Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Liepāja/Triobet" pastiprinās ar čempionu Rozīti

Emils Ozerinskis

"Liepāja/Triobet" pastiprinās ar čempionu Rozīti
Dāvis Rozītis
Foto: Edgars Vaivads; bkvalmiera.lv

Latvijas Basketbola līgas (LBL) komanda "Liepāja/Triobet" uz vienu gadu panākusi vienošanos ar centra spēlētāju Dāvi Rozīti, kurš pērnajā sezonā kļuva par Latvijas čempionu Valmieras komandas sastāvā.

216 cm garais un 26 gadus vecais cēsnieks Dāvis Rozītis aizvadītajā sezonā kļuva par Latvijas čempionu "Valmiera/Ordo" komandas sastāvā, kopumā 60 spēlēs vidēji gūstot 7,6 punktus un izcīnot 5,1 atlēkušo bumbu. Tā pat Rozītis ir viens no labākajiem metienu bloķētājiem LBL turnīrā. Aizvadītajā Latvijas čempionāta finālsērijā pret "VEF Rīga", Rozītis bija Valmieras komandas otrais centrs iesaistoties spēlēs no rezervistu soliņa.

Cēsu basketbola audzēknis beidzis Havaju universitāti, kur pavadīja vairākus gadus spēlējot NCAA turnīrā. Profesionāļa gaitas basketbolists uzsāka 2014./2015. gada sezonā Valmierā, nopelnot uzaicinājumu uz Ainara Bagatska vadītās Latvijas izlases treniņnometni. Pirms Eiropas čempionāta, kā viens no pēdējiem Rozītis tika atskaitīts no izlases kandidātu saraksta. Aizvadītajā sezonā centra spēlētājs izcīnīja savu pirmo titulu pieaugušo basketbolā, kļūstot par Latvijas čempionu.

Kurzemes komanda "Liepāja/Triobet" aizvadītajā sezonā LBL turnīra pamatturnīrā ierindojās ceturtajā vietā, play-off pusfināla sērijā piekāpjoties nākošajiem čempioniem valmieriešiem, bet sērijā par bronzas medaļām pietrūka vienas uzvaras lai pārspētu BK "Ventspils". Baltijas līgas turnīrā liepājnieki sasniedza ceturtdaļfināla kārtu.

"Liepājas/Triobet" komandu jaunajā sezonā atkal trenēs Agris Galvanovskis. Komanda jau iepriekš panākusi vienošanos ar amerikāņu aizsargu Latīfu Makmilanu un piesaistījusi bijušo BK "Ventspils" spēka uzbrucēju Artjomu Butjankovu. Tā pat sezonai Liepājas komandas formā gatavojas Ingars Aizpurs, Roberts Krastiņš, Kārlis Grigaļūns, Elvis Šukteris, Kārlis Garoza un Rihards Bērziņš.

  +5 [+] [-]

, 2016-07-28 12:12, pirms 8 gadiem
Ārprāts, kā Valmiera nevar noturēt spēlētājus... Valmieras sastāvs nākamai sezonai pagaidām izskatās pašvaks. Un Liepājai jau nu arī nekas dižs nav.

  +5 [+] [-]

, 2016-07-28 12:18, pirms 8 gadiem
Lai veicas Dāvim ,vidi vajag pamainīt ,savādāk iestājas rutīna...

     [+] [-]

, 2016-07-28 12:20, pirms 8 gadiem
Roberts Krūmiņš vai Roberts Krastiņš?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-07-28 12:42, pirms 8 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Ārprāts, kā Valmiera nevar noturēt spēlētājus... Valmieras sastāvs nākamai sezonai pagaidām izskatās pašvaks. Un Liepājai jau nu arī nekas dižs nav.
Valmiera visu pulveri izšāva pagājušo sezonu.

  -2 [+] [-]

, 2016-07-28 12:50, pirms 8 gadiem
Ja godīgi neizprotams lēmums no Rozīša puses - tieši pie Helmaņa būtu nereāli ieguvis. Liepājā iespējams vairāk tiks spēlēt, bet meistarība jau jāslīpē treniņos. Bet nav jau arī sliktākais variants. Valmiera laikam spēlēs ļoti izteiktu small ball

  +4 [+] [-]

, 2016-07-28 12:51, pirms 8 gadiem
Patīk šis spēlētājs un prieks, ka pārcēlies uz Liepājas komandu. Pagājušajā sezonā varēja redzēt, ka nesanāca savu potenciālu izmantot kā gribētos, bija kļūdas, tāpēc R.Štelmahers mazāk uzticējās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-07-28 13:15, pirms 8 gadiem
Šogad kopumā daudz pārmaiņu, redzēsim kurš būs ieguvējs, kurš kodīs pirkstos. Lai Rozītim veicas duka un māka viņā ir, galvenais lai spēj izlikt uz parketa. Manuprāt, pārsteigumus vēl sagādas Liepāja VEF un Ordo

  +1 [+] [-]

, 2016-07-28 13:15, pirms 8 gadiem
nav neviena Antropa satāvā? Valmierai, gan Liepājai ĻOTI paveiksies, ja kāda no no tām cīnīsies par 3./4.vietu, ir vēl neslikti klubi Jūrmalā, Jēkabpilī+ jaunais Barons, varbūt Valka

     [+] [-]

, 2016-07-28 13:17, pirms 8 gadiem
Liepāja un Ordo bija labi, šogad izskatās atkritīs abas komandas par top3. Ok Valmiera izdod savus speletajus, bet jēga iet uz Liepāju? Kā Helmaņi aizgāja, Ričards aizgāja tā viņi nebūs ne ar ko labāki.

  +3 [+] [-]

, 2016-07-28 13:39, pirms 8 gadiem
Interesants pavērsiens. Protams, pagājusī sezona Dāvim individuāli neizvērtās tik sekmīga kā pats būtu vēlējies. Tomēr čempiona tituls ir kabatā un savas kvalitātes, vismaz epizodiski, viņš spēja demonstrēt visnotaļ labi. Tiešām nebija piedāvājumu no augstāka līmeņa komandām?

  +4 [+] [-]

, 2016-07-28 13:42, pirms 8 gadiem
Nu nebija Rozītis tas spēlētājs, lai tagad Valmiera pazustu no top 3, tāpēc ka Rozītis aizgājis!

     [+] [-]

, 2016-07-28 13:45, pirms 8 gadiem
Tādi klubi kā Valmiera/Ordo saucas ''viendienīši'', vienu sezonu nokapā un tālāk nekas neinteresē.

     [+] [-]

, 2016-07-28 13:46, pirms 8 gadiem
Cerams, ka Rozītis spēs Liepāja attīstīties...Man no iepriekšējās sezonas palicis atmiņā tas, ka vinš bija "mīksts" garais, lai gan augums un spēle pie groza nebija slikta, izņēmums pret tīri fiziskiem pretspēlētājiem

Kas saistās ar Ordo, tad nevajag uztraukties, paņems vēl kādus 2-3 leģionārus + kāds vietējais un sastāvs gatavs būs

  -3 [+] [-]

, 2016-07-28 13:51, pirms 8 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Ārprāts, kā Valmiera nevar noturēt spēlētājus... Valmieras sastāvs nākamai sezonai pagaidām izskatās pašvaks. Un Liepājai jau nu arī nekas dižs nav.
Drīzāk ārprāts ir ka pie pirmā palielāka rubļa aizskrien

  +2 [+] [-]

, 2016-07-28 13:58, pirms 8 gadiem
vienigais_anonims rakstīja: Drīzāk ārprāts ir ka pie pirmā palielāka rubļa aizskrien
Nerunā par lietām, par kurām neko nezini!

     [+] [-]

, 2016-07-28 14:33, pirms 8 gadiem
Rokets rakstīja: Nu nebija Rozītis tas spēlētājs, lai tagad Valmiera pazustu no top 3, tāpēc ka Rozītis aizgājis!
skjele, robis bija. viss kopa salasaas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-07-28 14:48, pirms 8 gadiem
Kungi, kuri saka ka Ordo šogad nulle, viendienīši, one hit wonderes, Var jau būt, ka es esmu palaidis garām, bet kāds tad ir Ordo divpadsmitnieks??? Vai Rozītis, Iļins, Vīņauds ir lieli zaudējumi, manuprāt ka nē. Par Aigaru ir skumīgi, bet ČL ir solis augšup. Jādomā arī ka Mičels nepaliks.

  +5 [+] [-]

, 2016-07-28 15:16, pirms 8 gadiem
serkocins rakstīja: Kungi, kuri saka ka Ordo šogad nulle, viendienīši, one hit wonderes, Var jau būt, ka es esmu palaidis garām, bet kāds tad ir Ordo divpadsmitnieks??? Vai Rozītis, Iļins, Vīņauds ir lieli zaudējumi, manuprāt ka nē. Par Aigaru ir skumīgi, bet ČL ir solis augšup. Jādomā arī ka Mičels nepaliks.
Rozīti finālā Meiers stumdīja un grūstīja kā vien ienāca prātā. Ja Rozītis pieliktu masā kādus 8-10kg, būtu labs lietaskoks, bet tā pret jaudīgākiem centriem izskatījās pēc puišeļa, kurš nokļuvis starp večiem.

  +5 [+] [-]

, 2016-07-28 15:36, pirms 8 gadiem
Agasi rakstīja: Interesants pavērsiens. Protams, pagājusī sezona Dāvim individuāli neizvērtās tik sekmīga kā pats būtu vēlējies. Tomēr čempiona tituls ir kabatā un savas kvalitātes, vismaz epizodiski, viņš spēja demonstrēt visnotaļ labi. Tiešām nebija piedāvājumu no augstāka līmeņa komandām?
Nebija tik sekmīga gan kā pats vēlējās, gan līdzjutēji! Jāsaka kā ir, aizvadītā sezona Rozītim bija ļooti vāja un par kādām augstāka līmeņa komandām var būt runa ar tādu statistiku!?

  +2 [+] [-]

, 2016-07-28 15:55, pirms 8 gadiem
ziemeļi rakstīja: Lai veicas Dāvim ,vidi vajag pamainīt ,savādāk iestājas rutīna...
Rutīna pēc 2 nospēlētiem gadiem vienā klubā

  +3 [+] [-]

, 2016-07-28 17:18, pirms 8 gadiem
Laimes Lācis rakstīja: Rozīti finālā Meiers stumdīja un grūstīja kā vien ienāca prātā. Ja Rozītis pieliktu masā kādus 8-10kg, būtu labs lietaskoks, bet tā pret jaudīgākiem centriem izskatījās pēc puišeļa, kurš nokļuvis starp večiem.
Pēdējā mīnutē 7.spēlē, kad Rozītis sūtija pret vairogu ma'jās Vefiešus, tad, gan Vefēni paklīda pa krūmiem!

  +4 [+] [-]

, 2016-07-28 17:34, pirms 8 gadiem
spēlētājs, kurš ir visai talantīgs, bet visticamāk neko īpašu nekad tā arī nepierādīs. Viņa lielākais trūkums ir "izteiktais maigums". viņš labi kustās pikenrolos, bet viens uz viens ir šausmīgi mīksts.

  +2 [+] [-]

, 2016-07-28 21:13, pirms 8 gadiem
Piekritu par Rozisa "izteiktu maigumu", es to gan vairak sauktu par sevis saudzesanu... Davis nebus tas, kurs metisies ieksa burzma, nedomajot, ka tur var dabut ne tikai pa aci, bet pa zobiem ari. Nenoliedzami talantigs, tacu savus basketbola dotumus liek lieta varbut puse iespeju, noteikti gribejas no vina redzet vairak agresivitates cinas zem groza. Davim ir labs soda metiens, tas plusos, savukart, metieni no grozapaksas biezi vareja nebut tik "kokaini". Viena zina jau zel, ka nebus sosezon Valmierai sastava Cesu puikas, bet tads jau ir Latvijas mikroskopiskais basketbola tirgus, pie kaimina vienmer garsigaka maizite... Lai veicas, Davi, veju pilseta, tacu rekinies, ka VOC tevi neviens laukuma nezelos. Pedejais laiks tapt skarbakam vecim!