Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

"SilJa" menedžeris: "Tikām baroti ar solījumiem, tagad - nostādīti fakta priekšā..."

"SilJa" menedžeris: "Tikām baroti ar solījumiem, tagad - nostādīti fakta priekšā..."
Mārtiņš Gulbis un Jānis Voins. Foto: Toms Paipals / BK SilJa

"Pirms sezonas tika atsūtīts saraksts ar cilvēkiem, kas uz spēlēm drīkst nākt, neiegādājoties biļetes. Tie ir Jūrmalas domes deputāti un darbinieki – šo iespēju viņi sezonas garumā sekmīgi izmantoja. Pēc tīrākās sirdsapziņas nesām Jūrmalas vārdu un kā atalgojums tam – nesaņemtais finansējums. Tas tiek izdarīts ar atpakaļejošu datumu, ar cinisku attieksmi," portālam Sportacentrs.com sacīja ilggadējais "SilJa" (iepriekš "Jūrmala Betsafe") ģenerālmenedžeris Jānis Voins.

"Biedrībai "Jūrmalai un sportam" nekad nav bijušas garantijas, uz līguma pamata vai rakstiska apliecinājuma veidā, no Jūrmalas domes puses par finansējumu saņemšanu. Lēmums par finansējuma piešķiršanu tika iekļauts gadskārtējā pilsētas budžeta," situāciju skaidroja Voins. "Katra tekošā gada beigās biedrība pieteicās atbalsta programmai ‘’Par Jūrmalas pilsētas domes līdzfinansējuma piešķiršanu sporta organizāciju, to pārstāvēto komandu un individuālo sportistu atbalstam’’, uzrādot kopējās projekta izmaksas. Balstoties uz šo, konkrēta summa tika atvēlētā kārtējā budžetā. Uzskatījām Jūrmalas pilsētas domi par drošu un atbildīgu sadarbības partneri un neuzstājām uz garantijas apliecinājumu."

"2020. gada finansējumam biedrība pieteicās ierastajā kārtībā. Biedrība kā finansējumu saņēma kopējo summu 80 000 eiro pirmajā gada pusē, kas ir līdz basketbola sezonas beigām jeb maija mēnesim, un 60 000 eiro gada otrajā pusē, kas ir jaunās basketbola sezonas sākums. Pagājušā gada 11. februārī tika noslēgts līgums par līdzfinansējuma saņemšanu 80 000 eiro apmērā, un tas pilnībā tika izpildīts," notikumu secību atstāstīja Voins. "Savukārt, kad 26. augustā biedrība ierastajā kārtībā iesniedza dokumentāciju uz atlikušās summas saņemšanu 60 000 eiro apmērā, līguma noslēgšana tika noraidīta, pamatojot ar to, ka saskaņā ar "De minimis" atbalsta programmu tas nav iespējams."

"Pirmkārt, biedrībai "Jūrmalai un sportam" nav iespēju ietekmēt un plānot veidus, kādos pašvaldība atbalsta sabiedriskās organizācijas. Laicīgi zinājām par šādas problēmas rašanos un savlaicīgi aicinājām domes atbildīgās personas uz dialogu, lai izvairītos no situācijas ar "De minimis" un rastu alternatīvu veidu, kā pašvaldība spētu atbalstīt biedrību," turpināja Voins. "Ilglaicīgi nesaņēmām nekādu oficiālu informāciju par finansējuma piešķiršanu un 4. novembrī bijām spiesti vērsties ar oficiālu iesniegumu, kas tika adresēts Jūrmalas domes priekšsēdētāja vietniecei Ritai Sproģei, Jūrmalas domes priekšsēdētāja vietniekam Ņikitam Ņikiforovam un Jūrmalas domes Izpilddirektoram Edgaram Stobovam. Izskaidrojām situāciju un lūdzām reaģēt, informējot par finansējuma saņemšanas termiņiem. Oficiālu atbildi Jūrmalas dome sniedza šī gada 14. janvārī, pārkāpjot iesnieguma likumu (5. panta 3. punkts paredz atbildes sniegšanu ne vēlāk kā 30 dienu laikā). Pēc būtības atbilde tika saņemta 2020. gadā, kad 2019. gada budžets bija zaudējis savu aktualitāti. Pašvaldība neatrada iespējas, kā piešķirt finansējumu un nauda faktiski "pazuda". Jāpiezīmē, ka šajā laikā neviena no uzrunātajām amatpersonām nebija sasniedzama, lai tiktos un šo jautājumu risinātu."

"Zīmīgi atzīmēt, ka 12. decembrī komanda saņēma pašvaldības Jūrmalas Gada balvu sportā nominācijā "2019. gada komanda". Ceremonijas laikā pilsētas mērs Gatis Truksnis, uzrunājot komandas galveno treneri [Mārtiņu Gulbi] un kapteini [Uģi Pineti], apliecināja, ka jautājums par finansējuma piešķiršanu tiek risināts un komandas dalībnieki var neuztraukties. Tagad redzam, ka ticēt esošajai Jūrmalas domei nevar - viņu solījumi ir tukša skaņa," sacīja Voins.

"Jūrmalas dome šī gada budžetā atvēlēja standarta summu komandas atbalstam 140 000 eiro apmērā. Gada sākumā dome nāca ar iniciatīvu par profesionāla pakalpojuma iegādi no biedrības "Jūrmalai un sportam", ieguldot resursus sporta skolā jauno basketbolistu attīstībā. Piesaistot papildu speciālistus, spējām nodrošināt šo procesu. Piedalījāmies iepirkumā un, izpildot visus kvalitātes kritēriju, uzvarējām tajā. 5. februārī saņēmām lēmumu par uzvaru iepirkumā. Līguma sastādīšana bija Jūrmalas sporta skolas pienākums. Sazinoties ar sporta skolas direktoru, tikām informēti, ka līgums nodots uz saskaņošanu Jūrmalas domē. Kopš tā brīža atkārtoti vērsāmies pie sporta skolas un domes ar lūgumu informēt, kad ir iespējams parakstīt līgumu un uzsākt darbību. Atbildi neesam saņēmuši."

"21. februārī saņēmām informāciju no sporta skolas direktora, ka viņš saņēmis rīkojumu no Gata Trukšņa par to, ka iepirkums jāanulē un finanšu līdzekļiem jārod cits pielietojums. 6. martā tika saņemts oficiāls apliecinājums, ka iepirkums pārtraukts. 10. martā vērsāmies ar iesniegumu sniegt informāciju par vēstuli no Eiropas komisijas par finansējumu "De minimis" programmas ietvaros. Atbilde joprojām nav saņemta," norādīja Voins.

"Kluba vadība neskaitāmas reizes vērsusies pie domes priekšsēdētāja Gata Trukšņa, bet kopš septembra mēneša viņam nebija laiks tikties. Tāpat tikties ar kluba vadību kopš septembra nebija iespējams priekšsēdētāja vietniecei Ritai
Sproģei, deputātam Jānim Lediņam – cilvēkiem, kas bija uzņēmušies uzraudzīt sporta jautājumus Jūrmalā. Sākot ar 2019. gada septembri, kluba vadīta tika barota ar solījumiem, ka finansējums tuvākajā laikā tiks piešķirts. Tagad esam nostādīti fakta priekšā, ka finansējumu klubs nesaņems – tas tiek izdarīts čempionātam noslēdzoties.

"Gatis Truksnis, Rita Sproģe, Jānis Lediņš un citi domes pārstāvji, kas ir atbildīgi par šīs situācijas rašanos, nenoliedzami parāda savu nicinošo attieksmi un necieņu pret citu cilvēku ieguldīto darbu un laiku. Tai pat laikā klubam pirms sezonas tika atsūtīts saraksts ar cilvēkiem, kas uz spēlēm drīkst nākt, neiegādājoties biļetes. Tie ir Jūrmalas domes deputāti un darbinieki – šo iespēju viņi sezonas garumā sekmīgi izmantoja. Klubs pēc tīrākās sirdsapziņas visu sezonu nesa Jūrmalas vārdu un kā atalgojums tam – nesaņemtais atalgojums. Tas tiek izdarīts ar atpakaļejošu datumu, ar cinisku attieksmi."


, 2020-03-26 12:31, pirms 4 gadiem
rakstā pretruna - saka, ka nebija iespējams satikt Domes darbiniekus & deputātus, bet viņi tomēr visu sezonu nākuši uz spēlēm .. ?!

atkal pierādās, ka profesionālo sporta klubu nevar būvēt uz valsts & pašvaldības naudas.
ja privātais neredz vajadzību atbalstīt, tad tāds sports nav vajadzīgs, skarbi.

bet gan jau pirms nāk pašvaldības vēlēšanām atkal sāks finansēt
, 2020-03-26 12:49, pirms 4 gadiem
Es jau pie viena temata ierakstīju: šis ir lēmums no ZZS "augšas". Tur nav ne truksnis, ne BK J vadība vainīga. Jautājums, kāpēc ZZS augstākajā frontē izlēma vairs nemaksāt. To es nezinu.
, 2020-03-26 16:18, pirms 4 gadiem
Izklausās pēc kaut kādām shēmām.

Bija taču gandrīz pilna sezona, lai budžetu nopelnītu pašu spēkiem. Ar bukmeikeru komisijas maksu par vajadzīgajiem spēles sižetiem tomēr nepietika? Nu tad varēja paši kaut ko sakombinēt, Gulbis taču vecmeistars šajās lietās.
, 2020-03-26 17:16, pirms 4 gadiem
Pirms gada ķibele ar finansējumu Voinam vecākajam - trobele pa puspasauli, pēc nepilna gada Voinam junioram - atkal trobele pa puspasauli Vārgulīgs menedžments.
, 2020-03-26 17:54, pirms 4 gadiem
voinisms..
Gregs Vitingtons. Foto: Mikus Kļaviņš/VEF Rīga
17

Duelēšanos LBL pusfināla stadijā uzsāks čempione VEF un pārsteidzošā "Liepāja"

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas pusfināla kārta šovakar iesāksies ar spēli "Rimi" Olimpiskajā centrā, kur pulksten 19:00 sāksies sērija līdz tīrs uzvarām starp aktuālo valsts čempionvienību "VEF Rīga" un nedaudz pārsteidzoši pusfinālu sasniegušo "Liepāju". Spēles tiešraidi demonstrēs kanāls TV4.
Kristaps Ķilps. Foto: Jānis Martels
40

45 vadības maiņas un Ķilpa 38 punkti: "Ogre" pirmoreiz kopš 2017. gada bez pusfināla

Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālā otro sezonu pēc kārtas piedalīsies "Liepāja", kura ceturtdaļfināla sērijas piektajā kaujā izbraukumā pagrinājumā uzveica (85:81) "Ogri". Ogrēnieši, skaitot pabeigtās sezonas, pēdējoreiz pusfinālu nesasniedza 2017. gadā.
''Prometey'' komanda pēc titula iegūšanas. Foto: Paf League
17

Klavelam 26 punkti, ''Prometey'' kļūst par divkārtējo LAT-EST čempioni

Šodien Igaunijas galvaspilsētā Tallinā par divkārtējo apvienotās Latvijas - Igaunijas basketbola līgas čempioni kļuva Ukrainas komanda ''Prometey'', kas sīvā cīņā ar 91:83 pārspēja ''Kalev''/''Cramo''. Par spēles varoni kļuva Puertoriko basketbolists Džians Klavels, kuram sezonas rezultatīvākā spēle - 26 punkti.