Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

LBL2 ceturtdaļfināli noslēdzas ar "Pārdaugavas/LU" uzvaru

LBL2 ceturtdaļfināli noslēdzas ar "Pārdaugavas/LU" uzvaru
Roberts Niedra
Foto: Māris Greidāns, bk.lu.lv

Šodien noskaidrojās Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijas (LBL2) ceturtā pusfināliste. "Pārdaugava/LU" izšķirošajā trešajā mačā savā laukumā uzņēma "ViA/Valmiera Glass" basketbolistus, apspēlējot tos ar rezultātu 88:69. Pusfinālā savā starpā spēlēs "Mārupe SC" un "Ogre", bet "Pārdaugavas/LU" pretiniece būs "Rīgas Stradiņa universitāte".

Ceturtdaļfināla sērija sākās ar "Pārdaugavas/LU" uzvaru savā laukumā ar rezultātu 81:75. Rīdzinieki ar lielu apņēmību devās uz Valmieru, lai tur noslēgtu sēriju un iekļūtu pusfinālā, bet pamanījās apdedzināties - 76:85. Līdz ar to sanāca, ka šīs sērijas uzvarētājs kļuva nevis par pirmo pusfinālistu, kurš bija jānoskaidro, bet gan pēdējo.

Izšķirošo maču komandas sāka, apmainoties ar neprecīziem metieniem, bet tad "Pārdaugava/LU" sāka likt pamatakmeni uzvarai. Pēc trīs ar pusi spēlētām minūtēm Linards Jaunzems un Daniels Minājevs bija izkarojuši mājiniekiem sešu punktu pārsvaru, bet ceturtdaļas vidū tas sasniedza jau 11 punktus (18:7). Uz brīdi valmierieši iespēlējās, bet ceturtdaļas izskaņā atkal nespēja gūt punktus, nonākot iedzinējos ar 18 punktu deficītu (12:30). Otrās ceturtdaļas ievadā rezultāta starpība sasniedza arī 21 punktu, bet tad 8:0 izrāviens padevās "ViA/Valmieras Glass" spēlētājiem. Turpinājumā vēl vairāk samazināt mājinieku pārsvaru neizdevās. Jānis Eiduks realizēja divus tālmetienus pēc kārtas (kopā spēlē 8 no 9), kas ļāva laukuma saimniekiem atgūties un uzvarēt pirmo puslaiku ar rezultātu 48:31.

Pēc lielā pārtraukuma krietni aktīvāk spēli uzsāka valmierieši, neesot gatavi padoties un divās minūtēs sadeldējot "Pārdaugavas/LU" pārsvaru līdz deviņiem punktiem. Turpinājumā cīņa ritēja daudz līdzīgāk, bet mājinieki atkal sāka palēnām atrauties. Valmierieši arī ceturtajā ceturtdaļā tā pa īstam nespēja apdraudēt rīdzinieku pozīcijas. Rezultāta starpība turējās mazliet virs 10 punktu robežās, "Pārdaugavai/LU" svinot uzvaru ar rezultātu 88:69 un iekļūstot kārotajā LBL2 pusfinālā, pievienojoties "Mārupei SC", "Ogrei" un RSU, kas būs "Pārdaugavas/LU" nākamā pretiniece.

Uzvarētāju rindās ar 26 punktiem izcēlās Jānis Eiduks, realizējot astoņus tālmetienus, 23 punkti Robertam Niedram, bet 15 punkti, sešas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles Linarda Jaunzema kontā. "ViA/Valmiera Glass" labā 22 punktus guva Sandris Vītols, 19 punkti, septiņas atlēkušās bumbas un četras pārtvertas bumbas Edgaram Bergmanim, bet 17 punkti un deviņas atlēkušās bumbas Oto Grīnberga rēķinā.

LBL2, ceturtdaļfināls, 27. marts

"Pārdaugava/LU" - "Vidzemes Augstskola/Valmieras Glass" 88:69 (30:12, 18:19, 21:21, 19:17)
"Pārdaugava/LU": Eiduks 26 (3pts 8/9), Niedra 23, L.Jaunzems 15 (6 ab, 5 rezult. piesp.), Lasenbergs 7, Ozolinkevičs 6, Minājevs 5, Večens 2 (8 ab, 7 rezult. piesp.), Klegeris 2, A.Jaunzems 2, Pavliņš, Dreimanis.
"ViA/Valmieras Glass": S.Vītols 22, Bergmanis 19 (7 ab, 4 pb), Grībergs 17 (9 ab), Lišiks 7, A.Vītols 2, Brauns 2, Kliesmets (7 ab, 5 rezult. piesp.), Mihailovs, Sārs.

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība


, 2015-03-27 20:52, pirms 9 gadiem
Interesanti, ka Eidukam 8/9 trinishos! iespaidigs raditajs. Pardaugavai kopa 18/37 pret pieticigo Valmieras 7/31. Tas ari izskira speles rezultatu!
Gregs Vitingtons. Foto: Mikus Kļaviņš/VEF Rīga
26

Duelēšanos LBL pusfināla stadijā uzsāks čempione VEF un pārsteidzošā "Liepāja"

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas pusfināla kārta šovakar iesāksies ar spēli "Rimi" Olimpiskajā centrā, kur pulksten 19:00 sāksies sērija līdz tīrs uzvarām starp aktuālo valsts čempionvienību "VEF Rīga" un nedaudz pārsteidzoši pusfinālu sasniegušo "Liepāju". Spēles tiešraidi demonstrēs kanāls TV4.
Kristaps Ķilps. Foto: Jānis Martels
40

45 vadības maiņas un Ķilpa 38 punkti: "Ogre" pirmoreiz kopš 2017. gada bez pusfināla

Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālā otro sezonu pēc kārtas piedalīsies "Liepāja", kura ceturtdaļfināla sērijas piektajā kaujā izbraukumā pagrinājumā uzveica (85:81) "Ogri". Ogrēnieši, skaitot pabeigtās sezonas, pēdējoreiz pusfinālu nesasniedza 2017. gadā.
''Prometey'' komanda pēc titula iegūšanas. Foto: Paf League
17

Klavelam 26 punkti, ''Prometey'' kļūst par divkārtējo LAT-EST čempioni

Šodien Igaunijas galvaspilsētā Tallinā par divkārtējo apvienotās Latvijas - Igaunijas basketbola līgas čempioni kļuva Ukrainas komanda ''Prometey'', kas sīvā cīņā ar 91:83 pārspēja ''Kalev''/''Cramo''. Par spēles varoni kļuva Puertoriko basketbolists Džians Klavels, kuram sezonas rezultatīvākā spēle - 26 punkti.