Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Ilgvars Čevers

Veiksmīgs otrais puslaiks pret "Barons/LDz" palīdz "Jēkabpilij" izcīnīt otro uzvaru LBL

Veiksmīgs otrais puslaiks pret "Barons/LDz" palīdz "Jēkabpilij" izcīnīt otro uzvaru LBL
Tailers Larsons
Foto: bkjekabpils.lv

Šovakar "Aldaris" Latvijas Basketbola līgā (LBL) otro uzvaru izcīnīja BK "Jēkabpils", kas savā laukumā, pateicoties veiksmīgi aizvadītam otrajam puslaikam, ar rezultātu 70:55 pārspēja "Barons/LDz" vienību. Lielisks lūšu rindās bija Tailers Larsons, kura kontā 27 punkti, deviņas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles.

Abas komandas jauno LBL sezonu noteikti bija cerējušas uzsākt veiksmīgāk - jēkabpiliešiem aizvadītajās četrās spēlēs tikai viena izcīnīta uzvara pret LU, savukārt šī vakara viesiem "Barons/LDz" basketbolistiem tikpat panākumu piecos mačos (vienīgā uzvara arī pret LU studentiem). Laukuma saimnieku sastāvā vairs nav atrodams viens no līdzšinējiem līderiem Benzors Simonss, kā arī Džuliuss Brukss, kurš turpmāk pārstāvēs "Ogres/Kumho Tyre" krāsas. Rīdzenieki iepriekšējos mačus allaž aizvadījuši nepilnā sastāvā, bet šovakar pirmo reizi bija gaidāmas pilns, kaujai gatavs divpadsmitnieks, turklāt sastāvā atgriezīsies amerikānis Karls Hips, kurš noteikti pastiprinās "Barons/LDz" groza apakšā.

Abu vienību cīņa iesākās ar ātrām pārejām no aizsardzības uzbrukumā, taču mijās ar vairākiem neprecīziem un nesagatavotiem metieniem. Ceturtdaļas vidū mazrezultatīvais 6:6. Tuvojoties pirmā ceturkšņa beigām spēles temps nedaudz kritās, bet gūto punktu skaits abām vienībām vēl aizvien pieticīgs - 12:6 pēc pirmajām desmit minūtēm. Mājinieki realizēja vien 18% (3/16) no izmestajiem metieniem no spēles, viesi - 28% (4/14).

Otrajā ceturtdaļā komandas pamazām uzlaboja metienu precizitāti un rezultativitāti. Veiksmīgas minūtes aizvadīja vienīgais amerikānis BK "Jēkabpils" sastāvā Tailers Larsons, kurš nepilnās piecās minūtēs guva septiņus punktus, vienpersoniski neļaujot "Barons/LDz" iegūt nopietnu pārsvaru uz rezultāta tablo. 19. minūtē pēc Oskara Virša diviem punktiem ātrajā pretuzbrukumā Jēkabpils "lūšiem" jau +3 (22:19), bet skanot pirmā puslaika beigu sirēnai neizšķirts 23:23.

Trešās ceturtdaļas ievadā, pateicoties Larsona un kluba jaunieguvuma Ronalda Rutkauska pūliņiem, neliels izrāviens padevās jēkabpiliešiem (34:28), savukārt tuvojoties ceturkšņa noslēgumam septiņus punktus pēc kārtas guva otrs mājinieku komandas jaunieguvums Modestas Kumpis, un jau +9 (41:32). Līdz ar perioda beigu signālu vēlreiz precīzs bija Larsons, bet lūšu pārsvars jau pieklājīgs (44:32).

Ceturtajā ceturtdaļā abu komandu basketbolist beidzot sāka priecēt sanākušos skatītājus ar rezultatīvu, skaistu un aizraujošu cīņu. Lieliski mājinieku rindās turpināja spēlēt leģionāri Larsons, Kumpis un Rutkauskas. Sešas minūtes līdz pamatlaika beigām "Barons/LDz" spēja pietuvoties līdz -6 (47:53), taču jēkabpilieši pareizajā brīdī atbildēja ar 10:0 izrāvienu un noslēgumā varēja svinēt otro uzvaru šīs sezonas LBL turnīrā - 70:55.

"Aldaris" LBL, 24. oktobris

BK "Jēkabpils" - "Barons/LDz" 70:55 (6:12, 17:11, 21:9, 26:23)
BK "Jēkabpils": Larsons 27 (9 atl., 5 piesp.), Kumpis 13 (10 atl.), Rutkauskas 10 (9 atl.), Sirsniņš 7 (6 piesp.), Virsis 6, Silavs 6, Gūtmanis 1
"Barons/LDz": Hips 11, Zonne 10, Kolimons 8, Freimanis 8, Rolands 6, Dārgais 4, Ausējs 4, Nārķis 3, Mētra 1

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība


, 2015-10-24 18:56, pirms 9 gadiem
Buļa solārijs sit pušu Larsona ādas krāsu.
Bet, ja nopietni, cik Buļam maksā par Zonnes slavēšanu, intervēšanu utml? Vai man vienam tāds iespaids? Katrā ziņā no malas izskatās diezgan žēlīgi.
, 2015-10-24 19:02, pirms 9 gadiem
baisulis rakstīja: Buļa solārijs sit pušu Larsona ādas krāsu.
Bet, ja nopietni, cik Buļam maksā par Zonnes slavēšanu, intervēšanu utml? Vai man vienam tāds iespaids? Katrā ziņā no malas izskatās diezgan žēlīgi.
chill, Buļs šodien bija pietiekami kritisks pret Zonni, ka dažbrīd likās, ka varbūt vairāk nemaz nevajag. Paldies LMT, ka dod iespēju vērot DZ tiešraidē, jo Barons savas spēles tādā formātā nepiedāvā. Viens komentārs - varbūt nevajag "slēgt derības" studijā esošajiem, lai arī cik nenopietnas tās būtu, par spēles gala iznaķumu. Latvijā tas tā slikti izskatās. Visādi citādi, paldies Buļam un pārējiem.
, 2015-10-24 19:05, pirms 9 gadiem
Pēcspēles studijas eksperti- " Ja zonne būs tas kas var klūt par vienu no rezultatīvākajiem, tad šai komandai uzvaras nebūs", citāta beigas.

Paldies Dievam, ka Zonnem nav viņa vecuma brālis kas māk driblēt basketbola bumbu
, 2015-10-24 19:06, pirms 9 gadiem
Īpaši, nosaucot Zonni par vienu no labākajiem laukumā pēc pirmā puslaika ar 2 punktiem teju esot laukumā visas 20 min. Totally chill. LOL
sysonpyh Nr.2 rakstīja: chill, Buļs šodien bija pietiekami kritisks pret Zonni, ka dažbrīd likās, ka varbūt vairāk nemaz nevajag. Paldies LMT, ka dod iespēju vērot DZ tiešraidē, jo Barons savas spēles tādā formātā nepiedāvā. Viens komentārs - varbūt nevajag "slēgt derības" studijā esošajiem, lai arī cik nenopietnas tās būtu, par spēles gala iznaķumu. Latvijā tas tā slikti izskatās. Visādi citādi, paldies Buļam un pārējiem.
, 2015-10-24 19:13, pirms 9 gadiem
baisulis rakstīja: Īpaši, nosaucot Zonni par vienu no labākajiem laukumā pēc pirmā puslaika ar 2 punktiem teju esot laukumā visas 20 min. Totally chill. LOL
cherry picking..khmm.khmm..komentāri par metienu izvēli un nestabilitāti. Puslaika intervijā tika jautāts, kas viņam ar tiem metieniem, tāpat jautāja Cipijam par piespēļu kvalitāti.
, 2015-10-24 19:20, pirms 9 gadiem
Ko tur īsti jautāt? Zonnem nekad nav bijis stabils metiens un konstanti stabila piespēļu kvalitāte.
sysonpyh Nr.2 rakstīja: cherry picking..khmm.khmm..komentāri par metienu izvēli un nestabilitāti. Puslaika intervijā tika jautāts, kas viņam ar tiem metieniem, tāpat jautāja Cipijam par piespēļu kvalitāti.
, 2015-10-24 19:29, pirms 9 gadiem
Ja visa Latvija tagad balso par to, lai nebūtu jāpārgriež pulksteņi, tad, varbūt, varam sākt aptauju par to, lai klapē ciet Barons LDZ?
, 2015-10-24 19:30, pirms 9 gadiem
sysonpyh Nr.2 rakstīja: chill, Buļs šodien bija pietiekami kritisks pret Zonni, ka dažbrīd likās, ka varbūt vairāk nemaz nevajag. Paldies LMT, ka dod iespēju vērot DZ tiešraidē, jo Barons savas spēles tādā formātā nepiedāvā. Viens komentārs - varbūt nevajag "slēgt derības" studijā esošajiem, lai arī cik nenopietnas tās būtu, par spēles gala iznaķumu. Latvijā tas tā slikti izskatās. Visādi citādi, paldies Buļam un pārējiem.
Jā, skatoties Baronu, prātā atausa kāda 80-to gadu komēdija ar Pjēru Rišāru, saucās - "Rotaļlieta"... Neticās, ka visā šajā sistēmā, komandā, ir kāds laimīgs cilvēks, ieskaitot katra vārda galā piesaukto Dāvi...
, 2015-10-24 19:31, pirms 9 gadiem
Zonne iet par saspēli vai kas? Ko tas tēvs grib no viņa īsti uztaisīt? Pirmo numuru? Otro? Vai trešo?
Tēvs pats var atbildēt vai nevar? Liekas, ka puika pats nesaprot, kur nonācis.
, 2015-10-24 19:32, pirms 9 gadiem
Nekādā gadījumā!! Tāda odziņa Latvijas basketbolā!!
Jay91 rakstīja: Ja visa Latvija tagad balso par to, lai nebūtu jāpārgriež pulksteņi, tad, varbūt, varam sākt aptauju par to, lai klapē ciet Barons LDZ?
, 2015-10-24 19:38, pirms 9 gadiem
dīvaini, ka pēdējā laikā konstanti 10+ punkti Zonnem. neierasti
, 2015-10-24 19:51, pirms 9 gadiem
skaidrs jau, ka čalis, kas LBL pavadījis jau 4 gadus, spēlējot 30min vidēji spēlē, bet tik un tā spēj no stūra trāpīt pa vairoga malu, Eirolīgas spēlētājs nebūs. Neaug raksturs par cīņu par minūtēm uz laukuma, ja viss tāpat ir garantēts a priori.
, 2015-10-24 19:56, pirms 9 gadiem
Puslaikā intervija made my day, Buškevic u nepārsita, bet stabili sezonas līderis teikuma uzbūves veidošanā
, 2015-10-24 20:17, pirms 9 gadiem
Kas tur dīvains, komei jāstrādā uz puišeļa statistiku.
, 2015-10-24 21:31, pirms 9 gadiem
Ja, bedu ieleja taja bronzas komanda sosezon... Maina arzemniekus ka cimdus! Par baroniem uz sliedem vispar nav ko runat, tur lideris viennozomigi ir Zonne, kuru Galvanovskim jasagatavo NBA draftam. Tad nu Agris dara, ko var...
, 2015-10-25 19:18, pirms 9 gadiem
wolmar rakstīja: Ja, bedu ieleja taja bronzas komanda sosezon... Maina arzemniekus ka cimdus! Par baroniem uz sliedem vispar nav ko runat, tur lideris viennozomigi ir Zonne, kuru Galvanovskim jasagatavo NBA draftam. Tad nu Agris dara, ko var...
Ar amerikāņiem netrāpīja (izņemot Larsonu, ņemu savus sliktos vārdus atpakaļ kurus pasen izteicu), Leiši izskatās labi, viens atlētisks mazais, viens spēcīgs PF ar labu manieri bumbas zem groza vākt, kas Jēkabpilij bieži vien klibo

PAr Zonni runājot, viņu vajadzēja audzināt, kā otro nr. un labāk ļaut kļūt par līderi kādā LBL2 klubā, un tad nākt uz LBL. Bet nu papiņš jau zin lalbāk...
Rodrigo Būmeisters. Foto: Mikus Kļaviņš
1

LBL pusfināls sāksies 25. aprīlī Rīgā, dienu vēlāk otras sērijas pirmā spēle Ventspilī

Latvijas Basketbola savienība (LBS) publicējusi Latvijas čempionāta pusfināla spēļu kalendāru. Kā pirmās laukumā dosies aktuālā valsts čempionvienība "VEF Rīga", kas jau ceturtdien sacentīsies ar garā ceturtdaļfināla sērijā ogrēniešus pieveikušo "Liepāju". Savukārt sērija starp "Ventspili" un debitantiem "Rīgas Zeļļiem" sāksies piektdien.
Kristaps Ķilps. Foto: Jānis Martels
40

45 vadības maiņas un Ķilpa 38 punkti: "Ogre" pirmoreiz kopš 2017. gada bez pusfināla

Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālā otro sezonu pēc kārtas piedalīsies "Liepāja", kura ceturtdaļfināla sērijas piektajā kaujā izbraukumā pagrinājumā uzveica (85:81) "Ogri". Ogrēnieši, skaitot pabeigtās sezonas, pēdējoreiz pusfinālu nesasniedza 2017. gadā.
''Prometey'' komanda pēc titula iegūšanas. Foto: Paf League
17

Klavelam 26 punkti, ''Prometey'' kļūst par divkārtējo LAT-EST čempioni

Šodien Igaunijas galvaspilsētā Tallinā par divkārtējo apvienotās Latvijas - Igaunijas basketbola līgas čempioni kļuva Ukrainas komanda ''Prometey'', kas sīvā cīņā ar 91:83 pārspēja ''Kalev''/''Cramo''. Par spēles varoni kļuva Puertoriko basketbolists Džians Klavels, kuram sezonas rezultatīvākā spēle - 26 punkti.