Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Gailītis: "Klubu basketbols turas uz pusfanātiķu grupas pleciem"

Gailītis: "Klubu basketbols turas uz pusfanātiķu grupas pleciem"
Mārtiņš Gulbis, Jānis Gailītis, Guntis Endzels, Roberts Zeile, Kristaps Zeids. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Trešdien, 25. septembrī, tirdzniecības centrā "Domina" notika "Pafbet" Latvijas un Igaunijas līgas sezonas atklāšanas preses konference. Sportacentrs.com piedāvā iepazīties ar spēlētāju un treneru viedokļiem.

Mārtiņš Gulbis, “Jūrmala/Betsafe” galvenais treneris

“Latvijas un Igaunijas līga ir ļoti intriģējošs turnīrs. Jūrmalas mērķis – tikt astoņniekā. Lai to paveiktu, visiem jābūt veseliem. Īpatnēji, ka jāgatavojas spēlēt ar divu dažādu modeļu basketbola bumbām. Novēlu visiem veiksmi un jaunas ambīcijas.”

Jānis Gailītis, VEF galvenais treneris

“Paldies cilvēkiem, kuri palīdz basketbolam. Turamies uz pusfanātisku cilvēku grupas pleciem. Situācija nekļūst vieglāka. Šajā turnīrā čempione ir Ventspils. VEF centīsies par tādu kļūt. Aicinu visiem būt profesionāliem – audzināt spēlētājus, tiesnešus. Cerams, kādu dienu varēsim izveidot savu čempionātu. Mums nav jāspēlē ar igauņiem. Jābūt vīzijai spēlēt katrā lielākā Latvijas pilsētā.”

Kristaps Zeids, Liepājas galvenais treneris

“Līgā kā galvenais treneris strādāšu pirmo gadu. Pamatmērķis – cīnīties par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs. Sagatavošanās posms bija labs, infrastruktūra Liepājā – lieliska. Ideālā variantā gribētu līgā redzēt vairāk Latvijas komandu. Neraugoties uz to, turnīrā ir ļoti daudz konkurētspējīgu vienību. Ieteikums – jāuzlabo turnīra mājas lapa un statistikas pieejamība.”

Roberts Zeile, “Valmiera Glass/Vidzemes augstskola” galvenais treneris

“Liels prieks par līgas izveidi. Pret katru komandu jāspēlē divas, nevis četras reizes – pretinieki nepaspēj apnikt. Gribētos vēl nedaudz vairāk spēļu. Mērķi – izslēgšanas turnīrs abās līgās. Pērn tikām Latvijas “play-off “, netikām Latvijas-Igaunijas līgas astoņniekā. Valmierā par spēlēm ir liela interese.

Piekrītu kolēģim par mājas lapu – nepieciešams vairāk statistikas un informācijas. Gribu, lai turnīrā visas spēles notiktu ar viena modeļa basketbola bumbām. Gribētos, lai būtu mazāk atšķirību tiesāšanā Latvijā un Igaunijā.”

Guntis Endzels, Latvijas Universitātes galvenais treneris

“Centīsimies aizpildīt nišu ar jauno spēlētāju audzināšanu. Mūsu sistēmā ir divas komandas. Centīsimies celt vidējo līmeni. Tāpat kā pārējie, vēlamies iekļūt “play-off” spēlēs abās līgās.”

Edmunds Elksnis, “Valmiera Glass/ViA” spēlētājs

“Mērķis – “playoff” abos turnīros. Gribam aizvadīt labas spēles, neatdot nevienu centimetru. Basketbolu Valmierā mīl, taču vajag piesaistīt arī jaunus skatītājus. Esmu vecākais, man jāved komanda cīņā.”

Andrejs Šeļakovs, basketbola klubs “Liepāja”

“Liepājas mērķis ir uzlabot sniegumu katrā spēlē. Vēlos palīdzēt trenerim gan ģērbtuvē, gan laukumā.”

Jānis Blūms, VEF spēlētājs

“Latvijas-Igaunijas līga man ir jauns turnīrs. Kādreiz spēlēju Baltijas Basketbola līgā, bet pērn pārliecinājos, ka arī apvienotajā čempionātā ir labas spēles. Gribētu, lai nacionālais čempionāts kļūtu spēcīgāks – lai Latvijā būtu desmit, nevis piecas profesionālas komandas.

VEF jāuzvar abās līgās un Čempionu līgā jātiecas tikt nākamajā kārtā, lai cilvēki nāk uz basketbolu. Lai basketbols ir nacionālais sporta veids.”

Uģis Pinete, “Jūrmala/Betsafe” spēlētājs

“Komanda pārveidota, taču visiem ir vēlme pierādīt sevi un sasniegt augstākus mērķus. No pērnās sezonas palikusi rūgtuma sajūta, ka netikām Latvijas un Igaunijas līgas izslēgšanas spēlēs, bet Latvijā palikām bez medaļām. Gribam tikt “Final Four” un izcīnīt medaļu Latvijā.

Ieguvumi – jaunajā līgā satiekam vairāk komandu. Interesantāk spēlēt divus, nevis četrus apļus. Šajā modelī gatavošanās pret katru pretinieku ir citādāka un rūpīgāka.”


, 2019-09-25 18:17, pirms 5 gadiem
To pašu var teikt par spēlētājiem, paldies visiem, kuri grib spēlēt un notur vidus komandas atbilstošā līmenī!
, 2019-09-25 21:42, pirms 5 gadiem
Kopumā skumjšs skats ka gadu no gada piķis mazāks un kvalitāte krīt un visi mēģina sevi uzmundrināt ar skaistiem vārdiem ...
, 2019-09-25 22:10, pirms 5 gadiem
kuklitis rakstīja: Kopumā skumjšs skats ka gadu no gada piķis mazāks un kvalitāte krīt un visi mēģina sevi uzmundrināt ar skaistiem vārdiem ...
Šoreiz jau pasaka, ka fanātiķi vēl uztur klubu basketbolu, bet apšaubu, ka viņiem ir bezizmēra pacietība
Džaizeks Lotijs. Foto: Mikus Kļaviņš

Kauja pār Rīgu un ''Ventspils'' pret Tartu - sāksies apvienotās līgas ''play-off''

Šodien plkst. 14:00 ar spēli starp ''VEF Rīga'' un Rīgas ''Zeļļiem'' un 17:00 ar maču starp ''Ventspili'' un ''Tartu Ulikool'' startēs apvienotās Latvijas - Igaunijas basketbola līgas ceturtdaļfināla sērijas. Abas minētās spēles translēs portāls ''Sportacentrs.com'', VEF un ''Zeļļu'' mačam tiekot pārraidītam pilnībā arī kanālā TV4.
Isufs Sanons spēlē pret "TalTech". Foto: BC Prometey
1

Latvijas un Igaunijas līgas pamatturnīrs noslēdzas ar "Prometey" uzvaru

Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas regulārās sezonas izskaņā Slobožanskes "Prometey" pārceltajā spēlē izbraukumā ar 104:81 sakāva "Tallinas Tehnoloģiju universitātes" komandu.
Džaizeks Lotijs. Foto: Mikus Kļaviņš
9

Toro 16+20, Lotijs ar sirēnlauzi ļauj VEF uzvarēt ''Avis Rapla'' Daugavpilī

Apvienotajā Latvijas - Igaunijas līgā šodien regulāro sezonu ar uzvaru pabeidza ''VEF Rīga'', kas, gandrīz izlaižot 16 punktu pārsvaru, tikai galotnē ar 80:78 apspēlēja ''Avis Rapla''. Uzvaras grozs pamatlaika pēdējā sekundē Džaizekam Lotijam, bet jaudīgs ''double-double'' Arnaldo Toro - 16 punkti un 20 bumbas zem groziem.