Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Top Gun" atlasē saldenieki līdz pēdējam metienam tur spriedzē izlases vīrus

Emils Ozerinskis

"Top Gun" atlasē saldenieki līdz pēdējam metienam tur spriedzē izlases vīrus
Rendijs Feikners. Foto: Sandijs Leicis/3x3Latvija

"Top Gun" 3x3 basketbola Latvijas čempionāta otrajā kvalifikācijas posmā Saldū vietējie basketbolisti tikai ar Agņa Čavara pēdējo sekunžu metienu piekāpās zem "Ķekavas" vārda spēlējošajiem Latvijas 3x3 izlases basketbolistiem.

Lai gan jau "Top Gun" pirmajā atlases posmā Ventspilī triumfēja "Saldus", garantējot vietu pamatturnīrā, mājinieki ar Matīsu Kulačkovski, Kārli Apsīti, Dāvi Gūtmani un Rendiju Feikneru ierindā piedalījās arī savā mājas turnīrā, priecējot basketbolu mīlošos Saldus fanus. Finālā saldeniekiem pretī stājās zem "Ķekavas" vārda spēlējošā Latvijas izlase - Nauris Miezis, Kārlis Lasmanis, Edgars Krūmiņš un Agnis Čavars. Saldus enerģiski iesāka finālmaču pret Latvijas vadošajiem spēlētājiem, iegūstot divu punktu pārsvaru. Spēlei ieejot mača otrajā pusē, Kulačkovskis caurgājienā guva grozu un izprovocēja pretiniekiem pārkāpumu normu. Kulačkovskis panāca kurzemniekiem labvēlīgo 12:7. Ķekava gan ar viltīgiem gājieniem provocēja mājiniekus uz pārkāpumiem, kas ļāva no soda līnijas izlīdzināt spēles rezultātu. Līdz pēdējām minūtēm risinājās saspringta spēle, tomēr pēdējais vārds piederēja "Ķekavai". Čavara trāpītais trejacis deva Latvijas pieredzējušajiem 3x3 basketbolistiem uzvaru ar 18:16.

Pusfinālā lielisks spēles sākums pret Latvijas vadošajiem 3x3 basketbolistiem padevās "Mārupei" ar Artūru Kramiņu, Elviju Frīdenbergu, Niku Višņevicu un Reini Otersonu ierindā. Mārupiešiem spēles vidū padevās izrāviens, panākot 10:6. Cerība uz turnīra lielāko sensāciju sabruka pēc Edgara Krūmiņa tālmetiena pāri pretinieku rokām. Piezīmju norma radīja pamatīgas priekšrocības "Ķekavai". Vēl vienu svarīgu trejaci pusfinālā iešāva Nauris Miezis, palīdzot "Ķekavai" uzvarēt 21:14. Otrai finālistei "Saldum" neradās grūtību pārvarēt pusfināla barjeru, sakaujot Latvuijas U18 izlasi ar 21:8.

Ceturtdaļfinālos zināmu pārsteigumu sagādāja grupās trešās vietas ieguvušās komandas, kuras izslēgšanas spēļu fāzē izslēdza otrās vietas ieguvējas. Attiecīgi "Mārupe" negaidīti pārliecinoši ar 21:12 izslēdza Ventspils posma trešās vietas ieguvējus "Kandava/Anzāģe" basketbolistus. Savukārt Latvijas U18 izlases kandidāti ar 21:17 saspringtā mača galotnē guva panākumu pār RSU. "Ķekava" un "Saldus" pirmajās svētdienas spēlēs tika galā ar attiecīgi "East-ball" un "Madonu".

Dāmu turnīrā atkal piedalījās četras komandas. Latvijas izlase nedaudz pamainīja savu sastāvu. Baibai Eglītei un Lienei Stalidzēnei Saldus posmā pievienojās Rūta Stiprā un Enija Ķīvīte. Tik viennozīmīgi kā Ventspils posmā Latvijas izlases spēlētājas pretī uzvarai nedevās. Pamatīgas grūtības pretiniecēm sagādāja "Saldus" basketbolistes, kuras pateicoties Anetes Blūmas tālmetieniem turējās cīņā ar izlašniecēm. Divas minūtes pirms mača beigām saldenieces atradās iedzinējos ar diviem punktiem, tomēr Latvijas izlases spēlētājas nosargāja vadību un tika pie uzvaras arī Saldus atlases posmā - 13:9. Finālā cienīgi nospēlējušās saldenieces ar Blūmu, Lauru Ceļapīteri, Alisi Bruzinsku un Dagni Apsīti kvalificējās "Top Gun" pamatturnīram. Grupu turnīrā savstarpējā spēlē mārupietes pieveica liepājnieces. Tādējādi arī "Mārupes" meitenes tika pie iespējas piedalīties pamatturnīrā.

"Top Gun" kvalifikācijas posmi

DatumsNorises vietaUzvarētāji (vīri)Finālisti (vīri)Uzvarētājas (dāmas)
18.-19. jūl.VentspilsSaldusJelgavaLatvijas izlase
25.-26. jūl.SaldusĶekavaSaldusLatvijas izlase
1.-2. aug.Rēzekne
15.-16. aug.Liepāja
22.-23. aug.Ogre
29.-30. aug.Jelgava

"Top Gun" Latvijas 3x3 basketbola čempionāta pamatturnīrs norisināsies sākot no septembra beigām, kad 26. un 27. septembrī Rīgā "Akropolē" tiks aizvadīts pirmais pamatturnīra posms. Tam sekos ikmēneša sacīkstes Latvijas reģionos. Finālposms atkal norisināsies Rīgā 22. un 23 maijā.

  -1 [+] [-]

, 2020-07-26 18:41, pirms 4 gadiem
Njā vietējos turnīrus knapi izceļ, veiksmi pasaules tūrē un atlasē

     [+] [-]

, 2020-07-26 20:04, pirms 4 gadiem
IAmJamesHarden rakstīja: Njā vietējos turnīrus knapi izceļ, veiksmi pasaules tūrē un atlasē
Šī Saldus komanda, pēc potenciāla varētu būt otrā izlase. Nedaudz patrenētos kopā, tad arī varētu pārliecinošāk nospēlēt. Bija jau tuvu uzvara, tik nepareizi lēmumi...

     [+] [-]

, 2020-07-27 13:34, pirms 4 gadiem
Naivie,bijāt gaidījuši ka kāds ļaus Saldum uzvarēt... Tad taču visas olimpiskās shēmas nojuks.Lai gan varēja,ja Gūtmanis nolaistos uz zemes un nemēģinātu tēlot vietējo zvaigzni. Par abiem tušņiem Krūmiņu un Čavaru tāpat bija skaidrs viedoklis,tad pēc šī turnīra arī Lasmanis savu pozitīvo tēlu vietējo līdzjutēju acīs zaudēja. Nezinu vai līdz olimpiādei izdosies to mītu noturēt ka esat labākā komanda Latvijā,pontos,jā,bet vai strītbolā? Ko tad darīs LBS un 3x3 amatpersonas? Saldū vēl staigāja kā pāvi. Vismaz pieļauju ka tā saucamo otro izlasi esat norakstījuši. Ko tālāk? Turaties,visiem līdzekļiem neļaujat šai sportā ienākt citiem. Ja nu Naurim jāmeklē darbs?

     [+] [-]

, 2020-07-27 14:59, pirms 4 gadiem
andis88 rakstīja: Naivie,bijāt gaidījuši ka kāds ļaus Saldum uzvarēt... Tad taču visas olimpiskās shēmas nojuks.Lai gan varēja,ja Gūtmanis nolaistos uz zemes un nemēģinātu tēlot vietējo zvaigzni. Par abiem tušņiem Krūmiņu un Čavaru tāpat bija skaidrs viedoklis,tad pēc šī turnīra arī Lasmanis savu pozitīvo tēlu vietējo līdzjutēju acīs zaudēja. Nezinu vai līdz olimpiādei izdosies to mītu noturēt ka esat labākā komanda Latvijā,pontos,jā,bet vai strītbolā? Ko tad darīs LBS un 3x3 amatpersonas? Saldū vēl staigāja kā pāvi. Vismaz pieļauju ka tā saucamo otro izlasi esat norakstījuši. Ko tālāk? Turaties,visiem līdzekļiem neļaujat šai sportā ienākt citiem. Ja nu Naurim jāmeklē darbs?
3x3 TOP GUN turnīra mērķis ir tieši palielināt konkurenci izlasei !
Tāpēc arī tiek aicinātas basketbola klubu komandas! Nevienu nevienu nenoraksta un nevienam nekas nav garantēts! Jau pusfinālā Ķekavai nācās saņemties pret Mērupi un finālā Salus tikai galotnē zaudējā.

     [+] [-]

, 2020-07-27 15:32, pirms 4 gadiem
Tad tas jau būtu iemesls pārskatīt olimpiskās A izlases dalībnieku sastāvu. Kādēļ naudu dot potenciālajiem neperspektīvajiem dalībniekiem,kuri pēc 2 gadu ilga profesionāla treniņprocesa knapi tiek galā ar puišiem,kuri amatieriski uzspēlē nedēļas nogalēs?

     [+] [-]

, 2020-07-27 15:39, pirms 4 gadiem
Un kādēļ ,tērēt lieki naudu ,un tieši viņus sūtīt uz pasaules kausu posmiem. Kad beigsim glorificēt bez perspektīvām esošos Čavaru Krūmiņu Šteinbergu Seņkānu Strēlnieku nu jau arī Lasmani(vienkārši neticu ka čalis ar tik tievām kājiņām var būt sportists)

     [+] [-]

, 2020-07-28 00:02, pirms 4 gadiem
andis88 rakstīja: Tad tas jau būtu iemesls pārskatīt olimpiskās A izlases dalībnieku sastāvu. Kādēļ naudu dot potenciālajiem neperspektīvajiem dalībniekiem,kuri pēc 2 gadu ilga profesionāla treniņprocesa knapi tiek galā ar puišiem,kuri amatieriski uzspēlē nedēļas nogalēs?
Tu Saldus komandas spēlētājus uzskati par amatiera līmeņa spēlētājiem? Paskaties kur katrs no viņiem spēlē ikdienā! Katrs trenējas 5-7 dienas nedēļā, to pašu arī par Mārupes čaļiem var teikt! Šajā līmenī jau vairs nav tik liela nozīme treniņiem, jo viņi visi trenējas vienlīdz bieži, nozīme ir niansēs spēles gaitā! Jebkurš jebkurā brīdī var "izšaut" vai pagrimt, īpaši 3x3 basketbolā! Neuzskatu, ka šajā izlasē nav potenciāls sasniegt olimpiādes medaļas, jo viņi ir pierādījuši uz ko ir spējīgi, tas nenozīmē, ka tagad viņi visiem "pārbrauks pāri" spēlējot Latvijas līgā!