Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

"Ķekava" sper pirmo soli pretī LBL2 bronzai

"Ķekava" sper pirmo soli pretī LBL2 bronzai
Niks Saknītis
Foto: BK Ķekava

Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijas bronzas sēriju ar uzvaru sākusi regulārās sezonas uzvarētāja "Ķekava", pārspējot BA "Turība" ar rezultātu 75:68. Tādējādi "Ķekavas" komanda sērijā izvirzījusies vadībā ar 1-0, paveicot pusi no uzdevuma, lai iegūtu godalgas.

Starta piecinieki:
Ķekava: Gundegs, Miezis, Šteinbergs, Čavars, Saknītis
Turība: Endzels, Ate, Blumbergs, Mičulis, Adiņš

Ķekavieši spēli uzsāka ar sešiem pēc kārtas gūtiem punktiem, izvirzoties mača vadībā. Pārsvaru mājinieki saglabāja līdz pirmās ceturtdaļas vidum, kad individuāli veiksmīgi uzbrukumi izdevās Elvim Endzelam, pirmo reizi vadību pārņemot "Turībai". Pēc nospēlētām desmit minūtēm studenti atradās vadībā ar 18:16. Otrās desmit minūtes iespaidīgi iesāka "Ķekava", gūstot 11 punktus pēc kārtas un panākot rezultātu 25:18, tomēr trīs minūtes pirms pirms puslaika beigām Elvijs Mičulis ar soda metieniem izlīdzināja mača rezultātu. Līdzīga cīņa risinājās līdz puslaika noslēgumam, kad Nauris Miezis līdz ar beigu signālu realizēja metienu no grozā apakšas, ļaujot abām komandām pārtraukumā doties pie neizšķirta rezultāta - 36:36.

Otrajā puslaikā līdzvērtīga cīņa risinājās līdz trešās ceturtdaļas vidum, kad divu punktu pārsvars bija Edgara Tetera vadītajai vienībai. Niks Saknītis kopā ar ķekaviešu ārējās līnijas spēlētājiem veica astoņu punktu izrāvienu, sasniedzot rezultātu 58:48. Trešā perioda izskaņā Dāvids Muižnieks un Rihards Adiņš realizēja metienus, ļaujot studentiem samazināt rezultāta starpību līdz 54:60. Noslēdzošajā spēles daļā "Turība" centās iesaistīties cīņā par uzvaru, pēc Elvija Mičuļa tālmetiena samazinot starpību līdz diviem punktiem. Tomēr Naura Mieža un Kristapa Šteinberga precīzie uzbrukumi noveda maču līdz veiksmīgam iznākumam "Ķekavas" komandao - 75:68. Līdz ar to Edgara Tetera komanda izcīnīja pirmo no divām nepieciešamajām uzvarām, lai iegūtu bronzas medaļas.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 20 gūtiem punktiem un sešām piespēlēm bija Nauris Miezis, bet Niks Saknītis flirtēja ar "double-double", gūstot 19 punktus un izcīnot deviņas bumbas zem groziem. "Turības" rindās ar 16 punktiem rezultatīvākais bija Elvijs Mičulis, bet Elvis Endzels guva 14 punktus, izcīnīja deviņas bumbas un atdeva piecas piespēles.

BK "Ķekava" - BA "Turība" 75:68 (16:18, 20:18, 24:18, 15:14)
Ķekava: Miezis 20, Saknītis 19 (9 ab), K.Šteinbergs 12, Gundegs 11, Čavars 7 (10 ab), M.Šteinbergs 2. Bērziņš 2. Jašuks 2, Āre, Ščerbinskis
Turība: Mičulis 16, Endzels 14 (9 ab), Adiņš 10 (12 ab), Muižnieks 10, Ate 7, Dumburs 5, Blumbergs 3, Liberts 2. Caune 1, Stacēvičs, Doroškevics

"Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijas sērija par 3. vietu

Komandas1. spēle2. spēle3. spēleSērijā
BK Ķekava - BA Turība75:6803.05.*1-0

Rodrigo Būmeisters. Foto: Mikus Kļaviņš
1

LBL pusfināls sāksies 25. aprīlī Rīgā, dienu vēlāk otras sērijas pirmā spēle Ventspilī

Latvijas Basketbola savienība (LBS) publicējusi Latvijas čempionāta pusfināla spēļu kalendāru. Kā pirmās laukumā dosies aktuālā valsts čempionvienība "VEF Rīga", kas jau ceturtdien sacentīsies ar garā ceturtdaļfināla sērijā ogrēniešus pieveikušo "Liepāju". Savukārt sērija starp "Ventspili" un debitantiem "Rīgas Zeļļiem" sāksies piektdien.
Kristaps Ķilps. Foto: Jānis Martels
40

45 vadības maiņas un Ķilpa 38 punkti: "Ogre" pirmoreiz kopš 2017. gada bez pusfināla

Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālā otro sezonu pēc kārtas piedalīsies "Liepāja", kura ceturtdaļfināla sērijas piektajā kaujā izbraukumā pagrinājumā uzveica (85:81) "Ogri". Ogrēnieši, skaitot pabeigtās sezonas, pēdējoreiz pusfinālu nesasniedza 2017. gadā.
''Prometey'' komanda pēc titula iegūšanas. Foto: Paf League
17

Klavelam 26 punkti, ''Prometey'' kļūst par divkārtējo LAT-EST čempioni

Šodien Igaunijas galvaspilsētā Tallinā par divkārtējo apvienotās Latvijas - Igaunijas basketbola līgas čempioni kļuva Ukrainas komanda ''Prometey'', kas sīvā cīņā ar 91:83 pārspēja ''Kalev''/''Cramo''. Par spēles varoni kļuva Puertoriko basketbolists Džians Klavels, kuram sezonas rezultatīvākā spēle - 26 punkti.