Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

"Jūrmala/Fēnikss" atspēlējas no -16 un izrauj izšķirošo piekto spēli

"Jūrmala/Fēnikss" atspēlējas no -16 un izrauj izšķirošo piekto spēli
Oskars Virsis cenšas apturēt Edgaru Jeromanovu
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas Basketbola līgā ceturtdaļfināla sērijā "Jūrmala/Fēnikss" mača gaitā atspēlējās no 16 punktu deficīta pret "Jēkabpili" un prata uzvarēt ar 59:57, panākot sērijā no 0:2 neizšķirtu 2:2. Sērijas uzvarētājs un "Ventspils" pretinieks pusfinālā līdz ar to tiks noskaidrots izšķirošajā spēlē svētdien.

"Jēkabpils" un "Jūrmalas/Fēniksa" pirmās trīs spēles bija izvērtušās maksimāli sīvas, taču veiksmīgākas darbības spēļu izskaņās palīdzēja šodienas ceturto maču ar vadību 2:1 sagaidīt "Jēkabpilij", kamēr jūrmalniekiem šī bija vēl viena izdzīvošanas spēle.

Mača sākumā dominēja Andrejs Šeļakovs, kurš pirmajā ceturtdaļā guva desmit punktus un palīdzēja veikt sākuma izrāvienu 12:2. "Jūrmalu" centās pamodināt Iļja Gromovs, un viesi spēja tikt līdz pat piecu punktu atstatumam. Salīdzinoši īsais Jūrmalas uzplaiksnījums gan neapturēja "Jēkabpils" ofensīvu otrās ceturtdaļas sākumā, un Mikus Sokolova un Maikla Burvela tālmetieni pēc kārtas panāca jau +15 "Jēkabpilij".

Otrās ceturtdaļas vidū uzbrukums uz brīdi "apklusa" arī "Jēkabpilij", taču Sokolovs trāpīja vēl vienu tālmetienu un pirmo puslaiku noslēdza ar 100% precizitāti un astoņiem punktiem, kamēr viņa komanda saglabāja visai ērto 12 punktu pārsvaru. Tiesa, pēc trešās ceturtdaļas no tā nekas nebija palicis pāri, jo "Jūrmala" noturēja mājiniekus desmit gūtu punktu robežās, kamēr paši sameta 20. Puslaika sākumā jūrmalnieki iemeta trīs tālmetienus, bet vēlāk ar Gromova četru punktu pēc kārtas palīdzību panāca arī neizšķirtu 48:48, savukārt ceturtās ceturtdaļas pirmajā uzbrukumā Uģis Pinete ar tālmetienu izvirzīja viesus vadībā pirmo reizi šajā mačā.

Īstā intriga bija tikai sākusies, taču "Jēkabpilij" tajā nācās palikt bez piekto piezīmi saņēmušā leģionāra Maikla Burvela. Jūrmala bija pārņēmusi vadību, un pēdējās minūtēs abām komandām punkti nāca ar milzīgām grūtībām, jo arvien fiziskāk tika spēlēts aizsardzībā. Pēdējās minūtes sākumā Edgars Jeromanovs drosmīgi devās caurgājienā, taču gūtais grozs netika ieskaitīts, tā vietā viņam bija divi soda metieni, kuros abos tika pieļauta kļūdas.

"Jēkabpils" pēdējā uzbrukumā Rinalds Sirsniņš tika pie brīva, taču tāla tālmetiena, kurā kļūdījās, taču kopīgiem spēkiem izdevās izcīnīt atlēkušo bumbu un izkārtot caurgājienu Devinam Teiloram, kurš centās to noslēgt skaisti, taču netrāpīja grozā. "Jūrmala" izsita bumbu autā un uzvarēja 59:57, panākot sērijas piekto spēli, kura notiks parīt tās laukumā.

"Jēkabpils" - "Jūrmala/Fēnikss" 57:59 (20:13, 20:15, 10:20, 7:11)
Jēkabpils: Šeļakovs 14 (8 atl.b.), Burvels 10, Sokolovs 8 (3 pārtv.b.), Sirsniņš 7, Virsis 7, Veselovs 6, Teilors 5, Pozņaks, Dušelis
Jūrmala/Fēnikss: Gromovs 14, Laksa 12, Pinete 11, Jonāts 10 (8 atl.b.), Jeromanovs 9, Čoders 3, Mediss, Rozenbergs, Mednis, Ausējs

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība


, 2015-04-24 20:26, pirms 9 gadiem
Nice jo interesantāk
, 2015-04-24 20:27, pirms 9 gadiem
Nu baigie malači Jūrmalas džeki. Tagad bumba ir viņu pusē. Perfekta sērija.
, 2015-04-24 20:28, pirms 9 gadiem
Uz pieredzīti jāņem jēkabpilniekiem.
, 2015-04-24 20:29, pirms 9 gadiem
Super spēle ! Paldies DELFI, ka atļauj arī "labākas"dzīves meklētākjiem" baudīt LV sporta notikumus ! Sportacentrs - ļaujiet mums ar ! Paldies !
Atšķirībā no ceturtās spēles, kur lauikumā spēles otrajā daļā vairāk valdīja haoss, šeit jau LV basketbola nosacīti otrais ešelons rādīja pārdomātāku sniegumu !
Lidzjutējiem un LBL jābūt par šo iznākumu laimnīgierm !
Lai uzvar veiksmīgākais !
, 2015-04-24 20:29, pirms 9 gadiem
Ūūū kadi malači!!!!!!
, 2015-04-24 20:32, pirms 9 gadiem
Apsveicu Jūrmalu ar uzvaru! Un, lai gan pats esmu no Jēkabpils, bet šodien manas simpātijas pārgāja Jūrmalas pusē, tāpēc vēlu Jums veiksmi svētdien!
, 2015-04-24 20:39, pirms 9 gadiem
Nu lūk, pirms spēles aprakstā šeit bija minēts, ka pieredzei it kā jāņem tādās situācijās virsroka. Jau tad rakstīju, ka pieredze šādos gadījumos nestrādā, ja nevar turēt tādu sērijas ritmu fiziski. Pēdējā spēlē "Lapītī" paredzu, ka Jūrmalai būs jau vieglāk.
, 2015-04-24 20:41, pirms 9 gadiem
Orlandipo5 rakstīja: Uz pieredzīti jāņem jēkabpilniekiem.
Ja kājas nevelk tādu ritmu, kur to pieredzi likt?
, 2015-04-24 20:41, pirms 9 gadiem
Jā Jā rakstīja: Super spēle ! Paldies DELFI, ka atļauj arī "labākas"dzīves meklētākjiem" baudīt LV sporta notikumus ! Sportacentrs - ļaujiet mums ar ! Paldies !
Atšķirībā no ceturtās spēles, kur lauikumā spēles otrajā daļā vairāk valdīja haoss, šeit jau LV basketbola nosacīti otrais ešelons rādīja pārdomātāku sniegumu !
Lidzjutējiem un LBL jābūt par šo iznākumu laimnīgierm !
Lai uzvar veiksmīgākais !
Vai arzemes Sportacentrs.com transletas LBL speles nevar redzet?
, 2015-04-24 20:58, pirms 9 gadiem
Key Nr.23 rakstīja: Nu lūk, pirms spēles aprakstā šeit bija minēts, ka pieredzei it kā jāņem tādās situācijās virsroka. Jau tad rakstīju, ka pieredze šādos gadījumos nestrādā, ja nevar turēt tādu sērijas ritmu fiziski. Pēdējā spēlē "Lapītī" paredzu, ka Jūrmalai būs jau vieglāk.
Nav jau tā Jūrmala tik zaļa - kodols kopā jau otros plei-offus vālē! Turklāt - spēlētāju vairums tuvojas saviem labākajiem basketbola gadiem, pie tam - pastāvīgi tiekot pie laba spēles laika, Un - Jūrmalai faktiski jau nav bijušas spēles LBL, kuras uzvarētas tā teikt, - tīri ar klasi, viscaur ir bijis jākapā.
Par šo spēli - ļoti patika Jeromanova darbība spēles otrajā daļā. Tāpat it kā kļūdas, varbūt metieni neiekrita, bet - tāda aizbildnieciska pārliecība, tāds miers, noteiktība - neko labāku jaunais azartists tādā mačā sev blakus nevar vēlēties! Visu cieņu Vecvagaram - spēlēt iedeva visiem, kam parasti tiek, bet veiksmīgi atrada tos, kam spēle aizgāja, un prasmīgi novadīja procesu līdz galam. Domāju - ikviens Jūrmalas spēlētājsdroši var apgalvot, ka savu daļu prasmīgi uzvarā ielicis. Par Jēkabpili - spēlētāji ir labi, bet priekš sērijas bišķi par maz. Pozņaks ļoti labi iesāka sēriju, bet viņa trauma garo galu jau baigi saļodzīja. Pret Sirsniņu zāles pa lielam ir atrastas, pieļauju, ka palielinās spiedienu pret Veselovu - kas vēl varētu būt starp lūšiem tā veiksmīgā autoritāte, kas spēs pavilkt komandu aiz sevis!?
, 2015-04-24 21:00, pirms 9 gadiem
siemens rakstīja: Vai arzemes Sportacentrs.com transletas LBL speles nevar redzet?
Var - daiļslidošanu, sieviešu florbolu, zolītes turnīru u.c. aktualitātes
Neesmu šaroviks un saprotu, ka par TV skatīšanos jāmaksā, bet es to reāli daru - uz mana vārda ir Lattelecom rēķins !
Šo visu "pasākumu" iesāka LTV, kuri norubīja Panorāmu (kaut izputētu) un pēc tam Latvijas izlases translācijas !!! VISAS ! Futbolu, Baskeltbolu un Hokeju !
Tāds kauns! orry
, 2015-04-24 21:02, pirms 9 gadiem
"Paldies" tiesnešiem par tiesāšanu. Tāda sajūta, ka šajā sezonā nolemts, lai tak Jūrmala beidzot ar tiek tālāk. Un, ja tā notiks, ceru, ka Ventspils viņus kārtīgi izbirstēs un šie galu galā atkal paliks 4-tie, ko arī novēlu. Jēkabpilij-izturību, bet būs grūti bez Pozņaka. Un tgd Jūrmalas fani varat likt mīnusus un visādi citādi izpausties. Ak, aizmirsu-fani tak autobusā.
, 2015-04-24 21:07, pirms 9 gadiem
Pats šausmīgākais šajā zaudējumā ir tas, ja Jūrmala šodien nospēlēja ļoti slikti. Es pat teiktu, ka šī bija Jūrmalas sliktākā spēle sērijā, īpaši uzbrukumā. Taču es nezinu, kuru komandu var uzvarēt, iemetot 17 punktus puslaikā. Nekādas superaizsardzības Jūrmalai otrajā puslaikā nebija. Vismaz es tādu neredzēju. Mumstāpat bija gan brīvie metienu, gan otrās, trešās iespējas. Vienkārši neatradās 2.puslaikā spēlētājs, kas varētu iemest. Tas arī viss. Par šo jau kādreiz Varis Krūmiņš runāja Valmieras sakarā. Tu vari nolikt dzelžainu aizsardzību pret jebkuru komandu, bet basketbolā, lai uzvarētu, ir jāgūst punkti...!
, 2015-04-24 21:16, pirms 9 gadiem
loleks rakstīja: "Paldies" tiesnešiem par tiesāšanu. Tāda sajūta, ka šajā sezonā nolemts, lai tak Jūrmala beidzot ar tiek tālāk. Un, ja tā notiks, ceru, ka Ventspils viņus kārtīgi izbirstēs un šie galu galā atkal paliks 4-tie, ko arī novēlu. Jēkabpilij-izturību, bet būs grūti bez Pozņaka. Un tgd Jūrmalas fani varat likt mīnusus un visādi citādi izpausties. Ak, aizmirsu-fani tak autobusā.
Jūrmalas faniem - visu cieņu! Par tiesāšanu... diemžēl šī nav pirmā spēle, kur izpaužas viena konkrēta tiesneša personiskās antipātijas pret Jēkabpili. Pilnīga nekonsekvence lēmumos. Pilnīgi atšķirīgs noteikumu traktējums analoģiskās situācijās. Taču ... tas neattaisno komandas 17 punktus puslaikā! Tomēr... šī bija tikai 4.spēle. Tik un tā Lūši - labākie!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-04-24 21:29, pirms 9 gadiem
Ja jūrmala paņems sēriju tad tas būs labākais comeback lv basketbolā kopš bonusa un broču fināla.
Katrā ziņā tikai pēc šodienas spēles spriežot jēkabpilij pret ventspili nebūs ko likt pretī. Turpretī jūrmala kapājas par katru bumbu. Vienīgā problēma jūrmalai ir sava groza savākšana(vienīgā kas šausmīgi traucē būt produktīvākiem) protams arī pozicionālā spēle pie stepoutiem viņiem rada problēmas.
, 2015-04-24 21:43, pirms 9 gadiem
larondons rakstīja: Jūrmalas faniem - visu cieņu! Par tiesāšanu... diemžēl šī nav pirmā spēle, kur izpaužas viena konkrēta tiesneša personiskās antipātijas pret Jēkabpili. Pilnīga nekonsekvence lēmumos. Pilnīgi atšķirīgs noteikumu traktējums analoģiskās situācijās. Taču ... tas neattaisno komandas 17 punktus puslaikā! Tomēr... šī bija tikai 4.spēle. Tik un tā Lūši - labākie!!!
Ar Napoleona sindromu sirgstošie tiesneši... Varēja jau tomēr uz tādu samērā izšķirošu spēli arī objektīvākus tiesnešus atrast vai Latvijā objektīvi tiesneši ir retums?
, 2015-04-24 22:11, pirms 9 gadiem
Speli neredzeju, bet pie minus 7 Jurmalai caliem teicu, ka tas vel nav beigas... Man jau ka valmierietim sirds turas pie Oskara Virsa, bet soreiz viss izskirsies piektaja maca, un tur jau neliels parsvars bus Jurmalai. Visu cienu Arnim Vecvagaram, kurs no latviesu puikam prot dabut ara maksimalo tirsi istaja bridi!
, 2015-04-24 22:28, pirms 9 gadiem
Biju Kreicburgā. Tikos ar pārs ziķeriem.
Var just, ka pilsētā lepni par abiem lūšu bariņiem

Šaubos vai jūrmalnieki "vidēji" baigi zin tādu BK Jūrmalu
, 2015-04-25 01:03, pirms 9 gadiem
Jēkabpilieši, saņemieties! Vēl nekas nav zaudēts!
, 2015-04-25 03:30, pirms 9 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Biju Kreicburgā. Tikos ar pārs ziķeriem.
Var just, ka pilsētā lepni par abiem lūšu bariņiem

Šaubos vai jūrmalnieki "vidēji" baigi zin tādu BK Jūrmalu
Vai BK Roju!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-04-25 08:11, pirms 9 gadiem
Larondons un Loleks... divi BK Jēkabpils fani. Viens tendēts uz loģiku un domāšanu, otrs vnk dolbajobs.
, 2015-04-25 08:12, pirms 9 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Biju Kreicburgā. Tikos ar pārs ziķeriem.
Var just, ka pilsētā lepni par abiem lūšu bariņiem

Šaubos vai jūrmalnieki "vidēji" baigi zin tādu BK Jūrmalu
Protams, ka zin. Nākošsezon mum vēl būs jaunā halle, vispār zāli gāzīs apkārt. Bet to, ka Jēkabpils ir province jūrmalnieki nevar izmainīt. Sorry
, 2015-04-25 08:26, pirms 9 gadiem
Jā Jā rakstīja: Super spēle ! Paldies DELFI, ka atļauj arī "labākas"dzīves meklētākjiem" baudīt LV sporta notikumus ! Sportacentrs - ļaujiet mums ar ! Paldies !
Atšķirībā no ceturtās spēles, kur lauikumā spēles otrajā daļā vairāk valdīja haoss, šeit jau LV basketbola nosacīti otrais ešelons rādīja pārdomātāku sniegumu !
Lidzjutējiem un LBL jābūt par šo iznākumu laimnīgierm !
Lai uzvar veiksmīgākais !
Un kura spēle tad bija vakar,ja ne ceturtā?
, 2015-04-25 08:37, pirms 9 gadiem
wolf rakstīja: Larondons un Loleks... divi BK Jēkabpils fani. Viens tendēts uz loģiku un domāšanu, otrs vnk dolbajobs.
Un tavs koments ir spēles analīzes "pērle" ?
, 2015-04-25 10:42, pirms 9 gadiem
Paldies Arnim & Co par uzvaru. To cerēju sagaidīt un tas ir noticis: 5.un izšķirošā spēle būs Jūrmalas mājas zālē, kas ceru, būs noteicošais faktors uzvarētāja noteikšanai! Par Jūrmalu, jaunību un letiņiem!
Gregs Vitingtons. Foto: Mikus Kļaviņš/VEF Rīga
28

Duelēšanos LBL pusfināla stadijā uzsāks čempione VEF un pārsteidzošā "Liepāja"

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas pusfināla kārta šovakar iesāksies ar spēli "Rimi" Olimpiskajā centrā, kur pulksten 19:00 sāksies sērija līdz tīrs uzvarām starp aktuālo valsts čempionvienību "VEF Rīga" un nedaudz pārsteidzoši pusfinālu sasniegušo "Liepāju". Spēles tiešraidi demonstrēs kanāls TV4.
Kristaps Ķilps. Foto: Jānis Martels
40

45 vadības maiņas un Ķilpa 38 punkti: "Ogre" pirmoreiz kopš 2017. gada bez pusfināla

Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālā otro sezonu pēc kārtas piedalīsies "Liepāja", kura ceturtdaļfināla sērijas piektajā kaujā izbraukumā pagrinājumā uzveica (85:81) "Ogri". Ogrēnieši, skaitot pabeigtās sezonas, pēdējoreiz pusfinālu nesasniedza 2017. gadā.
''Prometey'' komanda pēc titula iegūšanas. Foto: Paf League
17

Klavelam 26 punkti, ''Prometey'' kļūst par divkārtējo LAT-EST čempioni

Šodien Igaunijas galvaspilsētā Tallinā par divkārtējo apvienotās Latvijas - Igaunijas basketbola līgas čempioni kļuva Ukrainas komanda ''Prometey'', kas sīvā cīņā ar 91:83 pārspēja ''Kalev''/''Cramo''. Par spēles varoni kļuva Puertoriko basketbolists Džians Klavels, kuram sezonas rezultatīvākā spēle - 26 punkti.