Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Zībarts: "Šis ir labākais laiks investēt savā izglītībā"

Andrejs Siliņš

Zībarts: "Šis ir labākais laiks investēt savā izglītībā"
Mārtiņš Zībarts
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

"Atteicos no šī piedāvājuma, jo domāju pievērsties doktora darba rakstīšanai," Mārtiņš Zībarts portālam Sportacentrs.com atklāj, kamdēļ atteicies no iespējas turpināt galvenā trenera darbu Latvijas basketbola vicečempionu rindās "Barons/LMT". Turpmāk Zībarts atkal veiks trenera asistenta darbu klubā.

Pagājušās sezonas vidū tiki iemests jau vārošā katlā, kļūstot par „Barons/LMT” galveno treneri, pie tam pirmo reizi biji tāda līmeņa vīriešu komandas galvenais treneris. Kā tagad atskaties uz šo laiku?
- Precīzi raksturoji situāciju, kādā kļuvu par "Barons" treneri. Esmu pateicīgs kluba vadībai par izrādīto ticību, ka varu šo darbu veikt un doto iespēju. Sākums bija ļoti smags. Situācija bija nestabila, arī sastāva izmaiņas turpinājās. Kluba vadībai ieteicu uzaicināt komandā Artūru Brūniņu un Mārtiņu Skirmantu. Mainot klubu Gustam, beidzot savu iespēju sagaidīja Abernetijs. Pats biju viņu sameklējis plašajā spēlētāju tirgu, tapēc ļoti labi zināju viņa spējas un biju pārliecināts, ka viņš tiks galā ar pirmā saspēles vadītāja pienākumiem, un mūsu sadarbība izvērtās ļoti veiksmīga. Un tā lēnām veidojās komanda, kas sezonas beigās spēlēja labu basketbolu un dāvāja skatītājiem vienu no aizraujošākajiem fināliem LBL vēsturē. Pirms play-off reti kurš ticēja mums un izteica prognozes, ka zaudēsim Liepājai ceturtdaļfinālā. Uzskatu, ka komandas panākums bija arī tas, ka mēs ne reizi nezaudējam nosacīti vājākām komandām, kā tas bija pirmajā sezonas pusē, kad piedzīvojām sagrāvi pret Liepāju, zaudējām "Nevežis", Valmierai. Arī gandrīz visi spēlētāji finālā parādīja sniegumu tuvu savu spēju robežai un daži pat aizvadīja savas labākās spēles pēdējos gados, piemēram, Mārtiņš Skirmants, Bērziņš.

Bija jāstrādā ar spēlētājiem, kuri izpelnījušies tusētāju slavu sabiedrības acīs – Šķēle, Bērziņš, Kravčenko... Vai režīms tika ievērots un vai neradās grūtības šī iemesla dēļ?
- Ārpus sporta zāles nevienu nekontrolējām, galvenais bija profesionāls darbs treniņos. Sākumā bija gadījums, kad klubs pielietoja kontraktā paredzētās soda sankcijas par treniņa kavējumu. Bet pēc tam šādi pārkāpumi neatkārtojās. Pats jau no pirmās dienas pārrunās ar Armandu un Kasparu uzsvēru viņu līderu lomu komandā. Kaspars vispār bija neaizvietojams spēlētājs mūsu komandā. Tādā situācija viņš līdz šim nebija bijis, un tas deva papildus stimulu sevi pierādīt laukumā un maksimālu darbu arī individuāli. Un ne velti Kaspars izpelnījās iespēju spēlēt vasaras līgā un tika pie kontrakta Spānijā. Nezinu, kas īsti notika izlasē, vai tā bija kompānijas ietekme, vai kas cits, bet tas noteikti var negatīvi ietekmēt Kaspara karjeru.

Bija runas, ka spēlētāji neesot bijuši mierā ar Muižnieka atlaišanas faktu. Ar kādām metodēm izdevās rast motivāciju spēlētājos turpināt iesākto darbu?
- Tādas runas neesmu dzirdējis, tas tad jāprasa spēlētājiem, vai tā bija. Pēc trenera atlaišanas un vairāku spēlētāju aizbraukšanas vairāki spēlētāji ieguva iespēju spēlēt un daudz vairāk kā iepriekš. Domāju, ka tas arī bija galvenais stimuls katram spēlētājam parādīt labāko sniegumu.

Kāds šobrīd ir tavs statuss „Baronā” un kāpēc tā?
- Šobrīd esmu mutiski vienojies ar kluba vadību, ka pildīšu asistenta pienākumus, galvenokārt uzmanību pievēršot spēļu un taktikas analīzei. Prezidents piedāvāja turpināt darbu galvenā trenera amatā, bet es atteicos no šī piedāvājuma, jo domāju pievērsties doktora darba rakstīšanai. Esmu nokārtojis doktora studiju programmas teorētiskos eksāmenus un tagad koncentrēšos darba izstrādei. Krīzes laikā noteikti labākais laiks investēt savā izglītībā un tam pievērsīšu arī lielāko uzmanību.

Saprotu, ka neesi īstais cilvēks, kam jautāt par komplektācijas darbu, bet kā treneris skatās uz to, ka burtiski nedēļu pirms sezonas sākuma komandai ir viens spēlētājs ar līgumu?
- Šeit noteikti ir vairāki gan objektīvi apstākļi, gan subjektīvi. Kavēšanās ar jautājuma izlemšanu par dalību BBL bija būtiskākais iemesls. Daudz potenciālo spēlētāju jau trenējas mēnesi trenera Tetera vadībā un ir pietiekoši labā fiziskā formā. Protams, komandas darbs vēl tā īsti nav sācies, un tas var atsaukties uz rezultātiem pirmajās spēlēs. Katram trenerim jau gribētos strādāt ar nokomplektētu komandu, bet tādi ir pašreizējie apstākļi.

Kādi ir šīs sezonas „Barona” mērķi?
- Par "Barons" mērķiem noteikti precīzāk pateiks preses konferencē kluba prezidents un ģenerālmenedžeris. Domāju, ka "Barons", tāpat kā iepriekš cīnīsies par uzvaru katrā spēlē un piedalīsies cīņā par zelta medaļām.

  -2 [+] [-]

, 2009-09-25 09:22, pirms 15 gadiem
Kurš būs galvenais?

  +7 [+] [-]

, 2009-09-25 09:27, pirms 15 gadiem
Zībarts paliek baronā uz pusslodzīti.

  +1 [+] [-]

, 2009-09-25 09:28, pirms 15 gadiem
Nu es nepiekrītu par to, ka Kravčenko izpelnijies Tusētāju statusu klubā!!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-09-25 09:37, pirms 15 gadiem
"Pirms play-off reti kurš ticēja mums un izteica prognozes, ka zaudēsim Liepājai ceturtdaļfinālā."

Nu un ka tad Skeles pazinojumi par to, ka ventinus ar cepurem nometas, ja reiz neviens neticeja, a?

  +6 [+] [-]

, 2009-09-25 09:47, pirms 15 gadiem
Tusē tik pat daudz cik pārējie dzērāji, tikai par vinu neraksta, jo nav interese dzeltanajiem - laikam nav gana salkans, un pa maz želejas matos
Fly James Fly#23 rakstīja: Nu es nepiekrītu par to, ka Kravčenko izpelnijies Tusētāju statusu klubā!!!!!

  +2 [+] [-]

, 2009-09-25 10:00, pirms 15 gadiem
Tātad galvenais būs Teteris un Zībarts asistents? Barons vismaz audzina arī jaunus trenerus, nevis kā ASK audzināja lietuviešiem jaunos trenerus.

  +8 [+] [-]

, 2009-09-25 10:16, pirms 15 gadiem
Es domāju ka ar Baronu viss būs kārtībā un būs reāli pretendenti uz zeltu Latvijā, ja protams komanda bez Helmaņa vienosies arī ar
Akseli Vairogu,
Māri Gulbi,
Rinaldu Sirsniņu,
Ediju Šleseru,
Raimondu Feldmani,
Artūru Brūniņu,
Ivaru Timermani,
Haraldu Kārli,
Rūdolfu Rozīti,
Mārtiņu Jaunzemu,
Raiti Grafu,
kuri aktīvi piedalās treniņos Tetera vadībā!

  +6 [+] [-]

, 2009-09-25 10:39, pirms 15 gadiem
barons nekur nepazudiis, zeel protams par uzmetienu no BBL puses, jo tas bija ljoti nesmuki, bet tas poh, taapat barons labaakie vienmeer, un pie kaajas kas tur speelee un kas trenee! Vieniigais privaatais basketbola klubs Latviijaa!

  -2 [+] [-]

, 2009-09-25 14:18, pirms 15 gadiem
wtf ? neuzvareesim Liepaaju ? Ak Dievs komandaa Skelem maksaaja vienam vairaak nekaa viss Lauvu budzets un sitaa pateikt, tas ir PSC

  -2 [+] [-]

, 2009-09-25 15:10, pirms 15 gadiem
Bija jāstrādā ar spēlētājiem, kuri izpelnījušies tusētāju slavu sabiedrības acīs – Šķēle, Bērziņš, Kravčenko... Kaadaa sakaaraa kravchenko?!

  +4 [+] [-]

, 2009-09-25 15:27, pirms 15 gadiem
Paldies Zībartam par pagājušo sezonu.

  +2 [+] [-]

, 2009-09-25 15:27, pirms 15 gadiem
Maz gan jūs par Kravčiku zinat

  -2 [+] [-]

, 2009-09-25 15:29, pirms 15 gadiem
Martins nav taads!Es vinu loti labi paziistu,vins ir riktiigu forsh chalis!

  +2 [+] [-]

, 2009-09-26 00:45, pirms 15 gadiem
kurkins rakstīja: Paldies Zībartam par pagājušo sezonu.
Labu komandu izveidoja un arī finālā spēlēja ļoti labi.

     [+] [-]

, 2009-09-29 10:50, pirms 15 gadiem
Man jau šķiet, ka Zībarts varbūt nav harizmātiska persona, bet viņš ir vienozīmīgi nenovērtēts treneris.. Bet gan jau pienāks arī viņa laiks.. Viņš ir gudrs un viltīgs..