Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Hlebovickis "Jēkabpilī" asistēs Buškevicam, "Valmiera" pārtrauc sadarbību ar Jansonu

Emils Ozerinskis

Hlebovickis "Jēkabpilī" asistēs Buškevicam, "Valmiera" pārtrauc sadarbību ar Jansonu
Mihals Hlebovickis
Foto: BK Jēkabpils

Latvijā labi pazīstamais poļu basketbolists Mihals Hlebovickis atgriezies Latvijas Basketbola līgas komandā BK "Jēkabpils", kurā pavadījis divas sezonas kā spēlētājs, kļūstot par jēkabpiliešu galvenā trenera Sanda Buškevica palīgu uz vienības komandtiltiņa. Savukārt "Valmiera/Ordo" paziņojusi, ka pēc abpusējas vienošanās pārtraukta sadarbība ar 19 gadus veco spēlētāju Niku Jansonu.

41 gadu vecais Mihals Hlebovickis šīs sezonas pirmajā pusē vēl kā spēlētājs pārstāvēja Krakovas komandu Polijas pirmās līgas čempionātā, kurā spēlēja kopš pagājušās sezonas, palīdzot vienībai pacelties no otrās līgas. 2016. gadā, spēlējot BK "Ogre" sastāvā, poļu basketbolists paziņoja par karjeras noslēgšanu, tomēr piedāvājumam no dzimtenes nespēja atteikt, kļūstot par Krakovas “R8 Basket” komandas seju.

Ilgās karjeras laikā spēka uzbrucējs spēlējis Polijas izlasē, kā arī pārstāvējis Polijas, Ukrainas, Kipras un vairākus Latvijas klubus. 2008. gadā "Barons/LMT" sastāvā poļu basketbolists kļuva par Latvijas čempionu un FIBA kausa ieguvēju. No 2012.-2014. gadam Hlebovickis pārstāvēja BK "Jēkabpils" krāsas, ļaujot "lūšiem" tikt pie pirmajām bronzas medaļām LBL turnīrā. Savukārt 2015. gadā Hlebovickis palīdzēja ievest BK "Ogri" Latvijas čempionāta spēcīgāko divīzijā no LBL2, bet nākamajā sezonā bija komandas spēlētājs LBL 1. divīzijā, paralēli pildot galvenā trenera funkcijas komandas farmklubā.

Par atgriešanos "Jēkabpilī" Hlebovickis saka: "Man ir ļoti patīkami, ka varu atgriezties komandā, kurā esmu jau spēlējis un arī izcīnījis medaļas! Ar Sandi bijām jau iepriekš pazīstami, esam kopā vienā komandā spēlējuši Polijā, tāpat tikušies basketbola laukumos Latvijā. Esmu pārliecināts ka ikdienas darbā varēsim par visu vienoties un izveidosim labu treneru duetu!"

"Divus spēlētājus pazīstu ļoti labi – Oskaru un Juriju, kopā spēlējām divas sezonas tepat Jēkabpilī. Nedaudz zinu Renāru un Artūru. Bet arī Sandis ir šeit tikai nepilnu mēnesi, un visa komanda mācās jaunu spēles stilu, tāpēc var teikt, ka neko daudz neesmu nokavējis. Skaidri zinu, ka trenera darbs man patīk, jo Ogrē man bija iespēja pastrādāt un gūt pieredzi šajā amatā," stāsta "Jēkabpils" jaunais trenera asistents Hlebovickis.

Jau rītdien Mihals Hlebovickis varēs debitēt uz BK "Jēkabpils" komandtiltiņa līdzās Sandim Buškevicam, kad "lūši" izbraukumā mērosies spēkiem ar Latvijas čempionvienību "VEF Rīga".

Pārmaiņas notikušas arī "Valmiera/Ordo" rindās - komanda paziņojusi, ka pārtraukta sadarbība ar jauno basketbolistu Niku Jansonu. Komanda vēsta, ka tas noticis pēc abpusējas vienošanās. Valmieras klubs pateicies Jansonam par profesionālo attieksmi un novēlējis viņam panākumus turpmākajā karjerā.

Jansons šosezon „Olybet” LBL piedalījies 15 spēlēs, kurās vidēji guvis 4.5 punktus un savācis 1.9 atlēkušās bumbas, kā arī izdalījis 1.3 rezultatīvas piespēles. 19 gadus vecais uzbrucējs savu rezultatīvāko maču aizvadīja pirms mēneša, gūstot 15 punktus pret Liepāju, bet nākamajās divās spēlēs palika bez punktiem.

Izmantotie resursi:
BKJekabpils.lv
https://twitter.com/ValmieraORDO/st...

  +3 [+] [-]

, 2018-01-23 15:21, pirms 6 gadiem
Kas tas par komandtiltiņu???? Tiek pieminēts vairākas reizes rakstā. Vai jābrauc uz Jēkabpili, lai apskatītu šo tiltiņu???

  -3 [+] [-]

, 2018-01-23 15:54, pirms 6 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Kas tas par komandtiltiņu???? Tiek pieminēts vairākas reizes rakstā. Vai jābrauc uz Jēkabpili, lai apskatītu šo tiltiņu???
Varēji tiešām ar savu boldu paklusēt, ikviens saprot, kas tur domāts, bet tev redz problēmas ar to?

Ps. Jēkabpils izskatās, ka būs PO komanda, sākums nebija tas labākais, bet ar katru mēnesi komanda labāk izskatās

  +1 [+] [-]

, 2018-01-23 18:19, pirms 6 gadiem
Nuu ja,viss pareizi, jo Valmierai jau taa ir ljoooooti garsh solinjsh

  +1 [+] [-]

, 2018-01-23 20:45, pirms 6 gadiem
ORDO būs jāmeklē kāds cits Jansona vietā.

  +2 [+] [-]

, 2018-01-23 21:25, pirms 6 gadiem
Tā nebija Valmieras iniciatīva. Ir mums Latvijā tāds basketbola "verbälais eksperts" Lauva, kurš dažam laimīgam cilvēkam uzmeties par aģentu...

  +1 [+] [-]

, 2018-01-23 21:28, pirms 6 gadiem
Ja nulle reizēm, lai jau iet.

  +1 [+] [-]

, 2018-01-23 21:28, pirms 6 gadiem
Vestvood rakstīja: Nuu ja,viss pareizi, jo Valmierai jau taa ir ljoooooti garsh solinjsh
Dzirdēju - Jansona aģents uzskatot, ka Jansonam esot dots pārāk mazs spēles laiks. Nu nezinu, vai 20 minūtes ir maz pie viņa parādītā snieguma. Pat šodien pieveiktajā kazahu superblicē viņš vairāk nedabūtu.