Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Lasenbergs: ''Latvijas Universitāte noteikti cīnīsies par uzvarām''

Krišs Upenieks

Lasenbergs: ''Latvijas Universitāte noteikti cīnīsies par uzvarām''
Edgars Lasenbergs
Foto: Māris Greidāns

Jau šonedēļ ar izbraukuma spēli Valgā un cīņu savā laukumā pret ''Barons kvartāls'' vienību jauno OlyBet LBL sezonu sāks Latvijas Universitātes (LU) basketbola komanda. Ar saviem iespaidiem pirms sezonas sākuma dalījās LU basketbolisti Roberts Krūmiņš un Edgars Lasenbergs.

Starpsezonā pārmaiņas piedzīvojis arī komandas sastāvs, taču viskrasākās izmaiņas notikušas tieši treneru ziņā – komandu šogad vada galvenais treneris Guntis Endzels, kuram asistē Edgars Suraks. Jautājot, kā šīs pārmaiņas ietekmējušas komandu, Edgars Lasenbergs uzsver, ka katras pārmaiņas ir uz labu: “Jauni treneri devuši jaunu dvesmu. Pats galvenais, treneri mums tic un likuši noticēt pašiem sev. Treneri ir ļoti prasīgi un attieksme pret visiem ir vienāda, visiem tiek dota iespēja. Tas ir pats galvenais, jo laukumā jūtamies daudz drošāk.”

Roberts Krūmiņš secina, ka jauno treneru vadībā veikts labs sagatavošanās darbs un pārbaudes spēles liecinot par komandas gatavību jaunajai sezonai, kas tiekot ļoti gaidīta. Smago starpsezonā paveikto darbu akcentē arī Lasenbergs, norādot, ka nu paveikto ir gatavi likt arī lietā, vēlreiz apliecinot jau Krūmiņa sacīto par to, ka jaunā sezona tiek gaidīta ar lielu nepacietību.

Vaicājot par komandā valdošo gaisotni, abi spēlētāji atzīst, ka tajā valda labs mikroklimats. Kā norāda Lasenbergs, komanda ir kopā jau no jūlija vidus un gaisotne tajā ir ļoti draudzīga. “Mēs, vecie, cenšamies izdarīt tā, lai jaunie džeki justos kā savējie. Līdz šim tas lieliski izdevies, kodols ir labs.”

Jautājot, ko līdzjutēji jaunajā sezonā var gaidīt no Latvijas Universitātes basketbola komandas, Lasenbergs atbild: “Negribu runāt par rezultātiem. To lai parāda darbi. Solīt gan varu, ka būs ļoti baudāma spēle ar vēl agresīvāku spēli aizsardzībā.” Savukārt Krūmiņš ir lakoniskāks un reizē kaujiniecisks: “Cīnīsimies līdz pēdējai sekundei!”

Runājot konkrētāk par šonedēļ gaidāmajām spēlēm, kur pretī stāsies komandas, ar kurām iepriekšējā sezonā izdevās aizvadīt līdzvērtīgas cīņas (29. septembrī izbraukuma spēle pret BK Valka/Valga, savukārt jau 2. oktobrī mājas spēle pret “Barons kvartāls”), Edgars Lasenbergs saka, ka komanda noteikti neies uz spēli, lai kādam kaut ko atdotu. “Mēs noteikti cīnīsimies par uzvarām!”

Pirmo mājas spēli jaunajā sezonā BK Latvijas Universitāte aizvadīs jau svētdien, 2.oktobrī, kad Elektrum Olimpiskajā centrā tiksies ar ''Barons kvartāls'' komandu. Mača sākums pl.17:00. Jau vēstīts, ka pirmajā mājas spēlē LU pārsteigs ar atklāšanas šovu, un jau ticis atklāts, ka tā ietvaros uzstāsies pašmāju reperi Ozols un Edavārdi.

Izmantotie resursi:
Lasenbergs: ''Mēs noteikti cīnīsimies par...

     [+] [-]

, 2016-09-28 22:00, pirms 8 gadiem
ok