Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Štelmahers: "Pie manis spēlē VEF nevajadzīgi spēlētāji"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Štelmahers: "Pie manis spēlē VEF nevajadzīgi spēlētāji"
Roberts Štelmahers
Foto: BK Valmiera

"Redzēju daudz rīdzinieku, kuri par mums slimoja. Vēlos, lai tribīnes kļūtu vēl zaļākas un baltākas," finālsērijā izcīnot otro uzvaru, skatītājiem un spēlētājiem pateicās basketbola kluba "Valmiera/Ordo" galvenais treneris Roberts Štelmahers.

Akselis Vairogs, "Valmiera/Ordo" spēlētājs

"Patīkami, ka pēc 0-1 esam izcīnījuši divas uzvaras. Pusceļš! Stāvākais posms vēl priekšā, taču mums jātic, ka varam uzkāpt. Domāju, ka mēs katrs cenšamies pielikt – gan treneri, gan spēlētāji. Roberts Štelmahers šobrīd ir labāks treneris nekā Ventspils laikos.

Kur spēlē VEF? VTB līgā. Paskatieties, pret kādām komandām viņi spēlēja. Pretinieki ir pieraduši spēlēt augstā līmenī. Pirmajā spēlē tas mūs iegāza. Mums jāadaptējas spēlēt augstā līmenī. Ja nē, būs kā pirmajā spēlē."

Roberts Štelmahers, "Valmiera/ORDO" galvenais treneris

"Liels prieks par skatītāju atbalstu. Redzēju daudz rīdzinieku, kuri par mums slimoja. Aicinu viņus nākt arī rīt, lai tribīnes būtu vēl zaļākas un baltākas. Paldies spēlētājiem par lielo darba apjomu. Pateicoties viņiem, kontrolējām spēli, galotni ieskaitot.

Četras spēles piecās dienās ir normāls kalendārs. Divas spēles pēc kārtas vienā zālē ir normāli, nav jābraukā turp un atpakaļ, jātērē laiks pārbraucienos. Man nav, par ko žēloties. VEF ir spēcīgs sastāvs. Ja viņi ieņemtu pirmo vietu regulārajā sezonā vai uzvarētu Ventspili ar 3-0, pašreizējā situācijā nenonāktu.

Armands Šķēle ir profesionālis. Spēlētājs, kuru nav jāmotivē, tāpēc varu atļaut viņam darīt, ko viņš māk. Domāju, ka VEF un Valmieras sastāvi ir līdzvērtīgi. Viņiem ir VTB līgas sastāvs, seši ārzemnieki, tāpēc nav iemesla runāt, ka kādai no komandām būtu dziļāks sastāvs. Pie manis spēlē spēlētāji, kuri VEF bija nevajadzīgi."

Jānis Bērziņš, "VEF Rīga" spēlētājs

"Slikti sākām. Valmiera ieguva pārliecību, iemeta grūtus metienus, pāri rokām. Mēģinājām cīnīties līdzīgi, taču nospēlējām pārāk individuāli. Finālos ir smags grafiks, taču fiziski jūtamies diezgan normāli. Finālsērijas laikā ir sanācis runāt ar brāli (Valmieras ģenerālmenedžeri Mārtiņu Bērziņu), taču tas neko neietekmē."

Jānis Gailītis, "VEF Rīga" galvenais treneris

"Kārtējo reizi sākām neveiksmīgi un nokļuvām iedzinējos. Bijām nepatstāvīgi aizsardzībā, iedevām pretiniekiem vieglus metienus. Uzbrukumā izskatījāmies smagnēji, slikti kustējāmies bez bumbas. Zaudējām iniciatīvu un spēli.

Četras spēles piecās dienās? Mēs spēlējam, gatavojamies, par kalendāru nedomāju. Apkārt daudz ekspertu, lai viņi izlemj, kā pareizāk. Ne Mailss, ne Jakovičs nekur nav pazuduši. Abi veseli, gatavi spēlēt. Katra spēle ir savādāka, tāpēc viņiem vēl būs iespējas cīnīties finālsērijā."

1 2 64 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +14 [+] [-]

, 2016-05-24 22:39, pirms 8 gadiem
Štelmahers bravūrīgs palika, bet sava taisnība tur ir - ja VEF nepaliktu regulārajā sezonā trešie vai neatslābinātos pēc 2-0 pret Ventspili, teorētiski būtu vieglāk. izslēgšanas spēļu gaisotni tas padara vēl jo interesantāku!

  +9 [+] [-]

, 2016-05-24 22:41, pirms 8 gadiem
Štelmahers saka, ka foršs spēļu grafiks, Vefieši čīkst tikmēr

  +9 [+] [-]

, 2016-05-24 22:45, pirms 8 gadiem
Tas tik būtu jauki, ja pēc nākamā mača Štelmis tiešām varētu teikt - Sajūta kā mājās, paldies VEF!

  -1 [+] [-]

, 2016-05-24 22:45, pirms 8 gadiem
taspatspuisis rakstīja: Štelmahers saka, ka foršs spēļu grafiks, Vefieši čīkst tikmēr
Man gan šķiet, ka čīkst tikai ap basketbolu esošie, nevis tiešās personas (Valters, Kalniņš, Sporta Studijas eksperti, pseidožurnālisti). Ja nu vienīgi, lai iemidzinātu Valmieras komandu (šodien jau vienā taimautā Bērziņš kliedza "Viņiem ir grūtāk par mums! Viņiem ir grūtāk!").
Komandām nav laika domāt par kaut kādu nogurumu. Cik ir atlicis pēc garās sezonas, tik tiek atdots katrā epizodē.
Turklāt, kalendārs bija zināms jau pirms sezonas. Ja tiešām ir problēmas ar grafiku, tad pie vainas ir tikai un vienīgi treneri un fizsagtrens.

  +4 [+] [-]

, 2016-05-24 23:01, pirms 8 gadiem
Stelmahers slikts treneris? Nedomaju viss...

     [+] [-]

, 2016-05-24 23:06, pirms 8 gadiem
Štelmahers ir 2.labākais Latvijas treneris aiz Bagija, tas ir fakts, to pierāda viņa darbi

  +2 [+] [-]

, 2016-05-24 23:07, pirms 8 gadiem
atļaušos dubultot - arī Ventspilij nevajadzīgi spēlētaji
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-05-25 00:34, pirms 8 gadiem
Kaufmanis,Iļjins VEF komandā speleja kaa miikstie un baidiijas vislaik. Vispar VEF liimenis abiem ir pa augstu,talak par LV nekad ar neizsitiisies.

  +1 [+] [-]

, 2016-05-25 03:44, pirms 8 gadiem
Ka tik Štelmahers nesapriecājas pirms laika...

  +8 [+] [-]

, 2016-05-25 06:18, pirms 8 gadiem
W W E rakstīja: Kaufmanis,Iļjins VEF komandā speleja kaa miikstie un baidiijas vislaik. Vispar VEF liimenis abiem ir pa augstu,talak par LV nekad ar neizsitiisies.
Kaufmanis joprojām progresē, vienkārši VEF`a komandas filozofija ir nopirkt uz vakanto vietu divus bostikus, nevis strādāt ar perspektīvu latvieti.

Iļjinam karjera tiešām uz leju aizgājusi, taču viņš bija VEF pamatcentrs EIrolīgas kvalifikācijas turnīrā
Vēl jau ir A.Bērziņš, Šķēle jaunākais. Tad vēl vecākais Šķēle, Vairogs, Mitčels un Laksa no Ventspils.
Labā ziņa ir tāda, ka "izbrāķētajiem" mēdz būt augsta motivācija!

 +14 [+] [-]

, 2016-05-25 06:55, pirms 8 gadiem
cobham rakstīja: Štelmahers ir 2.labākais Latvijas treneris aiz Bagija, tas ir fakts, to pierāda viņa darbi
Latvijā šobrīd ir daudz labu treneru un tas ļoti priecē! Taču nav vajadzības taisīt kaut kādus rangus, tas ir muļķīgi, daudz ko nosaka komandas komplektācija. Ko Bagijs izdarītu ar LU pašreizējā komlektācijā? Cik labu komandu ar mazu budžetu izveidoja Gulbis Jelgavā! Savukārt Štelmahers pagājušogad mocījās Venstpilī... Jauki, ka viņš ir zirgā un sper soli uz priekšu savā trenera attīstībā, taču jānovērtē ar kādu dziļu sastāvu viņš rīkojas un tas ir komandas vadības nopelns.

 +11 [+] [-]

, 2016-05-25 07:00, pirms 8 gadiem
VEFs perk smitus, mailzus un makdauelus. Ja ta troika nebutu dazados laikos Riga ievazata, varetu teikt, ka Jaunups uzkeries uz Sale, kur parastais lozungs - nem 3, maksa par 2. Tiem puikam visiem vieta LBL2!

 +10 [+] [-]

, 2016-05-25 07:17, pirms 8 gadiem
kepka96 rakstīja: Kuru tad no tiem spēlētājiem VEF patrieca? Vienīgais kas tur nebija vajadzīgs, tas ir Pepeļņica paņemtais & patriektais Mitchel.
Bērziņš, tad vēl Škēle vecākais gribēja uz VEF, bet neņēma dēļ "imidža" (reāls sviests, zinot kāds imidžs VEF ir šobrīd), nemācēja izmantot arī citus, pa īstam paši nav attīstījuši nevienu LV spēlētāju (Meiers var pateikties Bagijam, nevis VEF), Boņa karjeru ir gandrīz norakuši, Jakoviņš ir totāli regresējis. lai, ka Pasečņiks un Kurucs aizmuka. Šo varētu turpināt.

  +5 [+] [-]

, 2016-05-25 07:27, pirms 8 gadiem
xZ rakstīja: Bērziņš, tad vēl Škēle vecākais gribēja uz VEF, bet neņēma dēļ "imidža" (reāls sviests, zinot kāds imidžs VEF ir šobrīd), nemācēja izmantot arī citus, pa īstam paši nav attīstījuši nevienu LV spēlētāju (Meiers var pateikties Bagijam, nevis VEF), Boņa karjeru ir gandrīz norakuši, Jakoviņš ir totāli regresējis. lai, ka Pasečņiks un Kurucs aizmuka. Šo varētu turpināt.
Kā sirdī vienmēr esošam VEF vārda fanam, man ir absolūti jāpiekrīt. Šobrīd redzam cik strauji attīstās Geks, ja viņam ļauj spēlēt un just, ka viņš ir svarīgs šai komandai. Paskaties ar kādu pārliecību lādē, kā viņš krampē aizsardzībā. Prieks skatīties, bet tas ir atkal tikai tāpēc, ka ir piespiedu kārtā jāspēlē. Tā savulaik izauga abi Bertāni ASK laikā, savā ziņā arī Timma, kad ASK gāja uz bankrotu un nebija kas spēlē un starta pieciniekā pret Žalgiri, Rytas laida toreiz ļoti jauno Timmu no ASK juniors, 16 gadīgo Dāvi Bertānu un pa 38 minūtēm spēlēja 19 gadīgais Dairis. Lūk, kas no šiem puikām tagad ir sanācis, stabili izlases spēlētāji spēlējot augstā Eiropas līmenī. bet to jau Latvijas klubi nesaprot, tikai piespiedu kārtā....labāk tiešām sezonas laikā 10 reizes izlaist cauri dažādus lētus importus, kā paņemt 17 gadīgo perspektīvo kaut no VEF skolas un strādāt ar viņu. Ne tikai dot iespēju, bet veidot ap viņiem komandu, likt sajust, ka viņi ir kluba nākotne utt....

  +5 [+] [-]

, 2016-05-25 07:47, pirms 8 gadiem
RESNAIS PUTNIŅŠ VASARĀ PIKOJAS rakstīja: Kā sirdī vienmēr esošam VEF vārda fanam, man ir absolūti jāpiekrīt. Šobrīd redzam cik strauji attīstās Geks, ja viņam ļauj spēlēt un just, ka viņš ir svarīgs šai komandai. Paskaties ar kādu pārliecību lādē, kā viņš krampē aizsardzībā. Prieks skatīties, bet tas ir atkal tikai tāpēc, ka ir piespiedu kārtā jāspēlē. Tā savulaik izauga abi Bertāni ASK laikā, savā ziņā arī Timma, kad ASK gāja uz bankrotu un nebija kas spēlē un starta pieciniekā pret Žalgiri, Rytas laida toreiz ļoti jauno Timmu no ASK juniors, 16 gadīgo Dāvi Bertānu un pa 38 minūtēm spēlēja 19 gadīgais Dairis. Lūk, kas no šiem puikām tagad ir sanācis, stabili izlases spēlētāji spēlējot augstā Eiropas līmenī. bet to jau Latvijas klubi nesaprot, tikai piespiedu kārtā....labāk tiešām sezonas laikā 10 reizes izlaist cauri dažādus lētus importus, kā paņemt 17 gadīgo perspektīvo kaut no VEF skolas un strādāt ar viņu. Ne tikai dot iespēju, bet veidot ap viņiem komandu, likt sajust, ka viņi ir kluba nākotne utt....
Piekrītu. Nav koceptuāli skaidrs, ko tad īsti VEF "vadība" vēlas. Jo pašam brendam nav ne vainas, VEF skolai arī un būtu no kā smelties rezerves. BET: Ja dalības VTB mērķis nav augstas vietas, tad nav saprotams, ko tur dara 2. šķiras ārzemnieki (izņemot Kruzu), nokaujot spēles laiku un pārliecību tam pašam Gekam vai Jakovičam, un no kuriem LV spēlētājiem pat īsti nav ko pamācīties. ārzemnieka ņemšana ir attaisnota šajā gadījumā tikai, ja tāds ir galvastiesu pārāks vai vienkārši nav kas spēlē konkrētā pozīcijā.

  -3 [+] [-]

, 2016-05-25 08:07, pirms 8 gadiem
W W E rakstīja: Kaufmanis,Iļjins VEF komandā speleja kaa miikstie un baidiijas vislaik. Vispar VEF liimenis abiem ir pa augstu,talak par LV nekad ar neizsitiisies.
Labais, Kaufmanis pagāšgad spēlēja Spānijā, pirms runā uzzini faktus

     [+] [-]

, 2016-05-25 08:10, pirms 8 gadiem
taspatspuisis rakstīja: Štelmahers saka, ka foršs spēļu grafiks, Vefieši čīkst tikmēr
Tu izlasīji, ko Gailītis saka? Viņš "čīkst"?

  +2 [+] [-]

, 2016-05-25 08:13, pirms 8 gadiem
No sirds par USA rakstīja: Labais, Kaufmanis pagāšgad spēlēja Spānijā, pirms runā uzzini faktus
Otrajā līgā...

  +7 [+] [-]

, 2016-05-25 08:14, pirms 8 gadiem
Kaufmanis basketbola laukuma ir sava zina loti ipatnejs speletajs, tads ka makslinieks, pie tam, atskiriba no Peinera sosezon, LABS makslinieks. To pasu parparem var teikt par Armandu Skeli, kurs, ka teica vakar Knabis, sosezon aizvada teju savu labako sezonu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2016-05-25 08:33, pirms 8 gadiem
wolmar rakstīja: Kaufmanis basketbola laukuma ir sava zina loti ipatnejs speletajs, tads ka makslinieks, pie tam, atskiriba no Peinera sosezon, LABS makslinieks. To pasu parparem var teikt par Armandu Skeli, kurs, ka teica vakar Knabis, sosezon aizvada teju savu labako sezonu.
Tikai māc bažas, ka šitie "mākslinieki" spēj būt mākslinieki tikai LBL līmeņa turnīros, bet ne eiropas līmenī vai VTB...?

  +6 [+] [-]

, 2016-05-25 08:43, pirms 8 gadiem
Redneck rakstīja: Vajag Overtaimu skatīties, tad zinātu atbildi uz to, jo Gailītis pa lielam pateica šo jautājumu....
Redzēju to overtaimu. Gailītis tajā klubā nenosaka pilnīgi neko un viņa paša kā galvenā nākotne ir miglā tīta. Objetīvs esmu. Kuruca pārdošana galu galā bija viņa paša izvēle arī. Domāju, ka Bonis šobrīd var kost visos savos 20 pirktos, ka neaizgāja uz Barsas sistēmu tad, kad bija iespēja.

  +4 [+] [-]

, 2016-05-25 08:48, pirms 8 gadiem
Onslovs rakstīja: Tikai māc bažas, ka šitie "mākslinieki" spēj būt mākslinieki tikai LBL līmeņa turnīros, bet ne eiropas līmenī vai VTB...?
Kaučas griesti tiešām ir LBL. Par Slotu: neesmu interesējies, bet katram skaidrs, ka Valmiera viņam tos 300k nemaksā. Bet, ja VEF vadībā atradās l..i, kas tos bija gatavi dot - kāpēc nepaprasīt un nedabūt? Toties tagad viņam ar motivāciju prt VEF problēmu nav.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2016-05-25 08:57, pirms 8 gadiem
Ļoti ceru, ka Bonis pēc šīs sezonas pārcelsies kaut kur prom. VEFā viņš reāli regresē un zaudējis absolūti jelkādu pārliecību par sevi..

  +1 [+] [-]

, 2016-05-25 09:12, pirms 8 gadiem
Redneck rakstīja: Viņš pateica, ka vadībai apnika visi šitie gaudotāji, jo, kad atgriezās pie VV domas par jaunajiem, tad turpinājās čīkstēšana vēl trakāk.....Bonis var tikai kost pirkstos par savu spēli, kur VEF nav vainojams, jo VTB viņš spēlēja daudz labāk kā tagad un tas norāda uz paša spēlētāja problēmām....Patlaban ir līdzīga problēma kā Pasečnikam, dod spēlēt un ej tik rādi, ko māki, bet Bonis pašlaik klusē kā ūdeni mutē paņēmis

Vienkārši interesanti Boņa spēlēt vainot VEF, lai gan VEF sastāvā VTB līgā viņš demonstrēja daudz labāku sniegumu un tas apgāž jūsu teikto par regresu, jo ja tā būtu, tad VTB arī nespētu spēlēt
Nu, jo sliktāk. Tad viņš būtu viens no tiem, kas spēlē tikai tad, kur var parādīt sevi naudīgākiem klubiem? Kaut kā tā nešķiet. reāli viņš izskatās nosēdies un bez pārliecības. Bet taisnība jau Tev ir - paša vaina. Ne jau VEF menedžments vainīgs pie čaļa izvēles palikt viņu organizācijā . Bet pēdējā sezona manās acīs VEF padara par pilnīgi neaizstāvāmu, lai kā Tu censtos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-05-25 09:31, pirms 8 gadiem
Redneck rakstīja: Bet saproti, ka Bērziņa nevarēšanā pašlaika vaino tikai VEF, tas ir diezgan nepareizi un neloģiski, jo spēlētājs pats ir atbildīgs par to sniegumu, ko laukumā rāda + VTB sezona viņam bija daudz labāka kā pērn un uzskatu, ka viņam uz ārzemēm jādodas un VEF tam ir labs atspēriena punkts dēļ VTB
Tas, ar ko Tu kopā spēlē un trenējies arī nav mazsvarīgi. Nu ko gan Bērziņš varētu mācīties un visādi citādi iegūt no tā vājo ārzemnieku bara, kas šosezon VEF izgājis cauri? Kruss un Hakansons ir bijuši izņēmumi.

  +4 [+] [-]

, 2016-05-25 09:35, pirms 8 gadiem
Redneck rakstīja: Bet saproti, ka Bērziņa nevarēšanā pašlaika vaino tikai VEF, tas ir diezgan nepareizi un neloģiski, jo spēlētājs pats ir atbildīgs par to sniegumu, ko laukumā rāda...
Ja tas būtu pirmais, otrais vai piektais šāds gadījums, tad varētu Tev piekrist. Taču tā notiek ar lielāko daļu no melnbaltās formas pielaikojušiem latviešiem...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 64 komentāri