Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Ventspils Augstskola" zaudē "Mārupei" un noliek čempionu pilnvaras

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Ventspils Augstskola" zaudē "Mārupei" un noliek čempionu pilnvaras
Artūrs Kramiņš
Foto: Renārs Buivids

Šodien cīņu par otro čempiontitulu Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijā (LBL2) pēc kārtas noslēdza "Ventspils Augstskola". Izbraukumā "Mārupē" ventspilnieki piekāpās vietējai komandai ar rezultātu 60:81.

Vakar par pirmo LBL2 pusfinālisti kļuva "Ogre", bet šodien otro pusfinālistu savā starpā vajadzēja noskaidrot "Mārupei" un "Ventspils Augstskolai". Pēc uzvaras izbraukumā ventspilnieki bija tuvu tam, lai uzvarētu arī savā laukumā un turpinātu cīņu par otro titulu pēc kārtas, bet neveiksmīgi nospēlētā ceturtā ceturtdaļa lika Ventspils komandai atkal mērot ceļu uz Mārupi.

Izšķirošo spēli labāk iesāka mājinieki, kuri vispirms izvirzījās vadībā ar 9:5. VeA basketbolisti ātri atspēlējās, bet uzreiz sekoja jauns "Mārupes" izrāviens, rezultātam kļūstot 19:7. Pēdējās divās ar pusi minūtēs viesiem padevās pirmais nopietnais izrāviens, kas atgrieza tos spēlē - 14:19. Visu otro ceturtdaļu cīņa ritēja punkts punktā, nevienai no komandām nespējot būtiski izmainīt rezultāta starpību. Par vien punktu vairāk pamanījās gūt ventspilnieki, līdz ar ko komandas devās atpūtā pie rezultāta 35:31 "Mārupes" labā.

Otrajā puslaikā, bet jo īpaši trešajā ceturtdaļā, "Mārupei" izdevās nosvērt svaru kausus par labu sev un izcīnīt vietu LBL2 pusfinālā. Otrais puslaiks iesākās īpaši rezultatīvi, mājiniekiem palielinot rezultāta starpību līdz 15 punktiem (51:36). Uz brīdi ventspilnieki atspēlējās, bet tāpat noslēdza ceturtdaļu ar 14 punktu deficītu. Ceturtās ceturtdaļas pirmajās minūtēs "Mārupes" basketbolisti atlikušo mača daļu padarīja par formalitāti, galu galā izcīnot pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 81:60, liekot Ventspils komandai nolikt LBL2 čempionu pilnvaras.

"Mārupes" labā pa 24 punktiem guva Artūrs Kramiņš un Toms Straudovskis. VeA rindās ar 21 punktu atzīmējās Oskars Gorbants, bet 14 punkti Rihardam Stūrim.

LBL2, ceturtdaļfināls, 25. marts

"Mārupes SC" - "Ventspils Augstskola" 81:60 (19:14, 16:17, 27:17, 19:12)
"Mārupe": Kramiņš 24, Straudovskis 24, Metnieks 11 (11 ab), Seņkāns 9, Polis 6, Kalējs 3, Zemturis 2 (9 ab), Pāže 2, Staķavs (7 rezult. piesp.), Ramšs.
VeA: Gorbants 21, Stūris 14, Čavars 11 (7 ab), Lēmanis 8 (6 ab), Rozentāls 4, Šulcs 2 (9 ab), Prūsis, Mitenbergs, Dzērve, Piuss.

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība