Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Pēteris Neimanis

LBL trīs intriģējošas cīņas

LBL trīs intriģējošas cīņas
"VEF" un "Buku" cīņas šosezon ritējušas punkts punktā.
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Latvijas Basketbla līgas 1.divīzijas turnīrā šodien gaidāmas trīs intriģējošas cīņas – Ķeizarmežs uzņems pārveidotās "Liepājas lauvas", "VEF" tiksies ar ASK/Bukiem, bet BK "Ventspils" komanda, kas arī pēdējās dienās paretinājusi savas rindas, mērosies spēkiem ar sīksto "Zemgali". Visi mači sāksies pulksten 17.

"Porziņģa debija

No šīs sezonas četrām spēlēm liepājnieki uzvarējuši trijās, vienīgo zaudējumu piedzīvojot oktobrī SEB BBL turnīrā. Taču kas tas bija par "zāģi" – kurzemnieki neguva pat 50 punktus, piekāpjoties 46:66... Komandu sastāvos kopš šīs spēles gan notikušas būtiskas izmaiņas, tiesa, ja "ķeizarus" pameties vien tā brīža līderis Artūrs Bērziņš, kurš pārvācies uz Ventspili, tad Liepājā tautas staigāšana bijusi krietni iespaidīgāka. Pilnīgi noteikti šajā mačā nepiedalīsies Aleksejs Zorins, Lins Juknevičs, Salvis Mētra un Uģis Viļums, toties spēlēs Renārs Zeltiņš, Kērtiss Nešs, bet debitēs Jānis Porziņģis.

Runāt par šī brīža spēku samēriem un izredzēm ir visai grūti – lai arī liepājnieku rēķinā ir par astoņām uzvarām vairāk, diez vai viņus pilnīgi droši būtu jāuzskata par šī mača favorītiem. "Ķeizarmežs" pēdējā laikā cerīgi cīnījies LBL (tiesa bez uzvarām) un BBL, iekļūstot turnīra otrajā posmā, tā kā nav šaubu, ka Gunta Endzela padotajiem būs liela vēlme pierādīt, ka viņi var uzvarēt arī LBL mačos. Katrā ziņā, ja rīdzinieki vēlas rāpties ārā no turnīra tabulas pēdējās vietas, iespējams, šis ir labākais laiks. Savukārt liepājnieki noteikti vēlēsies pierādīt saviem līdzjutējiem, ka nekādas pārmaiņas nevar ietekmēt komandas spēles un sagādāt patīkamu debiju Porziņģim. Protams, Jānim par to būs jārūpējas arī pašam, tomēr pirmā spēle ir pirmā spēle un pārāk daudz no spēlētāja diez vai var prasīt.

Pret "Zemgali" bez diviem

BK "Ventspils" basketbolisti šajā sezonā jau pieraduši spēlēt bez kāda pamatsastāva spēlētāja, taču šoreiz laukumā nevarēs doties nevis savainotie, bet gan atlaistie spēlētāji – Mārtiņs Skirmants un Tairons Breizeltons. Tad nu treneriem un spēlētājiem mačā ar "Zemgali" būs jāpierāda šī soļa nepieciešamību, bet izdarīt to var tikai un vienīgi uzvarot. Pretējā gadījumā līdzjutēji var arī nesaprast, sak, būtu sākumā sameklējuši ko vietā, tad laiduši vaļā liekos.

Pilnā sastāvā nebūs arī Vara Krūmiņa komanda, jo savainojuma dēļ spēlēt nevarēs Kaspars Raiskums, toties ierindā atgriezies Jēkabs Rozītis. Jelgavniekiem šajā sezonā izdevies pabiedēt visas komandas, taču arī pērienus "Zemgale" saņēmusi no visiem, izņemot "Ķeizarmežu", sakrājot sešas uzvaras 14 mačos. Pirmajā mačā ar "Ventspili" savās mājās jelgavnieki piedzīvoja zaudējumu 74:91, bet interesanti, ka viens no produktīvākajiem šajā mačā viesu rindās bija Breizeltons (14 punkti, 5 piespēles). Ventspilniekiem ir tikai par panākumu vairāk, taču arī spēļu skaits mazāks – deviņas.

VEF astotā, vai Bukiem piektā?

Tāds ir jautājums, un uzreiz atbildēt laikam jau nav iespējams. Abu komandu pirmajā mačā Gulbenē buki bija ļoti tuvu uzvarai, pēc tam likās, ka gaidām pagarinājums, taču mājinieki pamanījās pēdējā sekundē pārkāpt noteikumus un Jevgēņijs Koļesņikovs no soda metienu līnijas nodrošināja laimīgu uzvaru "VEF". Gulbenieši pēc pāris nedēļām revanšējās, turklāt ne mazāk intriģējošā mačā – 84:82.

Par sastāva izmaiņām Valda Valtera komandā nekas konkrēts nav dzirdēts, bet tas, ka Ģenerālis sola pastiprināt sastāvu, liek domāt, ka ar naudām šajā vienībā viss ir kārtībā. Citādāk ir ar "ASK/Bukiem"... Komandu pameties tās un visas līgas labākais piespēļu darītājs Edmunds Gabrāns, kurš devies peļņā uz Ukrainu un jau veiksmīgi debitējis savā jaunajā klubā. Toties Edmundam Valeiko izdevies pārķērt no Liepājas atbrīvoto Salvi Mētru, kurš acīmredzot šodien debitēs Vidzemes vienībā.

Apskatoties turnīra tabulā, redzam, ka dāvāt uzvaru kādam nevar atļauties ne viena, ne otra komanda. "VEF" jāuzvar, lai komanda varētu turpināt pakaļdzīšanos lielajam trijniekiem (cik nu tas vairs ir liels...?), bet "ASK/Bukiem" – lai cerētu uz izrāpšanos no tabulas lejasgala.

Izmantotie resursi
basket.lv
jelgavniekiem.lv
bbl.net


, 2009-01-24 14:15, pirms 15 gadiem
Novelu veiksmi visiem, īpaši Zemgalei!
, 2009-01-24 14:16, pirms 15 gadiem
Porziņģim novēlu veiksmīgu debiju Es par Zemgali, VEFu un Lauvām!
, 2009-01-24 14:16, pirms 15 gadiem
Es ceru uz Bukiem!
, 2009-01-24 14:20, pirms 15 gadiem
Uzvaras Liepājai,VEFam un Zemgalei.Lai veicās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-01-24 14:26, pirms 15 gadiem
vines Keiziits, vefs un Ventspils!!!
, 2009-01-24 14:29, pirms 15 gadiem
Ķeizies ,Buki un Ventspils - jau itkaa butu labi -- bet kautka parleiciba ir tikai apr VEntspili
, 2009-01-24 14:45, pirms 15 gadiem
Par lielu Mītavu!!!
, 2009-01-24 15:12, pirms 15 gadiem
Lauvas turās un uzvar...
, 2009-01-24 15:22, pirms 15 gadiem
Ventspilij japanem
, 2009-01-24 16:11, pirms 15 gadiem
ne kas te interesants nebūs,uzvarētājus jau var pateikt pirms spēlēm ----ventiņi , lauvas, vef !!!!!!!!!!!!!
, 2009-01-24 16:55, pirms 15 gadiem
Es par Porziņģi, Mētru un Jureviču! Loģiski, vai ne? :-)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Džaizeks Lotijs. Foto: Mikus Kļaviņš
4

Kauja par Rīgu un ''Ventspils'' pret Tartu - sāksies apvienotās līgas ''play-off''

Šodien plkst. 14:00 ar spēli starp ''VEF Rīga'' un Rīgas ''Zeļļiem'' un 17:00 ar maču starp ''Ventspili'' un ''Tartu Ulikool'' startēs apvienotās Latvijas - Igaunijas basketbola līgas ceturtdaļfināla sērijas. Abas minētās spēles translēs portāls ''Sportacentrs.com'', VEF un ''Zeļļu'' mačam tiekot pārraidītam pilnībā arī kanālā TV4.
Isufs Sanons spēlē pret "TalTech". Foto: BC Prometey
1

Latvijas un Igaunijas līgas pamatturnīrs noslēdzas ar "Prometey" uzvaru

Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas regulārās sezonas izskaņā Slobožanskes "Prometey" pārceltajā spēlē izbraukumā ar 104:81 sakāva "Tallinas Tehnoloģiju universitātes" komandu.
Džaizeks Lotijs. Foto: Mikus Kļaviņš
9

Toro 16+20, Lotijs ar sirēnlauzi ļauj VEF uzvarēt ''Avis Rapla'' Daugavpilī

Apvienotajā Latvijas - Igaunijas līgā šodien regulāro sezonu ar uzvaru pabeidza ''VEF Rīga'', kas, gandrīz izlaižot 16 punktu pārsvaru, tikai galotnē ar 80:78 apspēlēja ''Avis Rapla''. Uzvaras grozs pamatlaika pēdējā sekundē Džaizekam Lotijam, bet jaudīgs ''double-double'' Arnaldo Toro - 16 punkti un 20 bumbas zem groziem.