Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

LBL2: "Buki" grauj Rēzekni un izcīna trešo uzvaru sezonā

LBL2: "Buki" grauj Rēzekni un izcīna trešo uzvaru sezonā
Ingars AIzpurs. Foto: basket.lv

"Ramirent" Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijā (LBL2) pie trešā panākuma sezonā sestdien tika čempioni "Gulbenes Buki", kas izbraukumā ar rezultātu 101:56 sagrāva "Ezerzemi/Rēzekni".

Vienubrīd spēles laikā gulbenieši guva 23 punktus pēc kārtas, noņemot visus jautājumus par komandu, kas šodien varēs atzīmēt uzvaru. "Buki" uzbrukumā izcīnīja tikpat bumbu, cik mājinieki aizsardzībā (14) un guva 14 punktus pēc otrajām iespējām. Viesi atdeva 31 rezultatīvu piespēli un guva 24 punktus pēc pretinieku kļūdām. Skanot spēles beigu sirēnai, tablo vēstīja 101:56.

Rezultatīvākais "bukiem" ar 19 punktiem bija Roberts Mednis, kuram arī sešas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles. 15 punktus un deviņas bumbas pie groziem pievienoja Jānis Dilevka, bet 14 punkti un četras bumbas Ingara Aizpura kontā.

Rēzeknei 15 punktus sameta 18 gadus vecais aizsargs Reinis Strankaļs, bet tikai 15 gadus vecais Kārlis Kristiāns Dundurs pievienoja 12 punktus un piecas rezultatīvas piespēles.

"Gulbenes Buki" izcīnījuši trīs uzvaras četrās spēlēs un pēc šīs dienas pacēlās uz otro vietu Austrumu konferencē, piekāpjoties vien jēkabpiliešiem (4-0). "Ezerzeme/Rēzekne" piedzīvoja savu ceturto neveiksmi tikpat aizvadītās spēlēs, noslēdzot tabulu.


, 2019-10-26 17:00, pirms 4 gadiem
Varēja arī pieminēt ka Jānos Antrops ir pievienojies Bukiem.
, 2019-10-26 21:01, pirms 4 gadiem
Ko Rēzekne dara LBL II?
, 2019-10-27 12:09, pirms 4 gadiem
balts rakstīja: Ko Rēzekne dara LBL II?
Man jautājums kur palicis Renārs Buldrs kurš bija viņu līderis?
Rodrigo Būmeisters. Foto: Mikus Kļaviņš
1

LBL pusfināls sāksies 25. aprīlī Rīgā, dienu vēlāk otras sērijas pirmā spēle Ventspilī

Latvijas Basketbola savienība (LBS) publicējusi Latvijas čempionāta pusfināla spēļu kalendāru. Kā pirmās laukumā dosies aktuālā valsts čempionvienība "VEF Rīga", kas jau ceturtdien sacentīsies ar garā ceturtdaļfināla sērijā ogrēniešus pieveikušo "Liepāju". Savukārt sērija starp "Ventspili" un debitantiem "Rīgas Zeļļiem" sāksies piektdien.
Kristaps Ķilps. Foto: Jānis Martels
40

45 vadības maiņas un Ķilpa 38 punkti: "Ogre" pirmoreiz kopš 2017. gada bez pusfināla

Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālā otro sezonu pēc kārtas piedalīsies "Liepāja", kura ceturtdaļfināla sērijas piektajā kaujā izbraukumā pagrinājumā uzveica (85:81) "Ogri". Ogrēnieši, skaitot pabeigtās sezonas, pēdējoreiz pusfinālu nesasniedza 2017. gadā.
''Prometey'' komanda pēc titula iegūšanas. Foto: Paf League
17

Klavelam 26 punkti, ''Prometey'' kļūst par divkārtējo LAT-EST čempioni

Šodien Igaunijas galvaspilsētā Tallinā par divkārtējo apvienotās Latvijas - Igaunijas basketbola līgas čempioni kļuva Ukrainas komanda ''Prometey'', kas sīvā cīņā ar 91:83 pārspēja ''Kalev''/''Cramo''. Par spēles varoni kļuva Puertoriko basketbolists Džians Klavels, kuram sezonas rezultatīvākā spēle - 26 punkti.