Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

"Kandava/Anzāģe" spraigā cīņā vēlreiz pieveic "Ventspils Augstskolu"

"Kandava/Anzāģe" spraigā cīņā vēlreiz pieveic "Ventspils Augstskolu"
Kristaps Gotfrīds. Foto: Jānis Jansons

"Ramirent" Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijas Rietumu grupā desmito uzvaru izcīnījusi "Kandava/Anzāģe". Kandavnieki lielāko daļu spēles bija iedzinējos izbraukumā pret "Ventspils Augstskolu", bet galu galā izcīnīja uzvaru ar rezultātu 87:84.

Rietumu grupā pirms pēdējām divām spēlēm ventspilnieki atrodas trešajā vietā, turpinot reālu cīņu par otro pozīciju, bet kandavnieki komfortabli ieņēmuši septīto pozīciju ar mazākām izredzēm pakāpties augstāk. Iepriekšējā abu komandu tikšanās reizē kandavnieki savā laukumā uzvarēja ar 81:78, bet "Ventspils Augstskola" alka gūt revanšu.

Spēli ļoti labi sāka "Ventspils Augstskola", kas ar Kristapa Ķilpa un Dāvida Vīksnes pūlēm veica 12:2 izrāvienu. Pēc tam Ķilps arī trieca bumbu grozā no augšas. Kandavniekiem izdevās atspēlēties un sadeldēt deficītu līdz četriem punktiem (10:14). Ventspilnieki uzreiz atbildēja ar jaunu septiņu punktu izrāvienu. Tuvojoties pirmās ceturtdaļas beigām Kristapam Gotfrīdam izdevās realizēt pāris metienus un nepieļaut lielāku mājinieku izrāvienu. Pēc 10 spēlētām minūtēm "Ventspils Augstskola" bija vadībā ar rezultātu 28:21.

Otrās ceturtdaļas ievadā mājinieki atjaunoja 10 punktu pārsvaru, bet viesi ātri vien to sadeldēja. Pēc Gotfrīda diviem precīzajiem tālmetieniem deficīts saruka līdz minimumam, bet izlīdzinājumu viesi nepanāca. Puslaika izskaņā nedaudz labāk nospēlēja ventspilnieki, dodoties atpūtā ar piecu punktu pārsvaru (46:41). Trešās ceturtdaļas pirmajā pusē komandas cīnījās līdzīgi un rezultatīvi. Ceturtdaļas vidū kandavniekiem izdevās veikt nelielu izrāvienu, Gotfrīdam ar precīzu tālmetienu izvirzot vadībā viesus (59:58). "Ventspils Augstskola" nepalika atbildi parādā, uzreiz atjaunojot nelielu pārsvaru. Pirms izšķirošās desmitminūtes rezultāts bija 66:61.

Ceturtās ceturtdaļas pirmajās divās minūtēs kandavnieki veica septiņu punktu izrāvienu, atkal uz brīdi pārņemot vadību (68:66). Ceturtdaļas otrajā pusē "Kandava/Anzāģe" basketbolistiem vajadzēja turpināt atspēlēt nelielu deficītu. Divas minūtes līdz pamatlaika beigām mājiniekiem bija četru punktu pārsvaru, bet nākamajā pus minūtē Jānis Zemels atjaunoja līdzsvaru uz tablo (82:82). Otrā laukuma galā Ķilps netrāpīja no distances, bet Zemels gan, izvirzot Kandavas komandu vadībā. Pēdējā minūtē kandavnieki noturēja niecīgo pārsvaru un izcīnīja uzvaru ar rezultātu 87:84.

Uzvarētāju labā 28 punktus guva Guntars Strāķis, bet 19 punkti Kristapa Gotfrīda kontā. "Ventspils Augstskolas" rindās ar 26 punktiem izcēlās Kristaps Ķilps, bet 23 iemeta Ričards Vitoļskis.

Ramirent LBL2, Rietumi, 25. februāris

"Ventspils Augstskola" - "Kandava/Anzāģe" 84:87 (28:21, 18:20, 20:20, 18:26)

"Ventspils Augstskola": Ķilps 26 (6 ab), Vitoļskis 23, Vīksne 15 (9 ab), Zernevics 6, Krūmiņš 4 (11 ab), Čudars 2 (9 ab), Čavars 2, Borherts 2, Punkstiņš 2, Lācis 1, Ozers 1.
"Kandava/Anzāģe": G.Strāķis 28 (6 ab, 4 pb), Gotfrīds 19, Savčenko 11 (14 ab, 6 rp), Zemels 10 (7 ab, 7 rp), Rozentāls 9, A.Strāķis 8, Zuze 2 (6 ab), Rudzītis.


Džaizeks Lotijs. Foto: Mikus Kļaviņš

Kauja pār Rīgu un ''Ventspils'' pret Tartu - sāksies apvienotās līgas ''play-off''

Šodien plkst. 14:00 ar spēli starp ''VEF Rīga'' un Rīgas ''Zeļļiem'' un 17:00 ar maču starp ''Ventspili'' un ''Tartu Ulikool'' startēs apvienotās Latvijas - Igaunijas basketbola līgas ceturtdaļfināla sērijas. Abas minētās spēles translēs portāls ''Sportacentrs.com'', VEF un ''Zeļļu'' mačam tiekot pārraidītam pilnībā arī kanālā TV4.
Isufs Sanons spēlē pret "TalTech". Foto: BC Prometey
1

Latvijas un Igaunijas līgas pamatturnīrs noslēdzas ar "Prometey" uzvaru

Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas regulārās sezonas izskaņā Slobožanskes "Prometey" pārceltajā spēlē izbraukumā ar 104:81 sakāva "Tallinas Tehnoloģiju universitātes" komandu.
Džaizeks Lotijs. Foto: Mikus Kļaviņš
9

Toro 16+20, Lotijs ar sirēnlauzi ļauj VEF uzvarēt ''Avis Rapla'' Daugavpilī

Apvienotajā Latvijas - Igaunijas līgā šodien regulāro sezonu ar uzvaru pabeidza ''VEF Rīga'', kas, gandrīz izlaižot 16 punktu pārsvaru, tikai galotnē ar 80:78 apspēlēja ''Avis Rapla''. Uzvaras grozs pamatlaika pēdējā sekundē Džaizekam Lotijam, bet jaudīgs ''double-double'' Arnaldo Toro - 16 punkti un 20 bumbas zem groziem.