Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Dārznieks

Veiksmīgi aizvadīta jau trešā ''BK LU Attīstības nometne''

Veiksmīgi aizvadīta jau trešā ''BK LU Attīstības nometne''
Foto: Māris Greidāns, bk.lu.lv

Latvijas Universitātes basketbols sadarbībā ar ,,Prime Athlete Management’’ pirmssvētku nedēļas izskaņā rīkoja ,,BK LU Attīstības nometni’’, kas kopumā risinājās jau trešo gadu. Šogad nometnē LU basketbola sistēmas un īpaši uzaicinātu treneru pavadībā darbojās 28 perspektīvi Latvijas jaunie basketbolisti vecumā no 14 līdz 17 gadiem. Šī ir vienīgā attīstības nometne starpsezonā un tās norisi atbalsta Latvijas Basketbola savienība.

Divu dienu nometnes programma Elektrum Olimpiskajā centrā veidojās no 4 intensīviem treniņiem un 3 informatīvi izglītojošām lekcijām par jaunajiem sportistiem vitāli svarīgām lietām. Plašu priekštatu par veselību uzturu un profesionāla sportista dienas režīmu sniedza LU basketbola fiziskās sagatavotības treneris un fizioterapeits Ivars Ikstens, savukārt par basketbola karjeras attīstības iespējām dalījās basketbola aģents Raivis Ušackis un LU sporta centra direktors Uģis Bisenieks. Viena no saturiski interesi raisošākajām diskusijām izvērtās ar Latvijas nacionālās basketbola izlases spēlētāju Žani Peineru, kurš stāstīja par savu basketbola karjeras attīstības ceļu, izceļot LU basketbola sistēmas milzīgo lomu pašā sākuma posmā. 

Ne mazāk daudzpusīga treniņu programma jaunajiem spēlētājiem tika nodrošināta arī basketbola zālē. Nometnes galvenā trenera Edija Šlesera vadībā tika īpaši izveidota intensīvu treniņu programma, kurā ar spēlētājiem darbojās LU sistēmas treneri Guntis Endzels, Ivars Ikstens, Agris Sarkans un Sintija Priede, kā arī sportistiem bija iespēja darboties viena no Latvijas labākajiem treneriem Kārļa Muižnieka vadībā. Tāpat treniņprocesā basketbola zālē ar jaunajiem spēlētājiem darbojās Žanis Peiners.

Kopumā šogad nometnē piedalījās 28 spēlētāji no 13 sporta skolām, tai skaitā LU basketbola sistēmas komandas ‘’LU/BS Rīga’’spēlētāji. Zīmīgi, ka aicināto spēlētāju vidū nav tādi, kas ,,BK LU Attīstības nometnē’’ būtu piedalījušies iepriekš, līdz ar to iespējami plašākam jauno sportistu lokam sniedzot iespēju gūt vērtīgo pieredzi un zināšanas sekmīgākai attīstībai. 

Latvijas Universitātes basketbola sistēma saka lielu paldies nometnes atbalstītājiem. Šogad tās norises organizēšanā līdzdarbojās ,,Prime Athlete Management’’, kā arī atbalstu sniedza Latvijas Basketbola savienība. Kā nometnes tehniskais partneris jau otro gadu darbojās vadošais sporta preču veikals ,,Sportland’’, sarūpējot nometnes dalībniekiem vienotas treniņformas. Nometni atbalstīja arī Venden un Smiltenes piens.

Izmantotie resursi:
bk.lu.lv


Isufs Sanons spēlē pret "TalTech". Foto: BC Prometey
1

Latvijas un Igaunijas līgas pamatturnīrs noslēdzas ar "Prometey" uzvaru

Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas regulārās sezonas izskaņā Slobožanskes "Prometey" pārceltajā spēlē izbraukumā ar 104:81 sakāva "Tallinas Tehnoloģiju universitātes" komandu.
Džaizeks Lotijs. Foto: Mikus Kļaviņš
9

Toro 16+20, Lotijs ar sirēnlauzi ļauj VEF uzvarēt ''Avis Rapla'' Daugavpilī

Apvienotajā Latvijas - Igaunijas līgā šodien regulāro sezonu ar uzvaru pabeidza ''VEF Rīga'', kas, gandrīz izlaižot 16 punktu pārsvaru, tikai galotnē ar 80:78 apspēlēja ''Avis Rapla''. Uzvaras grozs pamatlaika pēdējā sekundē Džaizekam Lotijam, bet jaudīgs ''double-double'' Arnaldo Toro - 16 punkti un 20 bumbas zem groziem.
Toms Skuja ar bumbu. Foto: Andris Grīnbergs
13

"Rīgas Zeļļi" līdzvērtīgā cīņā tiek pie uzvaras pār BK "Liepāja"

Savu pamatturnīra noslēdzošo spēli "Pafbet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgā "Arēnā Rīga" aizvadīja "Rīgas Zeļļu" basketbolisti, kuri ar rezultātu 81:79 pēdējā minūtē nokārtoja panākumu pār "Liepājas" vienību. Tādējādi Jura Umbraško komanda regulāro sezonu pabeidza ar bilanci 18-12.