Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

LBL fināla MVP: "Pie metiena strādāju aukstā zālē baznīcā"

LBL fināla MVP: "Pie metiena strādāju aukstā zālē baznīcā"
Džabrils Durems pēc kļūšanas par Latvijas čempionu. Foto: VEF Rīga

Papildus komandas treniņiem strādāju pie sava metiena aukstā basketbola zālē baznīcā, intervijā "VEF Rīga" preses dienestam saka komandas basketbolists Džabrils Durems, kurš tika nosaukts par šīs sezonas Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijas vērtīgāko spēlētāju.

25 gadus vecais basketbolists astoņās LBL "play-off" vidēji spēlē savāca 14,4 punktus, 6,4 rezultatīvas piespēles, 3,6 atlēkušās bumbas, 2,4 pārtvertas bumbas un efektivitātes koeficientu 19,1.

"Kļūšana par Latvijas čempionu bija fantastiska pieredze - tas bija mans pirmais čempiontituls Eiropā. Kopumā tā bija lieliska komandas uzvara. Zinu, ka Latvijā mūs atcerēsies mūžam," saka amerikāņu basketbolists, kuram šis bija trešais gads profesionālajā karjerā. "Ko šis tituls nozīmē manai karjerai? Tas ir viens ieraksts klāt manam CV, kas gan vēl ir samērā jauns. Manos nākotnes mērķos ietilpst kļūšana par Eirolīgas saspēles vadītāju, tāpēc gribu turpināt iet uz priekšu un progresēt līdz nonākšu tur, kur vēlos būt. Vēlos pilnveidot visu savu sniegumu."

Finālā "VEF Rīga" sērijā ar 4-1 uzvarēja "Ventspili". Durems minēja komandas kopējā darba nopelnu. "Lai uzvarētu finālsēriju, panākumu atslēga bija mūsu aizsardzība. Noskaņojāmies un kārtīgi nostrādājām aizsardzībā - katrs perfekti izpildījām savu lomu, izdarot savu darbu gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Aizsargi labi meta, garie atkal dominēja groza apakšā - tas bija lielisks komandas panākums, kas nodrošināja uzvaru."

Basketbolists apstiprināja, ka ieguldījis papildus darbu, kas sekmējis, piemēram, trīspunktnieku mešanu ar 45% precizitāti Latvijas līgas "play-off" spēlēs. "Jā, strādāju arī papildus. Visu sezonas otro pusi darbojos ar individuālo treneri Tomu Jēkabsonu, kurš palīdzēja ar metiena uzlabošanu. Viss sagāja kopā finālos - īstajā laikā. Tas nebija viegls process, jo papildus komandas treniņiem strādāju pie sava metiena, piedevām aukstā basketbola zālē baznīcā, bet es to izdarīju. Esmu priecīgs, jo panācu lielu progresu un pabeidzu sezonu kā čempions."

Izmantotie resursi:
Džabrils Durems: "Tā bija lieliska...


, 2019-05-22 21:21, pirms 5 gadiem
Lai Džabrilam viss izdodas!
Aizeja Osborns. Foto: Jānis Lārmanis
13

"Zeļļi" galotnē nospiež Valmieru un iesoļo LBL pusfinālā

Šovakar biļeti uz Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālu ieguva debitanti "Rīgas Zeļļi", kas izbraukumā ar 81:74 pieveica "Valmiera Glass"/ViA un ceturtdaļfināla sērijā guva virsroku ar 3-1.
Bens Šungu. Foto: Marita Brigitta Mones
27

"Ventspils" nespēj iegrožot Šungu, fināls bez Latvijas komandu piedalīšanās

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgā regulārās sezonas uzvarētāja "Kalev/Cramo" otrajā puslaikā kontrolēja notikumus laukumā, ar 84:73 laupot "Ventspils" cerības uz turnīra fināla sasniegšanu.
Roberts Blūms. Foto: Mikus Kļaviņš/VEF Rīga
26

Roberts Blūms pieteicies 2024. gada NBA draftam

''Octagon Europe'' basketbola aģentūra pavēstījusi, ka 18 gadus vecais Roberts Blūms ir pieteicies 2024. gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftam, kurš gaidāms šī gada jūnija beigās.