Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Guntis Endzels: "LU basketbolisti ir profesionālāki nekā vairākums LBL spēlētāju"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Guntis Endzels: "LU basketbolisti ir profesionālāki nekā vairākums LBL spēlētāju"
Guntis Endzels un Harijs Rubenis.
Foto: Anna Paula Kuzņecova, bk.lu.lv

Latvijas Universitāte 2017. gada sezonā centīsies iekļūt LBL "play-off" zonā, trešdien, 28. septembrī, preses konferencē LU dabaszinātņu Akadēmiskajā centrā Torņakalnā teica komandas galvenais treneris Guntis Endzels.

Preses konference bija pieskaņota diviem notikumiem – 1) Latvijas Universitātes 97. dzimšanas dienai, 2) “Olybet” Latvijas Basketbola līgas 26. sezonas sākumam.

Uģis Bisenieks, LU direktors

“1919. gadā šajā dienā sākās Latvijas Universitātes stāsts, bet LU basketbola stāsts sākās 1929. gadā. Vīriešu komanda septīto sezonu startēs Latvijas virslīgā – “Olybet” LBL. Pirmais notikums – gandrīz pilnībā nomainījies treneru kolektīvs, izņemot fiziskās sagatavotības treneri Ivaru Ikstenu.

Gunti Endzelu izvēlējāmies kā pieredzējušu jauno spēlētāju audzinātāju. Otrā trenera pienākumus veiks Edgars Suraks, kurš strādājis VEF un TTT meistarkomandās, sadarbojies ar Rimu Kurtinaiti un Ramūnu Butautu. Kapteinis Harijs Rubenis komandā atgriezies trešo reizi.

Klāt nākuši jauni atbalstītāji – “Benu aptieka”, “Evolution Latvia”. Turpinām sadarbību ar “Telcom Latvija”, LBL-1 komandas tehniskais sponsors ir “Nike”. Sastāvs ir vairāk nobriedis, ierindā ir Latvijas U18 un U20 izlašu spēlētāji. Veidojas labvēlīga pieredzējušo un jauno spēlētāju mijiedarbība. Komandu atstājuši Mārcis Saulītis un Jānis Engers.

Šajā un nākamajā sezonā turpināsim spēlēt “Elektrum” Olimpiskajā centrā. Atklāšanas spēlē līdzjutējiem piedāvāsim konkursus, būs bērnu stūrītis un dažādi pārsteigumi, uzstāsies Ozols un “Edavārdi”. Katru mājas spēli palīdz sarīkot 8-10 brīvprātīgie palīgi – daži jau trešo vai ceturto gadu. Paldies viņiem!

2014. gadā LU rektors pavēstīja par sporta kompleksa izveidi jaunajā kampusā (studentu pilsētā) Torņakalnā. Universitātes vadība ir vienisprātis ar mums, ka sporta komplekss būs svarīga kampusa daļa. Komplekss iezīmēts visos plānos un skicēs, tā tapšanas laiks varētu būt 5-10 gadi.”

Guntis Endzels, LU vīriešu komandas galvenais treneris

“Komandā iekļāvies esmu ļoti labi. Patīk spēlētāju motivācija, attieksme un darbs treniņos. LU spēlētāji ir profesionālāki nekā lielākā daļa LBL spēlētāju. Viņi divas reizes dienā trenējas, kā arī studē vai strādā, kamēr vairākumā līgas komandu spēlētāji nenodarbojas ar neko citu.

Aizvadījām treniņnometni Rugājos. Bija četras pārbaudes spēles, tai skaitā Kandavā pret “FIBA Asia Challenge” dalībnieci Kazahstānu un Igaunijas trešo spēcīgāko klubu “Rapla”. Bilance 2-2. Mūsu pirmais mērķis ir iekļūt “play-off” zonā. Puiši ir apņēmības pilni. Domāju, parādīsim, ka neesam pēdējā komanda LBL.

Mūsu priekšrocība ir enerģija un azarts, ar kādu komanda darbojas treniņos un spēlēs. LU ir daudz spēlētāju – pirmajā komandā 16 cilvēki, taču tikpat labi varētu būt 20. Trenera praksē nekad neesmu saskāries ar tik plašu un motivētu spēlētāju loku. Jāmācās ne tikai spēlēt, bet arī izspēlēt. Pirms gadiem astoņiem skautings bija vienā vai divās LBL komandas – tagad visās, turklāt visi trenējas divreiz dienā.”

Harijs Rubenis, komandas kapteinis

“Trešā atgriešanās parāda LU sistēmas vērtību un attīstību. Paldies komandas vadībai par iespēju. Bija pārdomu laiks, taču izvēlējos atgriezties. Esmu patīkami pārsteigts par spēlētāju attieksmi un pieeju. Pirmo reizi karjerā varu divreiz dienā trenēties, lai gan lielāko dienas daļu pavadu darbā. Esam izsalkuši pēc spēlēm. Gribam tiekties pēc uzvarām.”

Dzintars Berkolts, LU attīstības direktors

“Jūlija sākumā bijām izveidojuši komandu, bet nebija trenera. Treneru sastāvu izvēlējāmies viena mēneša laikā, bet augustā nonācām arī pie pilnvērtīgas LBL-2 komandas izveides. Tajā ir divi spēlētāji no U16 izlases, trīs U18 izlases kandidāti. Jāatceras, ka esam arī lielākā U20 izlases kalve.

LBL-2 komandu vada labs un perspektīvs treneris Edijs Šlesers, kuram palīdzēs Agris Sarkans. Tā izveidota sadarbībā ar basketbola skolas “Rīga” direktoru Gunti Šēnhofu. Četru gadu sadarbība ar “Pārdaugavu” ir beigusies.

Izveidojām jaunu komandu, kas spēlēs Dubultamatieru līgā. Nākotnē DAL spēlētāji var nokļūt gan LBL-1, gan LBL-2 komandās. Tādējādi mūsu sistēmā ir trīs pilnvērtīgas vīriešu komandas. Ceram nākotnē vēl vairāk paplašināt mūsu atbalstītāju loku.

Turpināsim spēlēt Starptautiskajā studentu basketbola līgā (ISBL), kurā pērn ieguvām otro vietu. Joprojām mēģinām saskaņot saprātīgus attālumus izbraukumiem, jo aviobiļetes un ceļa izdevumi maksā dārgi. ISBL spēlēm paredzēti “divi logi” oktobrī un decembrī. Jāpiebilst, ka šogad turnīrā piedalīsies arī tādu klubu kā CSKA un “Žalgiris” fārmkomandas.”

LU vīriešu komanda “Olybet” LBL regulāro sezonu sāks 29. septembrī, izbraukumā tiekoties ar pērnās sezonas “play-off” dalībniekiem “Valka/Valga”. Pirmā mājas spēle paredzēta svētdien, 2. oktobrī, plkst. 17:00 “Elektrum” Olimpiskajā centrā sacenšoties pret “Barons/LDz”.

  +1 [+] [-]

, 2016-09-28 18:03, pirms 8 gadiem
Sorry, bet skatoties kā citas komandas šosezon ir sevi nokomplektējušas neredzu LU playoffus. Bet galvenais, ka mērķis ir uzstādīts un par to cīnīsies, veiksmi !

  +1 [+] [-]

, 2016-09-28 18:54, pirms 8 gadiem
Kādi play offi? Vienīgais par ko viņi var pacīnīties tā ir 9 vieta! LBL līmenis aug un LU vairs nav tāds sastāvs kāds bija Peinera laikos!