Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Dāvis Zonne: "Džordanu gan nesatikām..."

Jānis Celmiņš

Dāvis Zonne: "Džordanu gan nesatikām..."
Dāvis Zonne
Foto: Renārs Buivids

"Jau pirmās treniņnometnes dienas vakarā bija smagākais treniņš - strādājām pie fiziskās sagatavotības, izturības. Vakarā neko citu kā gulēt negribējās," par savu pirmo viesošanos "Jordan Brand Classic" jauno talantu nometnē stāsta 16 gadus vecais Dāvis Zonne.

„Jordan Brand Classic” nometnē, ko apmeklēja jaunie talanti no visas Eiropas (kopskaitā ap 40), Zonne pabija marta vidū. „Nometnē nebiju vienīgais latvietis, bijām kopā ar Rinaldu Mālmani, kurš ieradās no Spānijas. Treniņi Londonā ritēja trīs dienas. Pirmajā dienā, kā jau šādās nometnēs piedienas, tikām pie „Nike” ekipējuma. Pirmās dienas vakarā bija smagākais treniņš - strādājām pie fiziskās sagatavotības un izturības, pa grozu daudz nemetām. Vakarā neko citu kā gulēt negribējās. Arī nākamās dienas pagāja pa basketbola zāli. Neko daudz no Londonas neredzējām, bet bija interesanti, būs ko atcerēties. Vienu vakaru uzspēlējām boulingu, bet lielāko daļu laiku loģiski, ka pavadījām basketbola zālē,” stāsta basketbolists. Nometne risinājusies kompleksā, kurā Londonas olimpiskajām spēlēm gatavosies ASV izlase. „Pats Maikls Džordans gan neieradās uz nometni,” nosmej jaunais latviešu basketbolists. Pēc viena no treniņiem bijusi vien Džordana spēļu video skatīšanās, kurā ticis uzsvērts, ar kādu cīņassparu viņš savā laikā spēlējis.

Aizvadīto sezonu Zonne pavadīja Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijas komandā „Barons Kvartāls”, kas šobrīd cīnās līgas finālsērijā ar VEF basketbolistiem, un pirmajās spēlēs guva uzvaras. „Ar Liepāju sezonas laikā gāja grūtāk,” stāsta Zonne.. „Ar treneru nomaiņu „Barons” spēle, protams, nedaudz pamainījās. Tā laikam notiek vienmēr. Mainījušās dažas nianses gan aizsardzībā, gan uzbrukumā.” „Barons” mērķis esot jau nākamsezon atgriezties LBL 1. divīzijā un tāds plāns esot jau nākamajā sezonā, atklāj basketbolists, kam šis ir tikai pirmais gads pieaugušo basketbolā.

„Barons” komandai šosezon nedēļā ir trīs treniņi zālē un vēl daži svaros. Dāvja dienas grafiks gan ir krietni saspringtāks - praktiski katru dienu basketbolists trenējoties divas reizes dienā. Paralēli treniņiem kopā ar komandu viņš aizvada individuālos treniņus pie Ilmāra Bergmaņa, šad tad piepalīdz arī Mārtiņš Gulbis. Daudz tiek strādāts pie jaunā basketbolista spēles aizsardzībā, kā arī individuālajām darbībām uzbrukumā. Mērķis tāpat kā lielākajai daļai jauno tikai viens – NBA. „Esmu tikai ceļa pašā sākumā, tad jau redzēs,” apņēmīgi pauž spēlētājs, piebilstot, ka viņa elks basketbolā ir Armands Šķēle, bet no pasaules zvaigznēm viņam patīk Kobes Braienta un Huana Karlosa Navarro rādītā spēle. „Gribētos lai titulu izcīna Biedriņš, bet izskatās, ka nebūs reāli,” pieļauj Zonne.

  +4 [+] [-]

, 2012-04-27 14:29, pirms 12 gadiem
Šitam ir potenciāls.

  +1 [+] [-]

, 2012-04-27 14:31, pirms 12 gadiem
sadale23 rakstīja: sīks, izlutināts miemis
pazīsti viņu?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2012-04-27 14:38, pirms 12 gadiem
Talantīgākie vai naudīgākie?

 +11 [+] [-]

, 2012-04-27 14:39, pirms 12 gadiem
machss rakstīja: pazīsti viņu?
ja vecais nebutu kluba vaditajs tad vins tur nemaz nespeletu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2012-04-27 14:43, pirms 12 gadiem
sadale23 rakstīja: sīks, izlutināts miemis
Ļoti mērķtiecīgs jaunietis

  +7 [+] [-]

, 2012-04-27 14:44, pirms 12 gadiem
Izskatās, ka puisis tikai trenējās un skolu neapmeklē, visu liek uz vienas kārts?

  +7 [+] [-]

, 2012-04-27 14:45, pirms 12 gadiem
Lai veicas! Katras jau var pateikt kaut ko par tēvu, bet uz treniņiem un spēlēm iet viņš pats, grozā bumbu arī pats met nevis tēvs! LAI VEICAS !

  +1 [+] [-]

, 2012-04-27 14:46, pirms 12 gadiem
Ja Šķēle ir viņa elks, tad rodas jautājums, kādas ir šī džeka dzīves vērtības?

  +2 [+] [-]

, 2012-04-27 14:47, pirms 12 gadiem
Prese rakstīja: Lai veicas! Katras jau var pateikt kaut ko par tēvu, bet uz treniņiem un spēlēm iet viņš pats, grozā bumbu arī pats met nevis tēvs! LAI VEICAS !
Turies d;zekiņ, visi Tevi apries par senā naudu, bet Tu tik met bumbu grozā un neklausies šitajos datoru rakstniekos !

  +9 [+] [-]

, 2012-04-27 14:50, pirms 12 gadiem
Supermens rakstīja: Turies d;zekiņ, visi Tevi apries par senā naudu, bet Tu tik met bumbu grozā un neklausies šitajos datoru rakstniekos !
Neviens te netaisās kādu apriet... Paskaties, kas spēlē LV jauniešu, kadetu un junioru izlasēs, visi sabiedrībā dzirdēti uzvārdi. Un spēlē pamatā, bet malā sēž reāli puikas, kam ir potenciāls
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-04-27 14:59, pirms 12 gadiem
džekam jāsāk uz svaru zāli iet, ja grib basī kko nopietnu sasniegt

     [+] [-]

, 2012-04-27 15:33, pirms 12 gadiem
sadale23 rakstīja: sīks, izlutināts miemis
tāds pat kā tu

     [+] [-]

, 2012-04-27 15:46, pirms 12 gadiem
Witness_Go CAVS rakstīja: ja vecais nebutu kluba vaditajs tad vins tur nemaz nespeletu
Ko Tu te ļurini,skauž,ka Tavam vecajam nav biezs naudas maks?
Protams,ka Dāvim būs jāsadzīvo ar šito urkšķēšanu,par tēva biezo maku,bet ja centīsies un pierādīs sevi,apklusinās šo pokemonu sabiedrību.

  +6 [+] [-]

, 2012-04-27 15:47, pirms 12 gadiem
It's all about #23 rakstīja: Nejau Šķēles dzīvesveids, bet basketbola spēles stils. Un tas ir labi, jo Armanda talants bija milzīgs un spēlēja viņš ļoti labi. Viņa caurgājiens bija viens no labākajiem Eiropā, un baskebola spēles stils arī unikāls.
Nu, nu...es nenoliegšu, ka viņam BIJA labs caurgājiens un zināms potenciāls, bet tas tā pēc Latvijas standartiem mērot, jo ja viņš tiešam būtu bijis tik unikāls spēlētājs un ar vienu no Eiropas spicākajiem caurgājieniem, tad viņa karjeras virsotne nebūtu Baronā, bet krietni vairāk uz dienvidiem. Visskumjāk gan man liekas, tas, ka par viņa karjeru runājot atslēgas vārds ir "bija" jo čalim 28 gadu vecumā būtu jābūt karjeras virsotnē nevis starp aizmirstajiem ibijušajiem.
Nepārproti man nekas nav pret Armandu, vienkārš kremt, ka tā nočakarēja karjeru, prieks, ka vismaz uz pašmāju labvēļu rēķina paspēja Baronā sasmelt sūro piķi.

  -1 [+] [-]

, 2012-04-27 15:47, pirms 12 gadiem
labi, ka Džordans neredzēja viņu...tas ir pats svarīgākais! kauns paliktu uz ko tādu skatoties

 +11 [+] [-]

, 2012-04-27 16:14, pirms 12 gadiem
O, SC lietotājiem ir uzradies topiks, kur atkal īsta latvieša stilā kādu apkakāt. Nesaprotu kāpēc ir jārej uz džeku par to, ka viņa tēvām ir daudz naudas. Spēlē ta viņš pats basketbolu, un tas, ka tēvs ir bagāts nenozīmē, ka viņam vieta laukumā ir nopirkta. Rodas sajūta, ka puikam izlasot visu apkakātāju komentārus būtu baasketbols jāmet pie malas, jo redz viņa tēvs ir bagāts, tāpēc basketbolu spēlēt nedrīkst.

Kamēr Latvija būs pilna ar tādiem skaudīgiem idiņiem, mums nekad nebūs normāla sabiedrība, kurā viens otru atbalsta uz motivē kaut ko sasniegt. Žēl, bet tāda tā situācija mums ir

  +4 [+] [-]

, 2012-04-27 16:31, pirms 12 gadiem
Leo Komarovs rakstīja: O, SC lietotājiem ir uzradies topiks, kur atkal īsta latvieša stilā kādu apkakāt. Nesaprotu kāpēc ir jārej uz džeku par to, ka viņa tēvām ir daudz naudas. Spēlē ta viņš pats basketbolu, un tas, ka tēvs ir bagāts nenozīmē, ka viņam vieta laukumā ir nopirkta. Rodas sajūta, ka puikam izlasot visu apkakātāju komentārus būtu baasketbols jāmet pie malas, jo redz viņa tēvs ir bagāts, tāpēc basketbolu spēlēt nedrīkst.

Kamēr Latvija būs pilna ar tādiem skaudīgiem idiņiem, mums nekad nebūs normāla sabiedrība, kurā viens otru atbalsta uz motivē kaut ko sasniegt. Žēl, bet tāda tā situācija mums ir
Nomierinies, šajā gadījumā patiešām vēl nenorej, attieksme ir pozitīva. Tikai dzīve ir pierādījusi, ka pārsvarā tādiem kuri ir "līdzīgāki" par pārējiem un kuriem viss ir nodrošināts ir daudz grūtāk kaut ko sasniegt. Nu un vēl tēva kompleksi no savas basketbola jaunības...

     [+] [-]

, 2012-04-27 17:21, pirms 12 gadiem
nu pagaidām, cik finālā redzēju, drusku jau nu ūdeņus rauj, pietrūkst spēka pret onkuļiem, bet nu izspēlētie dabū reāli. Salīdzinot ar Šķēli Dāvis tomēr ir ļoti tipisks kustoties uz laukuma.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-04-27 18:00, pirms 12 gadiem
Ehh,ko lai saka,lai jau jaunajam censonim izdodās.Tas ka vietu Baronā nopircis ir sencis ir vairāk kā skaidrs,jo nu krīt cauri sastāvam kapitāli,ka šis laukumā,barons spēlē 4tratā.Nu nekas,pieredzei jau nāk tikai pa labu un kas zin,pāris sezonas,pieredzīte un gan jau būs labs spēlētājs!!Tikai žēl čaļu kuriem tiešām ir talants un iekšā spēlēt basīti nekur netiek,jo nav finanses lai braukātu pa pasaules līmeņa nometnēm.ta diemžēl ir dzīvē iekārtots.

  +1 [+] [-]

, 2012-04-27 18:45, pirms 12 gadiem
skymen rakstīja: Ehh,ko lai saka,lai jau jaunajam censonim izdodās.Tas ka vietu Baronā nopircis ir sencis ir vairāk kā skaidrs,jo nu krīt cauri sastāvam kapitāli,ka šis laukumā,barons spēlē 4tratā.Nu nekas,pieredzei jau nāk tikai pa labu un kas zin,pāris sezonas,pieredzīte un gan jau būs labs spēlētājs!!Tikai žēl čaļu kuriem tiešām ir talants un iekšā spēlēt basīti nekur netiek,jo nav finanses lai braukātu pa pasaules līmeņa nometnēm.ta diemžēl ir dzīvē iekārtots.
nosauc lūdzu kādu no tiem talantiem, kuri dēļ naudas nekur netiek... pats neorientējos šobrīd jaunatnes basī, tāpēc būtu interesanti zināt šos uzvārdus..

     [+] [-]

, 2012-04-27 21:04, pirms 12 gadiem
skymen rakstīja: Tas ka vietu Baronā nopircis ir sencis ir vairāk kā skaidrs...
nu kā nopircis vietu, tā tak ir Zonnes komanda, tāpēc Barons eksistē lai juniors spēlētu!

     [+] [-]

, 2012-04-28 09:47, pirms 12 gadiem
Šķēle - elks, lol

     [+] [-]

, 2012-04-28 14:27, pirms 12 gadiem
Latvijā viņa vecumā ir daudz labāki par viņu. Tur bija jābūt Latvijas labākajiem spēlētājiem, šobrīd labākais u16 vecuma grupā ir Rinalds Mālmanis kurš spēlē Spānijā un ir kādi 20-30 spēlētāji labāki par Dāvi