Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Jahovičs kļūst par direktoru "VEF Rīga" basketbola skolā

Jahovičs kļūst par direktoru "VEF Rīga" basketbola skolā
Gatis Jahovičs
Foto: vefriga.com

Basketbola skolas “VEF Rīga” direktora amatā apstiprināts trīskārtējais valsts čempions, bijušais “VEF Rīga” un valstsvienības spēlētājs Gatis Jahovičs, vēsta Latvijas galvaspilsētas kluba mājas lapa.

Skolas direktors Gatis Jahovičs: "Liels prieks atgriezties Vefiņa saimē! Savai profesionālā basketbolista karjerai esmu nolēmis likt punktu, bet esmu gandarīts, ka saikni ar basketbolu esmu saglabājis, pārkvalificējoties citā statusā un pievienojoties "VEF skolai". Darbošos, lai liktu lietā savu uzkrāto pieredzi un palīdzētu skolai un tās audzēkņiem pilnveidoties. Tāpat šādi ceru sniegt savu ieguldījumu arī kopējā Latvijas basketbola attīstībā."

“VEF Rīga” padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups: “Gatis Jahovičs ir augstākā līmeņa profesionālis - par viņa attieksmi pret darbu, pret basketbolu un mūsu organizāciju esam pārliecinājušies tajās vairāk nekā piecās sezonās, ko Gatis kā spēlētājs aizvadīja “VEF Rīga” sastāvā un palīdzēja klubam sasniegt gan pirmos nozīmīgos, gan atjaunotā VEF vēsturē augstākos panākums. Esam gandarīti, ka Gata pieredze un zināšanas par basketbolu tiks ieguldītas skolas audzēkņos un skolas attīstībā.”

Gatis Jahovičs bija pirmais Latvijas valstsvienības spēlētājs, kurš savulaik pievienojās “VEF Rīga” sastāvam. Savā klubu karjerā divus metrus garais uzbrucējs lielākoties pārstāvējis vadošos Rīgas klubus - "VEF Rīga", "ASK Rīga", "Skonto". Trīs gadus Jahovičs pavadīja ārzemēs, spēlējot vienā no pazīstamākajiem Polijas klubiem Vloclavekas "Anwil". Karjeras noslēdzošajā sezonā spēlēja arī "Barons/LDz" un "Liepāja/Triobet". Visilgāko laiku Jahovičs aizvadīja tieši "VEF Rīga", šajā laikā trīs reizes kļūstot par Latvijas čempionu. Gatis Jahovičs bija viens no dalībniekiem panākumiem bagātajā VEF 54.sezonā, par kuru uzņemta arī režisora Dzintara Deiberga dokumentālā filma.

Profesionālā basketbola skola “VEF Rīga” tika dibināta 2012.gada pavasarī, tās mērķis - nevis masveidība un sociālās funkcijas īstenošana, bet augstam līmenim atbilstoša spēlētāju audzināšana. Šo gadu laikā skola izveidojoties par vienu no labākajiem jauno spēlētāju attīstīšanas centriem Latvijas basketbolā. To pierāda fakts, ka regulāri "VEF skolas" audzēkņi ir starp vadošajiem spēlētājiem dažāda vecuma Latvijas jauniešu izlasēs.

Vairāki "VEF skolas" basketbolisti šobrīd jau nonākoši augsta līmeņa komandās gan Eiropā, gan ASV studentu basketbola NCAA līmenī. "VEF skolas" sistēmu izgājušo spēlētāju vidū ir tādi basketbolisti kā Rodions Kurucs ("Barcelona, Spānija), Anžejs Pasečņiks ("Gran Canaria", Spānija), Verners Kohs ("CAI Zaragoza", Spānija), Ervīns Mežnieks ("Boston College", ASV), Dāvis Geks ("VEF Rīga") un citi.

Arī šosezon "VEF skolai" ir sava komanda Latvijas Basketbola līgas II divīzijā, kur tiek uzrādīti labi rezultāti. Ar labām sekmēm "VEF skola" piedalās arī starptautiskajās spēlēs Eiropas Jauniešu basketbola līgā. "VEF skola" vairākas reizes piedalījusies jauniešu Eirolīgas turnīros, iepriekšējā sezonā arī tās finālturnīrā, kur startēja astoņas labākās junioru komandas no visas Eiropas. “VEF skolas” galvenais treneris šosezon ir Raimonds Feldmanis.

izmantotie resursi:
vefriga.com


, 2015-11-26 13:26, pirms 8 gadiem
Lai veicas Gatim! Interesanti, bet savas pēdējās karjeras spēles vairāki spēlētāji ir aizvadījuši Liepājā, kā Gatis Jahovičs, Ivars Timermanis, Renārs Zeltiņš... Labi spēlētāji, katrs ar savu dažādo karjeras turpināšanu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-11-26 13:30, pirms 8 gadiem
Vai tad Artūrs Šēnhofs nebija direktors? Atlaists?
, 2015-11-26 14:14, pirms 8 gadiem
Ja ir atbilstoša izglītība iegūta, kāpēc ne? Turklāt šādā veidā arī ātrāk tiks laukā no savām maksātnespējas problēmām!
, 2015-11-26 15:22, pirms 8 gadiem
Eh..Kāds špīlers bija skolas laikā,tāds punktu mašīna,tāds metiens..Trojkas lādēja vienu aiz otras.Bet pie večiem vairs ne miņas.
, 2015-11-26 15:55, pirms 8 gadiem
@chankers atlaida jo piedzeries atnaca uz darbu
, 2015-11-28 15:10, pirms 8 gadiem
To owennu: los idiotos prostoje - vai esi dzirdejis par tadu?
Isufs Sanons spēlē pret "TalTech". Foto: BC Prometey
1

Latvijas un Igaunijas līgas pamatturnīrs noslēdzas ar "Prometey" uzvaru

Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas regulārās sezonas izskaņā Slobožanskes "Prometey" pārceltajā spēlē izbraukumā ar 104:81 sakāva "Tallinas Tehnoloģiju universitātes" komandu.
Džaizeks Lotijs. Foto: Mikus Kļaviņš
9

Toro 16+20, Lotijs ar sirēnlauzi ļauj VEF uzvarēt ''Avis Rapla'' Daugavpilī

Apvienotajā Latvijas - Igaunijas līgā šodien regulāro sezonu ar uzvaru pabeidza ''VEF Rīga'', kas, gandrīz izlaižot 16 punktu pārsvaru, tikai galotnē ar 80:78 apspēlēja ''Avis Rapla''. Uzvaras grozs pamatlaika pēdējā sekundē Džaizekam Lotijam, bet jaudīgs ''double-double'' Arnaldo Toro - 16 punkti un 20 bumbas zem groziem.
Toms Skuja ar bumbu. Foto: Andris Grīnbergs
13

"Rīgas Zeļļi" līdzvērtīgā cīņā tiek pie uzvaras pār BK "Liepāja"

Savu pamatturnīra noslēdzošo spēli "Pafbet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgā "Arēnā Rīga" aizvadīja "Rīgas Zeļļu" basketbolisti, kuri ar rezultātu 81:79 pēdējā minūtē nokārtoja panākumu pār "Liepājas" vienību. Tādējādi Jura Umbraško komanda regulāro sezonu pabeidza ar bilanci 18-12.