglabāšanu no pagājušās sezonas, dažu jauno spēlētāju vēlamā progresa sagaidīšanu un jaunu vēsmu ieviešanu no trenera puses Ogre var pacīnīties par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā.

Arī čempionei starpsezonā izdevās saglabāt komandas kodolu - sastāvā ir pat septiņi no pagājušās sezonas vīriem. Jā, varbūt sastāvs nav tik dziļš un pagaidām pat var teikt - ļoti plāns, jo no savainojumiem turpina atgūties Artūrs Bērziņš un Haralds Kārlis. Pa viļņiem aizvadīto pirmssezonu valmierieši noslēdza skaisti - ar uzvaru pār "Ventspili" astoņu spēlētāju sastāvā, un tas ir apliecinājums gan spēlētāju, gan treneru (Uvim Helmanim pirmā sezona pie "Valmieras/Ordo" stūres) kvalitātei. Tāpat kā kārtējais apliecinājums tam, ka nekas nav mainījies - Valmierā spēlēt pret Valmieru būs ārkārtīgi sarežģīti jebkuram pretiniekam.

"Olybet" LBL pirmā nedēļa

DatumsLaiksSpēle
28.09.19:00Ventspils - Jēkabpils
28.09.19:30VEF Rīga - Liepāja/Triobet
28.09.19:30Ogre/Kumho Tyre - Valmiera/Ordo
29.09.19:00Valka/Valga - Latvijas Universitāte
29.09.19:00Jūrmala/Fēnikss - Barons kvartāls
1.10.17:00Jēkabpils - VEF Rīga
1.10.17:00Ogre/Kumho Tyre - Ventspils
2.10.17:00Latvijas Universitāte - Barons kvartāls
2.10.17:00Liepāja/Triobet - Jūrmala/Fēnikss
2.1018:30Valmiera/Ordo - Valka/Valga

, 2016-09-28 10:23, pirms 8 gadiem
Nu beidzot ies vaļā!
, 2016-09-28 10:25, pirms 8 gadiem
Aiziet Valmiera! Par interesantu sezonu!
, 2016-09-28 10:32, pirms 8 gadiem
Liepāja vs VEF rādīs Best4Sport. Vai spēles Ventspilī un Ogrē būs kaut kur redzamas? Sc.com TV programmā uz šodienu nekā tāda nav.
, 2016-09-28 10:33, pirms 8 gadiem
Viss jau forši, sākas basīts un tā, tikai skumji, ka kkāds Best4sport to rāda un visiem nav iespēja to redzēt... pat internetā strīms nav pieejams tam kanālam...
Slēpts komentārs: Agasi
, 2016-09-28 10:40, pirms 8 gadiem
Vajadzēja rādīt BKV Liepājas spēli, manuparat, visinteresantākā. Vai čempionu pirmo spēli.
, 2016-09-28 10:44, pirms 8 gadiem
Intereses pēc iegāju un apd*rsos optibetā
Koeficients, ka VEF būs čempioni 1,90
Koeficients, ka Ventspils būs čempioni 2,15
Koeficients, ka Valmiera būs čempioni 9,75
Tiešām bukmeikeri uzskata, ka VEF izskatās labāk nekā pagājušajā sezonā? Gribu arī tad zināt cik pagājušajā sezonā bija uz Valmieru, ja tāpat dod tik lielu koeficientu kaut vai Valmiera noteikti cīnīsies par medaļu
, 2016-09-28 10:45, pirms 8 gadiem
Agasi rakstīja: Uz 1 mēnesi to problēmu var pavisam viegli atrisināt, Shortcut dod 30 dienas bez maksas izmēģināt un arī turpmāk 10eur mēnesī par to, ko viņi piedāvā nešķiet nereāla cena.
Pirmkārt, bbola sezona ir garāka par vienu mēnesi.
Bet kopumā piedāvājums ir gana labs. Palietoju to viaplay, šis šķiet kvalitatīvāks drusku. Ja vēl pieliktu VSB, tad ar steigu pārietu uz šo.
, 2016-09-28 10:49, pirms 8 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Pirmkārt, bbola sezona ir garāka par vienu mēnesi.
Bet kopumā piedāvājums ir gana labs. Palietoju to viaplay, šis šķiet kvalitatīvāks drusku. Ja vēl pieliktu VSB, tad ar steigu pārietu uz šo.
Es uz Olimpiādi Viaplay paņēmu, bet tagad no tā atteicos, jo viens pats VSB + multenes sīcim par 10eur, salīdzinot ar Shortcut piedāvāto smagi atpaliek.
, 2016-09-28 10:58, pirms 8 gadiem
Kopumā jau tas ir liels akmens sportacentra lauciņā, ka vispār nevienu spēli nav apņēmušies parādīt. Žēl...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-09-28 11:31, pirms 8 gadiem
Jābūt uzvarai! Varēja labāk Straume translēt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-09-28 11:45, pirms 8 gadiem
Nu vajadzētu sezonu sākt uz pozitīvas nots, lai var 7dien savā laukumā turpināt. Aiziet Valmiera. wolmar, varbūt zini, kad Kārlis ar Bērzu atgriezīsies ierindā? It kā Haralds jau iesildījās bbl cup, bet laukumā neizgāja, varbūt jau šodien savas minūtes nospēlēs?
, 2016-09-28 11:46, pirms 8 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Pirmkārt, bbola sezona ir garāka par vienu mēnesi.
Bet kopumā piedāvājums ir gana labs. Palietoju to viaplay, šis šķiet kvalitatīvāks drusku. Ja vēl pieliktu VSB, tad ar steigu pārietu uz šo.
Vismaz šobrīd B4sport iekš shortcut rādās kā bezmaksas kanāls kopā ar visiem pārējiem Lattelecom veidotajiem kanāliem. Vajag tikai piereģistrēties. Iespējams, ka tā paliks visu laiku.
, 2016-09-28 11:46, pirms 8 gadiem
Ja Valmiera piesaistītu vēl vienu pg, domāju būtu nopietns spēks arī šogad. Varaunskas kaut kā nepārliecināja, ka ir pamatspēlētāja lomai gatavs.
, 2016-09-28 11:56, pirms 8 gadiem
Mord rakstīja: Vismaz šobrīd B4sport iekš shortcut rādās kā bezmaksas kanāls kopā ar visiem pārējiem Lattelecom veidotajiem kanāliem. Vajag tikai piereģistrēties. Iespējams, ka tā paliks visu laiku.
Saņēmu reklāmas vēstuli no Lattelecom, Best4Sport bezmaksas būs pieējams līds 20. oktobrim
, 2016-09-28 11:57, pirms 8 gadiem
SportaCentram šogad būs iespēja translēt LBL?
Slēpts komentārs: alexey sonar
, 2016-09-28 12:15, pirms 8 gadiem
alexey sonar rakstīja: Jautājums: Kāpēc ltv7 nodrošina tiešraides kautkādai Futbola virslīgai, kas tāpat nevienam, izņemot spēlētājus, neinteresē, bet sportu #1 Latvijā rāda tikai pa kautkādiem kaktu kanāliem un sportacentrs.com strīmu?
Vai tad rāda futbolu?
Kas nopirka tiesības uz translācijām, tas arī rāda. Mūsdienās pie tā jāpierod, ne tikai kaktu kanāli ir konkurenti tradicionālajai TV, bet arī interneta vietnes.
, 2016-09-28 12:24, pirms 8 gadiem
Un kur, vares VEF speli un BKV redzet, jo cik saprotu tad straume vairs neradis ?!
, 2016-09-28 12:25, pirms 8 gadiem
Carver rakstīja: Nu vajadzētu sezonu sākt uz pozitīvas nots, lai var 7dien savā laukumā turpināt. Aiziet Valmiera. wolmar, varbūt zini, kad Kārlis ar Bērzu atgriezīsies ierindā? It kā Haralds jau iesildījās bbl cup, bet laukumā neizgāja, varbūt jau šodien savas minūtes nospēlēs?
Kārlis iesildījās arī redzēju , bet pēc tam pie ceļgala ledus bij pielikts .....
Laikam tik gludi ar atlabšanu, dienžēl bet neiet !!!!!
Par Artūru Bērziņu it kā ap oktobra vidu būšot atpakaļ .
Abiem būšot vajadzīgs laiks lai atgūtu sportisko formu !
Varbūt Vairogu paņemt uz mēnesi vai diviem !!!
, 2016-09-28 12:47, pirms 8 gadiem
taspatspuisis rakstīja: Intereses pēc iegāju un apd*rsos optibetā
Koeficients, ka VEF būs čempioni 1,90
Koeficients, ka Ventspils būs čempioni 2,15
Koeficients, ka Valmiera būs čempioni 9,75
Tiešām bukmeikeri uzskata, ka VEF izskatās labāk nekā pagājušajā sezonā? Gribu arī tad zināt cik pagājušajā sezonā bija uz Valmieru, ja tāpat dod tik lielu koeficientu kaut vai Valmiera noteikti cīnīsies par medaļu
Domāju, ka pērn pirms sezonas uz Valmieru bija ap 30. Jā, šobrīd Ventspils šķiet krietni pārāka par VEFu pēc sastāva, bet tituli tiks dalīti pavasarī.

Kādas domas par šodienas mačiem? Liepājai spēlēs Butjankovs? Hm, +12,5 uz Liepāju izskatās ļoti labi, jo VEF šobrīd taču ir nekāds. Domāju, ka var paņemt arī Ogri ar +9,5. Nebrīnīšos, ja gan Liepāja, gan Ogre uzvarēs tīrajā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-09-28 12:52, pirms 8 gadiem
VEF garajā galā ir Meiers un Helmanis? Nopietni???
Ko ar tik nožēlojamu sastāvu darīt VTB?
Atceros vecos labos laikus, kad garajā galā bija Eiropā labi zināmi leģionāri
Baigi krities LBL līmenis. Ļoti baigi....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-09-28 13:08, pirms 8 gadiem
Agris 77 rakstīja: Vai tad rāda futbolu?
Kas nopirka tiesības uz translācijām, tas arī rāda. Mūsdienās pie tā jāpierod, ne tikai kaktu kanāli ir konkurenti tradicionālajai TV, bet arī interneta vietnes.
Nu apskaties pats, šodien 19:30 paredzēta virslīgas spēles tiešraide ltv7 kanālā.
Mani pārsteidz, ka futbolu, kurš vispār nevienu neinteresē(pēdējo 10 gadu laikā neesmu dzirdējis nevienu paziņu vai vienkārši kādu cilvēku apspriežam futbola aktualitātes Latvijā) rāda pa valsts televīziju kamēr tradīcijām, panākumiem un vēstures daudz bagātāko basketbolu cilvēkam ir jāmeklē kur un kā noskatīties
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-09-28 13:16, pirms 8 gadiem
alexey sonar rakstīja: Nu apskaties pats, šodien 19:30 paredzēta virslīgas spēles tiešraide ltv7 kanālā.
Mani pārsteidz, ka futbolu, kurš vispār nevienu neinteresē(pēdējo 10 gadu laikā neesmu dzirdējis nevienu paziņu vai vienkārši kādu cilvēku apspriežam futbola aktualitātes Latvijā) rāda pa valsts televīziju kamēr tradīcijām, panākumiem un vēstures daudz bagātāko basketbolu cilvēkam ir jāmeklē kur un kā noskatīties
Pilnīgi pareizi. Ļoha! Kas ir kaut kāds tur futbols, ja ir basis! Basis forever!!!
, 2016-09-28 13:21, pirms 8 gadiem
alexey sonar rakstīja: Nu apskaties pats, šodien 19:30 paredzēta virslīgas spēles tiešraide ltv7 kanālā.
Mani pārsteidz, ka futbolu, kurš vispār nevienu neinteresē(pēdējo 10 gadu laikā neesmu dzirdējis nevienu paziņu vai vienkārši kādu cilvēku apspriežam futbola aktualitātes Latvijā) rāda pa valsts televīziju kamēr tradīcijām, panākumiem un vēstures daudz bagātāko basketbolu cilvēkam ir jāmeklē kur un kā noskatīties
Futbols interesē ļoti daudzus. Liepājā, piemēram, futbols ir populārāks par basketbolu (neskaitot, Porziņģi) Basketbola klubu līmenī atjaunotās Latvijas laikos vienīgais panākums ir Barons Fiba kauss. Ventspils iekļūšana grupu turnīrā Eiropas līgā gan ir nopietnāks sasniegums
Pīdžejs Paipss aizsardzībā pret Renāru Birkānu. Foto: Dāvis Lejasmeiers
32

Viesspēlētāji nogremdē Ausēja centienus, Paipsa 25 punkti dod Vefiņam bronzu

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas apvienotās līgas bronzas spēlē Latvijas klasikā pie nebūt ne viegla panākuma tika "VEF Rīga" basketbolisti, kuri ar 84:76 spēja noturēt aiz sevis "Ventspils" vienību. Rīdziniekiem 25 punktus guva Pīdžejs Paipss.
Roberts Freimanis. Foto: Ģirts Gertsons
7

"Liepāja" iekarst no tālienes un panāk izšķirošo ceturtdaļfināla spēli

"Pafbet" Latvijas basketbola līgas ceturtdaļfinālā starp "Liepāju" un "Ogri" būs nepieciešama piektā spēle, kura pirmdien norisināsies "Ogrē". Pirmajā puslaikā, saberot grozā 11 no kopumā 15 izmestajiem tālmetieniem, "Liepāja" uzvarēja ar 99:73, tādējādi izlīdzinot sērijas rezultātu 2-2.
Francis Lācis un Zigmārs Raimo (no kreisās). Foto: Rīgas Zeļļi
16

3x3 izlasē spēlējošie Lācis un Raimo šajā sezonā ''Zeļļos'' neatgriezīsies

Portālam ''Sportacentrs.com'' zināms, ka Rīgas ''Zeļļi'' atlikušo sezonu aizvadīs tādā sastāvā, kādā iesākuši Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas mačus. Lai arī 3x3 basketbola izlase jau ir nodrošinājusi vietu Parīzes olimpiskajās spēlēs, nedz Franča Lāča, nedz Zigmāra Raimo atgriešanās komandā šajā sezonā netiek sagaidīta.