Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Aldaris" LBL: Latvijas Universitāte sabradā Jēkabpili ar +21

"Aldaris" LBL: Latvijas Universitāte sabradā Jēkabpili ar +21
Žanis Peiners šovakar guva 24 punktus
Foto: Renārs Buivids

Šovakar "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) vienīgajā spēlē Latvijas Universitātes komanda ar uzviju revanšējās Jēkabpilij par piedzīvoto zaudējumu pirms četrām dienām, šodien triumfējot ar 94:73. Uzvarētāju rindās ar 24 punktiem rezultatīvākais bija Žanis Peiners.

Komandu sākumsastāvi

Latvijas Universitāte: Vītols, Zēbergs, Peiners, Darģis, Rubenis.

BK "Jēkabpils": Sirsniņš, Hils, Virsis, Hlebovickis, O'Braiens.

Pirmais puslaiks

Mača sākums iesākās ar LU komandas pārsvaru – ja pirmās divas ar pusi minūtes klubi aizvadīja līdzīgi, tad turpinājumā mājinieki iemeta 10 punktus pēc kārtas, lielā mērā pateicoties aktīvai spēlei aizsardzībā. Jēkabpilieši sāka aktīvāk presēt studentus, un tas deva rezultātu – O'Braiena, Hila un Pīternieka gūtie punkti ļāva līdz ceturtdaļas beigām izlīdzināt rezultātu (18:18).

Otrā ceturtdaļa turpinājās līdzīgi kā pirmā ceturkšņa sākumā – LU aktīvi spēlēja aizsardzībā, cieši sedzot savus pretiniekus, tikmēr uzbrukumā studenti spēli veidoja caur Saknīti, Peineru un Strazdiņu, kuri pa trijiem sameta 14 punktus pēc kārtas. Ceturtdaļas vidū beidzot punktus guva arī jēkabpilieši, minūtes laikā pietuvojoties līdz -8 (24:32), bet puslaiku noslēdzot ar sešu punktu deficītu (30:36). LU komandā punktu gūšanā izteiktu līderu nebija – trīs spēlētāji guva sešus punktus, vēl divi – pa pieciem, toties Jēkabpils rindās izcēlās Tods O'Braiens, kurš jau pirmajā puslaikā iekrāja 12 punktus un astoņas atlēkušās bumbas.

Otrais puslaiks

Trešās ceturtdaļas sākums aizritēja līdzīgi, rezultāta starpībai nekļūstot mazākai par sešiem punktiem, tiesa, arī LU nespēja būtiski palielināt savu vadību. Situācija mainījās ceturkšņa otrajā pusē – studenti spēja veiksmīgāk nospēlēt aizsardzībā un palielināt savu pārsvaru līdz 11 punktiem (56:45).

Jau ceturtās ceturtdaļas sākumā mājinieki iemeta divus tālmetienus, Brigmanim un Strazdiņam panākot +15 (62:47). Pēc Jēkabpils galvenā trenera Edgara Tetera pieprasītā minūtes pārtraukuma viesi spēja atgūties – pusotras minūtes laikā viesi veica 10:2 izrāvienu un tagad ņemt minūtes pārtraukumu bija kārta Artūram Visockim-Rubenim. Pēc pauzes LU atsāka cieši segt pretinieku, rezultātam esot kā uz delnas – studenti iemeta sešus punktus pēc kārtas un panāca +13 (70:57). Sāncenši apmainījās ar precīziem tālmetieniem, bet jēkabpiliešu pretošanos pamatīgi iegāza Oskara Virša nesavaldība (personiskā + tehniskā piezīmes), kuras rezultātā Žanis Peiners iemeta četrus soda metienus. Spēles noslēgumā jēkabpiliešu aizsardzība pašķīda pavisam, Žanim Peineram ļaujot izpildīt dažus iespaidīgus individuālus gājienus, bet mačs beidzās ar rezultātu 94:73.

Latvijas Universitātes rindās rezultatīvākais ar 24 punktiem bija Peiners (precīzi 10 no 12 sodiņiem), viņam arī piecas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles. 19 punktus un astoņas atlēkušās bumbas pievienoja Klāvs Strazdiņš. Jēkabpils komandā labākie bija leģionāri – O'Braienam "double-double" ar 18 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām, Hlebovickim – 16 punkti, bet Hilam – 14. Neveiksmīga spēle Rinaldam Sirsniņam, kuram seši punkti un septiņas kļūdas.

Latvijas Universitāte izcīnīja 14.uzvaru 31 mačā, pietuvojoties sestajā vietā esošajai BK "Jelgava". Nākamo spēli LU aizvadīs tikai 7.aprīlī, tiekoties ar "Barons kvartāls" komandu. Jēkabpilij tikmēr 11.neveiksme 29 spēlē, kas dod ceturto vietu, bet nākamais mačs paredzēts 28.martā, kad Jēkabpilī viesosies sezonā vairākus pārsteigumus sagādājusī BA "Turība" komanda (10-19, 10.vieta).

"Aldaris" LBL, 24.marts

Latvijas Universitāte – BK "Jēkabpils" 94:73 (18:18, 18:12, 20:15, 38:28)

Latvijas Universitāte: Peiners 24, Strazdiņš 19 (8ab), Vītols 9, Brigmanis 9, Darģis 8, Rubenis 7, Zēbergs 6, Saknītis 5, Lūsis 3, Aizpurs 3, Ošiņš 1, Rēķis.

BK "Jēkabpils": O'Braiens 18 (11ab), Hlebovickis 16 (7ab), Hils 14, Virsis 9, Pīternieks 7, Sirsniņš 6, Prikulis 3, Leja, Mediss, Sprūde.

Izmantotais avots:
Latvijas Basketbola savienība

     [+] [-]

, 2013-03-24 20:57, pirms 11 gadiem
Jekabpils nabagi tādi
Lu malači
Slēpts komentārs: wolmar

  +1 [+] [-]

, 2013-03-24 21:05, pirms 11 gadiem
toto?

  +6 [+] [-]

, 2013-03-24 21:09, pirms 11 gadiem
Teteris parādija savu īsto seju Tā ārdoties kā viņš var sapurināt komandu, komandai jāsavāc treneris Bet tas vēl nebija tas trakākais kas no viņa ir redzēts, pilnīgs slimnieks!

  -1 [+] [-]

, 2013-03-24 21:23, pirms 11 gadiem
Ir pienācis pavasaris un LU atkal ir jāpavelk!!! Tiesneši attopieties, jūsu darbs ir zem katras kritikas!!!

  +4 [+] [-]

, 2013-03-24 21:23, pirms 11 gadiem
Tetera kungs,cik uzliki uz LU uzvaru???

  +5 [+] [-]

, 2013-03-24 21:36, pirms 11 gadiem
Apbrīnojama saliedētība LU komandā, visi kapā un cīnās!!! Ne pirmo reizi Latvijā amatieri uzvar profesionāļus ar biezu maku! Taisnība, ka izsalkušais vienmēr kapā, bet paēdušais apmierināts tāpat! Tāpat arī treneriem - pieredzējušais Teteris zaudēja taktiskā plāksnē iesācējam trenerim!
Apsveicam LU!

  +3 [+] [-]

, 2013-03-24 22:18, pirms 11 gadiem
LU malači! Nedomāju, ka te iesaistīts toto. Neviens, ne autors, ne komentāru rakstītāji laikam nav pamanījuši, ka Jēkabpilij šodien nespēlēja Vītols un Aleksejevs. Attiecīgi, Jēkabpilij bija tikai divi normāli spēlētāji uz maiņu. Paskatāmies protokolā - LU rezervisti guvuši 40 punktus, bet Jēkabpils tikai 10.

  -1 [+] [-]

, 2013-03-24 22:32, pirms 11 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Apbrīnojama saliedētība LU komandā, visi kapā un cīnās!!! Ne pirmo reizi Latvijā amatieri uzvar profesionāļus ar biezu maku! Taisnība, ka izsalkušais vienmēr kapā, bet paēdušais apmierināts tāpat! Tāpat arī treneriem - pieredzējušais Teteris zaudēja taktiskā plāksnē iesācējam trenerim!
Apsveicam LU!
Es gan neteiktu, ka Teteris ir baigi pieredzējušais kā treneris, bet tur nu Tev piekrītu, ka zaudēja savam oponentam gan viņš, gan komanda. Pirmkārt viņam ir jāiemācās nenoskaņot pret sevi tiesnešus. Šitā ārdīšanās par katru sīkumu daudziem iesācējiem ir raksturīga un īstenībā ne tik daudz motivē komandu, kā traucē sakarīgi vadīt spēli.

  -2 [+] [-]

, 2013-03-24 22:40, pirms 11 gadiem
noro rakstīja: LU malači! Nedomāju, ka te iesaistīts toto. Neviens, ne autors, ne komentāru rakstītāji laikam nav pamanījuši, ka Jēkabpilij šodien nespēlēja Vītols un Aleksejevs. Attiecīgi, Jēkabpilij bija tikai divi normāli spēlētāji uz maiņu. Paskatāmies protokolā - LU rezervisti guvuši 40 punktus, bet Jēkabpils tikai 10.
Varbūt nepamanīji, ka studentiem Dārgais nespēlēja? Dārgais = Aleksejevs nozīmīguma ziņā komandai, ja ne vairāk, savukārt Vītols šosezon Jēkabpilī nekādu lielo vijoli nespēlē.
Es katrā ziņā vairāk esmu par studentiem, nekā par to Jēkabpils mākslīgi veidoto priekšvēlēšanu projektu. Neticu es tās komandas ilglaicīgai pastāvēšanai. Bet sezona tomēr ir padevusies tik interesanta kā vēl nekad.

  -1 [+] [-]

, 2013-03-24 22:42, pirms 11 gadiem
Izskatās,ka Aleksejevs pēc savas dzimšanas dienas vnk nav atjēdzies,,tāpēc nespēlēja.

Teteris esot ārdījies? Protokolā par to nekas neliecina. Tā laikam tā izslavētā tiesnešu vienlīdzīgā noteikumu inerpretācija!!!

LU malači

     [+] [-]

, 2013-03-25 08:02, pirms 11 gadiem
Kauns par sadu speli. Sen jau Trenerim vajadzeja saprast ka speletajus vajag nopietni motivet uz VISAM spelem!

  +2 [+] [-]

, 2013-03-25 08:03, pirms 11 gadiem
Franja rakstīja: Jekabpils nabagi tādi
Lu malači
Pats tu esi nabags.

  +1 [+] [-]

, 2013-03-25 08:21, pirms 11 gadiem
Kreilis rakstīja: Es katrā ziņā vairāk esmu par studentiem, nekā par to Jēkabpils mākslīgi veidoto priekšvēlēšanu projektu. Neticu es tās komandas ilglaicīgai pastāvēšanai. Bet sezona tomēr ir padevusies tik interesanta kā vēl nekad.
Kāds ir viņu mērķis šosezon? 3.vieta? Vai arī viņi nolēma, ka tagad ir stabila TOP5 komanda (kas arī nemaz viņiem tik slikti nav), tāpēc tagad dāvinās 3.vietu citiem?

  +1 [+] [-]

, 2013-03-25 09:05, pirms 11 gadiem
Auns tu esi,ja uzskati, ka LU nav profesionāļi un abi LU treneri ir idiņi.
LU trenējās tieši tik pat daudz kā pārējās komandas, kā arī saņem 100% atlaidi no mācību maksas,pilnu medicīnu utt. Salīdzinot ar citām komandām studentiem pat ir priekšrocība,lētais darbaspēks (visās jomās-karsēju resurs,katru gadu jauni spēlētāji u.c.ekstras),lielais LU budžets,kurš var bez problēmām noformēt treneru un medpersonāla algas,sporta zāļu īres,bez liekiem izdevumiem slīpēt sadarbības studentu līgā utt.
Tas,ka tavā komentārā tiek izcelts Tetera vājās zināšanas un LU amatierisms,tikai kārtējo reizi apliecina LU d-ra un treneru lielo skaudību un mūžīgo riebumu pret citiem.
p.s.
LU vinnēja dēļ Dārgā traumas tīri tikai dēļ jaunām sadarbībām,kuras nav izpētītas.Tīri objektīvi LU nav un nebūs cerības.

Skudriniekss rakstīja: Apbrīnojama saliedētība LU komandā, visi kapā un cīnās!!! Ne pirmo reizi Latvijā amatieri uzvar profesionāļus ar biezu maku! Taisnība, ka izsalkušais vienmēr kapā, bet paēdušais apmierināts tāpat! Tāpat arī treneriem - pieredzējušais Teteris zaudēja taktiskā plāksnē iesācējam trenerim!
Apsveicam LU!

     [+] [-]

, 2013-03-25 10:19, pirms 11 gadiem
Īpašas loģikas te nav.....LU irlielākā augstskola un par naudu zinātnes jomā drošivien nesūdzas.
Pēc tavas loģikas sanāk ka Jūrmalai ar būtu jābūt top 3 klubam, jo pilsēta tak ir ļoti bagāta un Ventspils budžetam būtu jābūt X reizes lielākam,jo arī ir bagāta pilsēta.
Vienkārši ir prioritātes katram savas un audas daudzums jumta organizācijā neliecina par daudzumu kādā sfērā, šoreiz sportā.
LU nebūt nav tā dāsnākā starp augstskolām atbalstot sportu.

Studenti noteikti nav profesionāļi ( varbūt daži), domāju ka te jārunā par attieksmi pret darbu un motivāciju, klimatu komamdā utt.

     [+] [-]

, 2013-03-25 11:57, pirms 11 gadiem
1 rakstīja: Kāds ir viņu mērķis šosezon? 3.vieta? Vai arī viņi nolēma, ka tagad ir stabila TOP5 komanda (kas arī nemaz viņiem tik slikti nav), tāpēc tagad dāvinās 3.vietu citiem?
Ikvienai komandai mērķis ir sasniegt pēc iespējas vairāk un katrs normāls spēlētājs iet laukumā uzvarēt. Ne Jēkabpils ne LU džeki tur uzvaru nevienam tāpat vien dāvināt nedomāja. Meistarība, veiksme utt. - tas jau cits stāsts.
Zinu, ka tūlīt no Jekabpils faneļiem atkal dabūšu mīnusus, bet man nesimpatizē Jēkabpils komandas modelis - tā teikt, atnācām un sitīsim te visus. Katrai komandai ir jāiziet normāls attīstības ceļš. Ja dibinat komandu, tad sāciet no apakšas! Pierādiet zemākās līgās, ka varat uzvarēt un tad rāpieties uz augšu! Tas pašā kluba sistēmā liek domāt savādāk, būvēt komandu pamatīgāk un attīstīties pakāpeniski, nevis uzbliezt milzi ar māla kājām un tīksmināties par savu lielumu.
Ja nu brīnumainā kārtā Jēkabpils projekts nebūs viena vai divu-trīs gadu projekts, tad jau labi. Tad varēsim teikt, ka Latvijas basketbols ir kaut ko ieguvis.