Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: EmilS OzerS

Kuram taisnība? Vai tiešām LBL netiek piedāvāta adekvāta mārketinga platforma?

Kuram taisnība? Vai tiešām LBL netiek piedāvāta adekvāta mārketinga platforma?
Neticēsiet, bet Ventspils pārspēja VEF komandu

Sveicināti dārgie basketbola draugi! Zinu, ka SC forumā ar nepacietību gaidāt jaunākos Mīlas Bibambola sacerējumus un Lielā Galda sarunas, bet šoreiz man gribas uzrakstīt pāris teikumus, kas Twittera 140 zīmēs neietilpst, pat izņemot visus komatus un nogriežot galotnes.

Par absurdo situāciju, kad nedēļu pirms nacionālā čempionāta sākuma komandas skaidri nezina spēļu kalendāru, man pat garā lirikā izplūst negribas.Tas, ka izlase spēlēja un kopumā aizvadīja ļoti labu Eurobasket turnīru nav attaisnojums tam, ka LBS nav spējusi laicīgi sakārtot Latvijas Basketbola līgas kalendāru un dalībnieku sarakstu. NEDĒĻU pirms sezonas starta iemetiena NAV LAICĪGI! Arī par to, ka VEF un Valgai tiek dotas dažādas atlaides gana daudz ticis rakstīts. Ģenerālis Twitterī jau izpaudās.

Vakardien, beidzot, tikām skaidrībā par jaunās sezonas LBL dalībnieku sarakstu: "Jūrmala" būs, "Barons" nebūs. Tieši no baroniem arī man visvairāk iekrita prātā viens teikums, kas tika publicēts ziņu aģentūras LETA rakstā.

"Barons kvartāls" valdes priekšsēdētājs Jānis Pormalis sacīja: "No organizatoru puses netiek piedāvāta adekvāta mārketinga un reklāmas iespēju platforma, kas neveicina iespēju klubiem piesaistīt sponsorus un atbalstītājus.

Atbilde no LBL direktora pienākumu izpildītāja Edgara Bērziņa sekoja šodien publicētajā LTV "Sporta Studijas" sižetā: "Mēs tradicionāli ar klubiem, dodam iespēju pozicionēt gan sevi, gan savus atbalstītājus caur mūsu translācijām. Šosezon arī esam palielinājuši tieši klubiem paredzēto reklāmas laiku. Kopš pagājušās sezonas realizējam vienota tipa foto un video sesijas. Tas cik daudz klubi iesaistās mūsu aktivitātēs ir viņu pašu izvēle."

Lai pārliecinātos, ka neko neesmu sagrozījis - pilns video: https://www.facebook.com/LTVSportaS...

Tā nu man radās jautājums, kuram šeit ir taisnība? Vai tiešām LBS apbižo baronus vai tomēr LBL tiek translētas enbiķa cienīgs tiešraižu skaits?

Nerunājot par translāciju kvalitāti (kā māk tā rāda), zinām, ka arī jaunajā sezonā LBL spēles rādīs Best4Sports. Atceramies pirms dažiem gadiem (lielākoties ar Sportacentra tehnisko atbalstu) interesantas spēļu studijas un pārraides atspoguļoja LMT Straume (studijas vadīšanā komplimenti Edgaram Buļam), savukārt senāki basketbola draugi atcerēsies, ka kādreiz pilnīgi katru LBL maču varēja redzēt Sportacentrā. Arī nesenā sarunā ar kādu LBL spēlētāju sanāca uzklausīt neapmierinātību par to, ka vietējā čempionāta mačus normāli cilvēki nekur redzēt nevar.

Paņēmu pagājušās sezonas LBL kalendāru un saskaitīju, cik tad reižu katra komanda rādītā pērnajā sezonā LBL sadarbības partneru Best4Sports translācijās regulārajā sezonā.

Translētās spēles B4S

KomandaTranslācijas%
VEF Rīga12/1866.7%
Valmiera16/3250.0%
Ventspils13/3240.6%
Barons11/3234.4%
Ogre9/3228.1%
Valga5/1827.7%
Jūrmala8/3225.0%
Jēkabpils8/3225.0%
Liepāja8/3225.0%
LU3/329.4%

Tad nu lūdzu redzam, ka B4S translācijās izteikts favorītisms veltīs Rīgas VEF, rādot divas trešdaļas komandas spēļu. Arī "Valmiera/Ordo" kā aktuālie valsts čempioni saņēma lielu uzmanību parādot pusi no komandas spēlēm. Ventspilniekiem no katriem pieciem mačiem translētas divas spēles, kamēr tabulas vidējam ešalonam tikusi pa translācijai katrā trešajā vai katrā ceturtajā komandas aizvadītajā mača. LU vispār tikai trīs (!) translācijas. Aplausi gan studentiem, kuri iespēju robežās savas spēles rādīja savā mājaslapā. Pofig, ka ar vienu kameru un miķis, varbūt, nav pilnīgā darba kārtībā, bet redzēt varēja!

Tad nu man jautājums tiem, kas šo sacerējumu izlasīja. Autors āzis? Vai arī 31,8% no visām aizvadītajām regulārās sezonas spēlēm ir pietiekami liels skaits televīzijā par kuru jāmaksā 10,66 eināri mēnesī (par sezonu vismaz 85.25 eiriķi)?

Kuram taisnība?

  • 79

  • 9

  • 14



, 2017-09-22 16:08, pirms 7 gadiem
Šis autors godīgi pateica, ka federācija nav ieinteresēta, lai būtu stabils vietējais čempionāts. Domā tikai par savu kabatu - savādāk šos ciparus izskaidrot nevar.
, 2017-09-22 17:10, pirms 7 gadiem
Nerādot spēles krietni kritusies ir LBL popularitāte. Tikai Latvijā var izdomāt loģiku, ka "nerādīsim spēli TV, tad noteikti vairāk nāks skatīties".
Mārketinga stulbums visos līmeņos, laikam nesaprot cilvēki, kā veidojas popularitāte produktam utt.

Šēnhofs savā raidījumā facebookā labi pateica, kā rallijkross dabūja popularitāte un naudu - rādot visu un visur un maksimāli visu izdabājot medijiem. LBL neizpilda pat minimumu ar spēles rādīšanu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-09-22 18:37, pirms 7 gadiem
Tā kā DZ7 vairs savus skilus basketa gardēžim neatrādīs, esmu iegādājies pilnu Brazzers, Fake Taxi un Spice Premium paketi, esmu gatavs sezonai
, 2017-09-22 18:53, pirms 7 gadiem
es gan šogad vairs B4S nesauktu par aizdomīgu televīziju. gada laikā
tandēmā ar LTC finansēm pietiekami labi parādījusi savas ambīcijas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-09-23 03:25, pirms 7 gadiem
a_burts_a_burts_100293474021870 rakstīja: Pērtiķbols NAV Latvju sports!!!
Ne jau imigranta pēctecis par latvjiem spriedīs.
, 2017-09-23 12:10, pirms 7 gadiem
ThePower rakstīja: Nerādot spēles krietni kritusies ir LBL popularitāte. Tikai Latvijā var izdomāt loģiku, ka "nerādīsim spēli TV, tad noteikti vairāk nāks skatīties".
Mārketinga stulbums visos līmeņos, laikam nesaprot cilvēki, kā veidojas popularitāte produktam utt.

Šēnhofs savā raidījumā facebookā labi pateica, kā rallijkross dabūja popularitāte un naudu - rādot visu un visur un maksimāli visu izdabājot medijiem. LBL neizpilda pat minimumu ar spēles rādīšanu
Visā pasaulē tā ir ierasta prakse - nerādīt spēles, lai cilvēki nāk uz arēnām. Un nāk!
ASV ļoti bieži vietējā reģionā spēles translāciju vietējie TV speciāli atceļ, lai cilvēki nāktu skatīties klātienē.
, 2017-09-24 00:37, pirms 7 gadiem
A.S.Puškins rakstīja: Visā pasaulē tā ir ierasta prakse - nerādīt spēles, lai cilvēki nāk uz arēnām. Un nāk!
ASV ļoti bieži vietējā reģionā spēles translāciju vietējie TV speciāli atceļ, lai cilvēki nāktu skatīties klātienē.
Pasaule nav Latvija. Kaut vai ar to, ka ar nākšanām uz arēnām neviens ne sūda nenopelnīs. Mums arēnas ir uz 1000 skatītājiem pārsvarā, pat ja 5 eiro ieeju uz LBL uzliec, nekas dižs tur nebūs no tās peļņas... Man šķiet reklāmdevējiem ir labāk, ja viņus redz letiņš tv ekrānā vai ir visādi top 5 klipi un intervijas un kaut kāda, kaut aiz matiem pievilkta, ažiotāža ir... Kad sportacentrs rādīja spēles tad bija, i tur ''Aģents Šmits'' lidinājās pie stīpas, i visa epopeja ar Valmieras iešanu pretī titulam, brāļi Šķēles u.t.t. Kad sāka rādīt Best4Sports, tad nulle no tā visa... visa sezona pagāja kā tumsā, neko no pagājušās sezonas neatceros ievērības cienīgu...

Cilvēkam ir 1) jāizmēģina produkts kaut vai TV, lai saprastu vai vērts iet dzīvajā 2) vajag kaut kādus stāstus ap komandām, video u.t.t.... Citādi traki skatīties uz to, ka šobrīd es Latvijas hokeja līgā vairāk zinu par komandām kā LBL, kas nebija tā tikai sezonu iepriekš. Tas norāda uz to kāda tumsa video un mārketinga jomā bija pagājušā LBL sezona, es neatceros neko diži ievērības cienīgu ne no sezonas, ne no play-off...
, 2017-09-24 00:40, pirms 7 gadiem
Runāt par Ameriku ir naivi, jo tur ir 100 mediji, kas tev pat neredzot spēli TV bazūnēs pie katras auss par to kas notika, kā notika, kur notika un ko no tā secināt. Mums Latvijā varbūt tikai Dinamo Rīga pietuvojas tam kaut kādā mērā... Latvijā pašiem rādītājiem un līgām ir jārada interese par produktu, jo 100 punkti bez sportacentra vai tā Best4Sport visiem citiem LV medijiem pajāt par LBL tikpat lielā mērā (nu mož bik mazākā) kā par hokeja čempi...
, 2017-09-25 11:45, pirms 7 gadiem
Būsim godīgi - LBL komandas atbalsta un sponsorē:1)tiešām īsti basketbola fanāti un uzńēmēji kam basketbols ir sirdslieta(J.Drulle jurmalā, Zonne Baronā); 2) tie kas operē ar svešu naudu un no tā gūst kadu atpazistamibu vai pašlabumu(ordo); pateicoties fanātiskiem menedzeriem( kā savulaik Gulbenē Čakars) nedaudz izdodas paslàik Jekabpili, ogre. Basketbols lv ir tikai vienīgi izmaksas un pateikt ja var uz reklamu adekvatu naudu var tikai duriks
, 2017-09-25 15:20, pirms 7 gadiem
cobra30 rakstīja: Būsim godīgi - LBL komandas atbalsta un sponsorē:1)tiešām īsti basketbola fanāti un uzńēmēji kam basketbols ir sirdslieta(J.Drulle jurmalā, Zonne Baronā); 2) tie kas operē ar svešu naudu un no tā gūst kadu atpazistamibu vai pašlabumu(ordo); pateicoties fanātiskiem menedzeriem( kā savulaik Gulbenē Čakars) nedaudz izdodas paslàik Jekabpili, ogre. Basketbols lv ir tikai vienīgi izmaksas un pateikt ja var uz reklamu adekvatu naudu var tikai duriks
Ne tikai baskets, bet visi sporta veidi Latvijā. Varbūt leišos ar Žalgiri ir labāka situācija.
, 2017-09-25 15:40, pirms 7 gadiem
Onslovs rakstīja: Ne tikai baskets, bet visi sporta veidi Latvijā. Varbūt leišos ar Žalgiri ir labāka situācija.
nav jau nekas ar Žalgiri labāks
Gregs Vitingtons. Foto: Mikus Kļaviņš/VEF Rīga
29

Duelēšanos LBL pusfināla stadijā uzsāks čempione VEF un pārsteidzošā "Liepāja"

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas pusfināla kārta šovakar iesāksies ar spēli "Rimi" Olimpiskajā centrā, kur pulksten 19:00 sāksies sērija līdz tīrs uzvarām starp aktuālo valsts čempionvienību "VEF Rīga" un nedaudz pārsteidzoši pusfinālu sasniegušo "Liepāju". Spēles tiešraidi demonstrēs kanāls TV4.
Kristaps Ķilps. Foto: Jānis Martels
40

45 vadības maiņas un Ķilpa 38 punkti: "Ogre" pirmoreiz kopš 2017. gada bez pusfināla

Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālā otro sezonu pēc kārtas piedalīsies "Liepāja", kura ceturtdaļfināla sērijas piektajā kaujā izbraukumā pagrinājumā uzveica (85:81) "Ogri". Ogrēnieši, skaitot pabeigtās sezonas, pēdējoreiz pusfinālu nesasniedza 2017. gadā.
''Prometey'' komanda pēc titula iegūšanas. Foto: Paf League
17

Klavelam 26 punkti, ''Prometey'' kļūst par divkārtējo LAT-EST čempioni

Šodien Igaunijas galvaspilsētā Tallinā par divkārtējo apvienotās Latvijas - Igaunijas basketbola līgas čempioni kļuva Ukrainas komanda ''Prometey'', kas sīvā cīņā ar 91:83 pārspēja ''Kalev''/''Cramo''. Par spēles varoni kļuva Puertoriko basketbolists Džians Klavels, kuram sezonas rezultatīvākā spēle - 26 punkti.