Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Rudmiezis: "Sastāvs "Kandavai" komplektēts, lai cīnītos ar visām LBL2 komandām"

Emils Ozerinskis

Rudmiezis: "Sastāvs "Kandavai" komplektēts, lai cīnītos ar visām LBL2 komandām"
Matīss Rudmiezis
Foto: Māriņš Sīlis

Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijā šogad debitē "Kandava/Compor", kura spraigi cīnījusies arī ar turnīra vadošajām komandām. Pēc divu gadu pauzes nopietnāka līmeņa basketbolā atgriezies Matīss Rudmiezis, kurš pēc kandavnieku spēles Valmierā dalījās ar komentāru Sportacentrs.com.

26 gadus vecais aizsargs Matīss Rudmiezis ir Cēsu basketbola audzēknis, kurš LBL augstākajā divīzijā pavadījis piecas sezonas. Četrus gadus Rudmiezis spēlēja BA "Turība" sastāvā, bet pa pusgadam pavadījis "Valmierā" un "Baronā".

Šosezon LBL 2. divīzijas turnīrā Edgara Priedes trenētās "Kandava/Compor" sastāvā Rudmiezis aizvadījis 16 spēles, kurās vidēji sakrāti 9,3 punkti, 3,9 atlēkušās bumbas un 1,3 pārtvertas bumbas. Sarunā ar Sportacentrs.com Matīss Rudmiezis dalījās savās pārdomās par spēlēšanu LBL 2. divīzijā.

Šodienas cīņā ar valmieriešiem ("Kandava" piekāpās ar 80:104), jau pašā mača sākumā nonācāt iedzinējos ar desmit punktiem. Kas tam bija par vainu. Paši nebijāt gatavi sākumam vai pretinieki uzspieda savu spēli?
Principā zinājām ka "Valmiera" ir laba komanda, ar jauniem fiziski labi sagatavotiem džekiem. Zinājām, ka viņi skries un gribēs izmantot ātros uzbrukumus. Diemžēl paši nospēlējām muļķīgi, izmetot sasteigtus metienus. Tas bija tas, kas viņiem bija vajadzīgs un tie desmit punkti bija pāris minūšu laikā.

Otrajā ceturtdaļā spējāt tikt līdz neizšķirtam rezultātam, bet tad valmierieši sajuta metienu garšu. Kādēļ vairs neizdevās atlauzt spēli atpakaļ labvēlīgā gultnē?
Jā, pirmajā puslaikā bija brīdis, kad Jānis Engers tika izraidīts no spēles. Tas bija brīdis, kad mums vajadzēja pārņemt vadību. Bet neiekrita mūsu metieni. Paši metām ar sliktu precizitāti, bet pretiniekiem krita viss. Jāatzīst, ka mūsu aizsardzība nebija īsti laba un ļāvām valmieriešiem dažās minūtēs atkal izrauties un nācās dzīties pakaļ līdz spēles beigām.

"Kandava/Compro" šogad debitē LBL 2. divīzijā. Komanda turnīra tabulā atrodas piektajā pozīcijā. Tā ir atbilstoša pozīcija spēku samēram vai pašiem liekas, ka būtu jāatrodas citā vietā?
Es uzskatu, ka tā ir atbilstoša vieta. Manuprāt visas komandas ir ļoti līdzīgas un katrā spēlē var uzvarēt gan viens, gan otrs. Mērķi ir paši augstākie arī šosezon.

"Kandavas" komandā ir vairāki spēlētāji, kas iepriekš sevi apliecinājuši LSPA komandā. Kas ir tas komandas kodols un kāda ir tā spēle ko komanda rāda? Kā vari raksturot šo "Kandava/Compor" komandu?
Kodols ir no spēlētājiem, kas iepriekš ir spēlējuši kopā LSPA komandā un arī Kandavā jaunatnes līgā. Ir piesaistīti arī spēlētāji no RĪgas un Ventspils. Sastāvs nokomplektēts tā, lai varētu cīnīties ar visām LBL2 komandām.

Kāds ir treniņu grafiks? Cik bieži sanāk visiem kopā trenēties?
Protams ir tā, ka visiem izbraukāt darba dienās ir diezgan grūti. Treniņi principā notiek Kandavā. Cenšamies visi vismaz vienu reizi nedēļā Kandavā satikties, lai izrunātu taktiskās lietas. Protams, citās dienās katram jāveic savs individuālais darbs, lai sevi fiziski sagatavotu spēlei.

Par tevi pašu. 2015. gadā pēdējo reizi spēlēji "Barona" sastāvā Latvijas Basketbola līgā. Pēc tam divus gadus nespēlēji šādā līmeņa turnīros. Kāpēc tāda pauze?
Pirms diviem gadiem, kad pabeidzu sezonu "Baronā", nedaudz noliku malā basketbolu tādā profesionālā līmenī. Sāku darba gaitas. Tika piedāvāts uzspēlēt LBL2 līmenī. Pašam arī bija vēlēšanās uzspēlēt nedaudz nopietnāku basketbolu. Ne gluži profesionālu, bet augstā līmenī. Uzskatu, ka šogad LBL 2. divīzija ir ļoti interesanta un pašam ir prieks spēlēt.

Kā vari vērtēt savu formu šobrīd?
Ar katru spēli ir arvien labāk. Esmu sapratis kāds ir šis basketbols un kāda ir katra komanda. Jāveic darbs ar sevi un jāiekļaujas komandā. Protams, no sākuma bija vajadzīgs neliels laiks, kamēr iekļāvos. Tagad viss ir kārtībā un paliek aizvien labāk.