Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Haralds Kārlis 27 gadu vecumā liek punktu spēlētāja karjerai

Haralds Kārlis 27 gadu vecumā liek punktu spēlētāja karjerai
Haralds Kārlis. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latviešu basketbolists Haralds Kārlis, kurš pagājušajā sezonā bija viens no labākajiem Latvijas čempionāta snaiperiem, pavēstījis, ka 27 gadu vecumā liek punktu profesionāla spēlētāja karjerai.

"Diemžēl šodien pienākusi diena, kad esmu nolēmis pielikt punktu savai basketbola karjerai. Savainojumi ir daļa no šī ceļojuma," savā "Instagram" kontā raksta Kārlis. "Basketbols man atvēris daudzas durvis. Esmu spēlējis šo spēli 20 gadus un man nekad neapnika. Esmu ļoti pateicīgs par to. Paldies komandas biedriem, treneriem, komandu personāliem, līdzjutējiem un visiem citiem, kas bijuši ar mani šajos gados."

Kārlis īpaši pateicies "Rīdzenes" sporta skolas trenerim Aigaram Brigmanim, "Ghetto Basket" līderim Raimondam Elbakjanam, jaunatnes izlašu treneriem Varim Krūmiņam un Jurim Petrovam, Kanāriju akadēmijas trenerim Robam Orelanam, "Seton Hall" universitātes treneriem Kevinam Vilardam un Stīvenam Sauersam, Latvijas valstsvienības bijušajam trenerim Ainaram Bagatskim, "Valmieras/Ordo" treneriem Aināram Zvirzgdziņam, Gatim Melderim, Robertam Štelmaheram un Uvim Helmanim, "Jūrmalas" trenerim Mārtiņam Gulbim.

27 gadus vecais Kārlis 2008. gadā uzspēlēja "Barona" rindās, bet no 2009. līdz 2011. gadam apguva basketbolu Kanāriju basketbola akadēmijā, bet no 2011. līdz 2015. gadam studēja un spēlēja Setonholas universitātē. Profesionāļa karjeru Haralds sāka 2015. gadā "Valmieras/Ordo" rindās, tiesa, 2016. gada sākumā saplēsa ceļgala krusteniskās saites. Pēc divām sezonām Valmierā Kārlis pagājušajā sezonā spēlēja "Jūrmalas" vienībā.

196 centimetrus garais Kārlis pagājušajā sezonā Latvijas čempionātā vidēji nepilnu 25 minūšu laikā guva 10,2 punktus, realizējot 45,9% trīspunktnieku (otrais labākais rādītājs līgā).

2016. gadā Kārlis kļuva par Latvijas čempionu, bet aizvadītajā sezonā izcīnīja Latvijas bronzu. Savukārt 2009. gadā Haralds bija Latvijas vicečempiones "Barona" sastāvā. 2007. gadā pārstāvēja Latvijas U16 izlasi, 2010. gadā bija Latvijas U20 izlases rindās, bet 2015. gadā Latvijas valstsvienības sastāvā piedalījās Eiropas čempionāta finālturnīrā Rīgā un Lillē.

View this post on Instagram

Unforrunatly but today is the day that i decide to put an end to my basketball carreer. Injuries are part of the jurney but it shouldnt be a bucket list full of checked boxes. Basketball took me places and opend so many doors to me. Been playing ball for over 20 years and it never got old. I am very thankful for that. Thanks to my teammates, coaches, staff, fans and everyone else who was involved with me in these years. - Riidzene, my very first coach Aigars Brigmanis - @ghettobasket Raimonds Elbakjans - @basketbols youth national teams u-16, u-20 coaches Juris Petrovs, Varis Krūmiņš - @cba_academy coach Rob Orellana - @shuathletics coach Kevin Willard and coach Stephen Sauers - @basketbols mens national team, coach Ainars Bagatskis - @valmieraordo coaches...A.Zvirgzdiņš, G.Melderis, R.Štelmahers, U.Helmanis - @bkjurmala coach M.Gulbis Will miss it.

A post shared by Haralds Karlis (@hara1dskar1is) on Sep 25, 2018 at 12:25am PDT


, 2018-09-25 12:04, pirms 6 gadiem
ohohoh, bēdīga ziņa, gaidu pievienojamies Jūrmalas treneru kolektīvam. Ps. Man viņš vispār izskatās pēc fizioterapeita vai fiziskās sagatavošanas trenera.
, 2018-09-25 12:19, pirms 6 gadiem
Potenciāls tomēr bija spēlēt labā līmenī, ļoti žēl..
, 2018-09-25 12:29, pirms 6 gadiem
Vai tas bija nepieciešams? Nezinu, bet īsti cīnītaji tā nedara. Tu vari izmērīt cilvēka prasmes, bet ne viņa sirdi. Andriņam tās laikam tomēr bija vairāk.
, 2018-09-25 12:30, pirms 6 gadiem
fredijs48 rakstīja: Potenciāls tomēr bija spēlēt labā līmenī, ļoti žēl..
Kādā labā līmenī? Domāju, Kārlis pats apzinājās, ka LBL ir viņa reālo spēju maksimums(jo īpaši pēc traumas), tāpēc arī nolēma beigt spēlēt un pievērsties kam citam. Tādam 20 gadniekam ir forši uzkapāt LBLā, taču cilvēkam ar labu izglītību un bez īpašām perspektīvām baigi kaut kur izsisties, labāk pabumbot amatieros un naudu pelnīt ar kaut ko nopietnāku. Veiksmi!
, 2018-09-25 13:07, pirms 6 gadiem
Hmm, tad jau Haralda brālis vairs tik bieži netiks pārtraukumu konkursos?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-09-25 13:34, pirms 6 gadiem
Emilio rakstīja: Kādā labā līmenī? Domāju, Kārlis pats apzinājās, ka LBL ir viņa reālo spēju maksimums(jo īpaši pēc traumas), tāpēc arī nolēma beigt spēlēt un pievērsties kam citam. Tādam 20 gadniekam ir forši uzkapāt LBLā, taču cilvēkam ar labu izglītību un bez īpašām perspektīvām baigi kaut kur izsisties, labāk pabumbot amatieros un naudu pelnīt ar kaut ko nopietnāku. Veiksmi!
Tu dzer jau nākamajā dienā pēc fātera aizbraukšanas!?
Pēc traumas pats redzi, ka LBL viņš bija top čalis! Pirms traumas nekādus mega sasniegumus nebija arī nogrāvis!? Tikšana izlasē varēja būt virsotne līdz šim! 27gados viss tikai sākas, izglītība kabatā un aidā! Katrā gadījumā, ja attieksme ir šitāda tad iet Klaves un Kuksika pēdās...
K burts varbūt pie vainas!?
Visvairāk besī tas, ka atvadās NEKĀ, kko patvirkšķina par traumām! (kas tad nokaitēja?) Jo izskatījās ļoti labi atkopies pēc trauma! Drīzāk galvu nespēj salikt kopā, lai atkal varētu "lidot"...
, 2018-09-25 14:50, pirms 6 gadiem
viedoklis rakstīja: Tu dzer jau nākamajā dienā pēc fātera aizbraukšanas!?
Pēc traumas pats redzi, ka LBL viņš bija top čalis! Pirms traumas nekādus mega sasniegumus nebija arī nogrāvis!? Tikšana izlasē varēja būt virsotne līdz šim! 27gados viss tikai sākas, izglītība kabatā un aidā! Katrā gadījumā, ja attieksme ir šitāda tad iet Klaves un Kuksika pēdās...
K burts varbūt pie vainas!?
Visvairāk besī tas, ka atvadās NEKĀ, kko patvirkšķina par traumām! (kas tad nokaitēja?) Jo izskatījās ļoti labi atkopies pēc trauma! Drīzāk galvu nespēj salikt kopā, lai atkal varētu "lidot"...
Kāds vēl LBL top čalis?! Tādi "LBL top čaļi" tagad brauc spēlēt uz Itālijas, Spānijas 3. līgu, bet Kārlim pat tas īsti nespīdēja...
Izlase? Jā, Bagijs viņu paņēma izlasē - tajā brīdī kā izlases 11., 12., spēlētājs, tīri teorētiski, viņš bija noderīgāks par konkurentiem, jo bija/ir foršs, inteliģents čalis, kurš labi iekļaujas mikroklimatā. Taču Izlasē viņš tika paņemts bez ambīcijām uz kaut kādu spēlēšanu. Vai atceries kāds bija viņa iznāciens? Tajā trash time, ko viņam, šķiet, pret Ukrainu pie +30 iedeva, likās, ka viņš vispār nesaprot ko dara - kaut kādas haotiskas darbības utt. Saprotu, satraukums, atbildība par 3 zvaigznēm uz krekla, taču, augsta līmeņa basketbolistiem tā parasti nav, ka iznāk laukumā un pazaudē galvu.
Bet par lēmumu - cepuri nost!
, 2018-09-25 14:50, pirms 6 gadiem
VoldinshGB rakstīja: Pirmo reizi par tadu dzirdu, tapec ne silts ne auksts. Viens amatieris mazak, liela breka nav jacel
Kādā miskastē jūs audzē.Tādi dīvaiņi kā tu, SC savairojušies ne pa jokam.
, 2018-09-25 15:11, pirms 6 gadiem
Jūrmalai sastāvs būs krietni pamainījies šosezon. Kuri prom? Kārlis, Žvīgurs, Krestiņins, Šeļakovs, Jonāts. Saulītis un Dilevka paliek?
, 2018-09-25 15:48, pirms 6 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Jūrmalai sastāvs būs krietni pamainījies šosezon. Kuri prom? Kārlis, Žvīgurs, Krestiņins, Šeļakovs, Jonāts. Saulītis un Dilevka paliek?
Abi uz LBL2, Saulītis Turībā, Dilevka Gulbenē
, 2018-09-25 16:09, pirms 6 gadiem
Pirmavots rakstīja: Abi uz LBL2, Saulītis Turībā, Dilevka Gulbenē
Paldies par info.
Bens Šungu ventspilnieku ielenkumā. Foto: Marita Brigitta Mones

Igaunijas galvaspilsētā "Ventspils" meklēs iespēju atgriezties apvienotās līgas finālā

Basketbola klubs "Ventspils" otrdienas vakarā aizvadīs trešo un izšķirošo spēli "Pafbet" Latvijas - Igaunijas apvienotās basketbola līgas pusfināla sērijā pret regulārās sezonas labāko turnīra komandu Tallinas "Kalev/Cramo". Kurzemnieku cīņu par iekļūšanu finālā varēs vērtēt kanāla TV4 skatītāji un portāla Sportacentrs.com apmeklētāji.
Rihards Zēbergs uzbrukumā pret Kristapu Ķilpu. Foto: Jānis Martels
1

"Ogre" lūkos nosargāt savu laukumu un atgūt sērijas vadības grožus

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas trešā ceturtdaļfināla spēle sērijā starp "Ogri" un "Liepāju" norisināsies "Arēnā Ogre" šovakar pulksten 19:00. Cīņu par sērijas iniciatīvas iegūšanu tiešraidē varēs lūkoties portāla Sportacentrs.com apmeklētāji.
Mārtiņš Meiers. Foto: Andris Grīnbergs
19

"Rīgas Zeļļi" atkal dominē DSN zālē un nonāk uzvaras attālumā no pusfināla

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas spēļu turnīrā viena panākuma atstatumā no pusfināla sasniegšanas nonākusi "Rīgas Zeļļu" vienība, kas ar 90:67 uzveica "Valmiera Glass/ViA" basketbolistus, sērijā panākot 2-1.