Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Liepāja" un "Ogre" cīnīsies par atgriešanos uz uzvaru takas, "Kalev/Cramo" spēle Tallinā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Liepāja" un "Ogre" cīnīsies par atgriešanos uz uzvaru takas, "Kalev/Cramo" spēle Tallinā
Uģis Pinete. Foto: Ritvars Raits

"Pafbet" Latvijas un Igaunijas basketbola līgā šodien paredzēts aizvadīt divas spēles. "Liepāja" savā laukumā uzņems "Ogri", abām cenšoties atgūties pēc zaudējuma līgas pastarītēm. Otra spēle risināsies Tallinā, kur Roberta Štelmahera trenētā un Jāņa Kaufmaņa pārstāvētā "Kalev/Cramo" cīnīsies pret "Tartu Ülikool".

Uz "Liepājas" un "Ogres" dueļiem jau kādu laiku var raudzīties kā uz liepājnieku centieniem panākt ogrēniešus turnīra tabulā. "Liepāja" ar četru uzvaru sēriju spēja pietuvoties, bet tad piedzīvoja zaudējumu "Ogrei" un pirms nepilnas nedēļas arī "Valmiera Glass/ViA", kas nu jau liek atrasties trīs uzvaru attālumā no konkurentiem. Arī "Ogre", līdzīgi kā "Liepāja", aizvadījusi tikai vienu spēli februārī, pamanoties zaudēt "Latvijas Universitātei". Uzvara tajā mačā būtu pagarinājusi panākumu sēriju līdz sešām.

Abas komandas savā starpā līdz šim šosezon tikušās trīs reizes, visās uzvaru svinot "Ogrei". "Liepāju", kā vienu no parocīgākajiem pretiniekiem var saukt Uģis Pinete, kurš trīs spēlēs izcēlies ar vidēji gūtiem 17,7 punktiem. Pretējā nometnē labākais savstarpējos dueļos pamatā bijis Guntis Sīpoliņš, gūstot vidēji 14,7 punktus. "Ogres" viens no galvenajiem uzdevumiem spēlē būs neitralizēt "Liepājas" garos spēlētājus, kā arī neļaut no tālās distances iekarst Dāvim Gekam. Tikmēr liepājniekiem būs īpaši jāpiedomā pie aizsardzības perimetrā, jo "Ogrei" metēju netrūkst.

"Ogres" un "Liepājas" duelis sāksies plkst. 19:00, un to būs iespēja vērot Best4Sport TV kanālā.

Otra šodien paredzētā spēle risināsies Tallinā, kur viena no līgas favorītēm, Roberta Štelmahera trenētā Tallinas "Kalev/Cramo", uzņems "Tartu Ülikool" basketbolistus. "Kalev/Cramo" šomēnes aizvadījusi vienu spēli Latvijas un Igaunijas basketbola līgā, ar 78:60 pieveicot tieši "Tartu Ülikool", kam sekoja arī liela uzvara VTB līgā pār Maskavas CSKA. Spēlē pret Tartu komandu rezultatīvākais Tallinas komandas rindās bija Jānis Kaufmanis, kurš guva 15 punktus, bet pretinieku rindās ar 21 punktu atzīmējās Zviedrijas basketbolists Čārlzs Bārtons. Arī pirmajā abu komandu tikšanās reizē šosezon pārāki bija "Kalev/Cramo" basketbolisti, bet tad atzīmējās ar pamatīgu sagrāvi - 110:46.

Bija paredzams, ka "Kalev/Cramo" rindās šī spēle būs debija latviešu aizsargam Artūram Žagaram, bet Latvijas izlases rindās gūtā savainojuma dēļ, kā jau ziņots, Žagars nepievienojās Tallinas komandai un palika Spānijā. Tā nu Roberta Štelmahera trenētā "Kalev/Cramo" ar Jāni Kaufmani sastāvā plkst. 19:00 stāsies pretī "Tartu Ülikool", kas teju pirms trim nedēļām pārtrauca četru zaudējumu sēriju. Spēli varēs vērot Delfi.ee video platformā.

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas līga

VLatvijaU-Z%IgaunijaU-Z%
1.VEF Rīga17-289.5Kalev/Cramo11-284.6
2.Ventspils11-568.8Pärnu Sadam17-577.3
3.Ogre11-664.7Avis Rapla12-860.0
4.Liepāja8-850.0Rakvere Tarvas9-1047.4
5.Valmiera Glass/ViA4-1422.2TalTech8-1044.4
6.Latvijas Universitāte2-1810.0Tartu Ülikool7-1433.3
7.---Kalev/TLÜ3-1814.3

     [+] [-]

, 2021-02-25 18:35, pirms 3 gadiem
Oi, Ogrei pietiekumā Kuksiks! Šis taču tikko bija Rakvērē.