Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

LBL2: "Turība" iemet 18 punktus pēc kārtas un sagādā pirmo zaudējumu jelgavniekiem

LBL2: "Turība" iemet 18 punktus pēc kārtas un sagādā pirmo zaudējumu jelgavniekiem
BA "Turība" spēlētāji. Foto: basket.lv

"Ramirent" LBL2 spēlē starp divām no šīs sezonas favorītēm trešdien biznesa augstskolas "Turība" komanda savā laukumā ar 73:59 (14:19, 26:8, 15:19, 18:13) apspēlēja "Jelgava"/LLU.

Izšķirošo pārsvaru "Turība" panāca otrās ceturtdaļas ievadā, kad pamanījās gūt 18 punktus pēc kārtas un rezultāts kļuva 36:23. Kaut daudz tālāk viesi pretiniekus vairs neatlaida, izrādīt reālu cīņu par uzvaru viņiem arī neizdevās.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 20 punktiem un 19 atlēkušajām bumbām bija Mārcis Saulītis, kurš gan trāpīja vien astoņus no 21 divpunktu metiena, kamēr ar 12 punktiem atzīmējās Kristaps Salmiņš. Tikmēr jelgavniekiem ar 16 punktiem izcēlās Andris Justovičs, bet 14 punktus, 11 atlēkušās bumbas un septiņus izprovocētus noteikumu pārkāpumus pievienoja Armands Seņkāns.

LBL2 Rietumu divīzijā ar trim uzvarām trijās spēlēs tagad līderes ir "Saldus"/"Sporta skola" un "Turība", kamēr jelgavnieki ar trim panākumiem četros mačos seko trešajā pozīcijā. Savukārt Austrumos bez zaudējumiem joprojām ir "Jēkabpils" un RSU vienības.

Trešdien LBL2 turnīrā notika vēl trīs spēles, bet tajās pārsvarā sacentās komandas, kuras šosezon ir vairāk zaudējušas nekā uzvarējušas. Tā komanda LU/BS "Rīga" ar 99:56 sagrāva BJBS "Rīga"/"Sportapunkts.lv" spēlētājus, "VEF BA Valkā" ar 88:73 apspēlēja BJBS "Rīga"/DSN vienību, bet "Liepāja"/LSSS ar 93:85 bija pārāka pār Bauskas BJSS/SC "Mēmele" spēlētājiem.


Pīdžejs Paipss aizsardzībā pret Renāru Birkānu. Foto: Dāvis Lejasmeiers
32

Viesspēlētāji nogremdē Ausēja centienus, Paipsa 25 punkti dod Vefiņam bronzu

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas apvienotās līgas bronzas spēlē Latvijas klasikā pie nebūt ne viegla panākuma tika "VEF Rīga" basketbolisti, kuri ar 84:76 spēja noturēt aiz sevis "Ventspils" vienību. Rīdziniekiem 25 punktus guva Pīdžejs Paipss.
Roberts Freimanis. Foto: Ģirts Gertsons
7

"Liepāja" iekarst no tālienes un panāk izšķirošo ceturtdaļfināla spēli

"Pafbet" Latvijas basketbola līgas ceturtdaļfinālā starp "Liepāju" un "Ogri" būs nepieciešama piektā spēle, kura pirmdien norisināsies "Ogrē". Pirmajā puslaikā, saberot grozā 11 no kopumā 15 izmestajiem tālmetieniem, "Liepāja" uzvarēja ar 99:73, tādējādi izlīdzinot sērijas rezultātu 2-2.
Francis Lācis un Zigmārs Raimo (no kreisās). Foto: Rīgas Zeļļi
16

3x3 izlasē spēlējošie Lācis un Raimo šajā sezonā ''Zeļļos'' neatgriezīsies

Portālam ''Sportacentrs.com'' zināms, ka Rīgas ''Zeļļi'' atlikušo sezonu aizvadīs tādā sastāvā, kādā iesākuši Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas mačus. Lai arī 3x3 basketbola izlase jau ir nodrošinājusi vietu Parīzes olimpiskajās spēlēs, nedz Franča Lāča, nedz Zigmāra Raimo atgriešanās komandā šajā sezonā netiek sagaidīta.