Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Edgars Jeromanovs: "Komandas ķīmija strādāja no pirmās dienas"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Edgars Jeromanovs: "Komandas ķīmija strādāja no pirmās dienas"
BK "Jūrmala": pirmā LBL bronza komandas vēsturē
Foto: BK Jūrmala

"Man bija daudz draugu, kuri sekoja basketbolam, taču paši spēles aktīvi neapmeklēja. Viņi kļuva par "atmosfēras kurinātājiem" katrā spēlē, fantastiski," izcīnot "Olybet" LBL bronzas medaļu, teica BK "Jūrmala" prezidents un saspēles vadītājs Edgars Jeromanovs.

Divas medaļas kaklā – sezonas mērķi sasniegti?
Grūti kaut ko piebilst. Domāju, ka komandas kodols izveidojās jau iepriekšējā sezonā. Uģis Pinete, Jānis Dilevka, Mārcis Saulītis. Arī Ervīns Jonāts, Ivars Žvīgurs un Artūrs Strēlnieks jau iepriekš spēlēja kopā ar mums – zinājām viens otru. Īpaši Artūrs – pēdējās divās spēlēs viņš bija monstrs. Komandas ķīmija strādāja no pirmās dienas.

Kā izskaidro pirmā puslaika notikumus? Komanda pārāk saspringa, jūtot medaļu tuvumu?
Galvā bija ārkārtīgi daudz domu. Nemainīga palika viena – jāturas pie trenera izvēlētā spēles plāna. Pirmajā puslaikā to izpildījām tikai nosacīti. Salauzām spēli ar aizsardzību, vēlāk sākām trāpīt brīvos metienus.

Sapratne bija izveidojusies, bet komanda sanāca kopā salīdzinoši vēlu. Vai sezonas gaitā bija kāds kritisks brīdis?
Savā ziņā katra diena bija kritiska, taču ar kopīgiem spēkiem to pārvarējām. Saņēmām atbalstu gan no faniem, gan cilvēkiem, kuri mums palīdzēja finansiāli. Milzīgs paldies viņiem par dāvāto iespēju. Esmu ļoti priecīgs un gandarīts par šo sezonu.

Kas ir Tava neredzamā fronte?
Viennozīmīgi, mana ģimene. Tā ir milzīga – sieva, bērni, mani un sievas vecāki. Man bija daudz draugu, kuri sekoja basketbolam, taču paši spēles nebija aktīvi neapmeklēja. Viņi kļuva par “atmosfēras kurinātājiem” katrā spēlē, fantastiski!

Jūrmalas Valsts ģimnāzijas zālei būtu jākļūst par pastāvīgu komandas mājvietu?
Tas nav šodien atbildams. Komandas ceļš šosezon bija garš, grūts un raibs, tai skaitā ar mājas spēļu aizvadīšanu dažādās zālēs. Vispirms jāievelk elpa un jāsaprot, kas noticis. Jāaptver, ko esam izdarījuši.

Andrejs Šeļakovs aizvadīja teicamas spēles. Kam lielāks nopelns viņa piesaistē – Tev vai trenerim?
Piesaistījām viņu ar domu par dominēšanu zem groza. Andrejs to izdarīja gan šodien, gan iepriekšējās spēlēs. Malacis!

Uģis Pinete, BK "Jūrmala" kapteinis

Pēc pusfināla sērijas pret VEF teici, ka svarīgākās spēles vēl priekšā. Bronzas sērijā 3-0!
Priecājos un lepojos par savu komandu. Par visiem džekiem – viņi parādīja, ka ir īsti veči. Komanda parādīja, ka var. Kā teicu iepriekš – LBL pusfinālā un Latvijas-Igaunijas zvaigžņu spēlē neparādījām visas mūsu kvalitātes. Bronzas sērijā visi saņēmās – cepuri nost!

Kāpēc pirmais puslaiks neizdevās?
Bijām sasaistīti. Kārtējo reizi pierādījās, ka medaļu tuvumā nevar par tām domāt. Komandas tādās situācijās bieži paklūp, ir “auzas”. Skaidrs, ka tas nosēdās arī mūsu zemapziņā.

Kluba prezidents Edgars Jeromanovs ir mierīgs cilvēks. Galvenais treneris Mārtiņš Gulbis – ļoti emocionāls. Vai viņi līdzsvaroja viens otru?
Viennozīmīgi. Nepazīstu nevienu citu tik mierīgu cilvēku kā Edgars Jeromanovs. Viņa mierīgums piezemē pat Mārtiņu Gulbi.

Cik daudz Tev nozīmē šis panākums?
Ārkārtīgi, nenormāli daudz. LBL spēlēju kādus septiņus gadus un šoreiz izdevies izcīnīt medaļu. Pēc visām neizmantotajām iespējām šī bronza ir zelta vērtē.