Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Jūrmala/Fēnikss” pakutina nervus, bet uzvaru nosargā

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

"Jūrmala/Fēnikss” pakutina nervus, bet uzvaru nosargā
Ervīna Jonāta tālmetiens mača izskaņā panāca izšķirošo lūzumu.
Foto: Ojārs Martinsons

Pēc diviem zaudējumiem pie uzvaras "Aldaris” LBL mačā tikuši "Jūrmala/Fēnikss” basketbolisti, savā laukumā nervozā galotnē noturot uzvaru pret BK "Jelgava” 79:74. Jūrmalniekiem tas bija 14. panākums 19 mačos, bet jelgavniekiem 12. zaudējums 20 spēlēs.

Mača favorīti neapšaubāmi bija jūrmalnieki, kuri pavisam nesen vēl bija uzvarējuši 12 mačus pēc kārtas. Tomēr jelgavnieki jau ieguvuši tādā kā melnā zirdziņa statusu, turklāt "Jūrmala/Fēnikss” pēc panākuma sērijas jau bija piedzīvojuši divus zaudējumus, kas nozīmēja, ka arī garastāvoklis komandā varētu nebūt tas labākais. Tas nozīmēja, ka līdzjutēji var sagaidīt intriģējošu cīņu, un mača sākums šo prognozi apstiprināja.

Ar tālmetienu rezultātu atklāja mājinieks Jānis Dilevka, jūrmalnieki ceturtdaļas vidū vēl bija vadībā 10:9, tomēr turpinājums pilnībā piederēja jelgavniekiem. Vispirms sekoja septiņu punktu izrāviens, bet ceturtdaļas beigās piecus punktus sarūpēja Salvis Mētra un vēl nesenais jūrmalnieks Rihards Lomažs. BK "Jelgava" bija vadībā 21:16, bet otrās desmitminūtes sākumā Agnis Čavars ar soda metieniem vēl palielināja pārsvaru.

Te nu beidzot modās arī jūrmalnieki, gūdami astoņus punktus pēc kārtas, atkal atgūstot vadību. Uz sāncenšu vienu soda metienu mājinieki atbildēja ar vēl četriem punktiem, bet puslaiku uzvarēja 38:31. Otrajā puslaikā sarūpēt intrigu bija jācenšas jelgavniekiem, un tā vien šķita, ka izšķirošā desmitminūte varētu sākties ar, komandām esot tuvu, taču "Jūrmala/Fēnikss” domāja citādāk. Trīs uzbrukumus izdevās noslēgt ar precīzu tālmetienu, turklāt sanāca ierobežot arī sāncenšu darbošanos, kas ļāva ceturtdaļu noslēgt savā labā 57:45.

Un tomēr bez intrigas neiztika. Jo tuvāk nāca pamatlaika beigas, jo nervozāks kļuva mājinieku sniegums, kamēr viesi, ejot uz visu banku, prata pamazām savus mīnusus deldēt. Dāvja Geka pieci punkti pēc kārtas ļāva visiem pietuvoties līdz 62:58, un Arnim Vecvagaram nāca saukt jūrmalniekus uz minūtes apspriedi. Pēc tās "Jūrmala/Fēnikss" divas reizes meta garām un savāca bumbu, bet pie punktiem tomēr netika. Uzelpot mājiniekiem it kā ļāva Uģa Pinetes metiens, taču drīz vien BK "Jelgava” jau bija tikusi viena metiena attālumā 64:62.

Atkal sekoja minūtes pārtraukums, kam atkal sekoja kļūdas uzbrukumā un bumbas atgūšana, bet beidzās viss ar pārkāpumu pret Mētru. Taču tā vietā lai panāktu izlīdzinājumu, pieredzējušais aizsargs meta garām abus metienus un pretī dabūja tālmetienu no Ervīna Jonāta. Savu lielo iespēju lauzt šo maču viesi jau bija palaiduši garām. Jelgavnieki centās vēl kaut glābt, apzināti sūtot sāncenšus uz soda metienu līniju, taču viņi bija pietiekoši precīzi, lai uzvaru nosargātu – 79:74.

Aldaris LBL, 28. janvāris

Jūrmala/Fēnikss – Jelgava 79:74 (16:21, 22:10, 19:14, 22:29)
Jūrmala/Fēnikss: Mednis 14, Laksa 13 (11ab), Mediss 8, Ausējs 7, Jonāts 7, Čoders 7, Dilevka 7, Gromovs 6 (10ab), Jeromanovs 6, Pinete 4
Jelgava: Geks 14, Lomažs 13, Krestinins 12 (10ab), Čavars 12 (7ab), Ginters 8, Mētra 6, Justovičs 4, Cikaļuks 3, Pāže 2, Bērziņš

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība

Slēpts komentārs: Kyrie1Irving

  +1 [+] [-]

, 2015-01-28 21:31, pirms 9 gadiem
Galvenais ka uzvara un kas teica ka otrā riņķī būs viegli.

  +2 [+] [-]

, 2015-01-28 21:47, pirms 9 gadiem
Salvis noraka, būsim reāli

     [+] [-]

, 2015-01-29 10:41, pirms 9 gadiem
Izskatās, ka neviens nav pamanījis, ka Jelgavai nespēlēja Pļavnieks.