Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Jēkabpils" uzņems "Jūrmalu", "Valmiera/Ordo" centīsies pārtraukt ieilgušo zaudējumu sēriju

Emils Ozerinskis

"Jēkabpils" uzņems "Jūrmalu", "Valmiera/Ordo" centīsies pārtraukt ieilgušo zaudējumu sēriju
Roberts Krastiņš un Anrijs Miška
Foto: Edgars Vaivads

"Olybet" Latvijas Basketbola līgā 24. februārī norisināsies divas spēles. Liepājā vietējā "Betsafe/Liepāja" mērosies spēkiem ar turnīra tabulā pēdējo vietu ieņemošo "Valmieru/Ordo", savukārt turnīra trešās vietas īpašniece "Jūrmala" spēkosies ar "Jēkabpili".

17:00 "Betsafe/Liepāja" - "Valmiera/Ordo"
Vakardien publiski tapa zināma informācija par "Liepājas Lauvu" basketbola komandu pēdējo pastāvēšanas sezonu. Tas arī izskaidro šīs sezonas netipiski lielo sastāva mainību, kas saistīta ar finansu resursu taupīšanu, gatavojoties kluba darbības pārtraukšanai. Sezonas laikā vienības rindās bijuši desmit spēlētāju, kuri komandu jau atstājuši. Pēdējo nedēļu laikā no vienības prom devušies arī visas sezonas galvenie pamatspēki Toms Leimanis un Kails Bendžamins.

Par spīti plānajam sastāvam, liepājnieki pēdējās trīs spēlēs tikuši pie divām negaidītām uzvarām, divreiz sakaujot "Jēkabpili". Mainoties komandas sastāvam iniciatīvu uzņēmies pieredzējušais Mareks Jurevičus, savukārt karjeras rekordus pēdējā cīņā uzrādīja Arnis Ate, kurš kļuvis par komandas galveno opciju saspēles vadītāja pozīcijā.

Saspīlēto situāciju ap Liepājas komandu centīsies izmantot "Valmiera/Ordo", kas vietējā čempionātā pie uzvaras nav tikusi kopš novembra. Valmierieši šobrīd piedzīvo 11 zaudējumu sēriju, kuru komandai nav izdevies salauzt pat neskatoties uz vairākiem labā kvalitātē aizvadītiem mačiem. Vidzemnieki pēdējās divās spēlēs pamatīgi pakutināja nervus ventspilniekiem un jūrmalniekiem, tomēr līdz uzvaras izcīnīšanai pavisam nedaudz pietrūka.

Kamēr liepājnieku rindas ar gandrīz katru spēli kļūst plānākas, "Valmiera/Ordo" savā sastāvā pieteikusi jaunu spēlētāju. Valmieriešu rindām pievienojies 16 gadus vecais BJSS "Rīga"/"Rīdzene" aizsargs Toms Skuja, kuram Latvijas Jaunatnes basketbola līgā izdevies izcelties ar vidēji 28,5 punktiem, 9,4 izcīnītām bumbām zem groziem, 8,9 rezultatīvām piespēlēm, 5,5 pārtvertām bumbām, kā arī ar 5,1 kļūdu vidēji mačā.

Šī būs abu vienību trešā tikšanās reize. Sezonas ievadā 7. oktobrī liepājniekiem savās mājās izdevās spēles izskaņā atspēlēties un gūt panākumu ar 83:81 (Rihards Bērziņš 14; Jānis Kaufmanis 27). Savukārt Valmierā 17. decembrī "Betsafe/Liepāja" guva pārliecinošāku uzvaru ar 84:75 (Rihards Bērziņš 22; Jānis Kaufmanis 19).

Pret valmieriešiem šosezon labas spēles aizvadījušais Rihards Bērziņš vidēji sezonas laikā izcēlies ar 6,3 punktiem mačā. Savukārt komandas rezultatīvākais spēlētājs no sastāvā palikušajiem ir 12,2 punktiem vidēji mačā ir Mareks Jurevičus.

"Valmieras/Ordo" pieredzējušākais spēlētājs Jānis Kaufmanis sezonas laikā vidēji guvis 15,1 punktu, kamēr visas līgas līderis Viktors Iļjins izcēlies ar 18,5 punktiem un 10,5 izcīnītām bumbām zem groza.

19:30 "Jēkabpils" - "Jūrmala"
Pirmajā brīdī jauna trenera pievienošanās deva "Jēkabpilij" spēcīgu grūdienu, ļaujot no pēdējās vietas līgā pacelties uz piekto pozīciju. Tomēr ar krietni labāk nokomplektētu komandu "Jēkabpils" pēdējos divus mačos piedzīvoja sakāves pret liepājniekiem. Kopumā ar septiņām uzvarām un 14 zaudējumiem "lūši" ieņem sesto pozīciju turnīra tabulā.

"Jūrmala" šajā sezonā ne reizi nav zaudējusi komandām, kas turnīra tabulā atrodas zem jūrmalniekiem. Vienīgie zaudējumi nākuši tikai pret turnīra favorītēm "Ventspili" un VEF. Pat spēlēs, kurs sanācis pamocīties ar vājākām komandām, jūrmalai vienmēr pieticis rakstura, lai novestu maču līdz laimīgam gala rezultātam. Kopumā ar bilanci 13-4 jūrmalnieki atrodas trešajā vietā, ar samērā pārliecinošu atrāvienu esot priekšā tuvākajiem sekotājiem ogrēniešiem.

"Jūrmala" ar "lūšiem" tiksies trešo reizi šajā sezonā. Savā pirmajā mačā "Jūrmala" izbraukumā pārspēja pretiniekus ar 72:49 (Haralds Kārlis 18; Jurijs Aleksejevs 16), savukārt decembrī savā laukumā jūrmalnieki uzveica pretiniekus ar 78:71 (Kristaps Pļavnieks 15; Deriks Rolands 18).

"Jēkabpils" jaunpienācējs Roberts Stumbris, pēc sezonas lielākās daļas izlaišanas savainojuma dēļ, līdz šim vidēji guvis 5,7 punktus, izcīnot tikpat atlēkušās bumbas zem groziem. Lietuviešu saspēles vadītājs Dominiks Domarks ir komandas rezultatīvākais spēlētājs ar 13,3 punktiem un 4,1 rezultatīvu piespēli.

"Jūrmalas" sastāvā pēdējos mačos rezultatīvu sniegumu demonstrējis Uģis Pinete, kuram sezonā vidēji 10,8 punkti. Savukārt komandas spēlējošais prezidents Edgars Jeromanovs aizvada vienu no karjeras produktīvākajām sezonām ar 12,6 punktiem un 4,5 rezultatīvām piespēlēm.

Spēles tiešraide no Jēkabpils kanālā "Best4Sport TV".

Kopvērtējums

VKomandaUZ%
1.Ventspils17194.4%
2.VEF Rīga14287.5%
3.Jūrmala13476.5%
4.Ogre13765.0%
5.Betsafe/Liepāja71138.9%
6.Jēkabpils71433.3%
7.Latvijas Universitāte51525.0%
8.Valka/Valga2820.0%
9.Valmiera/Ordo31913.6%

Izmantotie resursi:
| Latvijas Basketbola savienība