Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

''Turība'' samet 113 punktus ''Jēkabpils-2'' grozā

Krišs Upenieks

''Turība'' samet 113 punktus ''Jēkabpils-2'' grozā
Elvis Endzels
Foto: bk.turiba.lv

Latvijas Basketbola līgas (LBL) 2. divīzijas regulārās sezonas ietvaros šajā vakarā aizvadītas divas spēles. Uzvaras šajos mačos svinēja Biznesa Augstskolas ''Turība'' un ''Valmiera Glass/ViA'' basketbolisti, kas attiecīgi pieveica ''Jēkabpils-2'' un Rīgas Stradiņa universitāti.

''Jēkabpils-2'' jau spēles pirmajā ceturtdaļā bija problēmas aizsardzībā, bet ar pietiekami labu uzbrukuma spēli izdevās saglabāt līdzīgāku cīņu (24:29). Arī otrajā ceturksnī mājinieki vēl turējās pretī, bet trešo nogriezni zaudēja ar 6:31, kad arī pilnībā tika izšķirts spēles liktenis. Pēdējās desmit minūtes ''Turība'' uzvarēja vēl ar 12 punktu pārsvaru un galarezultātā sagrāva pretiniekus ar 113:65.

''Turībai'' C grupā tā bija jau desmitā uzvara tikpat aizvadītajās spēlēs, kamēr jēkabpiliešiem sestais zaudējums. Arnis Ate bija rezultatīvākais ar 18 punktiem, 17 pievienoja Rihards Adiņš, bet pa 16 Elvis Endzels un Elvijs Mičulis. Dāvis Šteinarts bija labākais Jēkabpilij ar 19 punktiem. 15 punkti Edijam Stiebriņam.

''Valmiera Glass/ViA'' spējusi sagādāt pirmo zaudējumu deviņos mačos Rīgas Stradiņa universitātei, kas gan joprojām saglabā pirmo vietu B grupā. Otro ceturtdaļu mājinieki uzvarēja ar desmit punktu pārsvaru (21:11) un pārsvaru spēja noturēt, galarezultātā atstājot RSU uz 59 punktiem un izcīnot panākumu ar 67:59.

Uzvarētāju sastāvā pa 13 punktiem guva uzreiz trīs basketbolisti - Valters Vēveris, Oto Grīnbergs un Klāvs Dubults, kurš arī savāca 13 bumbas zem groziem. RSU sastāvā Kristaps Jurjāns izcēlās ar 17 punktiem, bet ierastais uzbrukuma līderis Rihards Ginters šoreiz apstājās pie 16 punktiem.

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība