Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LBL2: "Gulbenes Buki" salauž studentu pretestību un paceļas uz otro vietu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

LBL2: "Gulbenes Buki" salauž studentu pretestību un paceļas uz otro vietu
Nauris Rikveilis
Foto: Klāvs Vasiļevskis

Uz Latvijas Basketbola līgas otrās divīzijas otro vietu pacēlusies "Gulbenes Buku" komanda, kas šodien savā laukumā ar 83:73 pieveica RSU. Savukārt "Kandava/Compor" tika pie otrā panākuma trīs dienu laikā, mājās ar 84:64 apspēlējot "LU/Rīgu".

"Gulbenes Buki" labu tempu uzņēma jau pirmajā puslaikā, pretinieku grozā iemetot 47 punktus, taču uzvara vēl nebija rokā – tikai plus astoņi. Panākums tika nokārtots trešajā ceturtdaļā, kad izdevās palielināt pārsvaru, un mača beigās apgriezieni tika samazināti – 83:73. Laukuma saimniekiem lielisku sniegumu demonstrēja starta piecinieks, kas guva 70 punktus.

Rezultatīvākie bija Ingars Aizpurs un Nauris Rikveilis – katrs guva 18 punktus. Viņu kontā arī piecas atlēkušās bumbas, un Aizpurs pievienoja arī četras rezultatīvas piespēles. Veterāns Raimonds Gabrāns panākumu kaldināja ar 16 punktiem, piecām bumbām zem groziem un piecām piespēlēm. Pretinieku rindās izteikts līderis bija Armands Ginters, kurš guva 30 punktus. Viņš izdarīja 13 tālmetienus, realizējot sešus. 13 reizes no distances uzbruka arī Rihards Ginters, kurš trāpīja četrus metienus. Viņš sakrāja 17 punktus, kā arī bija labākais cīnītājs zem sava groza – 12 atlēkušās bumbas.

Ar 13 uzvarām un sešiem zaudējumiem "Gulbenes Buki" ieņem otro vietu, priekšā palaižot tikai "Jelgavas" basketbolistus. Ceturtajā vietā ir "Kandava/Compor", kas pārliecinoši tika galā ar pēdējā, 12. pozīcijā, esošo "LU/Rīgu" – 84:64. Pēc pirmās ceturtdaļas mājinieki atradās iedzinējos ar divu punktu deficītu, taču turpinājumā šaubas par viņu pārākumu neradās.

Matīss Rudmiezis uzvaru kaldināja ar 19 punktiem, bet 15 iemeta Guntars Strāķis, kurš arī izcīnīja sešas atlēkušās bumbas un atdeva četras rezultatīvas piespēles. Abām komandām neveicās ar tālmetieniem – mājiniekiem 8/21, viesiem 9/32. Rīdzinieku sastāvā 15 punkti Edvardam Mežulim, kurš ar septiņām atlēkušajām bumbām bija savas komandas labākais arī cīņās zem groziem.