Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Barons/LDz" arī trešo reizi apspēlē studentus

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Barons/LDz" arī trešo reizi apspēlē studentus
Kaspars Kambala
Foto: BK LU

Pie panākuma Aldaris Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlē izdevies tikt "Barons/LDz" basketbolistiem, kuri divu Rīgas komandu duelī ne bez grūtībām izbraukumā ar rezultātu 67:63 apspēlēja "Latvijas Universitāti", sagādājot tai sesto zaudējumu pēc kārtas.

Abas komandas šosezon tikušās divreiz, gan pirmajā, gan otrajā spēlē studentiem nedaudz pietrūkstot, lai aizsniegtos līdz uzvarai (74:79, 70:77). Pēc veiksmīgā starta gada ievadā LU pēdējos piecos mačos cietusi neveiksmi, cenšoties šo zaudējumu sēriju pārtraukt. Tikmēr "Barons/LDz" uzvaras turpina mīties ar zaudējumiem, Rīgas komandai turpinot cīņu par vietas saglabāšanu "play off" zonā, respektīvi, sešu labāko komandu pulkā.

Trešā abu komandu tikšanās sākās ar Mateo Kedžo individuālajām darbībām, kurš izvirzīja savu komandu vadībā. Tikmēr LU basketbolisti pirmajās minūtēs nespēja izveidot saturīgus uzbrukumus, paliekot bez punktiem. Viesi šo situāciju nespēja izmantot, sāka kļūdīties elementārās situācijās, dodot LU iespēju iespēlēties. Spēle kļuva interesantāka pēc Kaspara Kambalas un Renāra Magones došanās laukumā, kuri uzsāka savu mikromaču. Nedaudz labāk tajā klājās Magonem, bet kopumā viesi izdarīja lielu spiedienu uz groza apakšu, liekot pretiniekiem bieži pārkāpt noteikumus, bet tas neliedza LU basketbolistiem otrā laukuma galā sekmīgi atbildēt un uzvarēt pirmo ceturtdaļu ar rezultātu 21:19.

Otrās ceturtdaļas sākumā pret savu nu jau bijušo komandu "Barons/LDz" rindās debitēja Armands Ošiņš, ātri vien gūstot arī pirmos punktus. Otrā laukuma galā bumbas grozā raidīja Ingars Aizpurs, palielinot savas komandas pārsvaru līdz pieciem punktiem (26:21). Laukumā turpinājās līdzīga un nerezultatīva cīņa, LU saglabājot vadību līdz pirmā puslaika izskaņai, kad pusotru minūti līdz beigu signālam Mateo Kedžo izvirzīja vadībā viesus. Atlikušajā laikā "Barons/LDz" nosargāja vadību un devās atpūtā pie labvēlīga rezultāta 36:33.

Otrā puslaika ievadā LU basketbolistiem rezultativitātē vajadzēja turēt līdzi Kambalam, kura rezultativitāte deva viesiem piecu punktu pārsvaru. Tikmēr cits "Barons/LDz" līderis Mateo Kedžo nopelnīja savu ceturto personisko piezīmi, esot spiests sēsties uz rezervistu soliņa. LU uzbrukums uz ilgāku laiku iestrēga, kas beidzās ar to, ka deficīts pieauga jau līdz deviņiem punktiem (37:46). LU basketbolisti centās glābt situāciju ar tālmetieniem, bet tie nebija labi sagatavoti un tādējādi bija neprecīzi. "Barons/LDz" basketbolisti kontrolēja notikumus laukumā, bet tālāk par 10 punktu vadību netika.

Ceturtās ceturtdaļas sākumā nekas neliecināja par to, ka "Barons/LDz" vēl nāksies pacīnīties par uzvaru šajā spēlē. Mājinieki tā nedomāja un līdz ceturtdaļas vidum veica 8:0 izrāvienu, būtiski samazinot rezultāta starpību (52:58). LU basketbolisti centās veidot ātrus uzbrukumus, lai regulāri saasinātu spēli. Laiks ritēja par labu viesiem, kamēr mājinieku atspēlēšanās ritēja gausi, bet izredzes uz uzvaru saglabājās, kad atlicis spēlēt bija divas ar pusi minūtes (58:62). LU turpināja ļoti labi darboties aizsardzībā, kas nesa rezultātu arī uzbrukumā. Rezultāta starpība bija sarukusi līdz minimumam, kas nozīmēja, ka mača liktenis izšķirsies pēdējā minūtē. Labākās izejas pozīcijās bija "Barons/LDz", kas īsā laikā ieguva četru punktu pārsvaru. LU basketbolisti ar lielu cīņas sparu centās atspēlēties, bet veiksme tomēr bija viesu pusē, kuri izcīnīja uzvaru ar rezultātu 67:63.

"Barons/LDz" labā 19 punktus guva un septiņas atlēkušās bumbas izcīnīja Mateo Kedžo, bet Kaspars Kambala komandas rēķinam pievienoja 16 punktus. LU rindās ar 20 punktiem atzīmējās Ingars Aizpurs.

Aldaris LBL, 28. februāris

"Latvijas Universitāte" - "Barons/LDz" 63:67 (21:19, 12:17, 9:16, 21:15)
LU: Aizpurs 20, Rubenis 9 (7 ab), Engers 8, Bikše 6, Zēbergs 6, Magone 5, Rēķis 3, Leja 2, Brizgalovs 2, Darģis 2, Ginters, Lasenbergs.
"Barons/LDz": Kedžo 19 (7 ab), Kambala 16, Gļebovs 10, Burenko 7 (12 ab), Rudmiezis 4, Ošiņš 4, Epners 3, Mizis 2 (6 ab), Rozītis 2, Cipruss.

  +2 [+] [-]

, 2015-02-28 20:16, pirms 9 gadiem
Abi šodienas mači LBL toto klasika - zem handikapa.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-02-28 21:29, pirms 9 gadiem
Bet kur skatās treneris, redz tak ka spēlētājs laiž muļķi, vajag nomainīt, vai arī doļā???
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja