Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Kristaps Dārgais: "Pagaidām būšu pēdējais "Kings of Air" karalis"

Kristaps Dārgais: "Pagaidām būšu pēdējais "Kings of Air" karalis"
Kristaps Dārgais 2019. gada 6. aprīlī "Saku Suurhall" Tallinā. Foto: BK Ogre

"Treneris pamainīja taktiku – izmantojām "step out", ātrāk pārgājām uzbrukumā. Plāns nostrādāja – visu spēli cīnījāmies kā līdzīgs ar līdzīgu," pēc LBL pusfināla trešās spēles pret VEF teica basketbola kluba "Ogre" kapteinis Kristaps Dārgais.

Spēlētāji pēc svilpes dodas uz laukuma malu – tribīnēs ir daudz Ogres līdzjutēju, kuri arvien biežāk redzami arī izbraukuma spēlēs. Dārgais pēc komandas sapulces atgriežas laukumā basām kājām un, nogūlies uz parketa, uz desmit minūtēm nokļūst Dāvja Feiknera prasmīgajās rokās. Pārdesmit metrus tālāk ar Kristapa kolēģiem strādā fizioterapeite Kristīne Plūme.

“Air Jumprava” aizvada līdz šim labāko sezonu basketbolā. Dārgais spēlē vairāk – izcīna visvairāk atlēkušo bumbu starp LBL latviešu spēlētājiem, biežāk gūst punktus. Viņa arsenāls kļuvis plašāks – spēlē pret VEF grozā lido divi Kristapa tālmetieni.

Ogrei šī bija jau desmitā “play-off” spēle un vēl novājinātā sastāvā. Vai šoreiz jutāt kolēģu trūkumu priekšējā līnijā?
Viktors (Iļjins) izdarīja ļoti labu darbu tieši aizsardzībā – palīdzēja savākt “rībaundus”, pasita bumbas, atbloķēja pretiniekus. Nezinu, cik daudz tas redzams statistikā, taču komandas biedri novērtēja viņa sniegumu.

Dzirdēju, ka Viktors nevarēja vairākas dienas trenēties – bija iespēja strādāt “5-pret-5”?
Tradicionālais pavasara vīruss pielavījās vēl pirms pusfināla sērijas sākuma. Šķiet, ka Viktors nevarēja trenēties pāris dienas, taču tā gadās visiem. Pēdējos treniņos viņš piedalījās. Bijām desmit gan nodarbībās, gan Rīgas cīkstiņā. Vajadzības gadījumā klāt var nākt jaunie čaļi.

Atgriežoties pie saspringtā grafika – pēc septiņu spēļu maratona pusfināla sākumā bijāt nosēdušies?
Teiktu, ka pusfināla pirmajā spēlē pietrūka Rinalds (Sirsniņš) – bija jāsaprot, kā spēlēt bez vadošā saspēles vadītāja. Edgars (Lasenbergs) vairāk tendēts uz uzbrukumu, lai gan pēdējās spēlēs parādīja, ka var būt lielisks orķestra vadītājs.

Otrkārt, aizsardzībā neizpildījām runāto. Daudz ieķērāmies blokos, iekritām “off-screen” (situācijās bez aizsega). Pret vājākām komandām to nejūt, taču VEFs spilgti parādīja mūsu vājās vietas. Trešajā spēlē treneris pamainīja taktiku – izmantojām “step out”, ātrāk pārgājām uzbrukumā.

Beigās ielaidām 90 punktus, nevis 105 un 100, kā ierasts. Plāns tādā ziņā nostrādāja – visu spēli cīnījāmies kā līdzīgs ar līdzīgu.

Visā sērijā veici kapteiņa panākumus. Kāds ir Riņa pienesums no malas?
Pirms sezonas, kapteiņa vēlēšanās, abi ieguvām vienādu balsu skaitu. Esmu izbraukuma spēļu kapteinis, Rinalds – mājas spēļu kapteinis. Abi esam kapteiņi. Rinalds darbojas tieši tāpat kā spēlēs – dod padomus, uzmundrina, palīdz komandas biedriem.

Rinalds laukumā parasti vairāk komunicē ar tiesnešiem. Man tas ir mazāk ierasti – trešajā spēlē pret VEF saņēmu pirmo tehnisko piezīmi. Šķiet, ka iepriekšējo reizi to dabūju, kad spēlēju “Baronā” pie Agra Galvanovska.

Pirms gada “play-off” spēlēs trāpīji daudzus metienus no distances, šogad vizuāli šķiet, ka met vēl biežāk. Trenera uzstādījums?
Visi zina, ka neesmu pats labākais metējs. Treneris uzticas, arī pats šosezon esmu daudz strādājis pie metiena. Epizodiski varu mest ļoti labi. Citreiz ar realizāciju klājas grūtāk, taču pamata nostādne ir – nebaidīties. Ja nedomāju par to, varu metienus labi realizēt. Drīkstu mest jebkurā brīdī.

Vēl viena sērija priekšā. Visticamāk, Jūrmala?
Visticamāk. Ceturtdiena būs brīva, tad sāksim gatavoties. Domāju, ka mentāli visi sāk gatavoties jau šodien. Zinām, pret ko jāspēlē, taču – nenovērtēsim Jūrmalu par zemu, arī pusfinālā vēl var sanākt visādi. Labi, stipri pretinieki – pret Jūrmalu izveidojies vietējais “rivalry”. Iesim un cīnīsimies!

”Kings of Air” konkurss un vasara – plāni jau zināmi?
Šogad “Kings of Air” nenotiks – pagaidām varu pasludināt sevi par pēdējo “Ghetto Basket” karali (smaida). Nezinu, kad konkurss atgriezīsies. Vasaras plāni top – konkursos noteikti startēšu. Fiziski jūtos ļoti labi – ir vēlme un gribēšana dankot! Pieci pret pieci basketbols ir kas cits – pirmsspēles iesildīšanās laikā pāris reizes ielieku no augšas, tas arī viss.

Neskaitot tevi, kuri cilvēki atbildīgi par tavu lielisko formu?
Pēdējo pusotru gadu darbojos kopā ar Ogres fiziskās sagatavotības treneri Dāvi Feikneru. Strādājām pērnvasar un šogad darīsim to pašu – viss izdodas. Pārmaiņas darbā nāk par labu. Pirms tam strādāju ar Ēriku Visocki, tagad ar Dāvi. Ejam uz priekšu un darbojamies.


, 2019-04-25 01:13, pirms 5 gadiem
Kāpēc nav interviju ar Kohu un Čavaru?
, 2019-04-26 21:55, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Kāpēc nav interviju ar Kohu un Čavaru?
Kāda mārrutka pēc gan tev to vajag? Pirmais vėl tikai lido augšup, otrais ir ieklemmējies kaut kur starp grīdu un griestiem, laikam jau tuvāk grīdai...
Linards Jaunzems. Foto: Dāvis Lejasmeiers
12

Latvijas basketbola klasikā dalīs apvienotās līgas bronzas godalgas

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas apvienotajā basketbola līgā piektdienas vakarā "Rimi" Olimpiskajā centrā (pulkst. 19:00) tiks aizvadīta turnīra priekšpēdējā sezonas spēle. Savstarpējo cīņu par bronzas godalgām aizvadīs "VEF Rīga" un "Ventspils" komandas. Tiešraide būs skatāma kanālā TV4.
Francis Lācis un Zigmārs Raimo (no kreisās). Foto: Rīgas Zeļļi
10

3x3 izlasē spēlējošie Lācis un Raimo šajā sezonā ''Zeļļos'' neatgriezīsies

Portālam ''Sportacentrs.com'' zināms, ka Rīgas ''Zeļļi'' atlikušo sezonu aizvadīs tādā sastāvā, kādā iesākuši Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas mačus. Lai arī 3x3 basketbola izlase jau ir nodrošinājusi vietu Parīzes olimpiskajās spēlēs, nedz Franča Lāča, nedz Zigmāra Raimo atgriešanās komandā šajā sezonā netiek sagaidīta.
Reinis Avotiņš. Foto: Ģirts Gertsons
4

"Liepājai" jāpanāk izlīdzinājums vai jāsāk kalt atvaļinājuma plāni

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas ceturtdaļfināla stadijā šovakar pulksten 19:00 tiks aizvadīta sērijas ceturtā spēle starp "Liepāju" un "Ogri". Liepājnieki centīsies pagarināt savu sezonu un panākt piekto spēli, kamēr ogrēnieši lūkos tikt pie pusfinālu atvedošā panākuma sērijā, kurā šobrīd ar 2-1 priekšā ir Ulda Švēdes komanda.