Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

"Ventspils" pagarina līgumu ar rezultatīvāko spēlētāju Dīnu

"Ventspils" pagarina līgumu ar rezultatīvāko spēlētāju Dīnu
Villijs Dīns
Foto: bkventspils.lv

Deviņas reizes Latvijas Basketbola līgā uzvarējusī "Ventspils" komanda pagarinājusi līgumu uz vienu sezonu ar amerikāņu saspēles vadītāju Villiju Dīnu.

36 gadus vecais Villijs Dīns, kurš sezonu sāka Francijā, "Ventspilij" pievienojās 19. martā, un debijā pret "Liepāju/Triobet" viņš nodemonstrēja spožu sniegumu, gūstot 17 punktus, izcīnot sešas atlēkušās bumbas un izdarot piecas rezultatīvas piespēles.

Kopumā amerikāņu saspēles vadītājs Latvijas Basketbola līgā piedalījās 19 mačos. Ar 15,4 punktiem viņš kļuva par kurzemnieku rezultatīvāko spēlētāju. Tāpat Dīns bija labākais vēl virknē kategoriju - 4,9 rezultatīvās piespēles, 4,8 izprovocētās piezīmes, 1,9 pārķertās bumbas un 28:15 minūtes vidēji spēlē. Tiesa, Dīns, ar kuru līgums pagarināts uz vienu sezonu, bija līderis arī kļūdu kategorijā - 2,7 vidēji spēlē.

"Ar Dīnu esam vienojušies par sadarbību arī uz nākamo sezonu, taču līgumā ir iestrādāts punkts, kas ļauj to pārtraukt ātrāk," īsi pēc viņa pievienošanās sacīja "Ventspils" valdes priekšsēdētājs Ralfs Pleinics. Ņujorkā dzimušais saspēles vadītājs, kurš trīs reizes kļuvis par Bulgārijas čempionu un pieņēmis valsts pilsonību, uzvarējis arī Francijas (2011. gadā) un Itālijas (2014. gadā) čempionātos. Tāpat karjeras laikā viņš pārstāvējis arī Kauņas Žalgiri".

"Ventspilij", kas 2014. gadā devīto reizi kļuva par Latvijas čempioni, bet pagājušajā sezonā ierindojās trešajā vietā, ir līgumi ar vēl desmit basketbolistiem: Kristapu Janičenoku, Māri Gulbi, Arti Ati, Rihardu Lomažu, Andreju Gražuli, Aigaru Šķēli, Tomu Leimani, Edgaru Zeļoni, Čeiku Mbodžu un Māri Ziediņu.

Izmantotie resursi:
BK Ventspils


, 2016-07-26 18:17, pirms 8 gadiem
Kļūda
, 2016-07-26 18:56, pirms 8 gadiem
Lidz sezonas beigam nepaliks
, 2016-07-26 19:15, pirms 8 gadiem
Nevar saprast ar Dīnu, samērā nestabils priekš sava vecuma, kad grib tad noteikti var būt tik bīstams kad vienatnē sekmēt uzvaru, bet kad negrib... Leimanis + Dīns, būs interesants duets! Cerams pirmais daudz mācīsies!
, 2016-07-26 19:25, pirms 8 gadiem
Ļoti nestabils spēlētājs..var labi spēlēt,atdot piespēles,gūt punktus,bet arī kļūdas pieļaut tik cik pārējie kopā! Nesaprotu bk Ventspili,kāpēc tik ilgi uz viņu gaidīja un auklējās ar viņu,neredzu es šajā spēlētājā lielo vilcēju!
, 2016-07-26 19:25, pirms 8 gadiem
Ļoti nestabils spēlētājs..var labi spēlēt,atdot piespēles,gūt punktus,bet arī kļūdas pieļaut tik cik pārējie kopā! Nesaprotu bk Ventspili,kāpēc tik ilgi uz viņu gaidīja un auklējās ar viņu,neredzu es šajā spēlētājā lielo vilcēju!
, 2016-07-26 19:35, pirms 8 gadiem
Šo ziņu īsti nevar nokomentēt, nezinot visus apstākļus. Piemēram, ja ņem pa mazām naudām, tip "veterāna minimums" - tad izdevīgs darījums. Ja viņš būs dārgākais spēlētājs komandā, tad atkal pilnīgi garām.
, 2016-07-26 19:41, pirms 8 gadiem
BKV un VEF rūpējas par intrigu, pārējie- pārsvarā vēro ..
Slēpts komentārs: Lin#7
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-07-26 20:22, pirms 8 gadiem
Redneck rakstīja: Nu nezinu vai Dīns bija īstais, ko vajadzēja, jā ir pieredzējis un ar labu individuālo meistarību, bet pērnās sezonas spēlas atstāja iespaidu, ka ne visām spēlēm nopietni pieiet un reizēm vienkārši "peld" pa laukumu
Redneka klasika!
VEF noslēdz līgumu ar pieredzējušu spēlētāju - super, ņems uz pieredzi, palīdzēs jaunajiem (šajā gadījumā Lomažam ļoti palīdzēs pieredzējis kolēģis, kas daudz var iemācīt), būs kā treneris laukumā utt
Ven noslēdz līgumu ar pieredzējušu spēlētāju - slikti, vecs, nevelk, negrib spēlēt !
, 2016-07-26 20:27, pirms 8 gadiem
Da nu nafig to individuālistu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-07-26 20:56, pirms 8 gadiem
Redneck rakstīja: I.diot, iemācies lasīt un neizdomā lietas, ko neesmu teicis!!! Parādi manā komentārā, kur ir par Lomažu utt.
Pirmkārt, lūdzu, bez rupjībām un personīgiem apvainojumiem!
Otrkārt - par Lomažu tas ir mans komentārs. Es uzskatu, ka jaunam saspēlniekam pieredzējis kolēģis var ļoti daudz dot. Ja pareizi atceros, arī Tu domā līdzīgi, kad kaut kad sen rakstīji, ka Jakovičam VEFā pietrūkst pieredzējuša pleca savā pozīcijā, kas var pamācīt un dot kādus vērtīgus padomus gan spēlēs, gan treniņprocesā!
, 2016-07-26 21:23, pirms 8 gadiem
Redneck rakstīja: Nu nezinu vai Dīns bija īstais, ko vajadzēja, jā ir pieredzējis un ar labu individuālo meistarību, bet pērnās sezonas spēlas atstāja iespaidu, ka ne visām spēlēm nopietni pieiet un reizēm vienkārši "peld" pa laukumu
Vai īstais - laiks rādīs. Pavasarī viņš bija pēdējā brīža pirkums, ;nemts kā glābējzvans un tā arī spēlēja. Esot komandā no sagatavošanās posma sākuma, vieta un loma komandā noteikti tiks konkretizēta, un meistarību jau neatņemt - tā viņam ir. Tev nav info - ko Pleinics brauca skatīties uz U-20 čempi? Sākumā pieļāvu, ka Hāzneru (viņam tēvs ir ventspilnieks), varbūt Čavaru (tas gan jau redzēts dažādās formās), pēdējās spēlēs iekrita acīs Gūtmanis - saldenieks, turklāt pašreizējā momentā viņam pietiktu tikai ar treniņprocesu šādā kompānijā ar 3-5 minūtēm LBL. Vairāk tā kā tur nebija ko skatīt?!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-07-26 22:49, pirms 8 gadiem
Nu, stais krabis ekscentriskajam Pleinica kungam kluba kasi bus patuksojis krietni... Bet tas jau ir Ralfa&Aivara problemas. Meistarigs Dins ir noteikti, ja gribes, vares pilsetai bez ritdienas ari paritdienu sagadat...
, 2016-07-26 22:57, pirms 8 gadiem
Redneck rakstīja: Meistarība jau viņam laba ir, var teikt, ka pat ļoti laba un vēl pieredzīte klāt, tad bīstams spēlētājs ir, galvenais, lai nav Mičela variants...

Viens variants ir čavars, bet tur jau viņi cīnās ar VEF, bet par Hāzneru jau iepriekš bija baumas izskanējušas, kopumā, cik zinu, tad laikam BKV uz kādu mazo arī acis ir metuši no tās izlases
Čavars nebūs ne VEF, ne BKV, par viņu cīnās lielāki vaļi!
Dīnu šeit pareizi raksturo: pieredze un lielisks spēlētājs, ja spēlē ar attieksmi un komandas interesēs, bet tas notika pārāk reti! Laiks rādīs.
, 2016-07-27 00:26, pirms 8 gadiem
Cerams čempionu līgā viņam būs kartīga motivācija spēlēt! Jo kā zinam čalim 36 gados vēl kārtīgi iekšās ir
, 2016-07-27 08:39, pirms 8 gadiem
Akdies, Redneks mūs pametis?

Par Dinu jau pareizi pateikts - gribēs, spēlēs ļoti labi. Tiešām jācer, ka ČL būs nopietns izaicinājums.
, 2016-07-27 10:21, pirms 8 gadiem
Meistarīgs spēlētājs. Liels prieks, ka pagarināja.

Ļoti ceru, ka BKV paņems arī AŠ vecāko, būtu ideāls variants priekš ČL
Isufs Sanons spēlē pret "TalTech". Foto: BC Prometey
1

Latvijas un Igaunijas līgas pamatturnīrs noslēdzas ar "Prometey" uzvaru

Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas regulārās sezonas izskaņā Slobožanskes "Prometey" pārceltajā spēlē izbraukumā ar 104:81 sakāva "Tallinas Tehnoloģiju universitātes" komandu.
Džaizeks Lotijs. Foto: Mikus Kļaviņš
9

Toro 16+20, Lotijs ar sirēnlauzi ļauj VEF uzvarēt ''Avis Rapla'' Daugavpilī

Apvienotajā Latvijas - Igaunijas līgā šodien regulāro sezonu ar uzvaru pabeidza ''VEF Rīga'', kas, gandrīz izlaižot 16 punktu pārsvaru, tikai galotnē ar 80:78 apspēlēja ''Avis Rapla''. Uzvaras grozs pamatlaika pēdējā sekundē Džaizekam Lotijam, bet jaudīgs ''double-double'' Arnaldo Toro - 16 punkti un 20 bumbas zem groziem.
Toms Skuja ar bumbu. Foto: Andris Grīnbergs
13

"Rīgas Zeļļi" līdzvērtīgā cīņā tiek pie uzvaras pār BK "Liepāja"

Savu pamatturnīra noslēdzošo spēli "Pafbet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgā "Arēnā Rīga" aizvadīja "Rīgas Zeļļu" basketbolisti, kuri ar rezultātu 81:79 pēdējā minūtē nokārtoja panākumu pār "Liepājas" vienību. Tādējādi Jura Umbraško komanda regulāro sezonu pabeidza ar bilanci 18-12.