Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Bagatskis: "Sēriju zaudējām jau Rīgā"

Jānis Celmiņš

Bagatskis: "Sēriju zaudējām jau Rīgā"
Ainars Bagatskis
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

"Sēriju zaudējām Rīgā pirmajā ceturtdaļā, mēs ļāvām sajust Vefam pārliecību" pēc zaudējuma trešajā Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfināla sērijas spēlē (64:82) pret "VEF Rīga" teica Valmieras komandas galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Jau ziņojām, ka svētdien Valmierā Latvijas Basketbola līgas (LBL) trešajā pusfināla sērijas spēlē pirmo reizi šajā sezonā pie uzvaras Vidzemes Olimpiskajā Sporta centrā tika "VEF Rīga" basketbolisti, tādejādi sērijā uzvarot ar 2:1 un nodrošinot vietu LBL pusfinālā, kur rīdziniekiem pretī stāsies LBL regulārā čempionāta uzvarētāji "Ventspils" basketbolisti.

Pēc zaudējuma neveiksmju iemeslus meklēja Valmieras komandas galvenais treneris Ainars Bagatskis. "Mēs totāli zaudējām grozu. Jau pirmajā puslaikā mēs zaudējām grozu gandrīz dubultīgi (12:17). Trakākais jau tas, ka pretiniekiem bija vienāds izcīnīto bumbu skaits gan uzbrukumā, gan aizsardzībā (8+9=17). Lielāko daļu šo visu bumbu savāca mazie spēlētāji. Man nav par ko kaunēties – mēs zaudējām labai komandai. Vissāpīgākais, ka zaudējām savās mājās, savu skatītāju priekšā... Taču es puišiem ģērbtuvē tikko pateicu, ka nav ko nokārt degunus – jebkurā gadījumā šo sezonu visi Valmieras spēlētāji var ieskaitīt savā aktīvā ar plus zīmi. Jā, mēs zaudējām šo spēli. Ir sāpīgi, ir nepatīkami, taču tāds, diemžēl, ir sports," kritiski optimistisks bija Bagatskis.

Tāpat treneris atzina, ka komanda sēriju nav zaudējusi tās trešajā spēlē, bet gan krietni agrāk. "Īstenībā jau mēs šo sēriju zaudējām Rīgā pirmajā ceturtdaļā. Mēs ļāvām sajust vefam pārliecību."

Labs garastāvoklis bija rīdzinieku galvenajam trenerim Valdim Valteram. "Teikšu tā – abas komandas bija pelnījušas spēlēt pusfinālā. Nu, varbūt mēs no tām lejasgala komandām esam tie visnepatīkamākie pretinieki. Arī Baronam, arī ASK un Ventspilij – visiem. Ja mēs šitā spēlēsim, mēs daudz ko varēsim uzvarēt! Šodien visu izšķīra psiholoģija. Pirmo maču man nesanāca, mums bija dažādas problēmas – gan veselības, gan citādas. Bet tas zaudējums un adaptēšanās pie pretiniekiem – tas bija mūsu spēks. Mēs adaptējāmies, mēs zinājām, kā segt – kur, kas var ko vairāk izdarīt, izgājām visas kombinācijas. Un tas mums palīdzēja uzvarēt. "

  +7 [+] [-]

, 2009-04-27 16:46, pirms 15 gadiem
Un vairak nekas Bagatskim nav sakams?

  +9 [+] [-]

, 2009-04-27 16:49, pirms 15 gadiem
Aināram kā trenerim vēl daaaaaudz jāmācās.

  +3 [+] [-]

, 2009-04-27 16:50, pirms 15 gadiem
Ko nu? Ja divas lidzvertigas blices laukuma, tad, viennozimigi, vainigs ir TIKAI treneris. Vot!

  +1 [+] [-]

, 2009-04-27 17:13, pirms 15 gadiem
EmilS OzerS rakstīja: Un vairak nekas Bagatskim nav sakams?
Ha! Neteiks jau ka Valdis ir gudrāks par šo!

  +1 [+] [-]

, 2009-04-27 17:50, pirms 15 gadiem
Jā.Diezgan skops Ainārs savos izteicienos jo Valdis atkal izrādijās gudrāks.Žēl ka atkal Valmiera nevarēja izdarī to kas bija jāizdara.

  +1 [+] [-]

, 2009-04-27 17:59, pirms 15 gadiem
Bagij, tu man patīc, manis pēc tev var dot vēl vienu iespēju, nez tik vai Valmieras fani domā tāpat!?
Un gribētos dzirdēt audioierakstā Bagija atskaiti komandas vadībai par sezonā paveikto!

  +3 [+] [-]

, 2009-04-27 18:00, pirms 15 gadiem
šo sēriju Valmiera zaudēja komplektējot sastāvu un pie tā ir vainīga visa kluba vadība,kā var uzvarēt ar vienu saspēles vadītāju un vispār bez 5-tajiem nummuriem.Ja visu sezonu tika stāstīts, ka VEF ir galvenais pretinieks un ka visa komplektācija ir pakļauta tikai tam,lai uzvarētu VEF, tad šis plāns ir izgāzies pilnībā!Kad Sirsniņš vairs nevelk kājas, jo viņu vEF mazie vienkārši ir nokausējuši, par saspēli iet Klārks,šajā brīdi zem groza vispār ir tukšums! Kad Klārks ir trīs reizes pārdriblējis bumbu pāri centram ,arī viņš vairs nevelk kājas.Īss soliņš un vāja komplektācija par pozīcijām bija galvenais zaudējuma iemesls un tur jau nu spēlētāji ir vismazāk vainīgi!Trīs reizes pēc kārtas, Aleksējevs, pēc Valmieras izcilās aizsardzības pret pikenrolu iemet pustālo ,arī otrās spēles beigās Freimaņa danks ar sodu ,pēc pikenrola pārvilka strīpu Valmieras cerībām. Vajag komplektēt sastāvu un mācīt,kā pret pikīti jāspēlē nevis stāstīt, cik laba sezona aizvadīta!Bet nu jau laikam kāda cita komanda būs jātrennē,diez vai Krājbankas draugus apmierina trīs gadu 5.vietas.Lai veicas Valmierai ,bet tikai žēl par izgāšanos pašās svarīgākajās spēlēs!

  +1 [+] [-]

, 2009-04-27 18:08, pirms 15 gadiem
valmierā 2.puslaikā izskatījās ka vispār neviens spēlētājs nevar uzspēlēt uzbrukumā....ir brīvi metieni....gandrīz visi garām
vef dzelžaini sedza neļaujot iziet pat caurgājienos...
otrā galā aleksejevu ar jeromanovu vnk izcirpa valmieru...skumji bet fakts ir tāds ka majnieki vispār nebija gatavi 2ajam puslaikam

  +1 [+] [-]

, 2009-04-27 18:30, pirms 15 gadiem
par šo tēmu un Bagiju ir jauns video:

radioswh.lv: Radio SWH TV - TV

     [+] [-]

, 2009-04-27 19:14, pirms 15 gadiem
em teoretiski visas tris godalgas var panjemt rigas klubi.... diez kaa bus kas to lai zin ....