Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Miška noslēdz vienošanos ar LU uz četriem gadiem

Emils Ozerinskis

Miška noslēdz vienošanos ar LU uz četriem gadiem
Anrijs Miška. Foto: LU basketbols

Līdz jaunās sezonas sākumam paliekot piecām nedēļām, pirmo publisko paziņojumu par komandas sastāvu veikusi "Latvijas Universitāte", informējot par sadarbības turpināšanu ar pērn komandā jau spēlējušo Anriju Mišku.

20 gadus vecais un 207 cm garais Anrijs Miška pievienojās studentu komandai pagājušās sezonas otrajā pusē. Miška neizcīnīja "Liepājas" tā brīža serbu trenera Broņislava Vičentiča uzticību, nonākot dziļi uz rezervistu soliņa. Miška decembrī vienojās par "Liepājas" atstāšanu un pāriešanu uz "Latvijas Universitāti". Studentu komandas rindās rūjienietis 14 spēlēs vidēji guva 9,4 punktus un izcīnīja trīs atlēkušās bumbas.

Miška nolēmis spēlēt ne tikai "Latvijas Universitātes" basketbola komandā, bet arī uzsākt mācības. LU komandas publikācijā citēts Miška: "Esmu priecīgs par iespēju turpināt savu basketbola karjeru “Latvijas Universitātē”, un arī vienlaicīgi apvienot to ar mācībām Latvijas Universitāte. Darīšu visu iespējamo, lai palīdzētu komandai sasniegt pēc iespējas labākus rezultātus."

Sadarbība starp talantīgo basketbolistu un "Latvijas Universitāte" noslēgta uz četriem gadiem, kuru laikā sportistam būs iespēja iegūt augstāko izglītību.

Valmieras basketbola audzēknis Anrijs Miška 15 gadu vecumā devās uz Spāniju, kļūstot par pirmo Latvijas sportistu, kurš spēlējis karaliskā kluba Madrides "Real" jaunatnes sistēmā. "Real" klubā slaidais basketbolists gan pavadīja tikai gadu, jo viņa vecuma jaunatnes komandai neizdevās aizsniegties līdz kluba uzstādītajam mērķim - čempionu titulam. Tādēļ tika kardināli izmainīts konkrētās komandas sastāvs. Miška gan prom no Madrides nedevās, 'pārceļoties uz "Fuenlabrada" sistēmu, kas Latvijas basketbolistiem bija daudz pazīstamāka, priekšā esot jau Ronalda Šmita sekmīgajam piemēram.

Debiju Latvijas Basketbola līgā Miška piedzīvoja 2017./2018. gada sezonā, spēlējot "Valmiera/Ordo" sastāvā, kas gan bija vien divus gadus iepriekš Latvijas čempiontitulu izcīnījušajai komandai pēdējais gads uz Latvijas basketbola skatuves. Pēc sezonas Valmierā spēka uzbrucējs devās atpakaļ uz Spāniju, spēlējot spāņu ceturajā līgā, bet pērn basketbolists atgriezās dzimtenē.

"Latvijas Universitāte" pagājušajā sezonā Latvijas - Igaunijas basketbola līgā pirms sezonas apturēšanas ieņēma 13. pozīciju atrodoties priekšā vien liepājniekiem. Taču sekojošajās, bet nenotikušajās, Latvijas līgas izslēgšanas spēlēs LU studenti būtu iekļuvuši, jo liepājnieki studentus pamatturnīra pēdējās spēlēs vairs nevarēja panākt.

Jauno sezonu "Latvijas Universitāte" uzsāks 3. oktobrī.

     [+] [-]

, 2020-08-28 18:03, pirms 4 gadiem
Šitais tas supertalants kas gāja Porziņgim pa pēdām?!

     [+] [-]

, 2020-08-28 18:25, pirms 4 gadiem
Supertalants viņš nekad nav bijis. Madrides Real jauniešos attīstījās, bet šķiet ar to arī viss beidzies ir.

     [+] [-]

, 2020-08-28 19:04, pirms 4 gadiem
Neticu, ka nevarēja tikt labākā LBL klubā. 4 gadi LU nez vai ir labs karjeras attīstības variants.

     [+] [-]

, 2020-08-28 23:19, pirms 4 gadiem
Pieļauju, ka LU Miškam primārais būs izglītība. Basketbols - brīvajam laikam. Bet arī tāda kombinācija nav slikta. Katrā ziņā prioritāti savai dzīvei puisis ir izvēlējies, un tā tomēr būs izglītība.