Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LBL paliek bez "Jūrmala/Fēnikss" komandas

LBL paliek bez "Jūrmala/Fēnikss" komandas
Foto: facebook.com/bkjurmalafenikss

Basketbols klubs "Jūrmala/Fēnikss" nākamajā sezonā vairs neturpinās darbību, tādējādi "OlyBet" Latvijas Basketbola līgā (LBL) būs vismaz par vienu komandu mazāk nekā pagājušajā sezonā, sarunā ar Sportacentrs.com atklāja kluba valdes priekšsēdētājs Jānis Drulle.

"Nevaram savākt nepieciešamos finanšu līdzekļus, lai arī nākamsezon spēlētu LBL," atzīst Drulle. "Pats esmu sarūgtināts, bet, ko nevar celt, to nevar nest. Pašreizējā situācijā piesaistīt sponsorus ir ļoti grūti, pilsētas domes cilvēki nevar palīdzēt, bet pašam ieguldīt tādus līdzekļus nav manos spēkos. Runa tomēr ir par vairākiem simtiem tūkstošu eiro. Lai kā vēlētos, bet tādas rocības man nav. Vairumam cilvēku ir maldīgs priekšstats, ka klubu atbalsta "Fēnikss", kas ir azartspēļu uzņēmums ("Fenikss" ar īso e), taču mūsu firmai nav nekādas saistības ar azartspēlēm, mēs nodarbojamies ar pārtikas tirdzniecību."

Kluba valdes priekšsēdētājs atklāj, ka ilggadējie līgumi ar spēlētājiem ir pārtraukti un šie basketbolisti ir kļuvuši par brīvajiem aģentiem. "Patiesībā tas ir sasniegums, ka mums izdevies ar visiem norēķināties par aizvadīto sezonu. Mums ir nulle parādu, visas saistības esam nokārtojuši."

"Agrāk sponsoriem bija vieglāk. Tagad vēstījums no augšas ir tāds, ka atbalsts sportam ir tikai lieki tēriņi. Labāk samaksāt nodokļus vai palielināt algas. Arī pilsētas mēram dots vēstījums necensties palīdzēt. Domei uzlikts grafiks, ka divu gadu laikā vienai sabiedriskajai organizācijai nevar ziedot vairāk par 200 000 eiro. Mums vēl ir palikuši 70 000, bet ar šādu pilsētas pašvaldības atbalstu ir par maz. Lai gan mums jau tā bija viens no mazākajiem budžetiem, arī to savākt nav iespējams. Uzskatu, ka profesionālajam sportam Latvijā vispār būs jāsastopas ar nopietnām problēmām," paredz Drulle.

Baumu līmenī izskanēja versija, ka nākamajā sezonā "Jūrmala/Fēnikss" un "Barons kvartāls" varētu startēt LBL kā viena komanda. Kluba valdes priekšsēdētājs šādu ideju nenoliedz, taču uzsver, ka līdz konkrētām sarunām nemaz neesot nonācis. "Mums jau nav mērķis par katru cenu uzturēt LBL komandu. Tas vienkārši bija foršs pasākums. Vari jau uzcelt māju un dzīvot Tenerifē, bet par to pašu naudu vari izdarīt kaut ko sabiedrībai lietderīgu."

Drulle piebilst, ka uzņēmums turpinās atbalstīt jaunos spēlētājus un sporta skolas, palīdzēs ar sporta zāles īri. "Bija labi, ka uzspēlējām LBL, taču uzturēt profesionālu komandu nozīmē lielus tēriņus. Nav jau nemaz jāpiemin Spānija vai Itālija, tepat apkārt - Polijā, Lietuvā un Igaunijā - klubiem ir lieli budžeti, par kapeikām neviens spēlēt negrib. Labāk izstājamies jau tagad, nevis janvārī."

Iespējams, ka "Jūrmala/Fēnikss" nebūs vienīgā komanda, kas neturpinās dalību LBL. Jūlija beigās paredzēta BK "Jēkabpilis" valdes sēde, pēc kuras būs lielāka skaidrība par nākamo sezonu.

1 2 65 komentāri
Slēpts komentārs: RAGNARS

     [+] [-]

, 2017-07-22 15:15, pirms 7 gadiem
Izskatās, ka bez shēmām nevienam pēkšņi neinteresē basketbols.

  +6 [+] [-]

, 2017-07-22 15:16, pirms 7 gadiem
Valka/Valga jau arī vairs nestartēs LBL. Cik tad tur beigās komandas būs? Piecas?

  +2 [+] [-]

, 2017-07-22 15:24, pirms 7 gadiem

     [+] [-]

, 2017-07-22 15:38, pirms 7 gadiem
Žēl, ka nebūs Jūrmalas, vēl uz jautājuma Jēkabpils

  +1 [+] [-]

, 2017-07-22 15:43, pirms 7 gadiem
Truksnis ( ZZS ) Vaikulei gan varēja izsniegt 200 000 . Jā , tas jau svarīgi sakariem ar Krievzemi .
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2017-07-22 16:19, pirms 7 gadiem
Vot tas ir skumiig..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2017-07-22 16:57, pirms 7 gadiem
Fēniksam Rīgā taču tagad zelta laikmets, visi iet zipāt apīšus
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2017-07-22 18:49, pirms 7 gadiem
kols00 rakstīja: Fēniksam Rīgā taču tagad zelta laikmets, visi iet zipāt apīšus
Nu jā nu jā. Tikai lasīt iemāciet sākumā pirms ej zipāt.
Vairumam cilvēku ir maldīgs priekšstats, ka klubu atbalsta "Fēnikss", kas ir azartspēļu uzņēmums ("Fenikss" ar īso e), taču mūsu firmai nav nekādas saistības ar azartspēlēm, mēs nodarbojamies ar pārtikas tirdzniecību."

  +1 [+] [-]

, 2017-07-22 19:23, pirms 7 gadiem
drulles un vecā zonnes sadarbība domāju kļūtu par reālu " reality show" visas sezonas garumā Bet ja nopietni tad neher bija celt gaisa pilis un pārmaksāt visiem lai tikai šis jauno vasjuku projekts taptu īstenots. Beidzās shēmas, beidzās drulles "sapņu projekts"

  +2 [+] [-]

, 2017-07-22 19:38, pirms 7 gadiem
Jūrmalas pilsētai liels fui. Ne saimniekot māk, ne sportu atbalsta. Tikai savus treknos purnus padara treknākus.

  +1 [+] [-]

, 2017-07-22 20:01, pirms 7 gadiem
Real Rebel rakstīja: Žēl, ka nebūs Jūrmalas, vēl uz jautājuma Jēkabpils
Tu taču pirms neilga laika teici .... būs 8 komandas ... kaut kā vairs nesanāk !!!! Jēkabpils arī laikam nebūs ! Ko nu ?

     [+] [-]

, 2017-07-22 20:57, pirms 7 gadiem
kepka96 rakstīja: Nu vai nav malacītis, tas Aivariņa peška Truksnis? Bet nekas, pavasarī tapat pērsim tos lemberdzēnus. #MēsVisiPērsimLemberdzēnus #2no11
Tu savā dzīvē esi iemācījies vienu vienīgu teikumu. Ar to es tevi arī apsveicu.

  -1 [+] [-]

, 2017-07-22 20:59, pirms 7 gadiem
Nav jau nekas labs tajā ka LV basketbola ģeogrāfija paliek mazāka.

  +3 [+] [-]

, 2017-07-22 21:32, pirms 7 gadiem
VEFAM vai Ventspilij jagrabj ciet Jeromanovs!!!

  -4 [+] [-]

, 2017-07-22 21:58, pirms 7 gadiem
Cerams, ka futbolam finansējums paliks. Vabūt pat nedaudz pieaugs. Domes atbalsts nav izšķirošs Spartakam, bet sava daļa nāk. Katrā ziņā tādā pilsētā kā Jūrmala nevar būt vairāk par 1 nopietnu profesionālu klubu. Futbola klubam ir lielāka jēga. Piedalās Eirokausos, nāk finansējums no UEFA. Ir jauniešu sistēma. Un galu galā futbols ir nopietnāks sporta veids

  +3 [+] [-]

, 2017-07-22 22:30, pirms 7 gadiem
Jēkabpilij arī naudas problēmas, jo veco krabi Salcevicu no mēra amata gāza! Vis drīzāk spēlēs Lbl2 vai ar diezgan švaku sastāvu Lbl!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-07-23 00:12, pirms 7 gadiem
fkscd rakstīja: Un galu galā futbols ir nopietnāks sporta veids
hahaha. ja ņemam vārā ši sporta veida sasniegumus Latvijā, ļoti nopietnāks!

     [+] [-]

, 2017-07-23 01:03, pirms 7 gadiem
Volx rakstīja: Vēl joprojām cilvēki nevar iebraukt, ka "profesionāls" klubs pats ģenerē naudu, neviss ir atkarīgs no domes finansējuma. OK, var viņiem būt kkādi līgumi ar domi, ja tas ir abam pusem izdevīgi. Piemēram, ja uz Jūrmalu pieaug tūristu skaits, kas vēlas sos profesionāļus skatīties. Preteja gadījumā neredzu nekādu jēgu tādos projektos grūst milzu naudu, jo tie vairs nav ne vietejie jaunieši, ne profesionāļi.
Nevari iebraukt, ka naudu var ģenerēt Anglijā un Spānijā, nevis Latvijā? Kā tu ģenerēsi naudu ar 500 skatītājiem tribīnēs, tik mazu reklāmas tirgu utt.?
Klubs tomēr ceļ pilsētas tēlu un atpazīstamību, sekmē jauniešu piedalīšanos sportā, pilsēta gūst ienākumus Eirokausu laikā, kad iebrauc viesu komanda ar saviem faniem

  -1 [+] [-]

, 2017-07-23 01:13, pirms 7 gadiem
spacet rakstīja: hahaha. ja ņemam vārā ši sporta veida sasniegumus Latvijā, ļoti nopietnāks!
Runa ir par klubu līmeni, kur basketbolam vispār nav nekādu panākumu pēdējā laikā (ja nu vienīgi Barons 2008. gada uzvara Fiba Challenge) Futbolā ir Ventspils tikšana Eiropas līgas grupu turnīrā, kas bija notikums ar ļoti lielu auditoriju Eiropā. Futbola klubu spēles Eiropā piesaista krietni lielāku uzmanību nekā, piemēram, regulārās sezonas un pirmo izslēgšanas kārtu spēles ČL basketbolā. Uz Spartaka spēli Astanā atnāca 20 000 uz stadionu vien. Kad ar līdzīgu auditoriju var lepoties kāds Latvijas basketbola klubs? Tāpat zinu, ka spēlei sekoja diezgan daudz Polijā, ar kuras valsts klubu bija paredzēts spēlēt Astana- Spartaks dueļa uzvarētājiem

  +3 [+] [-]

, 2017-07-23 01:44, pirms 7 gadiem
Jūrmalas komanda spēlē LBL no 2005.gada,pēdējās sešas sezonas 1. divīzijā.Tāds domes finansējums,par ko Volx cepas,vairāk par 40%no budžeta nekad nav sastādījis.Lielāko daļu līdz šim sametuši uzņēmēji,bet tas,kā rādās,vairs nav moderni,tā izskatās.Neviens tev paldies par to nepateiks,drīzāk var tikt pie papildus problēmām.Visi lielie SEB,Sved,Rimi,Aldari &Co arī laicīgi notinuši makšķeres no sporta atbalstīšanas.Smieklīgi lasīt pamācības ka,"profesionālais klubs pats ģenerē naudu" Latvijas apstākļos.Neviena tāda pašpietiekama komanda nav zināma,viss profesionālā sporta līmenis Latvijā balstās uz entuziastiem vai arī valsts atbalstu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2017-07-23 03:01, pirms 7 gadiem
LBL ir jānolaiž latiņa...tādi Jūrmalas un Saldus mierīgi varētu kapāt, labi Krūmiņš naudu grūž Lienē Candy

  +4 [+] [-]

, 2017-07-23 07:28, pirms 7 gadiem
ļoti skumji,ka tik bagāta pilsēta kā Jūrmala nevar sev uzturēt LBL klubu. Dubult žēl, jo ļoti simpatizējā Jūrmalas komanda gan veidā kā viņi sevi pasniedza, gan kā cīnījās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-07-23 08:15, pirms 7 gadiem
Visi pagaajushajaa sezonaa taureeja ,liimenis ir ceelies,izskataas ,ka viss ir kaa peec zoles,jo tad naak krishana...
Ja aiziet divas komandas un VEF un Valga /Valka speelee vienu apli,tad tas jau nebuus nekaads LBL ,bet parodija no cempionaata ...
Dabiigi pie komandu likvidaacijas ir arii Valdiiba savu pirkstu pielikuse ar sponsoreeshanas apgrieshanu,taapat LBS ar savu negausiibu to ir veicinaajuse,komandaam prasot neadekvaatu daliibas naudu un tam pateicoties ir jau likvideetas komandas Gulbenee ,Salduu,Jelgavaa ,Jurmalaa ,un varbuut arii Jekabpilii un Baronaa...
Beediigi ,ka visur valda politika,buutu JAUNAIS VILNIS ,visi dziivotu shokolaadee,tagad lai paraadiitu,ka dziivojam leiputrijaa Truksnis pieshkjir laimachkai 200000 tuukstoshus lai uztaisiitu pakazuhu,ka Jurmalaa viss okey,kur Busulis ar laimacku dzied un vada krievistiski,kaa saka dziires meera laikaa,politikai nauda pietiek- basketbolam piga....
Tas pats Jekabpilii ,jefinji dabuuja varu,bet to putru maisiit , ta nemaak,jo tas vecais krabis kaa te viens bija mineejis ,bija shevpavaars ,bet virtuvee saimnieko kartupelju mizotaaji un te, tad arii ir redzams rezultaats...Krabis ir viltiigs un mpareizi darija,ka atgaaja malaa ,laI JAU JEFINJI PASAIMNIEKO ,GAN JAU PEEC LAICINJA -LUUGSIES ....

     [+] [-]

, 2017-07-23 09:30, pirms 7 gadiem
juings rakstīja: Tu taču pirms neilga laika teici .... būs 8 komandas ... kaut kā vairs nesanāk !!!! Jēkabpils arī laikam nebūs ! Ko nu ?
Ja Valka/Valga tomēr spēlē, tad sanāk, ja nē, tad septiņas komandas

     [+] [-]

, 2017-07-23 10:17, pirms 7 gadiem
Volx rakstīja: Atkal 2X2=5? Es neko necepjos, bet tikai aizrādu par nekorektu apzīmejumu "profesionāls sports". Profesionāļi apvienojas komandās un līgās lai ģeneretu naudu un nekādīgi citādi! Tas ir viņi ir sasnieguši tādu atpazīstamības līmeni, kad var pārdot savas prasmes. Līdz tam visi ir amatieri, jo nevar vienkārsi pardot savas prasmes un iemaņas. Tas tapat, ka ar mūzikas grupām - var uzstaties uz vienas skatuves kkādos festivālos(aka Positivus) var visa ranga makslinieki, bet koncertūres organizet un pārdot var tikai atpazīstamas grupas. Viņi tak nenodarbojas ar labdarību, bet pelna naudu. Savukārt festivālos var piedalīties tīri atpazīstamības nolūkos par pašizmaksu. Līdzīgi arī sportā - ja nevari pardot savu produktu, tad par kādu profesionālismu te tiek runāts? Tas ir hobijs, aizraušanās.
Profesionāls sports nozīmē, ka tur piedalās sportisti, kuri par to saņem atalgojumu. Līdzīgi kā daudzās citās nozarēs, ne visi uzņēmumi un organizācijas rada naudu. Sabiedriskā labuma organizācijas vai vienalga kā tu viņas nosauksi, pašas naudu nerada (vai rada, bet nepietiekami, lai pašas pilnvērtīgi pastāvētu un gūtu peļņu), bet pārtiek no ziedotāju, dažādu atbalstītāju, pilsētas atbalsta. Bet, atšķirībā, piemēram, no draugu rokgrupām, nes pilsētai un valstij noteikta veida labumu. Un attiecībā uz sportu, tāda situācija nav tikai Latvijā. Pelnoši profesionāli klubi ir tikai Amerikā un Eiropas vadošajās futbola līgās. Basketbolā un hokejā Eiropā praktiski vipār nav pelnošu klubu. Diez vai, piemēram, leišu basketbola mīļotāji būtu priecīgi, ja tu viņu lepnumu Kauņas Žalgiri nosauktu par amatieru sporta klubu, jo tas lielā mērā pastāv no Kaunas pašvaldības naudas

     [+] [-]

, 2017-07-23 10:18, pirms 7 gadiem
Sanāk, ka LBL atkal pagarināja pieteikšanās termiņu? Pirmais datums bija 7.jūlijs, tad it kā 19.jūlijs.

     [+] [-]

, 2017-07-23 10:21, pirms 7 gadiem
Pandora rakstīja: Valka/Valga jau arī vairs nestartēs LBL. Cik tad tur beigās komandas būs? Piecas?
Nekas neliecina par to, ka viņi varētu nespēlēt LBL. https://twitter.com/BCValka_Valga/s...
1 2 65 komentāri