Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

LU līderis Jaunzems sper nākamo soli un pievienojās "Ventspilij"

LU līderis Jaunzems sper nākamo soli un pievienojās "Ventspilij"
Linards Jaunzems. Foto: Māris Greidāns

Piecas sezonas "Latvijas Universitātes" rindās aizvadījušais Linards Jaunzems karjeru izvēlējies turpināt BK "Ventspils" sastāvā, atkal apvienojot spēkus ar galveno treneri Artūru Visocki-Rubeni, kura vadībā Jaunzems ienāca Latvijas basketbola augstākajā līgā.

23 gadus vecais un divus metrus garais spēka uzbrucēja pozīcijas spēlētājs Linards Jaunzems iepriekš aizvadījis četras produktīvas sezonas "Latvijas Universitātes" rindās, pēdējos divos gados būdams izteikt komandas uzbrukuma līderis. Jau pagājušās sezonas laikā basketbola apcirkņos klīda runas par "Ventspils" interesi attiecībā uz Jaunzemu un šajā starpsezonā pusēm izdevies vienoties par sadarbību uz divām sezonām.

Aizvadītajā sezonā "Latvijas Universitātes" rindās Jaunzems bija viens no Latvijas - Igaunijas apvienotās līgas produktīvākajiem spēlētājiem, vidēji mačā izceļoties ar 18,5 punktiem, 7,6 atlēkušajām bumbām un 1,8 pārtvertām pretinieku bumbām. Cīņu Latvijas čempionāta izslēgšanas spēlēs basketbolistam sabojāja savainojums ceturtdaļfināla pirmajā spēlē.

BK “Ventspils” ģenerālmenedžeris Ralfs Pleinics: “Noslēdzot vienošanos ar Linardu, ceram uz atlētiskumu gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Neapšaubāmi talantīgs basketbolists, kurš ir gatavs palīdzēt mūsu komandai palīdzēt sasniegt visaugstākos mērķus”.

Linarda Jaunzema komentārs: “Man ir liels prieks pievienoties Latvijas titulētākajam basketbola klubam un jāsaka, ka ir piepildījies viens no maniem bērnības sapņiem. Esot pavisam gados jaunam basketbolistam, es ļoti vēlējos kādreiz nokļūt šajā klubā. Sagaidu un esmu tam gatavs, ka būs jāspēlē basketbols pavisam citā līmenī, kā, piemēram, Basketbola Čempionu līgā. Trenējoties un spēlējot BK “Ventspils”, saskatu iespēju progresēt pašam kā basketbolistam, līdz ar to palīdzot arī savai komandai sasniegt pēc iespējas augstākus rezultātus. Pārrunājām savu lomu komandā ar galveno treneri Artūru Visocki-Rubeni, kurā treneris man ir paredzējis noteiktus uzdevumus, kas deva man vēl lielāku pārliecību par pievienošanos “Ventspils” klubam”.

Iecavā basketbola gaitas sākušais Linards Jaunzems pievienojas "Ventspils" sastāvam, kurā spēlēs Mārcis Vītols, Artūrs Grīnbergs, Jānis Kaufmanis, Kristaps Ķilps, Jānis Bērziņš, Dāvids Vīksne, Ronalds Zaķis, Klāvs Čavars, kā arī jaunie baltkrievu basketbolisti Deniss Vikenjevs un Vlads Mikuļskis.


, 2019-07-24 11:50, pirms 5 gadiem
Spēcīgi, bet jautājums, vai nepazudīs tur ?
, 2019-07-24 12:31, pirms 5 gadiem
D-Mob rakstīja: Spēcīgi, bet jautājums, vai nepazudīs tur ?
šosezon jau nu nevajadzētu, bet, protams, jārāda būs kaut nedaudz vairāk, nekā LU.
, 2019-07-24 12:45, pirms 5 gadiem
no sāna pēc Girgensona izskatās
, 2019-07-24 13:06, pirms 5 gadiem
Lūk, tas ir reāls spēks! Skarbs kapātājs zem groziem plus vēl rezultatīvs.
, 2019-07-24 13:37, pirms 5 gadiem
BKV normāls sastāvs veidojas ja izdosies vēl saglabāt Jakovču būtu labi.
, 2019-07-24 14:59, pirms 5 gadiem
Lai veicas
, 2019-07-24 17:01, pirms 5 gadiem
Jā, soļot tagad ir modē.
, 2019-07-24 17:06, pirms 5 gadiem
Bildē līdzīgs Lonzo Ball..
, 2019-07-24 19:02, pirms 5 gadiem
Puse ventīļu komanda no Valmieras audzēķniem sastāv. Vītols, Kauča, Vīksna, Bērziņš, .. + būs vēl kāds pārsteigums
, 2019-07-24 19:54, pirms 5 gadiem
sanmezgls rakstīja: Puse ventīļu komanda no Valmieras audzēķniem sastāv. Vītols, Kauča, Vīksna, Bērziņš, .. + būs vēl kāds pārsteigums
Iļjins domā pievienosies vai arī paliks Ogre?
, 2019-07-24 23:01, pirms 5 gadiem
Laikam Ogre šoreiz nebūs...
, 2019-07-25 09:42, pirms 5 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Iļjins domā pievienosies vai arī paliks Ogre?
Doma nav slikta, bet jāskatās citā virzienā
Pīdžejs Paipss aizsardzībā pret Renāru Birkānu. Foto: Dāvis Lejasmeiers
32

Viesspēlētāji nogremdē Ausēja centienus, Paipsa 25 punkti dod Vefiņam bronzu

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas apvienotās līgas bronzas spēlē Latvijas klasikā pie nebūt ne viegla panākuma tika "VEF Rīga" basketbolisti, kuri ar 84:76 spēja noturēt aiz sevis "Ventspils" vienību. Rīdziniekiem 25 punktus guva Pīdžejs Paipss.
Roberts Freimanis. Foto: Ģirts Gertsons
7

"Liepāja" iekarst no tālienes un panāk izšķirošo ceturtdaļfināla spēli

"Pafbet" Latvijas basketbola līgas ceturtdaļfinālā starp "Liepāju" un "Ogri" būs nepieciešama piektā spēle, kura pirmdien norisināsies "Ogrē". Pirmajā puslaikā, saberot grozā 11 no kopumā 15 izmestajiem tālmetieniem, "Liepāja" uzvarēja ar 99:73, tādējādi izlīdzinot sērijas rezultātu 2-2.
Francis Lācis un Zigmārs Raimo (no kreisās). Foto: Rīgas Zeļļi
16

3x3 izlasē spēlējošie Lācis un Raimo šajā sezonā ''Zeļļos'' neatgriezīsies

Portālam ''Sportacentrs.com'' zināms, ka Rīgas ''Zeļļi'' atlikušo sezonu aizvadīs tādā sastāvā, kādā iesākuši Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas mačus. Lai arī 3x3 basketbola izlase jau ir nodrošinājusi vietu Parīzes olimpiskajās spēlēs, nedz Franča Lāča, nedz Zigmāra Raimo atgriešanās komandā šajā sezonā netiek sagaidīta.